SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

: Samsung PS64F8505

Mørkets fyrste

Samsungs nye plasma byr på noe av beste av to verdener: Ekstrem bildekvalitet kombinert med gode smartopplevelser. Dette er en TV vi kan anbefale.

Vi liker
Samsung PS64F8505 leverer gnistrende god bildekvalitet, med imponerende svartnivå, fargegjengivelse og ikke minst uvanlig god lysstyrke til plasma å være. Smartfunksjonene er også gode, og gjør dette til en veldig komplett TV.Vi liker ikke
Som plasmaer flest har Samsung-skjermen litt summing fra strømforsyningen, og du må som vanlig ta høyde for høyere strømforbruk enn typiske LED-skjermer. Lyden er ikke noe spesielt å skrive hjem om.

L&Bs oppsummering
Samsung PS64-F8505 er en TV vi kan anbefale til alle ihuga filmfans og bildeentusiaster. Både bildekvaliteten og brukervennligheten er i toppklasse, med en så god totalopplevelse at vi mener denne plasmaen er det beste kjøpet i sin prisklasse.

Hva synes du om denne boksen som en standard mal for våre tester? Kommentér i bunnen av artikkelen

Dette er Samsungs toppmodell blant plasmaskjermer, som i likhet med 8505 LED-varianten kommer lastet til randen med finesser og utstyr, deriblant fjernstyring ved hjelp av stemmen og håndbevegelser. Vi skal ikke gå nærmere inn på disse her, men det er i det minste kule partytriks. Desto mer interessant er det at man kan dele innhold mellom skjermen og nettbrett eller mobil. For eksempel ta med deg nettbrettet til et annet rom og se videre på TV-programmet der.

64F8505 kommer med Samsungs velutstyrte Smart Hub portal. Her får du tilgang til strømmetjenester som HBO, Netflix, Youtube og Skype, samt en hel del andre apps og spill. Brukervennligheten er også godt ivaretatt, med oversiktlige og raske menyer. Den innebygde quad-core prosessoren jobber raskt og smertefritt. Det eneste vi savner er en bedre pekefjernkontroll lik den LG byr på, men den er nok Samsung litt for stolte til å ”kopiere”.

Bildekvalitet
Samsung har lenge bydd på den beste brukeropplevelsen med sine smarte LED-skjermer, mens bildekvaliteten har vært god, om ikke grensesprengende. Med denne plasmaen får man litt ”det beste fra to verdener”. Rett opp av esken imponerer Samsung PS64F8505 med et forbløffende bra svartnivå, fullt på høyde med Panasonic 65VT60. Begge disse er bekmørke når det virkelig gjelder. PS64F8505 kommer uten de avanserte THX bildemodusene som Panasonic har, men fargegjengivelsen er likevel fullt på høyde med japaneren, tilsynelatende med noe mindre ”banding” i grått og grønt. Samsung-skjermen leverer svært skarpe bilder, som takket være en kunstig, men ikke sjenerende konturfremheving forsterker HD-opplevelsen. TV-en har også en meget effektiv interpolering, som gir glatte, men likevel naturlige bevegelser. Bildebehandlingen medfører dog en del høyere input lag (forsinkelse på bildeinngangen) enn Panasonic, som er verdt å merke seg for spillentusiastene.

Det mest imponerende ved PS648505 er likevel den gode lysstyrken. Dette er en plasma med skikkelig smell i! Det er merkbart mer futt her enn plasmapanelet til Panasonic, og det gir Samsung en fordel i litt lysere omgivelser. Samsung har tatt i bruk et spesielt filter som reduserer gjenskinn og lys inn på skjermen. Det man skal være klar over er at dette filteret også reduserer den vertikale innsynsvinkelen ganske kraftig. Om du setter TV-en på gulvet vil bildet gå i svart om du ser på den fra stående, likeledes kan det gå i svart om du sitter på gulvet med TV-en montert på veggen. Så lenge du monterer TV-en i normal høyde er det ikke noe problem.

Lydkvalitet
Skjermens innebygde høyttalersystem gjør en grei jobb på tale og sport, men til film og TV-serier blir det for tamt. PS64F8505 kommer med Samsungs Sound Share som kan sende lyden trådløst til en lydplanke, men med en TV av dette kaliberet ville vi definitivt satset på et mer ”hårete” lydanlegg for å matche den rå bildekvaliteten.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Philips 65PFL9708

  Dybde og realisme

  Den etterlengtede 9000-serien fra Philips byr på ekstremt skarpe bildeopplevelser. Stort råere enn dette blir det ikke!

  Samsung UE55F8505

  Linjelekker smart-TV

  Koreanske Samsung hviler ikke på laurbærene. I år har de attpåtil lansert en designvariant av designmodellen sin!

  Sharp LC-80LE857E

  Når 65" blir for lite

  Den nyeste TVen fra Sharp henvender seg til deg som aldri kan få det stort nok! Her snakker vi om en 80-tommers tv som kan erstatte projektor til hjemmekino, sport og spill.

  Sony KD-65X9005 4KTV

  Sylskarp drømme-TV

  Sonys 4KTV er definitivt en av årets feteste TV-er!

  Panasonic TX-P65VT60

  Atter en konge?

  Panasonics plasmaskjermer har lenge vært kongen på haugen når det gjelder bildekvalitet, og 65VT60 skuffer ikke.

  Sony KDL-55W805/807

  Flink til det meste

  Sony har lagt mye ressurser i sine 4K TV-er, men det har ikke hindret dem i å introdusere Full HD-modeller. Og KDL-55W805 er definitivt en spennende TV i sin prisklasse!

  Philips 55PFL8008S/12

  Silkesvarten

  Philips stiller til start med en stilig blanksvart TV som har imponerende svartnivå til LED å være.

  LG 47LA667V

  Hvit utfordrer

  Koreanske LG fortsetter å være Samsungs ivrigste utfordrer, med flust av smarte og velutstyrte TV-apparater.

  Samsung UE46F6515

  Mye for pengene

  Du trenger ikke Samsungs dyreste TV for å få tilgang til smarte finesser. Flere av godbitene er tilgjengelig i den adskillig billigere, og nesten like stilige 6-serien.

  Les også

  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!
  Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.
  iPhone 12 er kanskje det beste kjøpet blant Apples fire nye iPhone-modeller.
  LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!
  Sony a7s III er mer videokamera enn stillbildekamera, og passer derfor ikke for alle fotografer.
  Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.
  De koster nesten det samme, og de henvender seg til samme målgruppe, nemlig de forbrukerne som gjerne vil ha en premium mobil uten å måtte robbe banken.
  Med en Huawei Watch GT2 Pro på armen, trenger du ikke bytte klokke etter trening. Den passer nemlig til de fleste antrekk.