: Samsung PS64F8505

Mørkets fyrste

Samsungs nye plasma byr på noe av beste av to verdener: Ekstrem bildekvalitet kombinert med gode smartopplevelser. Dette er en TV vi kan anbefale.
Lyd & Bilde mener
Spesifikasjoner
  • 64” 3D plasma, 1920 x 1080
  • 4 HDMI, 3 USB
  • DVB-T/C/S MPEG4
  • Smart Hub nettportal
Annonse
Annonse
forfatter
Vi liker
Samsung PS64F8505 leverer gnistrende god bildekvalitet, med imponerende svartnivå, fargegjengivelse og ikke minst uvanlig god lysstyrke til plasma å være. Smartfunksjonene er også gode, og gjør dette til en veldig komplett TV.Vi liker ikke
Som plasmaer flest har Samsung-skjermen litt summing fra strømforsyningen, og du må som vanlig ta høyde for høyere strømforbruk enn typiske LED-skjermer. Lyden er ikke noe spesielt å skrive hjem om.

L&Bs oppsummering
Samsung PS64-F8505 er en TV vi kan anbefale til alle ihuga filmfans og bildeentusiaster. Både bildekvaliteten og brukervennligheten er i toppklasse, med en så god totalopplevelse at vi mener denne plasmaen er det beste kjøpet i sin prisklasse.

Hva synes du om denne boksen som en standard mal for våre tester? Kommentér i bunnen av artikkelen

Dette er Samsungs toppmodell blant plasmaskjermer, som i likhet med 8505 LED-varianten kommer lastet til randen med finesser og utstyr, deriblant fjernstyring ved hjelp av stemmen og håndbevegelser. Vi skal ikke gå nærmere inn på disse her, men det er i det minste kule partytriks. Desto mer interessant er det at man kan dele innhold mellom skjermen og nettbrett eller mobil. For eksempel ta med deg nettbrettet til et annet rom og se videre på TV-programmet der.

64F8505 kommer med Samsungs velutstyrte Smart Hub portal. Her får du tilgang til strømmetjenester som HBO, Netflix, Youtube og Skype, samt en hel del andre apps og spill. Brukervennligheten er også godt ivaretatt, med oversiktlige og raske menyer. Den innebygde quad-core prosessoren jobber raskt og smertefritt. Det eneste vi savner er en bedre pekefjernkontroll lik den LG byr på, men den er nok Samsung litt for stolte til å ”kopiere”.

Bildekvalitet
Samsung har lenge bydd på den beste brukeropplevelsen med sine smarte LED-skjermer, mens bildekvaliteten har vært god, om ikke grensesprengende. Med denne plasmaen får man litt ”det beste fra to verdener”. Rett opp av esken imponerer Samsung PS64F8505 med et forbløffende bra svartnivå, fullt på høyde med Panasonic 65VT60. Begge disse er bekmørke når det virkelig gjelder. PS64F8505 kommer uten de avanserte THX bildemodusene som Panasonic har, men fargegjengivelsen er likevel fullt på høyde med japaneren, tilsynelatende med noe mindre ”banding” i grått og grønt. Samsung-skjermen leverer svært skarpe bilder, som takket være en kunstig, men ikke sjenerende konturfremheving forsterker HD-opplevelsen. TV-en har også en meget effektiv interpolering, som gir glatte, men likevel naturlige bevegelser. Bildebehandlingen medfører dog en del høyere input lag (forsinkelse på bildeinngangen) enn Panasonic, som er verdt å merke seg for spillentusiastene.

Annonse

Det mest imponerende ved PS648505 er likevel den gode lysstyrken. Dette er en plasma med skikkelig smell i! Det er merkbart mer futt her enn plasmapanelet til Panasonic, og det gir Samsung en fordel i litt lysere omgivelser. Samsung har tatt i bruk et spesielt filter som reduserer gjenskinn og lys inn på skjermen. Det man skal være klar over er at dette filteret også reduserer den vertikale innsynsvinkelen ganske kraftig. Om du setter TV-en på gulvet vil bildet gå i svart om du ser på den fra stående, likeledes kan det gå i svart om du sitter på gulvet med TV-en montert på veggen. Så lenge du monterer TV-en i normal høyde er det ikke noe problem.

Lydkvalitet
Skjermens innebygde høyttalersystem gjør en grei jobb på tale og sport, men til film og TV-serier blir det for tamt. PS64F8505 kommer med Samsungs Sound Share som kan sende lyden trådløst til en lydplanke, men med en TV av dette kaliberet ville vi definitivt satset på et mer ”hårete” lydanlegg for å matche den rå bildekvaliteten.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Philips 65PFL9708

Dybde og realisme

Den etterlengtede 9000-serien fra Philips byr på ekstremt skarpe bildeopplevelser. Stort råere enn dette blir det ikke!

Samsung UE55F8505

Linjelekker smart-TV

Koreanske Samsung hviler ikke på laurbærene. I år har de attpåtil lansert en designvariant av designmodellen sin!

Sharp LC-80LE857E

Når 65" blir for lite

Den nyeste TVen fra Sharp henvender seg til deg som aldri kan få det stort nok! Her snakker vi om en 80-tommers tv som kan erstatte projektor til hjemmekino, sport og spill.

Sony KD-65X9005 4KTV

Sylskarp drømme-TV

Sonys 4KTV er definitivt en av årets feteste TV-er!

Panasonic TX-P65VT60

Atter en konge?

Panasonics plasmaskjermer har lenge vært kongen på haugen når det gjelder bildekvalitet, og 65VT60 skuffer ikke.

Sony KDL-55W805/807

Flink til det meste

Sony har lagt mye ressurser i sine 4K TV-er, men det har ikke hindret dem i å introdusere Full HD-modeller. Og KDL-55W805 er definitivt en spennende TV i sin prisklasse!

Philips 55PFL8008S/12

Silkesvarten

Philips stiller til start med en stilig blanksvart TV som har imponerende svartnivå til LED å være.

LG 47LA667V

Hvit utfordrer

Koreanske LG fortsetter å være Samsungs ivrigste utfordrer, med flust av smarte og velutstyrte TV-apparater.

Samsung UE46F6515

Mye for pengene

Du trenger ikke Samsungs dyreste TV for å få tilgang til smarte finesser. Flere av godbitene er tilgjengelig i den adskillig billigere, og nesten like stilige 6-serien.

Samsung TV-en kommer med flust av finesser og smarte apps, deriblant både Netflix og HBO som gjør den til en attraktiv TV for de film og TV-seriefrelste. Bildekvaliteten er god med flott kontrast, skarphet og bugnende fargegjengivelse.
UE46F6515 har ikke spesielt imponerende svartnivå og bildet får et litt ”utvasket” preg sett fra skrå vinkel.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
Vil du ha en TV som ikke ser ut som en TV? Da kan Samsungs formfine Serif være et friskt alternativ.
Så lett har det aldri vært å filme i 4K fra luften.
Asus PA32UCX med Mini-LED er for profesjonelle, og er kort sagt den beste PC-skjermen jeg har sett. Men den er ikke perfekt, denne heller.
For enkelte vil Yamaha-forsterkeren mangle noe vesentlig, og det er ikke lydkvaliteten vi tenker på.
Mola Mola Kula er et unikum av en forsterker. Vi har sannsynligvis aldri hørt denne overfloden av detaljer noensinne!
Årets Samsung Galaxy S21-serie er tilgjengelig i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du lese hvilken modell som passer best til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspirasjon fra 1970-tallet, og har skapt en tillitvekkende musikkmaskin man kan ta med seg.
Med Samsungs nye projektorer kan du få et kjempedigert bilde, rett på veggen hjemme i stua.
Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.
Med absolutt alle funksjoner man trenger, gir Marantz NR1711 store hjemmekinoopplevelser fra et slankt og lekkert format.
Philips ultrabrede skjerm plasserer deg midt i handlingen, enten det er spill, film eller regneark.
Den elektriske Volvo XC40 er en fabelaktig bil, spesielt i denne utgaven.