Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
MAI TILBUD - 17 UKER FOR 17,- KJØP

: Sharp LC-80LE857E

Når 65" blir for lite

Den nyeste TVen fra Sharp henvender seg til deg som aldri kan få det stort nok! Her snakker vi om en 80-tommers tv som kan erstatte projektor til hjemmekino, sport og spill.

Skrevet av / 08.10.13 - 13:56
Sharp LC-80LE857E
Audun Hage

Vi liker
Sharp LC-80LE857E gir et enormt bilde som fyller synsranden og øker innlevelsen på en måte som bare store skjermer greier. LED-teknikken sørger for utmerket lysstyrke, nok til at skjermen fungerer utmerket på dagtid, til forskjell fra projektorer og enkelte plasmaskjermer.Vi liker ikke
I mørke omgivelser kommer Sharp-skjermen litt til kort. Svartnivået er langt fra toppklasse og betraktningsvinkelen begrenset. Man kan ikke være mange i sofaen før den som sitter ytterst opplever at bildet blir blåaktig.

L&Bs oppsummering
Sharp LC-80LE857 gir et enormt bilde som det er få konkurrenter til i prisklassen under 50.000, men bildekvaliteten lider litt av ”voksesmerter” og for 50.000 kroner hadde vi nok heller vurdert en 65” skjerm med høyere oppløsning (4K).

Hva synes du om denne boksen som en standard mal for vår tester? Kommentér i bunnen av artikkelen

Japanske Sharp har gått hardt inn for å gjøre store TV-er til sin spesialitet, og er blant de første produsentene til å tilby en 80-tommer til ”oppnåelig” pris.

Brukervennlighet
Betjeningsmessig kunne Sharp ha godt av et løft: Fjernkontrollen er lite oversiktlig, og vi savner blant annet en større ”Hjem”knapp med mer logisk tilgang til smart tjenestene, samt en generell forenkling av navigeringen. Å koble TV-en til nettverk første gang var ikke spesielt enkelt. Oppsettmenyen og menysystemet er ikke det mest logiske vi har sett, og mangelfull oversettelse gjør at man må gjette seg frem til riktig meny. Dette gjorde at det tok litt lengre tid å komme seg på nett enn med andre TV-er. Utvalget av smarte tjenester er foreløpig veldig begrenset, og den som ønsker seg smarte funksjoner bør helt klart vurdere en Apple TV eller annen medieboks sammen med Sharp-skjermen.

Bildekvalitet
Dette er en stor TV, faktisk den største vi noensinne har testet. For å yte den full rettferdighet bar vi den rett inn på kinorommet. Med sine 80 tommer er Sharp blant de første TV-ene som virkelig kan utfordre projektorer i hjemmekinosammenheng.

De storslåtte scenene i ”Inception” gir oss en god pekepinn over hvor god film-TV Sharpen kan være. Med bildeinnstillingene satt til Filmmodus leverer Sharp et lyssterkt og kontrastrikt bilde, som lett utkonkurrerer mange rimelige projektorer. Men hva med svartnivået? Det er dypt nok til å se film i dempet belysning, men det er ikke ”plasmakvalitet” over det vi ser i Leonardo DiCaprios drømmeverden. Skjermen kommer definitivt til kort mot plasmaskjermene fra Samsung og Panasonic når de mørke undergrunnscenene skal gjengis. Sharp har til sammenligning et noe lysere svartnivå, og sitter man langt ut på siden kan man se et blåskjær fra LED-lyset. Så på tross av størrelsen er ikke dette det mest åpenbare valget til filmentusiastene.

Sportsentusiastene vil nok derimot finne mye å sikle over. Sharp-skjermen har utmerket lysstyrke, og gir mer enn nok kontrast også i lyse omgivelser, slik at man fint kan se fotballkamp i stua på dagtid. Skjermoverflaten er relativt matt, og har ingen særlige problemer med speiling av rommet den står i. På en stor skjerm som dette blir svakheter i bildebehandling lettere synlig enn på mindre skjermer. Med hele 80 tommer befinner vi oss i et segment hvor 4K-oppløsning definitivt er et tema, men vi synes godt bildet fra LC-80LE857E kunne være litt skarpere i utgangspunktet, og den kan ikke måle seg helt med den opplevde skarpheten fra Samsungs 75-tommer i 8-serien, som riktignok koster en del mer.

En annen ting Sharp virker å ha problemer med er å holde interpoleringen i sjakk. Den greier ikke helt å glatte ut filmbevegelsene uten rykk og napp. Bildebehandlingen fungerer bra til sport og vanlig TV, men til film foretrekker vi å slå av alle former for bevegelseskompensering.

Også i denne testen:

10 TV'er 46 - 80"

Philips 65PFL9708

Dybde og realisme

Den etterlengtede 9000-serien fra Philips byr på ekstremt skarpe bildeopplevelser. Stort råere enn dette blir det ikke!

Les hele testen

Samsung UE55F8505

Linjelekker smart-TV

Koreanske Samsung hviler ikke på laurbærene. I år har de attpåtil lansert en designvariant av designmodellen sin!

Les hele testen

Sony KD-65X9005 4KTV

Sylskarp drømme-TV

Sonys 4KTV er definitivt en av årets feteste TV-er!

Les hele testen

Samsung PS64F8505

Mørkets fyrste

Samsungs nye plasma byr på noe av beste av to verdener: Ekstrem bildekvalitet kombinert med gode smartopplevelser. Dette er en TV vi kan anbefale.

Les hele testen

Panasonic TX-P65VT60

Atter en konge?

Panasonics plasmaskjermer har lenge vært kongen på haugen når det gjelder bildekvalitet, og 65VT60 skuffer ikke.

Les hele testen

Sony KDL-55W805/807

Flink til det meste

Sony har lagt mye ressurser i sine 4K TV-er, men det har ikke hindret dem i å introdusere Full HD-modeller. Og KDL-55W805 er definitivt en spennende TV i sin prisklasse!

Les hele testen

Philips 55PFL8008S/12

Silkesvarten

Philips stiller til start med en stilig blanksvart TV som har imponerende svartnivå til LED å være.

Les hele testen

LG 47LA667V

Hvit utfordrer

Koreanske LG fortsetter å være Samsungs ivrigste utfordrer, med flust av smarte og velutstyrte TV-apparater.

Les hele testen

Samsung UE46F6515

Mye for pengene

Du trenger ikke Samsungs dyreste TV for å få tilgang til smarte finesser. Flere av godbitene er tilgjengelig i den adskillig billigere, og nesten like stilige 6-serien.

Samsung TV-en kommer med flust av finesser og smarte apps, deriblant både Netflix og HBO som gjør den til en attraktiv TV for de film og TV-seriefrelste. Bildekvaliteten er god med flott kontrast, skarphet og bugnende fargegjengivelse.
UE46F6515 har ikke spesielt imponerende svartnivå og bildet får et litt ”utvasket” preg sett fra skrå vinkel.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Din egen IMAX-kino

Stor test av billige 55-tommere

OLED-TV på billigsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Scroll to Top