TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Sharp LC-80LE857E

Når 65" blir for lite

Den nyeste TVen fra Sharp henvender seg til deg som aldri kan få det stort nok! Her snakker vi om en 80-tommers tv som kan erstatte projektor til hjemmekino, sport og spill.

forfatter
Publisert 08.10.13 - 13:56
L&B mener
Spesifikasjoner
 • 80” 3D LED, 1920 x 1080
 • 4 HDMI, 2 USB
 • DVB-T/C/S MPEG4
 • Wi-Fi via dongle
Veil. pris 50000Pr. 08.10.13 Produktside
Vi liker
Sharp LC-80LE857E gir et enormt bilde som fyller synsranden og øker innlevelsen på en måte som bare store skjermer greier. LED-teknikken sørger for utmerket lysstyrke, nok til at skjermen fungerer utmerket på dagtid, til forskjell fra projektorer og enkelte plasmaskjermer.Vi liker ikke
I mørke omgivelser kommer Sharp-skjermen litt til kort. Svartnivået er langt fra toppklasse og betraktningsvinkelen begrenset. Man kan ikke være mange i sofaen før den som sitter ytterst opplever at bildet blir blåaktig.

L&Bs oppsummering
Sharp LC-80LE857 gir et enormt bilde som det er få konkurrenter til i prisklassen under 50.000, men bildekvaliteten lider litt av ”voksesmerter” og for 50.000 kroner hadde vi nok heller vurdert en 65” skjerm med høyere oppløsning (4K).

Hva synes du om denne boksen som en standard mal for vår tester? Kommentér i bunnen av artikkelen

Japanske Sharp har gått hardt inn for å gjøre store TV-er til sin spesialitet, og er blant de første produsentene til å tilby en 80-tommer til ”oppnåelig” pris.

Brukervennlighet
Betjeningsmessig kunne Sharp ha godt av et løft: Fjernkontrollen er lite oversiktlig, og vi savner blant annet en større ”Hjem”knapp med mer logisk tilgang til smart tjenestene, samt en generell forenkling av navigeringen. Å koble TV-en til nettverk første gang var ikke spesielt enkelt. Oppsettmenyen og menysystemet er ikke det mest logiske vi har sett, og mangelfull oversettelse gjør at man må gjette seg frem til riktig meny. Dette gjorde at det tok litt lengre tid å komme seg på nett enn med andre TV-er. Utvalget av smarte tjenester er foreløpig veldig begrenset, og den som ønsker seg smarte funksjoner bør helt klart vurdere en Apple TV eller annen medieboks sammen med Sharp-skjermen.

Bildekvalitet
Dette er en stor TV, faktisk den største vi noensinne har testet. For å yte den full rettferdighet bar vi den rett inn på kinorommet. Med sine 80 tommer er Sharp blant de første TV-ene som virkelig kan utfordre projektorer i hjemmekinosammenheng.

De storslåtte scenene i ”Inception” gir oss en god pekepinn over hvor god film-TV Sharpen kan være. Med bildeinnstillingene satt til Filmmodus leverer Sharp et lyssterkt og kontrastrikt bilde, som lett utkonkurrerer mange rimelige projektorer. Men hva med svartnivået? Det er dypt nok til å se film i dempet belysning, men det er ikke ”plasmakvalitet” over det vi ser i Leonardo DiCaprios drømmeverden. Skjermen kommer definitivt til kort mot plasmaskjermene fra Samsung og Panasonic når de mørke undergrunnscenene skal gjengis. Sharp har til sammenligning et noe lysere svartnivå, og sitter man langt ut på siden kan man se et blåskjær fra LED-lyset. Så på tross av størrelsen er ikke dette det mest åpenbare valget til filmentusiastene.

Sportsentusiastene vil nok derimot finne mye å sikle over. Sharp-skjermen har utmerket lysstyrke, og gir mer enn nok kontrast også i lyse omgivelser, slik at man fint kan se fotballkamp i stua på dagtid. Skjermoverflaten er relativt matt, og har ingen særlige problemer med speiling av rommet den står i. På en stor skjerm som dette blir svakheter i bildebehandling lettere synlig enn på mindre skjermer. Med hele 80 tommer befinner vi oss i et segment hvor 4K-oppløsning definitivt er et tema, men vi synes godt bildet fra LC-80LE857E kunne være litt skarpere i utgangspunktet, og den kan ikke måle seg helt med den opplevde skarpheten fra Samsungs 75-tommer i 8-serien, som riktignok koster en del mer.

En annen ting Sharp virker å ha problemer med er å holde interpoleringen i sjakk. Den greier ikke helt å glatte ut filmbevegelsene uten rykk og napp. Bildebehandlingen fungerer bra til sport og vanlig TV, men til film foretrekker vi å slå av alle former for bevegelseskompensering.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Philips 65PFL9708

Dybde og realisme

Den etterlengtede 9000-serien fra Philips byr på ekstremt skarpe bildeopplevelser. Stort råere enn dette blir det ikke!

Samsung UE55F8505

Linjelekker smart-TV

Koreanske Samsung hviler ikke på laurbærene. I år har de attpåtil lansert en designvariant av designmodellen sin!

Sony KD-65X9005 4KTV

Sylskarp drømme-TV

Sonys 4KTV er definitivt en av årets feteste TV-er!

Samsung PS64F8505

Mørkets fyrste

Samsungs nye plasma byr på noe av beste av to verdener: Ekstrem bildekvalitet kombinert med gode smartopplevelser. Dette er en TV vi kan anbefale.

Panasonic TX-P65VT60

Atter en konge?

Panasonics plasmaskjermer har lenge vært kongen på haugen når det gjelder bildekvalitet, og 65VT60 skuffer ikke.

Sony KDL-55W805/807

Flink til det meste

Sony har lagt mye ressurser i sine 4K TV-er, men det har ikke hindret dem i å introdusere Full HD-modeller. Og KDL-55W805 er definitivt en spennende TV i sin prisklasse!

Philips 55PFL8008S/12

Silkesvarten

Philips stiller til start med en stilig blanksvart TV som har imponerende svartnivå til LED å være.

LG 47LA667V

Hvit utfordrer

Koreanske LG fortsetter å være Samsungs ivrigste utfordrer, med flust av smarte og velutstyrte TV-apparater.

Samsung UE46F6515

Mye for pengene

Du trenger ikke Samsungs dyreste TV for å få tilgang til smarte finesser. Flere av godbitene er tilgjengelig i den adskillig billigere, og nesten like stilige 6-serien.

Samsung TV-en kommer med flust av finesser og smarte apps, deriblant både Netflix og HBO som gjør den til en attraktiv TV for de film og TV-seriefrelste. Bildekvaliteten er god med flott kontrast, skarphet og bugnende fargegjengivelse.
UE46F6515 har ikke spesielt imponerende svartnivå og bildet får et litt ”utvasket” preg sett fra skrå vinkel.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Mesterklasse fra Panasonic Panasonics beste OLED-TV er tilbake i full vigør, og nå kan den endelig leveres i stort format! LZ2000E gir rett og slett en strålende bildeopplevelse.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Følg Lyd & Bilde