SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

: Philips 55PFL8008S/12

Silkesvarten

Philips stiller til start med en stilig blanksvart TV som har imponerende svartnivå til LED å være.

Vi liker
Philips 55PFL8008 byr på en særegen design og bra byggekvalitet. Fjernkontroll med tastatur forenkler inntasting av søkeord og passord. Lyden er også god, med overraskende fyldig bass. Bildekvaliteten er imponerende .Vi liker ikke
Philips-skjermen gir litt refleksjoner under noen lysforhold, og smartopplevelsen virker temmelig treg sammenlignet med konkurrentene. Med unntak av Netflix og et par porno-apper(!) er også utvalget av apps ganske begrenset.

L&Bs oppsummering
Philips 55PFL8008 er ikke nødvendigvis den smarteste TV-en i klassen, men er definitivt en av de bedre på bildekvalitet.

Philips 55PFL8008 er en velutstyrt modell med særdeles smakfull design og tresidig Ambilight omgivelseslys. Rammen er i svart krom, og gir TV-en et mer eksklusivt preg. Byggekvaliteten er godt ivaretatt, med eksempelvis en sokkel i solid støpejern i stedet for plast.

Brukervennlighet og finesser
Philips sin fjernkontroll er tosidig, med et tastatur på baksiden som forenkler inntasting av søkeord og passord. Den har også innebygd pekefunksjon, men denne virker ikke like følsom og er litt tregere i oppfattelsen enn LGs Magic Remote. Menysystemet har også sine mangler, og det tar unødvendig lang tid å navigere i menyene etter vår mening. Kanskje den behøver mer prosessorkraft?

På app-siden har det lenge vært litt mangelfullt hos Philips, men nå er Netflix endelig på plass. I tillegg har de et par lyssky betalings-apper av den lettkledde sorten. Funksjonen Miracast som gjør det mulig å vise innhold trådløst fra Android baserte nettbrett og smartmobiler på TV-skjermen, men det begrenser seg i praksis til bilder og video du har lagret på mobilen.

Bildekvalitet
Philips kommer (i likhet med LG) med gode bildeinnstillinger fra fabrikk. Forhåndsinnstillingene ISF Day og Night er kalibrert etter bransjestandarden 6500 kelvin. Fargegjengivelsen er både nyansert og nøyaktig. Philips har som regel ganske overdreven bildebehandling, men i ISF modus er disse redusert eller slått av helt, og det merkes ved at bildet er både skarpt og støyfritt. Detaljer i ansikter kommer tydelig frem uten at bildet blir grovkornet. Det er også betydelig mer kontrast og liv i bildet her enn hos de rimeligere Samsung/LG modellene. Svartnivået merkbart mørkere og byr på bedre dybdefølelse. Philips har imidlertid tendenser til ”clouding”  – ujevn lysfordeling som gir tendelser til lyse flekker i det svarte. De har også valgt et noe blankere frontglass på denne modellen som gir litt mer refleksjoner av rommet. Dette er kun merkbart når man ser TV under visse lysforhold, men påvirker opplevelsen av film til en viss grad. Vi savner definitivt det supermatte ”Moth” filteret fra den gamle toppmodellen 46PFL9705. Men til prisen leverer 55PFL8008 utvilsomt et feiende flott bilde.

Lydkvalitet
Philips har gitt lyden fra TV-ene sine et merkbart løft i år, og 55PFL8008 er ikke noe unntak. Lyden fra de bakovermonterte høyttalerne er vesentlig fyldigere og mer åpen lydkarakter enn de billigere TV-ene i testen. Philips-TVen har attpåtil litt bassgjengivelse, noe som høyner opplevelsen på film og musikkprogrammer.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
5 kommentarer

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Philips 65PFL9708

  Dybde og realisme

  Den etterlengtede 9000-serien fra Philips byr på ekstremt skarpe bildeopplevelser. Stort råere enn dette blir det ikke!

  Samsung UE55F8505

  Linjelekker smart-TV

  Koreanske Samsung hviler ikke på laurbærene. I år har de attpåtil lansert en designvariant av designmodellen sin!

  Sharp LC-80LE857E

  Når 65" blir for lite

  Den nyeste TVen fra Sharp henvender seg til deg som aldri kan få det stort nok! Her snakker vi om en 80-tommers tv som kan erstatte projektor til hjemmekino, sport og spill.

  Sony KD-65X9005 4KTV

  Sylskarp drømme-TV

  Sonys 4KTV er definitivt en av årets feteste TV-er!

  Samsung PS64F8505

  Mørkets fyrste

  Samsungs nye plasma byr på noe av beste av to verdener: Ekstrem bildekvalitet kombinert med gode smartopplevelser. Dette er en TV vi kan anbefale.

  Panasonic TX-P65VT60

  Atter en konge?

  Panasonics plasmaskjermer har lenge vært kongen på haugen når det gjelder bildekvalitet, og 65VT60 skuffer ikke.

  Sony KDL-55W805/807

  Flink til det meste

  Sony har lagt mye ressurser i sine 4K TV-er, men det har ikke hindret dem i å introdusere Full HD-modeller. Og KDL-55W805 er definitivt en spennende TV i sin prisklasse!

  LG 47LA667V

  Hvit utfordrer

  Koreanske LG fortsetter å være Samsungs ivrigste utfordrer, med flust av smarte og velutstyrte TV-apparater.

  Samsung UE46F6515

  Mye for pengene

  Du trenger ikke Samsungs dyreste TV for å få tilgang til smarte finesser. Flere av godbitene er tilgjengelig i den adskillig billigere, og nesten like stilige 6-serien.

  Les også

  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!
  Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.
  iPhone 12 er kanskje det beste kjøpet blant Apples fire nye iPhone-modeller.
  LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!
  Sony a7s III er mer videokamera enn stillbildekamera, og passer derfor ikke for alle fotografer.
  Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.
  De koster nesten det samme, og de henvender seg til samme målgruppe, nemlig de forbrukerne som gjerne vil ha en premium mobil uten å måtte robbe banken.
  Med en Huawei Watch GT2 Pro på armen, trenger du ikke bytte klokke etter trening. Den passer nemlig til de fleste antrekk.