Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Philips 55PFL8008S/12

Silkesvarten

Philips stiller til start med en stilig blanksvart TV som har imponerende svartnivå til LED å være.
Lyd & Bilde mener
Spesifikasjoner
  • 55” 3D LED LCD, 1920 x 1080
  • DVB-T/C/H
  • 4 HDMI, 3 USB inn
  • Optisk lydutgang
  • Miracast
Vi liker
Philips 55PFL8008 byr på en særegen design og bra byggekvalitet. Fjernkontroll med tastatur forenkler inntasting av søkeord og passord. Lyden er også god, med overraskende fyldig bass. Bildekvaliteten er imponerende .Vi liker ikke
Philips-skjermen gir litt refleksjoner under noen lysforhold, og smartopplevelsen virker temmelig treg sammenlignet med konkurrentene. Med unntak av Netflix og et par porno-apper(!) er også utvalget av apps ganske begrenset.

L&Bs oppsummering
Philips 55PFL8008 er ikke nødvendigvis den smarteste TV-en i klassen, men er definitivt en av de bedre på bildekvalitet.

Philips 55PFL8008 er en velutstyrt modell med særdeles smakfull design og tresidig Ambilight omgivelseslys. Rammen er i svart krom, og gir TV-en et mer eksklusivt preg. Byggekvaliteten er godt ivaretatt, med eksempelvis en sokkel i solid støpejern i stedet for plast.

Brukervennlighet og finesser
Philips sin fjernkontroll er tosidig, med et tastatur på baksiden som forenkler inntasting av søkeord og passord. Den har også innebygd pekefunksjon, men denne virker ikke like følsom og er litt tregere i oppfattelsen enn LGs Magic Remote. Menysystemet har også sine mangler, og det tar unødvendig lang tid å navigere i menyene etter vår mening. Kanskje den behøver mer prosessorkraft?

På app-siden har det lenge vært litt mangelfullt hos Philips, men nå er Netflix endelig på plass. I tillegg har de et par lyssky betalings-apper av den lettkledde sorten. Funksjonen Miracast som gjør det mulig å vise innhold trådløst fra Android baserte nettbrett og smartmobiler på TV-skjermen, men det begrenser seg i praksis til bilder og video du har lagret på mobilen.

Annonse

Bildekvalitet
Philips kommer (i likhet med LG) med gode bildeinnstillinger fra fabrikk. Forhåndsinnstillingene ISF Day og Night er kalibrert etter bransjestandarden 6500 kelvin. Fargegjengivelsen er både nyansert og nøyaktig. Philips har som regel ganske overdreven bildebehandling, men i ISF modus er disse redusert eller slått av helt, og det merkes ved at bildet er både skarpt og støyfritt. Detaljer i ansikter kommer tydelig frem uten at bildet blir grovkornet. Det er også betydelig mer kontrast og liv i bildet her enn hos de rimeligere Samsung/LG modellene. Svartnivået merkbart mørkere og byr på bedre dybdefølelse. Philips har imidlertid tendenser til ”clouding”  – ujevn lysfordeling som gir tendelser til lyse flekker i det svarte. De har også valgt et noe blankere frontglass på denne modellen som gir litt mer refleksjoner av rommet. Dette er kun merkbart når man ser TV under visse lysforhold, men påvirker opplevelsen av film til en viss grad. Vi savner definitivt det supermatte ”Moth” filteret fra den gamle toppmodellen 46PFL9705. Men til prisen leverer 55PFL8008 utvilsomt et feiende flott bilde.

Lydkvalitet
Philips har gitt lyden fra TV-ene sine et merkbart løft i år, og 55PFL8008 er ikke noe unntak. Lyden fra de bakovermonterte høyttalerne er vesentlig fyldigere og mer åpen lydkarakter enn de billigere TV-ene i testen. Philips-TVen har attpåtil litt bassgjengivelse, noe som høyner opplevelsen på film og musikkprogrammer.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Philips 65PFL9708

Dybde og realisme

Den etterlengtede 9000-serien fra Philips byr på ekstremt skarpe bildeopplevelser. Stort råere enn dette blir det ikke!

Samsung UE55F8505

Linjelekker smart-TV

Koreanske Samsung hviler ikke på laurbærene. I år har de attpåtil lansert en designvariant av designmodellen sin!

Sharp LC-80LE857E

Når 65" blir for lite

Den nyeste TVen fra Sharp henvender seg til deg som aldri kan få det stort nok! Her snakker vi om en 80-tommers tv som kan erstatte projektor til hjemmekino, sport og spill.

Sony KD-65X9005 4KTV

Sylskarp drømme-TV

Sonys 4KTV er definitivt en av årets feteste TV-er!

Samsung PS64F8505

Mørkets fyrste

Samsungs nye plasma byr på noe av beste av to verdener: Ekstrem bildekvalitet kombinert med gode smartopplevelser. Dette er en TV vi kan anbefale.

Panasonic TX-P65VT60

Atter en konge?

Panasonics plasmaskjermer har lenge vært kongen på haugen når det gjelder bildekvalitet, og 65VT60 skuffer ikke.

Sony KDL-55W805/807

Flink til det meste

Sony har lagt mye ressurser i sine 4K TV-er, men det har ikke hindret dem i å introdusere Full HD-modeller. Og KDL-55W805 er definitivt en spennende TV i sin prisklasse!

LG 47LA667V

Hvit utfordrer

Koreanske LG fortsetter å være Samsungs ivrigste utfordrer, med flust av smarte og velutstyrte TV-apparater.

Samsung UE46F6515

Mye for pengene

Du trenger ikke Samsungs dyreste TV for å få tilgang til smarte finesser. Flere av godbitene er tilgjengelig i den adskillig billigere, og nesten like stilige 6-serien.

Samsung TV-en kommer med flust av finesser og smarte apps, deriblant både Netflix og HBO som gjør den til en attraktiv TV for de film og TV-seriefrelste. Bildekvaliteten er god med flott kontrast, skarphet og bugnende fargegjengivelse.
UE46F6515 har ikke spesielt imponerende svartnivå og bildet får et litt ”utvasket” preg sett fra skrå vinkel.
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

5 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.