TEST: Philips 55PFL8008S/12 – Silkesvarten
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Philips 55PFL8008S/12

Silkesvarten

Philips stiller til start med en stilig blanksvart TV som har imponerende svartnivå til LED å være.

forfatter
Publisert 08.10.13 - 13:30
L&B mener
Spesifikasjoner
 • 55” 3D LED LCD, 1920 x 1080
 • DVB-T/C/H
 • 4 HDMI, 3 USB inn
 • Optisk lydutgang
 • Miracast
Veil. pris 18990Pr. 08.10.13 Produktside
Vi liker
Philips 55PFL8008 byr på en særegen design og bra byggekvalitet. Fjernkontroll med tastatur forenkler inntasting av søkeord og passord. Lyden er også god, med overraskende fyldig bass. Bildekvaliteten er imponerende .Vi liker ikke
Philips-skjermen gir litt refleksjoner under noen lysforhold, og smartopplevelsen virker temmelig treg sammenlignet med konkurrentene. Med unntak av Netflix og et par porno-apper(!) er også utvalget av apps ganske begrenset.

L&Bs oppsummering
Philips 55PFL8008 er ikke nødvendigvis den smarteste TV-en i klassen, men er definitivt en av de bedre på bildekvalitet.

Philips 55PFL8008 er en velutstyrt modell med særdeles smakfull design og tresidig Ambilight omgivelseslys. Rammen er i svart krom, og gir TV-en et mer eksklusivt preg. Byggekvaliteten er godt ivaretatt, med eksempelvis en sokkel i solid støpejern i stedet for plast.

Brukervennlighet og finesser
Philips sin fjernkontroll er tosidig, med et tastatur på baksiden som forenkler inntasting av søkeord og passord. Den har også innebygd pekefunksjon, men denne virker ikke like følsom og er litt tregere i oppfattelsen enn LGs Magic Remote. Menysystemet har også sine mangler, og det tar unødvendig lang tid å navigere i menyene etter vår mening. Kanskje den behøver mer prosessorkraft?

På app-siden har det lenge vært litt mangelfullt hos Philips, men nå er Netflix endelig på plass. I tillegg har de et par lyssky betalings-apper av den lettkledde sorten. Funksjonen Miracast som gjør det mulig å vise innhold trådløst fra Android baserte nettbrett og smartmobiler på TV-skjermen, men det begrenser seg i praksis til bilder og video du har lagret på mobilen.

Bildekvalitet
Philips kommer (i likhet med LG) med gode bildeinnstillinger fra fabrikk. Forhåndsinnstillingene ISF Day og Night er kalibrert etter bransjestandarden 6500 kelvin. Fargegjengivelsen er både nyansert og nøyaktig. Philips har som regel ganske overdreven bildebehandling, men i ISF modus er disse redusert eller slått av helt, og det merkes ved at bildet er både skarpt og støyfritt. Detaljer i ansikter kommer tydelig frem uten at bildet blir grovkornet. Det er også betydelig mer kontrast og liv i bildet her enn hos de rimeligere Samsung/LG modellene. Svartnivået merkbart mørkere og byr på bedre dybdefølelse. Philips har imidlertid tendenser til ”clouding”  – ujevn lysfordeling som gir tendelser til lyse flekker i det svarte. De har også valgt et noe blankere frontglass på denne modellen som gir litt mer refleksjoner av rommet. Dette er kun merkbart når man ser TV under visse lysforhold, men påvirker opplevelsen av film til en viss grad. Vi savner definitivt det supermatte ”Moth” filteret fra den gamle toppmodellen 46PFL9705. Men til prisen leverer 55PFL8008 utvilsomt et feiende flott bilde.

Lydkvalitet
Philips har gitt lyden fra TV-ene sine et merkbart løft i år, og 55PFL8008 er ikke noe unntak. Lyden fra de bakovermonterte høyttalerne er vesentlig fyldigere og mer åpen lydkarakter enn de billigere TV-ene i testen. Philips-TVen har attpåtil litt bassgjengivelse, noe som høyner opplevelsen på film og musikkprogrammer.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Philips 65PFL9708

Dybde og realisme

Den etterlengtede 9000-serien fra Philips byr på ekstremt skarpe bildeopplevelser. Stort råere enn dette blir det ikke!

Samsung UE55F8505

Linjelekker smart-TV

Koreanske Samsung hviler ikke på laurbærene. I år har de attpåtil lansert en designvariant av designmodellen sin!

Sharp LC-80LE857E

Når 65" blir for lite

Den nyeste TVen fra Sharp henvender seg til deg som aldri kan få det stort nok! Her snakker vi om en 80-tommers tv som kan erstatte projektor til hjemmekino, sport og spill.

Sony KD-65X9005 4KTV

Sylskarp drømme-TV

Sonys 4KTV er definitivt en av årets feteste TV-er!

Samsung PS64F8505

Mørkets fyrste

Samsungs nye plasma byr på noe av beste av to verdener: Ekstrem bildekvalitet kombinert med gode smartopplevelser. Dette er en TV vi kan anbefale.

Panasonic TX-P65VT60

Atter en konge?

Panasonics plasmaskjermer har lenge vært kongen på haugen når det gjelder bildekvalitet, og 65VT60 skuffer ikke.

Sony KDL-55W805/807

Flink til det meste

Sony har lagt mye ressurser i sine 4K TV-er, men det har ikke hindret dem i å introdusere Full HD-modeller. Og KDL-55W805 er definitivt en spennende TV i sin prisklasse!

LG 47LA667V

Hvit utfordrer

Koreanske LG fortsetter å være Samsungs ivrigste utfordrer, med flust av smarte og velutstyrte TV-apparater.

Samsung UE46F6515

Mye for pengene

Du trenger ikke Samsungs dyreste TV for å få tilgang til smarte finesser. Flere av godbitene er tilgjengelig i den adskillig billigere, og nesten like stilige 6-serien.

Samsung TV-en kommer med flust av finesser og smarte apps, deriblant både Netflix og HBO som gjør den til en attraktiv TV for de film og TV-seriefrelste. Bildekvaliteten er god med flott kontrast, skarphet og bugnende fargegjengivelse.
UE46F6515 har ikke spesielt imponerende svartnivå og bildet får et litt ”utvasket” preg sett fra skrå vinkel.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

5 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Vi tester den nye 2022-modellen av The Frame Årets versjon av Samsung The Frame ser enda mer malerisk ut, takket være en mattere skjermoverflate. Den kan også snus på høykant!
Nye QLED TV-er fra... Sharp? Sharp er tilbake i Norden og presenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og innebygd lyd fra Harman Kardon!
TCL lanserer 98-tommer til rekordpris Drømmer du om ordentlig kino hjemme? TCL slår et slag for de virkelig store TV-skjermene med 98C735.
LG avslører ny design-TV En potensiell utfordrer til Samsung The Frame?
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend