: Panasonic TX-P65VT60

Atter en konge?

Panasonics plasmaskjermer har lenge vært kongen på haugen når det gjelder bildekvalitet, og 65VT60 skuffer ikke.
Lyd & Bilde mener
Spesifikasjoner
  • 65” 3D plasma, 1920 x 1080
  • 3 HDMI, 2 USB, SD
  • DVB-T/C/S MPEG4
  • Viera Smart nettportal
Annonse
Annonse
forfatter
Vi liker
Panasonic 65VT60 leverer en fremragende bildekvalitet, med dypt svartnivå, naturlig fargegjengivelse og god betraktningsvinkel.
Vi liker ikke
Noen fargegraderinger glir over i hverandre, og gir litt færre nyanser enn vi kunne ønske oss. Som vanlig med plasma må du tåle litt summing fra plasmapanelet, i tillegg til viftekjøling. Lysstyrken er også begrenset på denne plasmaskjermen, som egner seg best i kontrollert belysning.L&Bs oppsummering
Panasonic 65VT60 er en TV med bildekvalitet i referansekvalitet, og et soleklart valg for en kresen filmentusiast.

Hva synes du om denne boksen som en standard mal for våre tester? Kommentér i bunnen av artikkelen

Det er usikkert hvor lenge japanerne vil fortsette å produsere plasmaskjermer, og de har allerede annonsert en nedtrapping til fordel for moderne 4K LED-skjermer. Men det betyr ikke at du skal avfeie plasma som din neste TV!

For noen måneder siden testet vi Panasonics referansemodell TX-P60ZT60 med svært gode resultater. Den ”alminnelige” toppmodellen TX-P65VT60 byr på 5 tommer større bildediagonal og mye av den samme teknikken til en hyggeligere pris.

Brukervennlighet og finesser
Panasonic har finpusset menysystemet sitt med en ny startskjerm. My Home Screen viser en kombinasjon av direktesendt TV, smart-tjenester og annet innhold på en svært oversiktlig måte. Du kan selv komponere startmenyen med de tjenestene som er viktigst for deg, for eksempel med en snarvei inn til Netflix. Fjernbetjeningen består av en vanlig kontroll pluss en mindre med trykkfølsomt panel. Denne bruker du når du skal navigere nettsider og andre applikasjoner. Det går ikke like glatt som med LGs gyrosensitive pekefjernkontroll, men er klart bedre enn å bruke piltastene. Panasonic tilbyr også en fin fjernkontroll via mobil og nettbrett, til både iOS og Android.

Bildekvalitet
Til tross for siste tids nyvinninger på LED LCD-siden er det fortsatt mange gode argumenter for å velge en plasma som Panasonic 65VT60. Den gode fargegjengivelsen er en ting, men det viktigste er nok kombinasjonen av dypt svartnivå og god betraktningsvinkel. Når man ser film i dunkle eller mørklagte omgivelser, er det viktig at svart blir gjengitt som svart, og ikke grått eller blått.. For det andre liker man å benke seg med venner i sofaen, og da er det en fordel hvis man kan nyte den samme bildekvaliteten enten man sitter midt foran skjermen eller ute på siden.

Annonse

Disse utfordringene er noe Panasonic 65VT60 tar på strak arm. Svartnivået er utmerket, og detaljgraden i mørke scener overgår samtlige LCD-skjermer i testen, inkludert Philips sin påkostede 4K TV. Bildekvaliteten er generelt veldig, veldig tett på den dyrere ZT60-modellen. Å se film på 65VT60 er en ren og skjær nytelse! Der vi imidlertid ser litt svakheter hos begge Panasonicene, er i form av såkalt ”banding” der enkelte fargegraderinger glir over i hverandre, uten å få frem like mange nyanser som konkurrentene. Spesielt Philips sin 4K-modell lykkes i å få frem flere graderinger, men også plasmautfordreren fra Samsung  har litt mer nyansert fargegjengivelse, og det er ganske oppsiktsvekkende.

Lydkvalitet
Lydmessig er Panasonic en grei affære, med klar diskant og fyldig mellomtone, men Panasonic virker ikke å ha gjort seg noen ”ekstra” flid med lyden. De fleste plasmaentusiaster vil nok ønske å pare denne TV-en med et separat hjemmekinoanlegg. 65VT60 bruker i likhet med ZT60 viftekjøling på baksiden. Man kan også høre antydning til trafosumming i enkelte tilfeller. Dette er noe man må regne med på plasmaskjermer.

Også i denne testen:

Philips 65PFL9708

Dybde og realisme

Den etterlengtede 9000-serien fra Philips byr på ekstremt skarpe bildeopplevelser. Stort råere enn dette blir det ikke!

Samsung UE55F8505

Linjelekker smart-TV

Koreanske Samsung hviler ikke på laurbærene. I år har de attpåtil lansert en designvariant av designmodellen sin!

Sharp LC-80LE857E

Når 65" blir for lite

Den nyeste TVen fra Sharp henvender seg til deg som aldri kan få det stort nok! Her snakker vi om en 80-tommers tv som kan erstatte projektor til hjemmekino, sport og spill.

Sony KD-65X9005 4KTV

Sylskarp drømme-TV

Sonys 4KTV er definitivt en av årets feteste TV-er!

Samsung PS64F8505

Mørkets fyrste

Samsungs nye plasma byr på noe av beste av to verdener: Ekstrem bildekvalitet kombinert med gode smartopplevelser. Dette er en TV vi kan anbefale.

Sony KDL-55W805/807

Flink til det meste

Sony har lagt mye ressurser i sine 4K TV-er, men det har ikke hindret dem i å introdusere Full HD-modeller. Og KDL-55W805 er definitivt en spennende TV i sin prisklasse!

Philips 55PFL8008S/12

Silkesvarten

Philips stiller til start med en stilig blanksvart TV som har imponerende svartnivå til LED å være.

LG 47LA667V

Hvit utfordrer

Koreanske LG fortsetter å være Samsungs ivrigste utfordrer, med flust av smarte og velutstyrte TV-apparater.

Samsung UE46F6515

Mye for pengene

Du trenger ikke Samsungs dyreste TV for å få tilgang til smarte finesser. Flere av godbitene er tilgjengelig i den adskillig billigere, og nesten like stilige 6-serien.

Samsung TV-en kommer med flust av finesser og smarte apps, deriblant både Netflix og HBO som gjør den til en attraktiv TV for de film og TV-seriefrelste. Bildekvaliteten er god med flott kontrast, skarphet og bugnende fargegjengivelse.
UE46F6515 har ikke spesielt imponerende svartnivå og bildet får et litt ”utvasket” preg sett fra skrå vinkel.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
Hvis du ikke kan nøye deg med en virkelig god TV til gamingen, har Philips en løsning som er umulig å overse. Dessverre har de selv oversett et par viktige detaljer.
Da dukket den første PC-en med GeForce RTX 3080 opp. Og den flytter igjen grensene for 3D-ytelse i 3D-spill.
Bak det kjedelige ytret banker en kraftig prosessor og et utmerket grafikkort – men de får ikke utfolde seg.
Vil du ha en TV som ikke ser ut som en TV? Da kan Samsungs formfine Serif være et friskt alternativ.
Så lett har det aldri vært å filme i 4K fra luften.
Asus PA32UCX med Mini-LED er for profesjonelle, og er kort sagt den beste PC-skjermen jeg har sett. Men den er ikke perfekt, denne heller.
For enkelte vil Yamaha-forsterkeren mangle noe vesentlig, og det er ikke lydkvaliteten vi tenker på.
Mola Mola Kula er et unikum av en forsterker. Vi har sannsynligvis aldri hørt denne overfloden av detaljer noensinne!
Årets Samsung Galaxy S21-serie er tilgjengelig i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du lese hvilken modell som passer best til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspirasjon fra 1970-tallet, og har skapt en tillitvekkende musikkmaskin man kan ta med seg.
Med Samsungs nye projektorer kan du få et kjempedigert bilde, rett på veggen hjemme i stua.
Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.