TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Panasonic TX-P65VT60

Atter en konge?

Panasonics plasmaskjermer har lenge vært kongen på haugen når det gjelder bildekvalitet, og 65VT60 skuffer ikke.

forfatter
Publisert 08.10.13 - 13:44
L&B mener
Spesifikasjoner
  • 65” 3D plasma, 1920 x 1080
  • 3 HDMI, 2 USB, SD
  • DVB-T/C/S MPEG4
  • Viera Smart nettportal
Veil. pris 24990Pr. 08.10.13 Produktside
Vi liker
Panasonic 65VT60 leverer en fremragende bildekvalitet, med dypt svartnivå, naturlig fargegjengivelse og god betraktningsvinkel.
Vi liker ikke
Noen fargegraderinger glir over i hverandre, og gir litt færre nyanser enn vi kunne ønske oss. Som vanlig med plasma må du tåle litt summing fra plasmapanelet, i tillegg til viftekjøling. Lysstyrken er også begrenset på denne plasmaskjermen, som egner seg best i kontrollert belysning.L&Bs oppsummering
Panasonic 65VT60 er en TV med bildekvalitet i referansekvalitet, og et soleklart valg for en kresen filmentusiast.

Hva synes du om denne boksen som en standard mal for våre tester? Kommentér i bunnen av artikkelen

Det er usikkert hvor lenge japanerne vil fortsette å produsere plasmaskjermer, og de har allerede annonsert en nedtrapping til fordel for moderne 4K LED-skjermer. Men det betyr ikke at du skal avfeie plasma som din neste TV!

For noen måneder siden testet vi Panasonics referansemodell TX-P60ZT60 med svært gode resultater. Den ”alminnelige” toppmodellen TX-P65VT60 byr på 5 tommer større bildediagonal og mye av den samme teknikken til en hyggeligere pris.

Brukervennlighet og finesser
Panasonic har finpusset menysystemet sitt med en ny startskjerm. My Home Screen viser en kombinasjon av direktesendt TV, smart-tjenester og annet innhold på en svært oversiktlig måte. Du kan selv komponere startmenyen med de tjenestene som er viktigst for deg, for eksempel med en snarvei inn til Netflix. Fjernbetjeningen består av en vanlig kontroll pluss en mindre med trykkfølsomt panel. Denne bruker du når du skal navigere nettsider og andre applikasjoner. Det går ikke like glatt som med LGs gyrosensitive pekefjernkontroll, men er klart bedre enn å bruke piltastene. Panasonic tilbyr også en fin fjernkontroll via mobil og nettbrett, til både iOS og Android.

Bildekvalitet
Til tross for siste tids nyvinninger på LED LCD-siden er det fortsatt mange gode argumenter for å velge en plasma som Panasonic 65VT60. Den gode fargegjengivelsen er en ting, men det viktigste er nok kombinasjonen av dypt svartnivå og god betraktningsvinkel. Når man ser film i dunkle eller mørklagte omgivelser, er det viktig at svart blir gjengitt som svart, og ikke grått eller blått.. For det andre liker man å benke seg med venner i sofaen, og da er det en fordel hvis man kan nyte den samme bildekvaliteten enten man sitter midt foran skjermen eller ute på siden.

Disse utfordringene er noe Panasonic 65VT60 tar på strak arm. Svartnivået er utmerket, og detaljgraden i mørke scener overgår samtlige LCD-skjermer i testen, inkludert Philips sin påkostede 4K TV. Bildekvaliteten er generelt veldig, veldig tett på den dyrere ZT60-modellen. Å se film på 65VT60 er en ren og skjær nytelse! Der vi imidlertid ser litt svakheter hos begge Panasonicene, er i form av såkalt ”banding” der enkelte fargegraderinger glir over i hverandre, uten å få frem like mange nyanser som konkurrentene. Spesielt Philips sin 4K-modell lykkes i å få frem flere graderinger, men også plasmautfordreren fra Samsung  har litt mer nyansert fargegjengivelse, og det er ganske oppsiktsvekkende.

Lydkvalitet
Lydmessig er Panasonic en grei affære, med klar diskant og fyldig mellomtone, men Panasonic virker ikke å ha gjort seg noen ”ekstra” flid med lyden. De fleste plasmaentusiaster vil nok ønske å pare denne TV-en med et separat hjemmekinoanlegg. 65VT60 bruker i likhet med ZT60 viftekjøling på baksiden. Man kan også høre antydning til trafosumming i enkelte tilfeller. Dette er noe man må regne med på plasmaskjermer.

Også i denne testen:

Philips 65PFL9708

Dybde og realisme

Den etterlengtede 9000-serien fra Philips byr på ekstremt skarpe bildeopplevelser. Stort råere enn dette blir det ikke!

Samsung UE55F8505

Linjelekker smart-TV

Koreanske Samsung hviler ikke på laurbærene. I år har de attpåtil lansert en designvariant av designmodellen sin!

Sharp LC-80LE857E

Når 65" blir for lite

Den nyeste TVen fra Sharp henvender seg til deg som aldri kan få det stort nok! Her snakker vi om en 80-tommers tv som kan erstatte projektor til hjemmekino, sport og spill.

Sony KD-65X9005 4KTV

Sylskarp drømme-TV

Sonys 4KTV er definitivt en av årets feteste TV-er!

Samsung PS64F8505

Mørkets fyrste

Samsungs nye plasma byr på noe av beste av to verdener: Ekstrem bildekvalitet kombinert med gode smartopplevelser. Dette er en TV vi kan anbefale.

Sony KDL-55W805/807

Flink til det meste

Sony har lagt mye ressurser i sine 4K TV-er, men det har ikke hindret dem i å introdusere Full HD-modeller. Og KDL-55W805 er definitivt en spennende TV i sin prisklasse!

Philips 55PFL8008S/12

Silkesvarten

Philips stiller til start med en stilig blanksvart TV som har imponerende svartnivå til LED å være.

LG 47LA667V

Hvit utfordrer

Koreanske LG fortsetter å være Samsungs ivrigste utfordrer, med flust av smarte og velutstyrte TV-apparater.

Samsung UE46F6515

Mye for pengene

Du trenger ikke Samsungs dyreste TV for å få tilgang til smarte finesser. Flere av godbitene er tilgjengelig i den adskillig billigere, og nesten like stilige 6-serien.

Samsung TV-en kommer med flust av finesser og smarte apps, deriblant både Netflix og HBO som gjør den til en attraktiv TV for de film og TV-seriefrelste. Bildekvaliteten er god med flott kontrast, skarphet og bugnende fargegjengivelse.
UE46F6515 har ikke spesielt imponerende svartnivå og bildet får et litt ”utvasket” preg sett fra skrå vinkel.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Mesterklasse fra Panasonic Panasonics beste OLED-TV er tilbake i full vigør, og nå kan den endelig leveres i stort format! LZ2000E gir rett og slett en strålende bildeopplevelse.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Følg Lyd & Bilde