Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

: Panasonic TX-P65VT60

Atter en konge?

Panasonics plasmaskjermer har lenge vært kongen på haugen når det gjelder bildekvalitet, og 65VT60 skuffer ikke.

Skrevet av / 08.10.13 - 13:44
Panasonic TX-P65VT60
Audun Hage

Vi liker
Panasonic 65VT60 leverer en fremragende bildekvalitet, med dypt svartnivå, naturlig fargegjengivelse og god betraktningsvinkel.
Vi liker ikke
Noen fargegraderinger glir over i hverandre, og gir litt færre nyanser enn vi kunne ønske oss. Som vanlig med plasma må du tåle litt summing fra plasmapanelet, i tillegg til viftekjøling. Lysstyrken er også begrenset på denne plasmaskjermen, som egner seg best i kontrollert belysning.L&Bs oppsummering
Panasonic 65VT60 er en TV med bildekvalitet i referansekvalitet, og et soleklart valg for en kresen filmentusiast.

Hva synes du om denne boksen som en standard mal for våre tester? Kommentér i bunnen av artikkelen

Det er usikkert hvor lenge japanerne vil fortsette å produsere plasmaskjermer, og de har allerede annonsert en nedtrapping til fordel for moderne 4K LED-skjermer. Men det betyr ikke at du skal avfeie plasma som din neste TV!

For noen måneder siden testet vi Panasonics referansemodell TX-P60ZT60 med svært gode resultater. Den ”alminnelige” toppmodellen TX-P65VT60 byr på 5 tommer større bildediagonal og mye av den samme teknikken til en hyggeligere pris.

Brukervennlighet og finesser
Panasonic har finpusset menysystemet sitt med en ny startskjerm. My Home Screen viser en kombinasjon av direktesendt TV, smart-tjenester og annet innhold på en svært oversiktlig måte. Du kan selv komponere startmenyen med de tjenestene som er viktigst for deg, for eksempel med en snarvei inn til Netflix. Fjernbetjeningen består av en vanlig kontroll pluss en mindre med trykkfølsomt panel. Denne bruker du når du skal navigere nettsider og andre applikasjoner. Det går ikke like glatt som med LGs gyrosensitive pekefjernkontroll, men er klart bedre enn å bruke piltastene. Panasonic tilbyr også en fin fjernkontroll via mobil og nettbrett, til både iOS og Android.

Bildekvalitet
Til tross for siste tids nyvinninger på LED LCD-siden er det fortsatt mange gode argumenter for å velge en plasma som Panasonic 65VT60. Den gode fargegjengivelsen er en ting, men det viktigste er nok kombinasjonen av dypt svartnivå og god betraktningsvinkel. Når man ser film i dunkle eller mørklagte omgivelser, er det viktig at svart blir gjengitt som svart, og ikke grått eller blått.. For det andre liker man å benke seg med venner i sofaen, og da er det en fordel hvis man kan nyte den samme bildekvaliteten enten man sitter midt foran skjermen eller ute på siden.

Disse utfordringene er noe Panasonic 65VT60 tar på strak arm. Svartnivået er utmerket, og detaljgraden i mørke scener overgår samtlige LCD-skjermer i testen, inkludert Philips sin påkostede 4K TV. Bildekvaliteten er generelt veldig, veldig tett på den dyrere ZT60-modellen. Å se film på 65VT60 er en ren og skjær nytelse! Der vi imidlertid ser litt svakheter hos begge Panasonicene, er i form av såkalt ”banding” der enkelte fargegraderinger glir over i hverandre, uten å få frem like mange nyanser som konkurrentene. Spesielt Philips sin 4K-modell lykkes i å få frem flere graderinger, men også plasmautfordreren fra Samsung  har litt mer nyansert fargegjengivelse, og det er ganske oppsiktsvekkende.

Lydkvalitet
Lydmessig er Panasonic en grei affære, med klar diskant og fyldig mellomtone, men Panasonic virker ikke å ha gjort seg noen ”ekstra” flid med lyden. De fleste plasmaentusiaster vil nok ønske å pare denne TV-en med et separat hjemmekinoanlegg. 65VT60 bruker i likhet med ZT60 viftekjøling på baksiden. Man kan også høre antydning til trafosumming i enkelte tilfeller. Dette er noe man må regne med på plasmaskjermer.

Også i denne testen:

10 TV'er 46 - 80"

Philips 65PFL9708

Dybde og realisme

Den etterlengtede 9000-serien fra Philips byr på ekstremt skarpe bildeopplevelser. Stort råere enn dette blir det ikke!

Les hele testen

Samsung UE55F8505

Linjelekker smart-TV

Koreanske Samsung hviler ikke på laurbærene. I år har de attpåtil lansert en designvariant av designmodellen sin!

Les hele testen

Sharp LC-80LE857E

Når 65" blir for lite

Den nyeste TVen fra Sharp henvender seg til deg som aldri kan få det stort nok! Her snakker vi om en 80-tommers tv som kan erstatte projektor til hjemmekino, sport og spill.

Les hele testen

Sony KD-65X9005 4KTV

Sylskarp drømme-TV

Sonys 4KTV er definitivt en av årets feteste TV-er!

Les hele testen

Samsung PS64F8505

Mørkets fyrste

Samsungs nye plasma byr på noe av beste av to verdener: Ekstrem bildekvalitet kombinert med gode smartopplevelser. Dette er en TV vi kan anbefale.

Les hele testen

Sony KDL-55W805/807

Flink til det meste

Sony har lagt mye ressurser i sine 4K TV-er, men det har ikke hindret dem i å introdusere Full HD-modeller. Og KDL-55W805 er definitivt en spennende TV i sin prisklasse!

Les hele testen

Philips 55PFL8008S/12

Silkesvarten

Philips stiller til start med en stilig blanksvart TV som har imponerende svartnivå til LED å være.

Les hele testen

LG 47LA667V

Hvit utfordrer

Koreanske LG fortsetter å være Samsungs ivrigste utfordrer, med flust av smarte og velutstyrte TV-apparater.

Les hele testen

Samsung UE46F6515

Mye for pengene

Du trenger ikke Samsungs dyreste TV for å få tilgang til smarte finesser. Flere av godbitene er tilgjengelig i den adskillig billigere, og nesten like stilige 6-serien.

Samsung TV-en kommer med flust av finesser og smarte apps, deriblant både Netflix og HBO som gjør den til en attraktiv TV for de film og TV-seriefrelste. Bildekvaliteten er god med flott kontrast, skarphet og bugnende fargegjengivelse.
UE46F6515 har ikke spesielt imponerende svartnivå og bildet får et litt ”utvasket” preg sett fra skrå vinkel.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Stor test av billige 55-tommere

OLED-TV på billigsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Lyd & Bilde
Scroll to Top