: 10 TV’er 46 – 80″

Størrelsen er viktig!

Utvalget i TV-jungelen er større og mer forvirrende enn noen gang. Vi har pløyd markedet av både smått og stort, dyrt og billig i håp om å gi deg bedre oversikt!
Annonse
Annonse
forfatter

Årets nye TV-modeller kan lokke med bedre bildekvalitet til samme pris som fjorårets modeller, men det viktigste er at det som lenge har blitt kalt ”smart” TV begynner å fungere. Selv de rimelige TV-ene er nå blitt ganske raske og kommer nå med populære apps som Skype, Netflix og internett direkte på TV-skjermen.

En annen trend vi ser er at prisen på de virkelig store TV-ene fortsetter å dale, under press fra de aller nyeste  4K-skjermene. Årets modeller gir også full tilgang til samtlige kringkastingsplattformer enten det er bakkenett, kabel-TV, parabol eller nett-TV via den innebygde TV-mottakeren.

Dessverre er det om mulig enda lettere å bli forvirret enn før. Store produsenter som Samsung, LG, Sony, Philips og Panasonic kniver om TV-kjøpernes gunst med et virvar av modeller å velge mellom. Hvilken TV bør man velge, og hva er prislappen for en god TV?

Størrelsen teller
Det første du bør vite før du begir deg ut i TV-jungelen er hvor stor TV du vil ha. Det er nemlig en viktig sammenheng mellom pris, kvalitet og størrelse på skjermen. Det er ingen vits i å betale en formue for en liten kjøkken- eller hytte TV. Likeledes blir kvaliteten viktigere når bildet skal blåses opp i stort format, og alle detaljer (og svakheter blir tydeligere.

Størrelsen bør du avgjøre ut fra sitteavstanden til TV-en, og hva den skal brukes til. 40-46 tommer er den mest kjøpte størrelsen i dag og passer fint til normale sitteavstander på 2-3 meter. Dersom du sitter lenger unna skjermen kan du med fordel velge en 55 tommer, som er en stadig mer populær størrelse. Men hva hvis du er film- eller fotballfanatiker og vil gjenskape kinosalen eller fotballstadion hjemme i stua? Da kan skjermen nesten ikke bli stor nok etter vår erfaring. Prisene på de virkelige store skjermene over 60 tommer har nå sunket til priser som er tilgjengelige for folk flest, og byr på en rå bildeopplevelse. Bare husk at når bildet fyller hele synsfeltet er det nærmest et krav at innholdet være i HD-kvalitet.

Annonse

Styr TV-en med nettbrett og mobil
I sofakroken er nettbrettet eller mobilen selvsagt aldri mer enn en armlengde unna, og det fine er at du nå kan bruke de bærbare og stasjonære skjermene om hverandre. Du kan styre TV-opplevelsen gjennom apper på nettbrettet, så vel som å dele innhold mellom de to skjermene. Du kan for eksempel titte i TV-guiden, programmere opptak og sjekke flere kanaler på nettbrettet før du velger hva du vil se på. På denne måten får du større kontroll over TV-opplevelsen.

Streaming og on demand
Streaming, eller strømming som vi liker å kalle det, er i ferd med å dominere underholdningsverdenen. Med Youtube og andre videotjenester et tastetrykk unna, er vi blitt vante med å kunne se og høre hva vi vil, når som helst. Derfor er det ikke rart at filmtjenester som Netflix og HBO, akkurat som musikktjenestene Spotify og Wimp, har blitt utrolig populære på kort tid. Etter hvert vil du også kunne se nesten alt av ”direktesendt” TV når det passer deg.

Testen
I denne testen har vi tatt for oss et tverssnitt av markedet. Utvalget består av de mest interessante modellene i hver sin pris- og størrelsesklasse. I lav/mellomprisklassen står slaget mellom Samsung og LG. I den øvre mellomklassen er det Sony og Philips som stiller med utfordrerne. Både Sony og Philips stiller med sine høyoppløste 4K-skjermer. Og sist, men absolutt ikke minst stiller både Samsung og Panasonic med store plasmaskjermer. Jokeren i testen er Sharps nye og enorme 80-tommer! Konkurransen er som vanlig tøff, men vi leter både etter den aller beste TV-en så vel som det aller beste kjøpet for de prisbevisste.

Produkter i testen

Philips 65PFL9708

Dybde og realisme

Den etterlengtede 9000-serien fra Philips byr på ekstremt skarpe bildeopplevelser. Stort råere enn dette blir det ikke!

Samsung UE55F8505

Linjelekker smart-TV

Koreanske Samsung hviler ikke på laurbærene. I år har de attpåtil lansert en designvariant av designmodellen sin!

Sharp LC-80LE857E

Når 65" blir for lite

Den nyeste TVen fra Sharp henvender seg til deg som aldri kan få det stort nok! Her snakker vi om en 80-tommers tv som kan erstatte projektor til hjemmekino, sport og spill.

Sony KD-65X9005 4KTV

Sylskarp drømme-TV

Sonys 4KTV er definitivt en av årets feteste TV-er!

Samsung PS64F8505

Mørkets fyrste

Samsungs nye plasma byr på noe av beste av to verdener: Ekstrem bildekvalitet kombinert med gode smartopplevelser. Dette er en TV vi kan anbefale.

Panasonic TX-P65VT60

Atter en konge?

Panasonics plasmaskjermer har lenge vært kongen på haugen når det gjelder bildekvalitet, og 65VT60 skuffer ikke.

Sony KDL-55W805/807

Flink til det meste

Sony har lagt mye ressurser i sine 4K TV-er, men det har ikke hindret dem i å introdusere Full HD-modeller. Og KDL-55W805 er definitivt en spennende TV i sin prisklasse!

Philips 55PFL8008S/12

Silkesvarten

Philips stiller til start med en stilig blanksvart TV som har imponerende svartnivå til LED å være.

LG 47LA667V

Hvit utfordrer

Koreanske LG fortsetter å være Samsungs ivrigste utfordrer, med flust av smarte og velutstyrte TV-apparater.

Samsung UE46F6515

Mye for pengene

Du trenger ikke Samsungs dyreste TV for å få tilgang til smarte finesser. Flere av godbitene er tilgjengelig i den adskillig billigere, og nesten like stilige 6-serien.

Samsung TV-en kommer med flust av finesser og smarte apps, deriblant både Netflix og HBO som gjør den til en attraktiv TV for de film og TV-seriefrelste. Bildekvaliteten er god med flott kontrast, skarphet og bugnende fargegjengivelse.
UE46F6515 har ikke spesielt imponerende svartnivå og bildet får et litt ”utvasket” preg sett fra skrå vinkel.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
3D-lyd med Dolby Atmos og berøringspanel er blant nyhetene på Bluesounds nye lydplanke.
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.