test: Sony KDL-40NX700

Design i særklasse

Den nye NX700-serien fra Sony er lett å bli glad i! Med fullspekkede finesser, utsøkte bilder og lekkert utseende, er dette en tett på optimal tv.

Lyd & Bilde mener

Svært god farge- gjengivelse Dypt svartnivå
Noen refleksjoner fra frontglasset
 • 40’’ LED LCD, 1920 x 1080
 • 4 HDMI (2 sidemontert)
 • 1 scart, 1 komponent
 • Ethernet, pc-inngang, wi-fi
 • MPEG 2/4, CI+, DLNA streaming
 • Koaks digital lydutgang
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 13000 kr

Sony har gitt sine tv-er av året en kraftig ansiktsløftning. Det tydelig B&O-inspirerte utseendet er uten tvil lekkert å se på. Tv-en leveres med en glassfot, men for et par tusenlapper ekstra kan man kjøpe den eksklusive aluminiumssokkelen som lener tv-en elegant bakover. Fjernkontrollen er også designpreget, og kan snus på hodet for å skjule knappene. En ekstra av/på-knapp er nedfelt på baksiden slik at man kan sende den i dvale uten å måtte vende fjernkontrollen.

Brukervennlighet og funksjoner
Sony satser stort på internettfunksjoner, og det bærer denne tv-en preg av. I tillegg til Facebook, Twitter og YouTube, finnes det en rekke såkalte Bravia Internet Widgets tilgjengelig for nedlasting. Denne tv-en har også DLNA-systemet for streaming av innhold i hjemmenettverket. Man installerer et serverprogram på pc-en med digitalt innhold, og filene kan deretter spilles av rett på tv-en.

På bildesiden inneholder denne tv-en det meste av hva Sony har av avansert bildebehandling. Den store forskjellen er at de ikke har det samme behovet for å vise frem dette som de koreanske merkene … Her porsjoneres bildebehandlingen ut i riktige mengder i riktig modus slik at resultatet blir best mulig. Dette har Sony virkelig skjønt!

Bildekvalitet
Sony-tv-en er en drøm for de som ikke har verken interesse eller tid til å leke seg i bildemenyen for å få optimalt bilde. Her har teknikerne hos Sony virkelig brukt mye ressurser på å få det riktig med en gang, og tv-en er nesten litt kjedelig for oss som tester … Den setter oss ikke på prøve i det hele tatt! Vi blir bare sittende og anerkjenne at det de har fått til er i særklasse, og helt etter våre egne preferanser og hva vi anser som ”naturlig” bilde. Vi ser på naturprogrammer med en tredimensjonalitet og dybde man ikke trodde var mulig med en vanlig tv-skjerm. Vi studerer gressavanner og løvverk på trær … alt er pinlig nøyaktig fargemessig og skarpt gjengitt.

Filmmodusen til Sony er også svært god, og tett på det vi får med referanseplasmaene våre som er ISF-kalibrerte. For noen år siden hadde dette vært utenkelig fra en LCD-skjerm. Men de har fått det til til de grader, og med en Blu-ray-film i full HD, er det nesten som å være på kino.

Men det stopper ikke der. Uansett hva vi kaster av innhold mot tv-en, så får den frem det beste av bildematerialet. Sport blir enda mer realistisk, studioprogrammer nesten påtrengende ekte, og film som på kino. Kobler man til en PS3 og bruker spillmodusen, får man en helt rå grafikk!

Lydkvalitet
Sony vil nok at alle kobler tv-en til et av deres surroundanlegg, men har likevel gitt oss en behagelig og til dels engasjerende tv-lyd. Det mangler mye før det er oppe på Tandberg-nivå, men det er vesentlig bedre enn mange andre konkurrerende merker på markedet. Dialogen er klar og tydelig, og vanlige tv-programmer gjengis helt greit fra den superslanke tv-en. Men filmlyden – den bør komme fra et surroundanlegg for ytterligere å forsterke den svært gode kinofølelsen!

Konklusjon
Sony 40NX700 kombinerer noe av det beste man kan få av bilde med utsøkt design, interessante funksjoner og bra tv-lyd. Den henger med i svingene selv på krevende HD-innhold takket være effektiv bildebehandling. Den er i tillegg RiksTV-godkjent og kan brukes på Canal Digital kabel-tv med kort og CAM. Svartnivå og kontrast er meget bra, men tv-en gir noen reflekser fra lys i rommet pga. den blanke glassplaten foran LCD-panelet. En suveren allrounder og vår testvinner!

Konklusjon – Klare forbedringer
Det bør ikke komme som en overraskelse på noen at tv-ene har blitt bedre siden i fjor. Likevel er det hyggelig å slå fast hvor god bildekvalitet du faktisk kan få til prisen.

I denne testen har vi valgt ut seks flatskjermer, hovedsakelig i prisklassen rundt 12 000 kroner veiledende. Prisene varierer, og noen apparater svinger mer i pris enn andre, avhengig av tilgangen i butikk og på nett. Bilde- og lydkvalitet er som vanlig de viktigste kriteriene. I tillegg har vi vurdert skjermenes brukervennlighet, herunder menysystem, fjernkontroll og plasseringsvennlighet. Vi leter både etter tv-en med best bilde, så vel som den tv-en som gir best bilde for pengene (beste kjøp). Skjermene i testen er vurdert opp mot hverandre i kontrollerte omgivelser, med bildemateriale i HD-kvalitet så vel som vanlig standard oppløsning (SD).

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Samsung UE40C6715

  Back in white

  Samsung satser som vanlig tungt på design, og den nye 6-serien fås nå i en stilsikker hvit innpakning.

  Tandberg Ergoclass II 42”

  En god allrounder

  Tandberg Display er det nærmeste man kommer en helnorsk tv-produsent. Målsettingen har vært å lage en god tv for voksne brukere. Har de lykkes?

  Philips 40PFL7605H

  Lyser opp hverdagen

  Philips tviholder på Ambilight-konseptet på sine toppklasse-tv-er, og man må nesten oppleve det i praksis for virkelig å få føling på hvor mye det faktisk bidrar til den visuelle opplevelsen!

  LG 42LE550N

  Velutstyrt LED LCD

  Denne flotte LED LCD-en har det aller meste man måtte ønske i en moderne tv. Digitaltuner, USB-mediaspiller som spiller DivX HD og mulighet for trådløs HD-link er noen av godbitene man får.

  Panasonic TX-P42X20

  Billig folkeplasma

  Midt blant alle de tynne og lekre LED-skjermene har det også sneket seg inn en plasmaskjerm. Panasonic TX-P42X20 viser at en plasmaskjerm fortsatt kan gi mye bildekvalitet for pengene.

  Panasonic TX-L42D25

  Lekker LED fra Panasonic

  Panasonic har tatt seg god tid med å lansere egne LED LCD-tv-er, men den nye TX-L42D25 er så absolutt verdt ventetiden!

  Les også

  Den mest kompakte mobilen i iPhone 12-serien er også den billigste. Faktisk er iPhone 12 mini litt av en genistrek.
  Ring Alarm Security Kit er et fremragende komplett alarmsystem til hjemmet som er enkelt å komme i gang med.
  Sennheisers støydempende PXC 550 har fått nytt liv under danske EPOS. Det fulle navnet er EPOS Sennheiser Adapt 660, hvor enda bedre talelyd er den største forskjellen.
  Apple Watch 6 er kanskje den beste smartklokken, men Apple Watch Se er det beste kjøpet.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Apples egen prosessor har gjort MacBook Pro til den råeste bærbare 13-tommeren vi har testet.
  Nettopp slått kloa i en PS5 eller Xbox Series X? Da kan det hende du vil ønske å oppgradere skjermen din også. Vi har testet de beste TV-ene til gaming!
  Det finnes mange gode små høyttalere, men ingen som denne.
  Den integrerte Linn Majik DSM spiller som en drøm med innebygget romkorreksjon, og har alt man trenger innebygget.
  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.