Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

test: Sony KDL-40NX700

Design i særklasse

Den nye NX700-serien fra Sony er lett å bli glad i! Med fullspekkede finesser, utsøkte bilder og lekkert utseende, er dette en tett på optimal tv.

Skrevet av / 06.09.10 - 13:31
Sony KDL-40NX700
Audun Hage

Sony har gitt sine tv-er av året en kraftig ansiktsløftning. Det tydelig B&O-inspirerte utseendet er uten tvil lekkert å se på. Tv-en leveres med en glassfot, men for et par tusenlapper ekstra kan man kjøpe den eksklusive aluminiumssokkelen som lener tv-en elegant bakover. Fjernkontrollen er også designpreget, og kan snus på hodet for å skjule knappene. En ekstra av/på-knapp er nedfelt på baksiden slik at man kan sende den i dvale uten å måtte vende fjernkontrollen.

Brukervennlighet og funksjoner
Sony satser stort på internettfunksjoner, og det bærer denne tv-en preg av. I tillegg til Facebook, Twitter og YouTube, finnes det en rekke såkalte Bravia Internet Widgets tilgjengelig for nedlasting. Denne tv-en har også DLNA-systemet for streaming av innhold i hjemmenettverket. Man installerer et serverprogram på pc-en med digitalt innhold, og filene kan deretter spilles av rett på tv-en.

På bildesiden inneholder denne tv-en det meste av hva Sony har av avansert bildebehandling. Den store forskjellen er at de ikke har det samme behovet for å vise frem dette som de koreanske merkene … Her porsjoneres bildebehandlingen ut i riktige mengder i riktig modus slik at resultatet blir best mulig. Dette har Sony virkelig skjønt!

Bildekvalitet
Sony-tv-en er en drøm for de som ikke har verken interesse eller tid til å leke seg i bildemenyen for å få optimalt bilde. Her har teknikerne hos Sony virkelig brukt mye ressurser på å få det riktig med en gang, og tv-en er nesten litt kjedelig for oss som tester … Den setter oss ikke på prøve i det hele tatt! Vi blir bare sittende og anerkjenne at det de har fått til er i særklasse, og helt etter våre egne preferanser og hva vi anser som ”naturlig” bilde. Vi ser på naturprogrammer med en tredimensjonalitet og dybde man ikke trodde var mulig med en vanlig tv-skjerm. Vi studerer gressavanner og løvverk på trær … alt er pinlig nøyaktig fargemessig og skarpt gjengitt.

Filmmodusen til Sony er også svært god, og tett på det vi får med referanseplasmaene våre som er ISF-kalibrerte. For noen år siden hadde dette vært utenkelig fra en LCD-skjerm. Men de har fått det til til de grader, og med en Blu-ray-film i full HD, er det nesten som å være på kino.

Men det stopper ikke der. Uansett hva vi kaster av innhold mot tv-en, så får den frem det beste av bildematerialet. Sport blir enda mer realistisk, studioprogrammer nesten påtrengende ekte, og film som på kino. Kobler man til en PS3 og bruker spillmodusen, får man en helt rå grafikk!

Lydkvalitet
Sony vil nok at alle kobler tv-en til et av deres surroundanlegg, men har likevel gitt oss en behagelig og til dels engasjerende tv-lyd. Det mangler mye før det er oppe på Tandberg-nivå, men det er vesentlig bedre enn mange andre konkurrerende merker på markedet. Dialogen er klar og tydelig, og vanlige tv-programmer gjengis helt greit fra den superslanke tv-en. Men filmlyden – den bør komme fra et surroundanlegg for ytterligere å forsterke den svært gode kinofølelsen!

Konklusjon
Sony 40NX700 kombinerer noe av det beste man kan få av bilde med utsøkt design, interessante funksjoner og bra tv-lyd. Den henger med i svingene selv på krevende HD-innhold takket være effektiv bildebehandling. Den er i tillegg RiksTV-godkjent og kan brukes på Canal Digital kabel-tv med kort og CAM. Svartnivå og kontrast er meget bra, men tv-en gir noen reflekser fra lys i rommet pga. den blanke glassplaten foran LCD-panelet. En suveren allrounder og vår testvinner!

Konklusjon – Klare forbedringer
Det bør ikke komme som en overraskelse på noen at tv-ene har blitt bedre siden i fjor. Likevel er det hyggelig å slå fast hvor god bildekvalitet du faktisk kan få til prisen.

I denne testen har vi valgt ut seks flatskjermer, hovedsakelig i prisklassen rundt 12 000 kroner veiledende. Prisene varierer, og noen apparater svinger mer i pris enn andre, avhengig av tilgangen i butikk og på nett. Bilde- og lydkvalitet er som vanlig de viktigste kriteriene. I tillegg har vi vurdert skjermenes brukervennlighet, herunder menysystem, fjernkontroll og plasseringsvennlighet. Vi leter både etter tv-en med best bilde, så vel som den tv-en som gir best bilde for pengene (beste kjøp). Skjermene i testen er vurdert opp mot hverandre i kontrollerte omgivelser, med bildemateriale i HD-kvalitet så vel som vanlig standard oppløsning (SD).

Lyd & Bilde mener

Svært god farge- gjengivelse Dypt svartnivå Noen refleksjoner fra frontglasset

Også i denne testen:

Test av 7 nye TV'er

Samsung UE40C6715

Back in white

Samsung satser som vanlig tungt på design, og den nye 6-serien fås nå i en stilsikker hvit innpakning.

Sylskarpe detaljer Naturlige farger
Litt overdreven bildebehandling Tynn lyd
Les hele testen

Tandberg Ergoclass II 42”

En god allrounder

Tandberg Display er det nærmeste man kommer en helnorsk tv-produsent. Målsettingen har vært å lage en god tv for voksne brukere. Har de lykkes?

Glimrende lydkvalitet
Mye strølys fra baklyset Noe overdrevne farger Dårlig filmmodus
Les hele testen

Philips 40PFL7605H

Lyser opp hverdagen

Philips tviholder på Ambilight-konseptet på sine toppklasse-tv-er, og man må nesten oppleve det i praksis for virkelig å få føling på hvor mye det faktisk bidrar til den visuelle opplevelsen!

God kontrast, bra svartnivå Myke bevegelser
Begrenset innsynsvinkel
Les hele testen

LG 42LE550N

Velutstyrt LED LCD

Denne flotte LED LCD-en har det aller meste man måtte ønske i en moderne tv. Digitaltuner, USB-mediaspiller som spiller DivX HD og mulighet for trådløs HD-link er noen av godbitene man får.

Meget bra svartnivå og kontrast Brukervennlig
Slank lyd
Les hele testen

Panasonic TX-P42X20

Billig folkeplasma

Midt blant alle de tynne og lekre LED-skjermene har det også sneket seg inn en plasmaskjerm. Panasonic TX-P42X20 viser at en plasmaskjerm fortsatt kan gi mye bildekvalitet for pengene.

God kontrast, bra svartnivå Naturlige farger
Mangler HD- oppløsning
Les hele testen

Panasonic TX-L42D25

Lekker LED fra Panasonic

Panasonic har tatt seg god tid med å lansere egne LED LCD-tv-er, men den nye TX-L42D25 er så absolutt verdt ventetiden!

Skarpt og glatt bilde Naturlige farger Gode innstillingsmuligheter
Mangler litt svartnivå
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top