Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Samsung UE40C6715

Back in white

Samsung satser som vanlig tungt på design, og den nye 6-serien fås nå i en stilsikker hvit innpakning.

Skrevet av / 06.09.10 - 13:31
Samsung UE40C6715
Audun Hage

Samsung tok innersvingen på alle med sine syltynne LED-baserte LCD-skjermer i fjor. De hadde fordelen av å være først ute. I år har flere aktører kommet etter, og feltet er jevnere. Men Samsung skiller seg fortsatt ut når det gjelder design. Mens den gamle 6-serien brukte svart plast med en rød stripe i seg, har den nye 6715 serien fått en hvit, bølgeformet ramme med gjennomsiktig kant.

Brukervennlighet og funksjoner
6715 er likevel ingen design-TV ribbet for finesser, snarere tvert i mot. Samsung-skjermen er godkjent for både RiksTV og Canal Digital sine kortløsninger og har fått plass til 4 HDMI-innganger på baksiden av skjermen som er bare 30 millimeter tykk. UE40C6715 er også forberedt for Samsungs nettportal Internet@TV. Dette er en av de bedre nettportalene vi har testet og gir tilgang til blant annet Facebook og Twitter og Youtube. I tillegg har du anledning til å laste ned spill og programmer fra Samsungs egen ”App Store”. Et tetrislignende spill ligger på toppen av listen.

Samsungs fjernkontroll (også den hvit) har store og tydelige knapper, og første gang du slår på TV-en får du også forklart de ulike tilkoblingene grafisk på skjermen. En egen oppsettassistent gjør det enkelt å stille inn kanaler og innganger. Menyene er organisert på en oversiktlig måte, men vi synes likevel Samsungs menysystem er moden for en liten ansiktsløftning sammenlignet med Sony, som er enda litt kjappere og mer intuitiv.

Bildekvalitet
Rett opp av esken imponerer UE40C6715 med et svært fargesterkt og kontrastrikt bilde, og særskilt god skarphet. Selv TV-sendinger i vanlig standard oppløsning ser overraskende skarpe og detaljerte ut. Samsungs bevegelseskompensering er i tillegg meget effektiv. Bevegelsene er glatte og sømløse uten etterheng selv når vi bruker funksjonen på HD-materiale. På film foretrekker vi å skru funksjonen av, men på vanlige TV-sendinger kan man med fordel la den være på da den bidrar til en økt opplevelse av skarphet. Samsungs fabrikkinnstillinger legger opp til et ganske livlig bilde i standardmodus, som egner seg bra til TV-titting på dagtid, men det blir litt for overmettet og lyssterkt til å bruke hele tiden. Da foretrekker vi mye heller filmmodusen, men også her er det mye bildebehandling som bør slåes av. Den dynamiske kontrastinnstillingen fokuserer for mye på store forskjeller mens de mindre viskes ut. Det ser man lett på stjernehimmelen i Avatar hvor spesielt Sony KDL-40NX700 viser langt flere stjerner.

Bortsett fra dette er det veldig jevnt mellom de to skjermene etter at vi slår av noe av Samsungs overivrige bildebehandling. Begge har svært god og nøytral fargegjengivelse og overlegent svartnivå. Dog kan vi skimte et litt mer ujevn lysfordeling på Samsung-panelet. Dette er mindre synlig på Sony som bruker et hakket mørkere frontfilter for å dempe dette.

Lydkvalitet
Samsung har aldri vært kjent for god lyd i TV-ene sine, og heller ikke 6715 er noe særlig å skrive hjem om når det gjelder lydkvalitet. Lyden er som forventet veldig tynn og savner fylde i dialogene. Her er det påkrevd med en separat lydplanke eller aller helst et dedikert surroundanlegg for å gi en real lydgjengivelse.

Konklusjon
Samsung viser atter en gang at de tør å tenke annerledes når det gjelder design, og UE40C6715 er virkelig et friskt pust i en ellers ganske traust gjeng med flatskjermer. Bildekvaliteten er helt i tetsjiktet, og fullt på nivå med Sonys 40-tommer i NX700-serien., selv om den krever litt mer jobb med innstillingene for å gi et like behagelig og naturlig bilde. Dermed står du ganske fritt til å velge den TV-en som tiltaler deg mest utseendemessig. Samunsg UE40C6715 er en velutstyrt og stilig allround-TV og får vår klare anbefaling.

Lyd & Bilde mener

Sylskarpe detaljer Naturlige farger Litt overdreven bildebehandling Tynn lyd

Også i denne testen:

Test av 7 nye TV'er

Sony KDL-40NX700

Design i særklasse

Den nye NX700-serien fra Sony er lett å bli glad i! Med fullspekkede finesser, utsøkte bilder og lekkert utseende, er dette en tett på optimal tv.

Svært god farge- gjengivelse Dypt svartnivå
Noen refleksjoner fra frontglasset
Les hele testen

Tandberg Ergoclass II 42”

En god allrounder

Tandberg Display er det nærmeste man kommer en helnorsk tv-produsent. Målsettingen har vært å lage en god tv for voksne brukere. Har de lykkes?

Glimrende lydkvalitet
Mye strølys fra baklyset Noe overdrevne farger Dårlig filmmodus
Les hele testen

Philips 40PFL7605H

Lyser opp hverdagen

Philips tviholder på Ambilight-konseptet på sine toppklasse-tv-er, og man må nesten oppleve det i praksis for virkelig å få føling på hvor mye det faktisk bidrar til den visuelle opplevelsen!

God kontrast, bra svartnivå Myke bevegelser
Begrenset innsynsvinkel
Les hele testen

LG 42LE550N

Velutstyrt LED LCD

Denne flotte LED LCD-en har det aller meste man måtte ønske i en moderne tv. Digitaltuner, USB-mediaspiller som spiller DivX HD og mulighet for trådløs HD-link er noen av godbitene man får.

Meget bra svartnivå og kontrast Brukervennlig
Slank lyd
Les hele testen

Panasonic TX-P42X20

Billig folkeplasma

Midt blant alle de tynne og lekre LED-skjermene har det også sneket seg inn en plasmaskjerm. Panasonic TX-P42X20 viser at en plasmaskjerm fortsatt kan gi mye bildekvalitet for pengene.

God kontrast, bra svartnivå Naturlige farger
Mangler HD- oppløsning
Les hele testen

Panasonic TX-L42D25

Lekker LED fra Panasonic

Panasonic har tatt seg god tid med å lansere egne LED LCD-tv-er, men den nye TX-L42D25 er så absolutt verdt ventetiden!

Skarpt og glatt bilde Naturlige farger Gode innstillingsmuligheter
Mangler litt svartnivå
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Scroll to Top