TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Philips 40PFL7605H

Lyser opp hverdagen

Philips tviholder på Ambilight-konseptet på sine toppklasse-tv-er, og man må nesten oppleve det i praksis for virkelig å få føling på hvor mye det faktisk bidrar til den visuelle opplevelsen!

forfatter
Publisert 06.09.10 - 13:31
L&B mener
God kontrast, bra svartnivå Myke bevegelser
Begrenset innsynsvinkel
Spesifikasjoner
 • 40’’ LED LCD, 1920 x 1080
 • 4 HDMI (1 sidemontert)
 • 1 scart, 1 komponent
 • Ethernet, pc-inngang,
 • wi fi ready
 • MPEG 2/4, CI+
 • Koaks digital lydutgang
Veil. pris 8000Pr. 06.09.10 Produktside

Den nye 7605-serien er Philips’ nye designserie. Den har de samme avrundede kantene vi kjenner fra tidligere modeller, kombinert med en svarteloksert børstet aluminiumsramme i front. Designen er både solid og vakker, med en stilig svingbar glassokkel. Bak det flotte utseendet finner vi et LCD-bildepanel med LED-kantbelysning. Tradisjonen tro har Philips også plassert fargedioder på baksiden av skjermen, som lyser opp veggen i samme farger som bildeinnholdet (Ambilight).

Brukervennlighet og funksjoner
Foruten Ambilight-funksjonen, er denne flotte tv-en fra Philips spekket med finesser. Her er spesielt Philips sine utmerkede bildebehandlingsfinesser et stort pluss for tv-en. Tv-en kan kobles til et nettverk via LAN-inngangen på baksiden, eller trådløst med en ekstern adapter (ekstrautstyr) dersom det er mer praktisk. Med Philips Net-TV får man tilgang til en del enkle nettjenester. Tv-en er også utstyrt med DNLA-nettverk som er et system som lar en spille av innhold fra andre pc-er tilkoblet nettverket. Har man bilder, musikk eller filmer på en pc, kan altså disse spilles av direkte på tv-en. Man må først installere DLNA-serverprogram på pc-en for at dette skal virke.

Bildekvalitet
For å oppnå hvassere bildekvalitet legger Philips mye vekt på kraftig digital bildebehandling. Funksjoner som 100 Hz Clear LCD og Natural Motion gir skarpere bilder med glatte bevegelser, og her mener vi 7605-modellen gjør en meget god jobb. Disse to funksjonene er svært viktig for bevegelige bilder, og til sammen  gir de Philips-skjermen suveren skarphet, selv med raskt innhold som actionfilmer og sport. HD Natural Motion er også justerbar i ”styrke” eller virkning, slik at man kan moderere den eller slå den av helt om man vil beholde noe av kinofølelsen. Philips har faktisk tatt hensyn til dette i sine bildemoduser, og nettopp HD Natural motion er redusert i denne innstillingen. Når det gjelder fargegjengivelse og kontrast er vi vant til at Philips smører litt tykt på, og denne skjermen er ikke noe unntak. Fargene er i overkant sterke og bildet svulmer litt, selv om vi bruker Philips’ egen ”innstillingsassistent” til å trykke oss fram til optimalt bilde. De forskjellige bildemodusene skiller heller ikke så mye i fargeestetikk som vi skulle ønske, og det er liten forskjell på ”standard” og filmmodus. 7605 har en lyssensor som tilpasser lysstyrken til rommet , og svartnivået er faktisk ganske imponerende. Verre er det med betraktningsvinkelen, som er den dårligste i testen. Bildet fra Philips-skjermen blir rett og slett grått og utvasket når man sitter annet enn rett på. Vi antar at dette har noe med side-LED-baklyset å gjøre, og at det gir dårligere ”spredning” av lyset.

Lydkvalitet
Lyden er faktisk ikke så verst på Philips-tv-en. Klar, fin tv-lyd med bra dynamikk og tydelig tale er gode resultater med de fleste programmer. Med 2 x 10 watt RMS tilgjengelig, drives høyttalerelementene med bra presisjon og styrke. Philips har sett viktigheten av god tv-lyd, og tradisjonen tro også levert det i denne tv-en!

Konklusjon
Philips sin designserie har fått en kraftig ansiktsløftning, og selv om 7605 nok kan kalles den klart stiligste skjermen i testen, mangler den litt på bildekvalitet for å kunne hevde seg i kampen mot de andre. Kontrasten og svartnivået er meget bra, men kun når du sitter rett foran skjermen. Philips-skjermen har en betydelig snevrere betraktningsvinkel enn konkurrentene i denne testen, noe som betyr at man må være mer bevisst på sitteplassering. Utseendet pirrer, men om du bryr deg ekstra mye om bildekvaliteten er nok Philips sin 8000- eller 9000-serie et bedre valg.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Sony KDL-40NX700

Design i særklasse

Den nye NX700-serien fra Sony er lett å bli glad i! Med fullspekkede finesser, utsøkte bilder og lekkert utseende, er dette en tett på optimal tv.

Svært god farge- gjengivelse Dypt svartnivå
Noen refleksjoner fra frontglasset

Samsung UE40C6715

Back in white

Samsung satser som vanlig tungt på design, og den nye 6-serien fås nå i en stilsikker hvit innpakning.

Sylskarpe detaljer Naturlige farger
Litt overdreven bildebehandling Tynn lyd

Tandberg Ergoclass II 42”

En god allrounder

Tandberg Display er det nærmeste man kommer en helnorsk tv-produsent. Målsettingen har vært å lage en god tv for voksne brukere. Har de lykkes?

Glimrende lydkvalitet
Mye strølys fra baklyset Noe overdrevne farger Dårlig filmmodus

LG 42LE550N

Velutstyrt LED LCD

Denne flotte LED LCD-en har det aller meste man måtte ønske i en moderne tv. Digitaltuner, USB-mediaspiller som spiller DivX HD og mulighet for trådløs HD-link er noen av godbitene man får.

Meget bra svartnivå og kontrast Brukervennlig
Slank lyd

Panasonic TX-P42X20

Billig folkeplasma

Midt blant alle de tynne og lekre LED-skjermene har det også sneket seg inn en plasmaskjerm. Panasonic TX-P42X20 viser at en plasmaskjerm fortsatt kan gi mye bildekvalitet for pengene.

God kontrast, bra svartnivå Naturlige farger
Mangler HD- oppløsning

Panasonic TX-L42D25

Lekker LED fra Panasonic

Panasonic har tatt seg god tid med å lansere egne LED LCD-tv-er, men den nye TX-L42D25 er så absolutt verdt ventetiden!

Skarpt og glatt bilde Naturlige farger Gode innstillingsmuligheter
Mangler litt svartnivå
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde