Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

LG 42LE550N

Velutstyrt LED LCD

Denne flotte LED LCD-en har det aller meste man måtte ønske i en moderne tv. Digitaltuner, USB-mediaspiller som spiller DivX HD og mulighet for trådløs HD-link er noen av godbitene man får.
Lyd & Bilde mener
Meget bra svartnivå og kontrast Brukervennlig
Slank lyd
Spesifikasjoner
  • 42’’ LED LCD, 1920 x 1080
  • 4 HDMI (1 sidemontert)
  • 1 scart, 2 komponent
  • Ethernet, pc-inngang
  • Trådløs HD-link-mulighet
  • Optisk digital lydutgang

LG kjører videre med fargetoning på sine kabinetter, og årets modell har en lilla stripe i rammen. Dette med farger er veldig motebestemt, og vi mener de tidsfester tv-en mer med slike løsninger enn tradisjonelle tv-farger. Kant-LED-baklyset gir mulighet for tynne tv-er, noe LG selvfølgelig har utnyttet til det fulle. Tynn innramming rundt selve LCD-panelet gjør at tv-en faktisk ikke virker så stor som en del andre 42-tommere.

Brukervennlighet og funksjoner
Denne tv-en har en del kule tekniske løsninger i tillegg. Noen små webapplikasjoner som Picasa finnes også, og YouTube, som gir tilgang til en nesten uendelig database med småsnutter og annen underholdning. Spennende er også den trådløse HD-linken som gjør det mulig å overføre HD-signaler uten kabler.

Kobler man til en USB-minnepenn kan tv-en spille av en rekke populære digitale formater, inkludert DivX HD. Common Interface-inngangen på siden kan utsyres med kort og CI-modul for å dekode digitale sendinger fra bakkenett eller kabel-tv. LG kjører videre med sine frontmonterte berøringsknapper for manuell betjening, som er et mareritt når man skal tørke støv av tv-skjermen.

Bildekvalitet
Bildemessig er LG-tv-en i toppklasse. Man får et bra bilde rett opp av esken, og det er ingen åpenbare svakheter i det vi ser. Fargebalansen er ganske bra, men som alltid, en liten reduksjon for å få det helt naturlig! Noe flimmer var det også i de fineste detaljene, noe vi fikk kraftig redusert ved å dra ned kontrast og skarphet noen få hakk.

LGs forskjellige bildemoduser fungerer greit. Filmmodusen er den som peker seg ut som best tilpasset det innholdet den er tiltenkt. Dynamisk er som vanlig helt ubrukelig til noe som helst, og kunne like godt vært avskaffet først som sist. Et pluss er de avanserte bildeinnstillingene som gir mulighet for såkalt ISF-justering dersom man har tilgang til måleutrustningen.

Annonse

Svartnivået er meget bra, spesielt i dempet belysning da lyssensoren jobber aktivt med baklyset for å tilpasse seg til innholdet. Baklyset kan dessuten dempes i 16 felt for å få mer kontrast i bildet. Det eneste negative vi registrerer er en noe blåaktig undertone i svartnivået. Bevegelseskompenseringen virker veldig bra. Litt ”halo” er det rundt raske objekter i rask bevegelse, men det er bare slik det er hos de fleste merker.

Lydkvalitet
LG skryter av å ha 2 x 10 W effekt tilgjengelig for lydgjengivelsen. I gamle dager ville det ha gitt en fantastisk tv-lyd med gode høyttalere. Men med dagens superslanke kabinetter er det ikke lenger noe volum tilgjengelig. Det gir en langt slankere lydgjengivelse. LG presterer midt på treet, med en grei tv-lyd, men ikke noe for verken film eller musikkgjengivelse.

Annonse

Konklusjon
LG 42LE550N er en god allrounder med et bra panel og avanserte justeringsmuligheter i bildemenyen for eksperten. Den lilla fargen i designen forblir en smakssak man enten hater eller elsker. LG klarer ikke helt å tukte de beste tv-ene i testen rett opp av esken, men med litt tålmodighet og noen moderasjoner i bildemenyen blir det veldig bra på det aller meste av innhold.

Også i denne testen:

Sony KDL-40NX700

Design i særklasse

Den nye NX700-serien fra Sony er lett å bli glad i! Med fullspekkede finesser, utsøkte bilder og lekkert utseende, er dette en tett på optimal tv.

Svært god farge- gjengivelse Dypt svartnivå
Noen refleksjoner fra frontglasset

Samsung UE40C6715

Back in white

Samsung satser som vanlig tungt på design, og den nye 6-serien fås nå i en stilsikker hvit innpakning.

Sylskarpe detaljer Naturlige farger
Litt overdreven bildebehandling Tynn lyd

Tandberg Ergoclass II 42”

En god allrounder

Tandberg Display er det nærmeste man kommer en helnorsk tv-produsent. Målsettingen har vært å lage en god tv for voksne brukere. Har de lykkes?

Glimrende lydkvalitet
Mye strølys fra baklyset Noe overdrevne farger Dårlig filmmodus

Philips 40PFL7605H

Lyser opp hverdagen

Philips tviholder på Ambilight-konseptet på sine toppklasse-tv-er, og man må nesten oppleve det i praksis for virkelig å få føling på hvor mye det faktisk bidrar til den visuelle opplevelsen!

God kontrast, bra svartnivå Myke bevegelser
Begrenset innsynsvinkel

Panasonic TX-P42X20

Billig folkeplasma

Midt blant alle de tynne og lekre LED-skjermene har det også sneket seg inn en plasmaskjerm. Panasonic TX-P42X20 viser at en plasmaskjerm fortsatt kan gi mye bildekvalitet for pengene.

God kontrast, bra svartnivå Naturlige farger
Mangler HD- oppløsning

Panasonic TX-L42D25

Lekker LED fra Panasonic

Panasonic har tatt seg god tid med å lansere egne LED LCD-tv-er, men den nye TX-L42D25 er så absolutt verdt ventetiden!

Skarpt og glatt bilde Naturlige farger Gode innstillingsmuligheter
Mangler litt svartnivå
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.