: LG 42LE550N

Velutstyrt LED LCD

Denne flotte LED LCD-en har det aller meste man måtte ønske i en moderne tv. Digitaltuner, USB-mediaspiller som spiller DivX HD og mulighet for trådløs HD-link er noen av godbitene man får.

LG kjører videre med fargetoning på sine kabinetter, og årets modell har en lilla stripe i rammen. Dette med farger er veldig motebestemt, og vi mener de tidsfester tv-en mer med slike løsninger enn tradisjonelle tv-farger. Kant-LED-baklyset gir mulighet for tynne tv-er, noe LG selvfølgelig har utnyttet til det fulle. Tynn innramming rundt selve LCD-panelet gjør at tv-en faktisk ikke virker så stor som en del andre 42-tommere.

Brukervennlighet og funksjoner
Denne tv-en har en del kule tekniske løsninger i tillegg. Noen små webapplikasjoner som Picasa finnes også, og YouTube, som gir tilgang til en nesten uendelig database med småsnutter og annen underholdning. Spennende er også den trådløse HD-linken som gjør det mulig å overføre HD-signaler uten kabler.

Kobler man til en USB-minnepenn kan tv-en spille av en rekke populære digitale formater, inkludert DivX HD. Common Interface-inngangen på siden kan utsyres med kort og CI-modul for å dekode digitale sendinger fra bakkenett eller kabel-tv. LG kjører videre med sine frontmonterte berøringsknapper for manuell betjening, som er et mareritt når man skal tørke støv av tv-skjermen.

Bildekvalitet
Bildemessig er LG-tv-en i toppklasse. Man får et bra bilde rett opp av esken, og det er ingen åpenbare svakheter i det vi ser. Fargebalansen er ganske bra, men som alltid, en liten reduksjon for å få det helt naturlig! Noe flimmer var det også i de fineste detaljene, noe vi fikk kraftig redusert ved å dra ned kontrast og skarphet noen få hakk.

LGs forskjellige bildemoduser fungerer greit. Filmmodusen er den som peker seg ut som best tilpasset det innholdet den er tiltenkt. Dynamisk er som vanlig helt ubrukelig til noe som helst, og kunne like godt vært avskaffet først som sist. Et pluss er de avanserte bildeinnstillingene som gir mulighet for såkalt ISF-justering dersom man har tilgang til måleutrustningen.

Svartnivået er meget bra, spesielt i dempet belysning da lyssensoren jobber aktivt med baklyset for å tilpasse seg til innholdet. Baklyset kan dessuten dempes i 16 felt for å få mer kontrast i bildet. Det eneste negative vi registrerer er en noe blåaktig undertone i svartnivået. Bevegelseskompenseringen virker veldig bra. Litt ”halo” er det rundt raske objekter i rask bevegelse, men det er bare slik det er hos de fleste merker.

Lydkvalitet
LG skryter av å ha 2 x 10 W effekt tilgjengelig for lydgjengivelsen. I gamle dager ville det ha gitt en fantastisk tv-lyd med gode høyttalere. Men med dagens superslanke kabinetter er det ikke lenger noe volum tilgjengelig. Det gir en langt slankere lydgjengivelse. LG presterer midt på treet, med en grei tv-lyd, men ikke noe for verken film eller musikkgjengivelse.

Konklusjon
LG 42LE550N er en god allrounder med et bra panel og avanserte justeringsmuligheter i bildemenyen for eksperten. Den lilla fargen i designen forblir en smakssak man enten hater eller elsker. LG klarer ikke helt å tukte de beste tv-ene i testen rett opp av esken, men med litt tålmodighet og noen moderasjoner i bildemenyen blir det veldig bra på det aller meste av innhold.

Også i denne testen:

Sony KDL-40NX700

Design i særklasse

Den nye NX700-serien fra Sony er lett å bli glad i! Med fullspekkede finesser, utsøkte bilder og lekkert utseende, er dette en tett på optimal tv.

Svært god farge- gjengivelse Dypt svartnivå
Noen refleksjoner fra frontglasset

Samsung UE40C6715

Back in white

Samsung satser som vanlig tungt på design, og den nye 6-serien fås nå i en stilsikker hvit innpakning.

Sylskarpe detaljer Naturlige farger
Litt overdreven bildebehandling Tynn lyd

Tandberg Ergoclass II 42”

En god allrounder

Tandberg Display er det nærmeste man kommer en helnorsk tv-produsent. Målsettingen har vært å lage en god tv for voksne brukere. Har de lykkes?

Glimrende lydkvalitet
Mye strølys fra baklyset Noe overdrevne farger Dårlig filmmodus

Philips 40PFL7605H

Lyser opp hverdagen

Philips tviholder på Ambilight-konseptet på sine toppklasse-tv-er, og man må nesten oppleve det i praksis for virkelig å få føling på hvor mye det faktisk bidrar til den visuelle opplevelsen!

God kontrast, bra svartnivå Myke bevegelser
Begrenset innsynsvinkel

Panasonic TX-P42X20

Billig folkeplasma

Midt blant alle de tynne og lekre LED-skjermene har det også sneket seg inn en plasmaskjerm. Panasonic TX-P42X20 viser at en plasmaskjerm fortsatt kan gi mye bildekvalitet for pengene.

God kontrast, bra svartnivå Naturlige farger
Mangler HD- oppløsning

Panasonic TX-L42D25

Lekker LED fra Panasonic

Panasonic har tatt seg god tid med å lansere egne LED LCD-tv-er, men den nye TX-L42D25 er så absolutt verdt ventetiden!

Skarpt og glatt bilde Naturlige farger Gode innstillingsmuligheter
Mangler litt svartnivå
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.
TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.
Nikon har lyttet til kritikken og perfeksjonert Z6 II, som med ett ble et av de beste kameraene du kan kjøpe.