Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Siemens EQ.700 (TQ707R03)

En virkelig smart kaffemaskin

Når det kommer til smarte kaffemaskiner, bør de andre se mot Siemens. For i EQ.700 er det virkelig pakket inn mange funksjoner!

Skrevet av / 21.05.22 - 09:00
Siemens EQ.700 (TQ707R03)
Geir Gråbein Nordby

Siemens EQ.700 er en elegant og lekker kaffemaskin i hovedsakelig krommet stål, og er den både jeg og de fleste på kontoret ser lekrest ut av dem alle. Denne tåler virkelig å stå fremme! Dens eneste ulempe utvendig er at melkebeholderen plasseres på venstre side, som bygger i bredden og også begrenser hvor trang plass den kan stå i, for å komme til beholderen.

Siemens EQ.700 TQ707R03 lifestyle
Foto: Siemens

Maskinen har vesentlige funksjoner som forvarming av kopp, og den kan dessuten brygge en hel kanne om gangen, så man slipper å ha Moccamasteren fremme hvis man får gjester på besøk.

Du kan stille inn om hvorvidt maskinen skal gå i sin vanlige tralt, med tidvise små skyllinger, eller om du ønsker å kunne ha en kopp stående under utløpet, klar til å brygge en kaffekopp fra appen når du måtte føle for det. Da slipper du å få utslagsvann i koppen, kompromisset er at kaffen da heller ikke blir like varm i den første koppen.

Siemens world kaffetyper
Siemens-maskinen har en hel rekke kaffetyper du kan velge blant. Foto: Skjermdump, iPhone

Mange kaffetyper

Siemens EQ.700 har et vell av forhåndsvalg blant ulike kaffetyper. I hovedmenyen under Klassikere har den åtte typer pluss valg for melkeskum, varm melk, varmt vann og brygging i kaffekanne. De fleste kan justeres i styrke og mengde etter eget godtbefinnende, og du kan dessuten lagre til ulike brukerprofiler.

Blant de åtte er espresso, espresso doppio, vanlig kaffe og stor kaffe, samt cappuccino og latte, blant annet. Savner du noe, for eksempel Flat White eller Ristretto, finner du disse og tolv andre typer under fanen coffeeWorld. Tjue kaffetyper totalt, altså.

Siemens EQ.700 TQ707R03 4
Pekeskjermen er slettes ikke blant de raskeste. Foto: Siemens

Treg pekeskjerm

På én måte liker jeg pekeskjermen på Siemens-maskinen. Den gir veldig god oversikt, og levner gjester ingen tvil om hvordan de lager seg en kopp med ønsket kaffe. Problemet er at den henger igjen når man sveiper, og man må trykke ganske hardt til tider, for å aktivere ønsket funksjon. Selv de billigste smartmobilene på markedet har bedre berøringsfunksjon enn dette.

Les også Guds gave til hjemmet? I 2015 ble robotstøvsugeren årets julegave, og etter å ha vært et produkt som først og fremst lokket teknisk interesserte, er nå robotstøvsugeren noe som finnes i mange hjem.

Smart app

Med appen kan du fjernstyre maskinen, du må bare aktivere funksjonen og akseptere en advarsel om at personer som står med ansiktet under utløpet kan skolde seg alvorlig, der du lykkelig uvitende forsøker å lage deg en kopp med noe godt i. Den samme advarselen kommer når du velger å aktivere forhåndsvarming av koppen, da denne blir veldig varm. Noe å passe på for småbarnsforeldre!

Siemens EQ.700 TQ707R03 cupwarmer
Du kan forvarme koppene på Siemens EQ.700 (TQ707R03). Foto: Siemens

Appen gir veldig god oversikt over alle funksjoner, og du kan gjøre mange innstillinger. For eksempel hvilken rekkefølge melken skal i. Siemens-maskinen kan dessuten stemmestyres med Alexa.

Du kan også lage en såkalt “spilleliste”. En bryggeliste, hvor du kan velge flere kopper med kaffe etter hverandre, i ønsket rekkefølge. Tanken er at du skal kunne lage flere kopper ulik kaffe til et utvalg mennesker, hvor du tar ordrene først og deretter programmerer maskinen til å brygge, uten at du må trykke på noe annet enn “fortsett” imellom hver kopp. Jeg skjønner vel tanken, men samtidig ser jeg ikke nytteverdien. Arbeidet med å lage spillelisten må likevel gjøres, og det gir faktisk mindre oversikt over hvilken kopp som er hva, enn om du brygger individuelt til hver kopp. Ikke går det noe fortere heller.

Siemens espresso
Siemens TQ707R03 lager en meget god espresso. Foto: Geir Gråbein Nordby

Smaker godt!

Kaffen smaker veldig godt med samtlige maskiner, og det samme gjelder for Siemens. Kanskje ikke fullt så luftig melkeskum i cappuccinoen som med DeLonghi PrimaDonna, men det er meget tett på. Og Siemens-maskinen drar det lengste strået med blant annet forvarming av koppene.

Siemens har også sitt eget autoMilk rensesystem, hvor melkesystemet renser seg selv imellom hver melkedrikk, og sørger for at systemet alltid er rent, og kaffesmaken ikke lider.

Siemens EQ.700 TQ707R03 2
Foto: Siemens

Siemens EQ.700 (TQ707R03): Konklusjon

Siemens EQ.700, med TQ707R03 som sitt mer kryptiske navn, er en glimrende kaffemaskin. Her får du en rekke nyttige funksjoner, god brukervennlighet og nydelig kaffe, fra en maskin som også ser meget lekker ut.

Pekeskjermen gir meget god oversikt, vi ønsker oss bare at den var mer responderende. Skjermen er faktisk det eneste som hindrer denne maskinen å få full pott. Den er fortsatt testvinneren, men må altså klare seg med fem stjerner.

Karakter
Siemens EQ.700
Premium

Home mener

Et vell av funksjoner, lett tilgjengelig fra en oversiktlig pekeskjerm, og en app som treffer blink. Nydelig, kremet kaffe og flott melkeskum. Forvarming av kopp, og mulighet for å fylle opp en kanne. Pekeskjermen blar tregt, og man må trykke en del hardere enn på en mobiltelefon. Spillelistefunksjonen ser vi ikke helt poenget med.

Også i denne testen:

Smarte kaffemaskiner

DeLonghi ECAM610.74.MB PrimaDonna Soul

Nydelig kaffe for alle

DeLonghi ECAM610.74 er enkel i bruk, lager strålende kaffe, og smarte funksjoner løfter produktet.

Glimrende brukervennlighet, gode smartfunksjoner, nydelig kaffe og melkeskum.
Ikke forvarming av kopp, den lille varmtvannsdysen må tas av når man skal bruke melk, og er derfor lett å miste.
Les hele testen

Nivona CafeRomatica 930

Stabil og bra fra Nivona

CafeRomatica 930 fra Nivona er spesielt stillegående. En løsning vi følte var en svakhet, viste seg å være det motsatte.

Lavt støynivå, oppskrifter lagres enkelt med eget navn. Velfungerende app, enkelt å stille inn foretrukket kaffe. Den høye, slanke vannbeholderen brukes nesten helt opp før etterfylling.
Ikke wi-fi, kun Bluetooth gjør at app kun fungerer i umiddelbar nærhet av maskinen. Ikke det største forhåndsutvalget av kaffe. Kan ikke brygge full kaffekanne. Ikke pekeskjerm.
Les hele testen

Miele CM 6360 MilkPerfection

Miele, hva har dere tenkt her?

Hvis du først vet hvordan du skal bruke Miele CM 6360, blir det god kaffe. Men det var det, da…

God kaffe, fint melkeskum. Kan brygge til en hel kaffekanne. Mulighet for raskere melketilførsel med doble slanger.
Knotete mobiltilkobling og middelmådig oversikt i appen. Som er mye bedre enn maskinens panel, med koppesymboler slettes ikke alle skjønner seg på. Ikke pekeskjerm.
Les hele testen

Jura E8

Kurant og trygt fra Jura

Jura E8 er en kaffemaskin uten de mest avanserte innstillingene. Den innfrir på smak og vedlikehold – men har en litt snodig løsning...

Enkel i bruk, lett å rengjøre, viktige deler er lukket for fuktighet. Appen er lett å forstå. God kaffe og fint melkeskum.
Ikke pekeskjerm. Ikke mulig å lage profiler eller lagre egne kaffeoppskrifter (men du kan justere eksisterende). Systemet for melkeskum kan nok forvirre enkelte.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Smart pengeskap med mangler

Raskere og hyggeligere støvsuging

Kaffekverner med ambisjoner

Våtstøvsugeren som (ikke) suger

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duell: Hvem tar avfallet?

Lav pris kan fort gi grå hår

Tørketrommelen som kan nesten alt

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

El-tannbørster i kamp: smart, smartere og enda bedre

Et skikkelig familiekjøleskap

Scroll to Top