TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Nivona CafeRomatica 930

Stabil og bra fra Nivona

CafeRomatica 930 fra Nivona er spesielt stillegående. En løsning vi følte var en svakhet, viste seg å være det motsatte.

forfatter
Publisert 21.05.22 - 09:00
Karakter
Nivona CafeRomatica 930
L&B menerskew
pluss Lavt støynivå, oppskrifter lagres enkelt med eget navn. Velfungerende app, enkelt å stille inn foretrukket kaffe. Den høye, slanke vannbeholderen brukes nesten helt opp før etterfylling.
minus Ikke wi-fi, kun Bluetooth gjør at app kun fungerer i umiddelbar nærhet av maskinen. Ikke det største forhåndsutvalget av kaffe. Kan ikke brygge full kaffekanne. Ikke pekeskjerm.
Spesifikasjoner
 • Pekeskjerm: Nei
 • Trådløs tilkobling: Bluetooth
 • Appstyring: NIVONA, Android / iOS
 • Størrelse på vanntank: 2,2 l
 • Størrelse på melkebeholder:
 • Bønner / ferdigmalt: Ja / Ja
 • Antall kaffetyper, forhåndsvalg: 6
 • Egne oppskrifter: Ja, unike og tilpasningsbare.
 • Flere profiler: Nei
 • Forvarming av kopp: Nei
 • Enkel eller dobbel trakter: Dobbel
 • Tilbereding av hel kaffekanne: Nei
 • Effekt: 1465 W
 • Mål: 27,6 x 37,5 x 49,5 cm (B x H x D)
 • Vekt: 11,4 kg
 • Web: nivona.com
Veil. pris 14999 Produktside

Nivona er en relativt ung produsent av kaffemaskiner. På 15 år har de likevel klart å etablere seg som en anerkjent spesialist. De ønsker å etablere seg som et “behagelig alternativ”, og mener at en helautomatisk kaffemaskin skal lage den beste mulige kaffen på den enklest mulige måten.

Og det er det lite overflod av funksjoner å skue, heller ikke pekeskjerm. Kun det nødvendigste for å lage en god kopp kaffe. Faktisk følger det ikke engang med noen melkebeholder, bare en slange. Vi tenkte først dette var kjipt, men det viste seg å være en liten genistrek. For selv om du kan kjøpe en beholder som tilleggsutstyr (NIMC1000), er det faktisk like greit å bare stikke slangen ned i et helt vanlig melkeglass, eller direkte i kartongen om du vil. På den måten blir det minst mulig oppvask. Slangen rengjøres med damp mellom hver bruk.

Nivona cappuccino 2
Nivona CafeRomatica 930 trenger bare slangen og et vanlig melkeglass ved siden av, for å lage utsøkt cappuccino (2x hastighet). Foto: Geir Gråbein Nordby

Det minimalistiske utseendet i matt grå plast faller kanskje ikke i smak hos alle, men til gjengjeld bør CafeRomatica 930 gå i ett med det meste av interiør. Og dessuten er den motstandsdyktig mot fingermerker.

Les også Guds gave til hjemmet? I 2015 ble robotstøvsugeren årets julegave, og etter å ha vært et produkt som først og fremst lokket teknisk interesserte, er nå robotstøvsugeren noe som finnes i mange hjem.
Robotdammsugar inledning

De viktigste kaffetypene

Det er i utgangspunktet ikke et vell av ulike kaffetyper å velge i her. Men de viktigste er der, som espresso, americano, cappuccino og vanlig kaffe. Ønsker du Flat White, må du lagre den selv. Du kan for eksempel ta utgangspunkt i cappuccino-oppskriften, velge Cappuccino Connaisseur i oppskriftmenyen, og bytte rekkefølge fra å ha i melk først, til sist i prosedyren. Det virker derimot ikke som du kan reversere rekkefølgen mellom vann og espresso-shot, om du ønsker å lage en “long black” i stedet for en americano.

Vi savner mulighet for å lagre kaffer til ulike profiler. Du kan komme rundt det ved å for eksempel lage to litt ulike oppskrifter og navngi dem med brukernes navn. Men et savn er det likevel.

Nivona app
I Nivona-appen kan du velge mellom de viktigste kaffetypene, og justere oppskriftene som du ønsker. Foto: Skjermdump, iPhone

Bra app

NIVONA-appen er meget oversiktlig og brukervennlig, blant de bedre etter mitt skjønn. Her kan du gå inn og justere hver kaffeoppskrift, og du kan da stille styrke, aroma, mengde kaffe og vann i milliliter, samt totalmengde og temperatur. Flere av parametrene vil naturligvis påvirke hverandre.

Siden appen bruker Bluetooth og ikke wi-fi, vil du aldri kunne koble Nivona til smarthjemmets stemmeassistent, og du må ha mobilen i nærheten av apparatet for å bruke appen. Du kan heller ikke vekke maskinen fra dvale med appen.

Nivona mycoffee 1
Når du har lagret dine egne kaffetyper, finner du dem under My Coffee. Foto: Geir Gråbein Nordby

Nydelig kaffe

Kaffen er det slettes ikke noe å si på. Her får du en deilig og kremet konsistens på espressoen, og cappuccinoen har masse aroma og luftig melkeskum. Nivona-maskinen har ingen funksjon for forvarming av kopp, bortsett fra gjennom varmtvannsdysen. Vi anbefaler å forvarme koppen når du virkelig ønsker å nyte kaffe med riktig temperatur.

Nivona CafeRomantica 930 NICR930 scaled 1
Foto: Nivona

Nivona CafeRomatica 930: Konklusjon

Nivona har laget en minimalistisk men funksjonell maskin i CafeRomatica 930, også kjent som NICR 930. Her får du ikke noen overflod av funksjoner, men kaffen blir veldig god, og med sin oversiktlige skjerm er maskinen brukervennlig nok til at selv gjester kan bruke den. Du kan også lagre og navngi egne kaffetyper og -oppskrifter.

Enkelte funksjoner savnes, som forvarming av kopp, pekeskjerm og mulighet for å trakte en hel kanne kaffe i ett. Her er heller ikke alskens forhåndsvalg blant kaffetyper, og vi savner mulighet for å lagre flere profiler.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Også i denne testen:

Siemens EQ.700 (TQ707R03)

En virkelig smart kaffemaskin

Når det kommer til smarte kaffemaskiner, bør de andre se mot Siemens. For i EQ.700 er det virkelig pakket inn mange funksjoner!

Et vell av funksjoner, lett tilgjengelig fra en oversiktlig pekeskjerm, og en app som treffer blink. Nydelig, kremet kaffe og flott melkeskum. Forvarming av kopp, og mulighet for å fylle opp en kanne.
Pekeskjermen blar tregt, og man må trykke en del hardere enn på en mobiltelefon. Spillelistefunksjonen ser vi ikke helt poenget med.

DeLonghi ECAM610.74.MB PrimaDonna Soul

Nydelig kaffe for alle

DeLonghi ECAM610.74 er enkel i bruk, lager strålende kaffe, og smarte funksjoner løfter produktet.

Glimrende brukervennlighet, gode smartfunksjoner, nydelig kaffe og melkeskum.
Ikke forvarming av kopp, den lille varmtvannsdysen må tas av når man skal bruke melk, og er derfor lett å miste.

Miele CM 6360 MilkPerfection

Miele, hva har dere tenkt her?

Hvis du først vet hvordan du skal bruke Miele CM 6360, blir det god kaffe. Men det var det, da…

God kaffe, fint melkeskum. Kan brygge til en hel kaffekanne. Mulighet for raskere melketilførsel med doble slanger.
Knotete mobiltilkobling og middelmådig oversikt i appen. Som er mye bedre enn maskinens panel, med koppesymboler slettes ikke alle skjønner seg på. Ikke pekeskjerm.

Jura E8

Kurant og trygt fra Jura

Jura E8 er en kaffemaskin uten de mest avanserte innstillingene. Den innfrir på smak og vedlikehold – men har en litt snodig løsning...

Enkel i bruk, lett å rengjøre, viktige deler er lukket for fuktighet. Appen er lett å forstå. God kaffe og fint melkeskum.
Ikke pekeskjerm. Ikke mulig å lage profiler eller lagre egne kaffeoppskrifter (men du kan justere eksisterende). Systemet for melkeskum kan nok forvirre enkelte.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Flere detaljer til å fange forbryteren Kameraet fanger og registrerer alle detaljer som kan brukes som bevis, og til slutt føre til en fellende dom.
lbpluss
Roboten flytter inn En luftrenserrobot som beveger seg i hjemmet og renser luften der det trengs. Kan det være noe?
Er luften ren? VINDSTYRKA er en ny og rimelig luftsensor fra Ikea, som kan måle luftkvaliteten i det smarte hjemmet.
Husqvarnas robotgressklippere trenger ikke kabel Husqvarna Nera robotklipperne trenger ikke kanttråd, og de fungerer i bratte skråninger.
Segways robotklipper ser hindre GPS-styrt robotklipper uten kanttråd med AI-teknikk.
Følg Lyd & Bilde