Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

TEST: Nivona CafeRomatica 930

Stabil og bra fra Nivona

CafeRomatica 930 fra Nivona er spesielt stillegående. En løsning vi følte var en svakhet, viste seg å være det motsatte.

Skrevet av / 21.05.22 - 09:00
Nivona CafeRomatica 930
Geir Gråbein Nordby

Nivona er en relativt ung produsent av kaffemaskiner. På 15 år har de likevel klart å etablere seg som en anerkjent spesialist. De ønsker å etablere seg som et «behagelig alternativ», og mener at en helautomatisk kaffemaskin skal lage den beste mulige kaffen på den enklest mulige måten.

Og det er det lite overflod av funksjoner å skue, heller ikke pekeskjerm. Kun det nødvendigste for å lage en god kopp kaffe. Faktisk følger det ikke engang med noen melkebeholder, bare en slange. Vi tenkte først dette var kjipt, men det viste seg å være en liten genistrek. For selv om du kan kjøpe en beholder som tilleggsutstyr (NIMC1000), er det faktisk like greit å bare stikke slangen ned i et helt vanlig melkeglass, eller direkte i kartongen om du vil. På den måten blir det minst mulig oppvask. Slangen rengjøres med damp mellom hver bruk.

Nivona cappuccino 2
Nivona CafeRomatica 930 trenger bare slangen og et vanlig melkeglass ved siden av, for å lage utsøkt cappuccino (2x hastighet). Foto: Geir Gråbein Nordby

Det minimalistiske utseendet i matt grå plast faller kanskje ikke i smak hos alle, men til gjengjeld bør CafeRomatica 930 gå i ett med det meste av interiør. Og dessuten er den motstandsdyktig mot fingermerker.

Les også Guds gave til hjemmet? I 2015 ble robotstøvsugeren årets julegave, og etter å ha vært et produkt som først og fremst lokket teknisk interesserte, er nå robotstøvsugeren noe som finnes i mange hjem.

De viktigste kaffetypene

Det er i utgangspunktet ikke et vell av ulike kaffetyper å velge i her. Men de viktigste er der, som espresso, americano, cappuccino og vanlig kaffe. Ønsker du Flat White, må du lagre den selv. Du kan for eksempel ta utgangspunkt i cappuccino-oppskriften, velge Cappuccino Connaisseur i oppskriftmenyen, og bytte rekkefølge fra å ha i melk først, til sist i prosedyren. Det virker derimot ikke som du kan reversere rekkefølgen mellom vann og espresso-shot, om du ønsker å lage en «long black» i stedet for en americano.

Vi savner mulighet for å lagre kaffer til ulike profiler. Du kan komme rundt det ved å for eksempel lage to litt ulike oppskrifter og navngi dem med brukernes navn. Men et savn er det likevel.

Nivona app
I Nivona-appen kan du velge mellom de viktigste kaffetypene, og justere oppskriftene som du ønsker. Foto: Skjermdump, iPhone

Bra app

NIVONA-appen er meget oversiktlig og brukervennlig, blant de bedre etter mitt skjønn. Her kan du gå inn og justere hver kaffeoppskrift, og du kan da stille styrke, aroma, mengde kaffe og vann i milliliter, samt totalmengde og temperatur. Flere av parametrene vil naturligvis påvirke hverandre.

Siden appen bruker Bluetooth og ikke wi-fi, vil du aldri kunne koble Nivona til smarthjemmets stemmeassistent, og du må ha mobilen i nærheten av apparatet for å bruke appen. Du kan heller ikke vekke maskinen fra dvale med appen.

Nivona mycoffee 1
Når du har lagret dine egne kaffetyper, finner du dem under My Coffee. Foto: Geir Gråbein Nordby

Nydelig kaffe

Kaffen er det slettes ikke noe å si på. Her får du en deilig og kremet konsistens på espressoen, og cappuccinoen har masse aroma og luftig melkeskum. Nivona-maskinen har ingen funksjon for forvarming av kopp, bortsett fra gjennom varmtvannsdysen. Vi anbefaler å forvarme koppen når du virkelig ønsker å nyte kaffe med riktig temperatur.

Nivona CafeRomantica 930 NICR930 scaled 1
Foto: Nivona

Nivona CafeRomatica 930: Konklusjon

Nivona har laget en minimalistisk men funksjonell maskin i CafeRomatica 930, også kjent som NICR 930. Her får du ikke noen overflod av funksjoner, men kaffen blir veldig god, og med sin oversiktlige skjerm er maskinen brukervennlig nok til at selv gjester kan bruke den. Du kan også lagre og navngi egne kaffetyper og -oppskrifter.

Enkelte funksjoner savnes, som forvarming av kopp, pekeskjerm og mulighet for å trakte en hel kanne kaffe i ett. Her er heller ikke alskens forhåndsvalg blant kaffetyper, og vi savner mulighet for å lagre flere profiler.

Karakter
Nivona CafeRomatica 930
Premium

Home mener

Lavt støynivå, oppskrifter lagres enkelt med eget navn. Velfungerende app, enkelt å stille inn foretrukket kaffe. Den høye, slanke vannbeholderen brukes nesten helt opp før etterfylling. Ikke wi-fi, kun Bluetooth gjør at app kun fungerer i umiddelbar nærhet av maskinen. Ikke det største forhåndsutvalget av kaffe. Kan ikke brygge full kaffekanne. Ikke pekeskjerm.

Også i denne testen:

Smarte kaffemaskiner

Siemens EQ.700 (TQ707R03)

En virkelig smart kaffemaskin

Når det kommer til smarte kaffemaskiner, bør de andre se mot Siemens. For i EQ.700 er det virkelig pakket inn mange funksjoner!

Et vell av funksjoner, lett tilgjengelig fra en oversiktlig pekeskjerm, og en app som treffer blink. Nydelig, kremet kaffe og flott melkeskum. Forvarming av kopp, og mulighet for å fylle opp en kanne.
Pekeskjermen blar tregt, og man må trykke en del hardere enn på en mobiltelefon. Spillelistefunksjonen ser vi ikke helt poenget med.
Les hele testen

DeLonghi ECAM610.74.MB PrimaDonna Soul

Nydelig kaffe for alle

DeLonghi ECAM610.74 er enkel i bruk, lager strålende kaffe, og smarte funksjoner løfter produktet.

Glimrende brukervennlighet, gode smartfunksjoner, nydelig kaffe og melkeskum.
Ikke forvarming av kopp, den lille varmtvannsdysen må tas av når man skal bruke melk, og er derfor lett å miste.
Les hele testen

Miele CM 6360 MilkPerfection

Miele, hva har dere tenkt her?

Hvis du først vet hvordan du skal bruke Miele CM 6360, blir det god kaffe. Men det var det, da…

God kaffe, fint melkeskum. Kan brygge til en hel kaffekanne. Mulighet for raskere melketilførsel med doble slanger.
Knotete mobiltilkobling og middelmådig oversikt i appen. Som er mye bedre enn maskinens panel, med koppesymboler slettes ikke alle skjønner seg på. Ikke pekeskjerm.
Les hele testen

Jura E8

Kurant og trygt fra Jura

Jura E8 er en kaffemaskin uten de mest avanserte innstillingene. Den innfrir på smak og vedlikehold – men har en litt snodig løsning...

Enkel i bruk, lett å rengjøre, viktige deler er lukket for fuktighet. Appen er lett å forstå. God kaffe og fint melkeskum.
Ikke pekeskjerm. Ikke mulig å lage profiler eller lagre egne kaffeoppskrifter (men du kan justere eksisterende). Systemet for melkeskum kan nok forvirre enkelte.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Rommelig vaskemaskin med mange funksjoner

Massasje når og hvor du vil

Behersker du trykket?

Hjertet på rett sted

Hjemmets vinkjeller skjemmer bort druene

Finn sakene dine

Strømstasjonen du ikke visste du trenger

Nye Nespresso er en dyr fornøyelse

Ding dong! Er det noen hjemme?

Sett fyr på vinterlyset

Pent fra Panasonic

Lag mat som på restaurant

Lyd & Bilde
Scroll to Top