Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Jura E8

Kurant og trygt fra Jura

Jura E8 er en kaffemaskin uten de mest avanserte innstillingene. Den innfrir på smak og vedlikehold – men har en litt snodig løsning...

Skrevet av / 21.05.22 - 09:00
Jura E8
Geir Gråbein Nordby

Jura E8 er en elegant kaffemaskin som ikke tar for stor plass på kjøkkenbenken. Jeg liker den i grått, selv om den ikke ser fullt så eksklusiv ut som et par av de andre maskinene i krommet stål. Du kan få E8 i stål også, til en tusenlapp ekstra.

Ikke forvarming

Det er ikke plass til en veldig høy kopp under kaffe-/vannutløpet. Faktisk er E8 den eneste i denne testen som ikke fikk plass til en 12 cm høy termokopp. Maskinen har heller ingen funksjon for forvarming av kopp, men kaffen blir god og varm (vi målte svart kaffe til 70 grader i kald kopp), og varmer du koppen i varmt vann først blir det enda varmere.

Jura e8 dark inox 2
Jura E8 kan som mange andre brygge doble kopper om gangen.

Noe merkelig melkesystem

Melkebeholderen er et halvlitersglass med lokk og slange, som plasseres løst på benken ved siden av kaffemaskinen. Veldig enkelt å rengjøre, og står glasset i oppvaskmaskinen kan du midlertidig bruke melk fra et vanlig glass, og plassere slangen nedi.

Les også Guds gave til hjemmet? I 2015 ble robotstøvsugeren årets julegave, og etter å ha vært et produkt som først og fremst lokket teknisk interesserte, er nå robotstøvsugeren noe som finnes i mange hjem.

Det litt spesielle med systemet her, er at melkeuttaket og kaffeuttaket er plassert to ulike steder på maskinen. Men, nei, du trenger ikke flytte koppen imellom dem av den grunn. Vi gikk litt i stå i notatene våre første gang vi skrev om denne, og hevdet nettopp det. Men løsningen er smått fiffig: Når du velger en drikk som inneholder melk, skal koppen plasseres under melkeuttaket til høyre. Da kommer melken ut, og dessuten kaffen, som da kommer ut fra en kran bak melkekranen. Melkeskummet er meget luftig og fint, og maskinen lager en fremragende cappuccino.

En ulempe med denne metoden er at den ikke nødvendigvis består “gjestetesten”. Vi mener nemlig at gjester bør slippe å måtte spørre verten om hvordan de lager seg en drikk. Man er ikke garantert mot søl her, om man ikke leser bruksanvisningen først.

En annen ulempe er at dryppskålen ikke er helt bred nok, slik at et bredt kaffekrus under melkeuttaket nesten står og balanserer på kanten.

Enkel app og betjening

Ellers er det ikke noe hokus-pokus med Jura E8. Skjermen gir god oversikt over ulike kaffetyper, og du kan justere styrken på koppen mens du trakter. Det er ikke pekeskjerm, i stedet bruker du knapper på siden av denne, markert på skjermen med piler så det er umulig å gjøre feil. Eller bruk appen via wi-fi, som gir bedre oversikt på mobilen, og gir bedre oversikt om du skal gjøre justeringer på kaffen og lagre til neste gang. Pluss i boka for at appen ikke krever registrering. Det skal sies at appen ikke er noen nødvendighet, maskinen er brukervennlig og grei i seg selv.

Vær oppmerksom på at du ikke kan lagre og navngi egne oppskrifter, eller lagre kaffetyper under ulike profiler. Det betyr for eksempel at du og din samboer ikke kan lagre hver deres espresso av ulik karakter, men må bli enige om en innstilling som passer begge.

Jura E8 coffee glass
Jura E8 lager god kaffe. Foto: Jura

God på smak

Jura E8 lager alt i alt en utsøkt espresso, og melkeskummet på cappuccinoen er det ikke noe galt med! Har du lyst på en americano, er lungo eller long black det nærmeste du kommer. For ordens skyld: Mens americano er en espresso med vann oppi, er long black en kopp vann med espresso oppi, mens lungo på sin side presser alt vannet gjennom de malte bønnene. Forskjellen er mengden skum, hvor lungo har mest og americano minst.

Jura E8: Konklusjon

Jura E8 lager god kaffe med fint melkeskum. Den mangler enkelte kaffetyper som americano, som er synd, men den er enkel i daglig bruk og er enkel å gjøre ren.

Appen er grei og brukervennlig. Melkeutløpet forvirret oss litt til å begynne med, ved at det kommer fra en separat kran til høyre. Men slapp av, velger du melkedrikk, kommer også kaffen ut fra samme sted. Men den smale dryppskålen har dårlig plass til store kopper under melkeuttaket, og kaffeuttaket på midten kan ikke settes høyt nok til å få plass til vår 12 cm høye termokopp.

Vi savner enkelte kaffetyper som f.eks. americano, og maskinen kan heller ikke tilberede en hel kaffekanne.

Karakter
Jura E8
Premium

Home mener

Enkel i bruk, lett å rengjøre, viktige deler er lukket for fuktighet. Appen er lett å forstå. God kaffe og fint melkeskum. Ikke pekeskjerm. Ikke mulig å lage profiler eller lagre egne kaffeoppskrifter (men du kan justere eksisterende). Systemet for melkeskum kan nok forvirre enkelte.

Også i denne testen:

Smarte kaffemaskiner

Siemens EQ.700 (TQ707R03)

En virkelig smart kaffemaskin

Når det kommer til smarte kaffemaskiner, bør de andre se mot Siemens. For i EQ.700 er det virkelig pakket inn mange funksjoner!

Et vell av funksjoner, lett tilgjengelig fra en oversiktlig pekeskjerm, og en app som treffer blink. Nydelig, kremet kaffe og flott melkeskum. Forvarming av kopp, og mulighet for å fylle opp en kanne.
Pekeskjermen blar tregt, og man må trykke en del hardere enn på en mobiltelefon. Spillelistefunksjonen ser vi ikke helt poenget med.
Les hele testen

DeLonghi ECAM610.74.MB PrimaDonna Soul

Nydelig kaffe for alle

DeLonghi ECAM610.74 er enkel i bruk, lager strålende kaffe, og smarte funksjoner løfter produktet.

Glimrende brukervennlighet, gode smartfunksjoner, nydelig kaffe og melkeskum.
Ikke forvarming av kopp, den lille varmtvannsdysen må tas av når man skal bruke melk, og er derfor lett å miste.
Les hele testen

Nivona CafeRomatica 930

Stabil og bra fra Nivona

CafeRomatica 930 fra Nivona er spesielt stillegående. En løsning vi følte var en svakhet, viste seg å være det motsatte.

Lavt støynivå, oppskrifter lagres enkelt med eget navn. Velfungerende app, enkelt å stille inn foretrukket kaffe. Den høye, slanke vannbeholderen brukes nesten helt opp før etterfylling.
Ikke wi-fi, kun Bluetooth gjør at app kun fungerer i umiddelbar nærhet av maskinen. Ikke det største forhåndsutvalget av kaffe. Kan ikke brygge full kaffekanne. Ikke pekeskjerm.
Les hele testen

Miele CM 6360 MilkPerfection

Miele, hva har dere tenkt her?

Hvis du først vet hvordan du skal bruke Miele CM 6360, blir det god kaffe. Men det var det, da…

God kaffe, fint melkeskum. Kan brygge til en hel kaffekanne. Mulighet for raskere melketilførsel med doble slanger.
Knotete mobiltilkobling og middelmådig oversikt i appen. Som er mye bedre enn maskinens panel, med koppesymboler slettes ikke alle skjønner seg på. Ikke pekeskjerm.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Smart pengeskap med mangler

Raskere og hyggeligere støvsuging

Kaffekverner med ambisjoner

Våtstøvsugeren som (ikke) suger

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duell: Hvem tar avfallet?

Lav pris kan fort gi grå hår

Tørketrommelen som kan nesten alt

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

El-tannbørster i kamp: smart, smartere og enda bedre

Et skikkelig familiekjøleskap

Scroll to Top