TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

TEST Miele CM 6360 MilkPerfection

Miele, hva har dere tenkt her?

Hvis du først vet hvordan du skal bruke Miele CM 6360, blir det god kaffe. Men det var det, da…

forfatter
Publisert 21.05.22 - 09:00
Karakter
Miele CM 6360 MilkPerfection
L&B mener
God kaffe, fint melkeskum. Kan brygge til en hel kaffekanne. Mulighet for raskere melketilførsel med doble slanger.
Knotete mobiltilkobling og middelmådig oversikt i appen. Som er mye bedre enn maskinens panel, med koppesymboler slettes ikke alle skjønner seg på. Ikke pekeskjerm.
Spesifikasjoner
 • Pekeskjerm: Nei
 • Trådløs tilkobling: WiFi
 • Appstyring: Miele@Home, Android / iOS (funker med Alexa)
 • Størrelse på vanntank: 1,8 l
 • Størrelse på melkebeholder: 0,7 l
 • Bønner / ferdigmalt: Ja / Ja
 • Antall kaffetyper, forhåndsvalg: 7 (+5)
 • Egne oppskrifter: Kun justering av eksisterende
 • Flere profiler: Ja
 • Forvarming av kopp: Ja
 • Enkel eller dobbel trakter: Dobbel
 • Tilbereding av hel kaffekanne: Ja
 • Effekt: 1450 W
 • Mål: 25,1 x 35,9 x 42,7 cm (B x H x D)
 • Vekt: 9,9 kg
 • Web: miele.no

Miele er viden kjent for sine husholdningsmaskiner, og kjennere vet at de står for kvalitet. Derfor har vi store forventninger når CM 6360 plasseres på testbenken. Altså kjøkkenbenken.

CM 6360 står i økomodus ut av esken, og holder seg varm i 20 minutter om gangen. Så finnes det ytelsesmoduser, hvor maskinen holder seg oppvarmet på bryggetemperatur i inntil ni timer, for raskere og bedre kaffe: Kaffemodus er selvforklarende, Melkemodus gir raskere melkeskum og lager generelt melkedrikker raskere, ved bruk av dobbel melkeslange. Partymodus unngår meldinger om nødvendig vedlikehold, og forskyver disse til neste innkobling. Dermed kan du lage mange kopper om gangen, uten plagsomme meldinger.

Direkte på panelet er sju forhåndsvalg, blant annet espresso, vanlig kaffe, cappuccino og tevann. Det finnes en knapp for dobbel espressoporsjon, og en for å lage to kopper om gangen.

Miele CM 6360 MilkPerfection
Miele CM 6360 MilkPerfection kan brygge to kopper om gangen, som de fleste andre i denne prisklassen. Foto: Miele

Brukervennlighet

Problemet er at alle kaffetypene har hver sin knapp med et bildeikon, som er forvirrende for en som ikke kjenner maskinen. Hva er vanlig kaffe, og er det americano eller stor kopp kaffe den ene knappen betyr? Det står ingen tekst, og hvis du trykker én gang på en knapp av nysgjerrighet, brygges kaffen uten videre. Så ha koppen klar!

Dette er ikke vennligsinnet mot gjester, som garantert vil spørre verten om hjelp!

Du kan ikke bruke piltastene direkte for å bla deg i kaffemenyen, men må innom menyknappen. Som ikke har det normaliserte tannhjulikonet, men i stedet to vinduer utenpå hverandre. Heller ikke det er selvforklarende for alle. Uansett, alt blir bedre når du kommer inn i menyen, da får du tilgang på ekstra kaffetyper. Men ikke de samme som direkteknappene er ment for, må skjønne. De må du fortsatt pugge.

Miele velg drikk
Velg drikk. Men hvordan? Foto: Geir Gråbein Nordby

Treg oppkobling

Første gang du skrur på maskinen, spør den om du vil sette opp wi-fi-appen. Trykk «hopp over» her, ellers må du likevel fullføre førstegangsoppsettet på maskinen, før du får lov til å gå inn i appen. For minst hodebry, sett opp maskinen først, deretter appen.

Oppsett av appen skjer ved å skanne QR-koden bak dryppeskålen, men du kommer ingen vei før du har registrert bruker med epostadresse. I vårt tilfelle ville maskinen aktivere skyllesystemet ganske ofte i løpet av oppsettet, så det tok sin tid å få den opp og gå …

Grei nok app

For å bruke appen, må du trykke på knappen med mobilikon på maskinen. Deretter kan du i appen velge blant et mye større antall kaffetyper, eller forskjellige valg av tevann med tilpasset temperatur for ulike tetyper. Du må trykke på mobilknappen igjen mellom hver kopp, som er ganske tungvint, men siden du uansett må hente koppen før du setter en ny under utløpet, er det vel greit.

Appen i seg selv er grei nok, og innstillingene for en drikk kan endres og lagres for ulike profiler. Men skjermflaten utnyttes dårlig, de mange ulike drikkene presenteres i en nærmest endeløs rad, med påfølgende sveiping. Drikkene burde i stedet vært samlet i flere rader over skjermflaten.

Miele espresso 2
Miele CM 6360 MilkPerfection lager en god espresso. Foto: Geir Gråbein Nordby

God kaffe

Heldigvis smaker kaffen fortreffelig! Espresso som americano, og melkeskummet er fint og luftig når man trakter cappuccino. Vi liker at du kan forvarme koppen oppå toppen av maskinen, og dermed få riktig temperatur på koppen. Du kan også gjennomgå en smakstest i appen, og smake deg frem til kaffen du liker best.

Man kan dessuten trakte en hel kaffekanne om gangen, som er et stort pluss.

Miele CM 6360 MilkPerfection black
Foto: Miele

Miele CM 6360: Konklusjon

Miele CM 6360 MilkPerfection er en maskin som kan alle de nødvendige triksene man trenger i hverdagen, inklusive forvarming av kopp og mulighet for å trakte en hel kaffekanne om gangen. Den har også et godt utvalg av kaffetyper, og lager god og aromatisk kaffe med fint melkeskum.

Brukervennligheten er derimot ikke uten innsigelser. Knappene med ikoner for ulike kaffekopper er lite forståelige for mange, også på vårt kontor. Gjestetest: ikke bestått.

Appen er bare middelmådig, og må stadig aktiveres på maskinen.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Siemens EQ.700 (TQ707R03)

En virkelig smart kaffemaskin

Når det kommer til smarte kaffemaskiner, bør de andre se mot Siemens. For i EQ.700 er det virkelig pakket inn mange funksjoner!

Et vell av funksjoner, lett tilgjengelig fra en oversiktlig pekeskjerm, og en app som treffer blink. Nydelig, kremet kaffe og flott melkeskum. Forvarming av kopp, og mulighet for å fylle opp en kanne.
Pekeskjermen blar tregt, og man må trykke en del hardere enn på en mobiltelefon. Spillelistefunksjonen ser vi ikke helt poenget med.

DeLonghi ECAM610.74.MB PrimaDonna Soul

Nydelig kaffe for alle

DeLonghi ECAM610.74 er enkel i bruk, lager strålende kaffe, og smarte funksjoner løfter produktet.

Glimrende brukervennlighet, gode smartfunksjoner, nydelig kaffe og melkeskum.
Ikke forvarming av kopp, den lille varmtvannsdysen må tas av når man skal bruke melk, og er derfor lett å miste.

Nivona CafeRomatica 930

Stabil og bra fra Nivona

CafeRomatica 930 fra Nivona er spesielt stillegående. En løsning vi følte var en svakhet, viste seg å være det motsatte.

Lavt støynivå, oppskrifter lagres enkelt med eget navn. Velfungerende app, enkelt å stille inn foretrukket kaffe. Den høye, slanke vannbeholderen brukes nesten helt opp før etterfylling.
Ikke wi-fi, kun Bluetooth gjør at app kun fungerer i umiddelbar nærhet av maskinen. Ikke det største forhåndsutvalget av kaffe. Kan ikke brygge full kaffekanne. Ikke pekeskjerm.

Jura E8

Kurant og trygt fra Jura

Jura E8 er en kaffemaskin uten de mest avanserte innstillingene. Den innfrir på smak og vedlikehold – men har en litt snodig løsning...

Enkel i bruk, lett å rengjøre, viktige deler er lukket for fuktighet. Appen er lett å forstå. God kaffe og fint melkeskum.
Ikke pekeskjerm. Ikke mulig å lage profiler eller lagre egne kaffeoppskrifter (men du kan justere eksisterende). Systemet for melkeskum kan nok forvirre enkelte.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nye robotstøvsugere i mellomklassen iRobot utvider sortimentet sitt med to nye robotstøvsugere i mellomklassen
Få soloppgangen inn på soverommet Sommernyhetene fra Philips Hue byr på morgensol på soverommet og lyse netter på terrassen.
Halvdum smart hage gir deg grønne fingre Click & Grow Smart Garden 9 Pro selger seg på å være spekket med smart-teknologi, men egentlig er den nesten like dum som en vanlig altankasse.
Kanskje den beste robotstøvsugeren Den rådyre Roborock S7 MaxV Ultra er den smarteste robotstøvsugeren hittil.
Gjør rent ved hjelp av laser Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen – det finnes morsommere ting enn å gjøre rent. Men til alt hell finnes det mennesker som faktisk gjør sitt ytterste for å få det hele både enklere og artigere.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend