Bil & El-kjøretøy Data Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: DeLonghi ECAM610.74.MB PrimaDonna Soul

Nydelig kaffe for alle

DeLonghi ECAM610.74 er enkel i bruk, lager strålende kaffe, og smarte funksjoner løfter produktet.

Publisert 21.05.22 - 09:00
DeLonghi ECAM610.74.MB PrimaDonna Soul
Geir Gråbein Nordby

Få har et så kjent navn innenfor kjøkkenredskaper som DeLonghi, spesielt innenfor matlaging – og ikke minst kaffe. DeLonghi ECAM610.74.MB PrimaDonna Soul, som er dens fulle navn, er en flott kaffemaskin som glir godt inn i et moderne kjøkken, og som er slank nok til å skvises inn i litt trangere kroker. 26,2 cm i bredden er alt du trenger, og siden melkebeholderen sitter foran på maskinen, bygger ikke denne noe ekstra i bredden heller.

PrimaDonna-maskinen har pekeskjerm som gir god oversikt i det daglige, og som er intuitiv nok til at gjester kan brygge seg sin egen kaffekopp uten å be om hjelp. Sånt kan vi like! Vanntanken på 2,2 liter gjør også at man ikke trenger å fylle på altfor ofte.

Delonghi PrimaDonna ECAM610.74 scaled 1
Foto: Delonghi

Mange kaffetyper

ECAM610.74 har hele 15 forhåndsvalgte kaffetyper. Og da har vi ikke tatt med slike som Kaffekanne (ja, den brygger til en hel kanne), Varm melk, Varmt vann, Krus på farten og så videre. Og apropos krus, følger det med en kjekk termokopp her. Det gjelder kun 610.74-versjonen av maskinen, mens kjøper du i stedet 610.75, som ellers er identisk, er det en kaffekanne som følger med.

Les også Guds gave til hjemmet? I 2015 ble robotstøvsugeren årets julegave, og etter å ha vært et produkt som først og fremst lokket teknisk interesserte, er nå robotstøvsugeren noe som finnes i mange hjem.

I tillegg kan du lage og lagre egne oppskrifter, og du kan justere eksisterende oppskrifter til inntil fem ulike brukerprofiler. Har du og samboeren for eksempel samme favorittkaffe, men foretrekker dem med ulik mengde eller aroma, kan dere lagre hver deres versjon. Dette kan gjøres på maskinen og i appen, hvor det enkleste er appen.

DeLonghi cappuccino
Melkebeholderen på DeLonghi-maskinen har separat utløp. NB: 2X hastighet. Foto: Geir Gråbein Nordby

Melkebeholderen

Melkebeholderen festes foran på maskinen og bygger derfor ingenting ekstra i bredden. Den er i ekstra tykk plast for å holde bedre på kulden over tid i romtemperatur. Melken kommer ut av et eget uttak, men i motsetning til Jura E8 går både dette og kaffeuttaket nedi koppen, så du slipper å flytte den imellom slagene. Fordelen med separat utløp er at man har bedre kontroll på melkeskummet, og det kan gi en hygienisk fordel med tanke på skylling og rensning.

Mengden melk og skum velges manuelt med en bryter på melkebeholderen, men skjermen på maskinen gir deg beskjed om hvor du skal sette den for den enkelte drikken. Du vil få beskjed om å skylle etter hver melkeservering. Skal du lage flere kopper, trykker du “slett” mellom hver gang, og starter rengjøring etter siste kopp.

DeLonghi milk nozzle
Det er enkelt å føre melketuten ned i koppen. Foto: Geir Gråbein Nordby

God app

Appen, som heter Coffee Link, må registreres til en epostadresse for å kunne bruke den. Du kan velge å hoppe over registrering, men da finner appen heller ikke kaffemaskinen, så den funksjonen virker meningsløs.

I appen kan du lage egne oppskrifter fra bunn av, eller justere eksisterende etter mengde, aroma og om du du vil bruke bønner eller filtermalt kaffe. Smart, for det betyr at du kan bruke to ulike kaffeblandinger til ulike formål. For eksempel bønner til espressog og americano, og filtermalt til vanlig kaffe og til hele kaffekanner. Så slipper du å bruke din dyre favorittkaffe når du har mange gjester på besøk!

ECAM610.74 lager nydelig kaffe

Espressoen som kommer ut av kaffemaskinen er helt nydelig, og selv om ingen av maskinene lager dårlig melkeskum, er cappuccinoen om mulig enda luftigere her. All kaffe vi har prøvd på kontorkjøkkenet smaker virkelig godt, og får meg til å revurdere mitt tidligere ståsted om at det får holde å betale 5000 kroner for en kaffemaskin.

Delonghi ECAM610.74 scaled 1
Foto: DeLonghi

DeLonghi ECAM610.74.MB PrimaDonna Soul: Konklusjon

DeLonghi ECAM610.74.MB PrimaDonna Soul er en meget brukervennlig kaffetrakter med pekeskjerm, som gir meget god oversikt. Her kan også gjester bruke maskinen uten å spørre verten om hjelp.

Appen gir enda bedre oversikt og flere muligheter, men er ingen livsnødvendighet. Men den gjør justering av oppskrifter enda mer intuitivt, og gjør at man knapt trenger å lese bruksanvisningen.

Kaffen blir knallgod, og når man kan trakte en hel kaffekanne om gangen, og dessuten har en egen Krus-på-farten-funksjon, så er det lite å lure på. Det eneste ankepunktet er at varmtvannsdysen må tas ut for å feste melkebeholderen, og da må dysen legges et lurt sted for å ikke miste den.

Karakter
DeLonghi ECAM610.74.MB PrimaDonna Soul
Premium

Home mener

Glimrende brukervennlighet, gode smartfunksjoner, nydelig kaffe og melkeskum. Ikke forvarming av kopp, den lille varmtvannsdysen må tas av når man skal bruke melk, og er derfor lett å miste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top