TEST: TCL Sweeva 6500

Når ikke helt frem

Testens nest billigste deltaker som tømmer seg selv og byr på uv-c-sterilisering av gulvene for å fjerne basiller og bakterier. Etter publisering kom en oppdatering som korrigert visse uregelmessigheter, men dessverre ikke alle … Dermed er tekst og konklusjon litt revidert.

Skrevet av / 06.05.22 - 23:05
TCL Sweeva 6500
Åsa Warme Hallén

I teorien ser det superenkelt ut å installere og komme i gang med TCL Sweeva 6500. I esken finnes et ekstra filter, en ekstra rengjøringsbørste, en ekstra støvsugerpose samt en guide til kjapp start som også finnes på norsk.

TCL Sweeva 6500
Også TCL Sweeva 6500 krever sitt område for å fungere optimalt. Tage er heller ingen skjønnhet, men vil man ha en selvtømmende robotstøvsuger, må man bare venne seg til det. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Appen er den samme TCL Home som da jeg testet luftrenseren TCL breeva A5, og nå er den på norsk – hurra! Veldig instruktiv og pedagogisk. Men fungerer det? Nope!

Ansluta-TCL-1 Ansluta TCL 2
<
>
Det å komme i gang og koble til TCL Sweeva 6500 viser seg å være en tålmodighetsprøvende oppgave, og lettere sagt enn gjort. (Skjermdump fra appen)

Jeg følger de enkle stegene til TCL Home-appen til punkt og prikke, men i sluttfasen når Sweeva 6500 skal koble til skytjenesten, sier det brått stopp. Til tross for at jeg slår av, starter på nytt, pusler og fikser, vil det bare ikke fungere.

Jeg sier noen velvalgte ord, bestemmer meg for å legge bort prosjektet for kvelden. Dagen etter installerer jeg appen om igjen, og tar det sakte, men sikkert fra begynnelsen igjen. Og nå fungerer det plutselig!

TCL Sweeva 6500 har fire ulike rengjøringsmoduser, hvor jeg valgte standard. (Skjermdump fra appen)

Å introdusere TCL Sweeva 6500 i hjemmet

Kranglefanten får navnet Tage, og den drar i vei på sin første oppdagelsesferd i sove- og oppholdsrommet. Det sammenlagte området er på ca. 45 kvm med en terskel mellom rommene. Her finnes diverse «normale» hinder som spisebord, stoler, sengeben og litt piff for å øke hjemmehyggen. Akkurat som vanlig er det litt allmenn forvirring i første runde, men jeg rekker å reflektere over at lydnivået er helt akseptabelt før Tage påkaller min oppmerksomhet – rengjøringsbørsten har tydeligvis festet seg i teppet.

Tages sterke side er ikke tepper. Hvor sta han enn er, blir det virkelig ikke bra, og han setter seg fast. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Jeg tar ham varsomt bort fra teppet og trykker på on-knappen igjen. Han virrer rundt et par ganger, bare for enda en gang å sette seg fast i teppet, og blir løftet bort. Tage, som fortsatt ikke har gitt opp håpet om teppet, beveger seg dit, og setter seg fast for tredje gang. Jeg tar en pause i rengjøringen og går inn i appen og lager en no-go-zone på teppet. Tålmodighet …

Å leve med Tage

Tage klarer å gjøre rent det meste jeg utfordrer ham til. Blomsterjord, støvdotter i hjørnene og tørre løv forsvinner i en jafs, men et par av de største kattesandkornene var igjen. Ikke helt unikt, og jeg føler likevel, med tanke på den lave prisen i denne sammenhengen, at det er helt akseptabelt.

TCL-ater-banan-1 TCL ater banan 2
<
>
TCL Sweeva 6500 beveger seg relativt forsiktig rundt hinder som bordben og hjørner. Banantesten mislyktes derimot, og den stakkars bananen får bli med på en tur. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Det hender at TCL Sweeva 6500 kjører inn i et bordben eller en lyslykt, men det skjer ytterst forsiktig og veldig sjelden. Derimot er det viktig at du husker på å plukke unna før rengjøringsroboten skal ut på turné. Jeg har utfordret den ved å legge en passe stor katteleke i form av en banen i veien for testobjektene, og i syv av ti tilfeller ignorerte Tage den fullstendig og tok den helt enkelt med seg på en tur.

I appen kan du aktivere en uv-c-sterilisering som steriliserer gulvet for bakterier og basiller. Selv om jeg ikke kan bevise at det fungerer, kjenner jeg spontant at tanken er god, og aktiverer selvsagt funksjonen. Det blir jo neppe et dårligere resultat, eller hva?

Tcl
Et ofte forekommende syn når jeg åpner appen. Som dessverre senker karakteren. (Skjermdump fra appen)

Ustabil og ikke helt pålitelig

Akkurat som forventet kan jeg skjemalegge rengjøringen i appen, hvilke rom som skal rengjøres, og jeg kan også styre min Tage omtrent som en radiobil ved hjelp av en fjernkontroll. Når man får kontakt og kan lade kartet, vel og merke …

Jeg må også gjøre oppmerksom på at iblant når rengjøringen er avsluttet, er kartet som er tegnet opp i appen ufullstendig, og at TCL Sweeva 6500 ser ut til å befinne seg under sengen, for eksempel, til tross for at den i virkeligheten har kjørt tilbake til ladestasjonen og tømt innholdet sitt under øredøvende former. Alt føles litt usikkert.

Under panseret på tømme-/ladestasjonen finnes selve støvsugerposen. Du får med en ekstra på kjøpet, og koster siden ca. 250 kroner for en 3-pack. (Foto: Åsa Warme Hallén)

 

 

TCL Sweeva 6500
Tage er kul og kjører med svart tema på rengjørings- og rullebørsten. Selv om TCL Sweeva 6500 er selvtømmende, vil disse to trenge litt tilsyn og pleie for å fungere optimalt. (Foto: Åsa Warme Hallén)

«Oppdatering»

Etter publisering av testen har det kommet en oppdatering av programvaren på TCL Sweeva 6500. Og Tage klarer også nå tepper, noe som jeg personlig anser som helt avgjørende. Dessverre gjenstår det problemene med appen, som fortsatt er ustabil, og den stakkars bananen fikk seg en skikkelig kjøretur selv etter oppdateringen.

Etter å ha fundert lenge og vel ble karakteren korrigert til 4 (om enn en svak sådan), da teppet nå blir galant støvsugd. Og da dette er testens nest billigste støvsuger må jeg kanskje senke mine krav. Men til neste oppdatering er nok alt på topp!

Konklusjon

TCL Sweeva 6500 er en i denne sammenheng en stillegående robotstøvsuger med en rimelig prislapp som lever opp til mine forventninger når det gjelder selve støvsugingen av gulvet. Og uv-c-steriliseringen føles som en sunn funksjon, selv om jeg selvfølgelig ikke kan gå god for at det faktisk fungerer. Men den faller på at appen er usikker og ustabil. Jeg kan leve med og akseptere at en robotstøvsuger har utfordringer med ledninger, men en noe mer fintfølende sensor som klarer å kjenne forskjell på større og mer fyldigere ting, som i dette tilfelle en leketøysbanan, er på min ønskeliste til neste gang.

Karakter
TCL Sweeva 6500
Premium

Home mener

Stille til å være en støvsuger, og klarer de fleste rengjøringsutfordringene, selv i hjørnene. Har uv-c- sterilisering som gjør gulvene ekstra freshe. Er ikke helt å stole på når det kommer til gjenglemte saker på gulvet. Appen er i litt for ustabil.

Også i denne testen:

6 robotstøvsugere

Dreame Bot Z10 Pro

Rimelig hjelper, men fokuserer ikke på moppefunksjonen

Testens rimeligste deltaker både støvsuger og mopper gulvene dine. Spørsmålet er bare hvor godt den lykkes.

Prisen, sammen med at den navigerer smidig og enkelt rundt hindre og ikke har problemer med teppet.
Moppefunksjonen er ikke spesielt god.
Les hele testen

Ecovacs Deebot X1 Omni

Giganten

Her gjelder det at du har god plass og at lommeboken ikke blir tømt. På den andre siden får du mye av alt.

Doble rengjøringsbørster og doble roterende mopper. Den klarer teppetesten, og er forholdsvis stillegående og smidig.
Prislappen og størrelsen.
Les hele testen

Samsung Jet Bot+

Smidig for deg med Samsung-mobil

Hvit og stilren selvtømmende robotstøvsuger, men den har fått et litt merkelig format på ladestasjonen.

Enkel og smidig å komme i gang med. Behersker både tepper og hjørner.
Høyt lydnivå, og designen på ladestasjonen føles ikke helt gjennomtenkt.
Les hele testen

iRobot Roomba j7+

For deg med husdyr og sårbare møbler

Himmelrike for alle dyreeiere når "ulykken" er ute. Men spørsmålet er om P.O.O.P – PetOwnerOfficialPromise fungerer i praksis …

P.O.O.P – PetOwnerOfficialPromise. En funksjon som faktisk holder akkurat hva den lover. Klarer testteppet uten problemer.
Prisen og det faktum at den kjører inn i stol- og bordben uten betenkeligheter.
Les hele testen

Electrolux Pure i9.2

Opp som en sol og ned som en pannekake

Dark gold og triangelformet for å komme bedre til i hjørnene – en vinner for meg allerede før jeg hentet den på posten. Men man må beviselig være forsiktig med forutinntatte meninger ...

Pen, liten og nett. Kan gjemmes bort hvis man skulle ønske det. Klarer også å gjøre rent i hjørnene.
Klarer ikke testteppet, og er veldig høylytt og usmidig i sin fremferd. Ustabil app.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi erstatter hele kjøkkenet ditt

Er det ikke snart vaskedag?

Håndholdt rengjøring på flere måter

Smartere kjøling om sommeren

Cold Brew på under 5 minutter

Hjemmets lille hjelper kan alt selv – nesten

Scroll to Top