Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Ecovacs Deebot X1 Omni

Giganten

Her gjelder det at du har god plass og at lommeboken ikke blir tømt. På den andre siden får du mye av alt.

Skrevet av / 06.05.22 - 23:05
Ecovacs Deebot X1 Omni
Åsa Warme Hallén

Ecovacs Deebot X1 Omni kommer i en stor og tung pakke, ikke er overraskende når jeg har pakket opp og “flytter inn”. Under panseret på ladestasjonen finnes to store vannbeholdere. Mellom disse bor to ekstra moppeduker og en børste å bruke til rengjøring. Støvsugerposen fant jeg bak en luke på fronten.

Ecovacs Deebot X1 Omni
Den største og mest klumpete ladestasjonen i testen kan man ikke se bort fra. Men på den andre siden får du ikke bare selvtømming, men også rent vann som støvsugeren bruker ved mopping og rengjøring av moppene. (Foto: Åsa Warme Hallén)

I esken finnes foruten en bruksanvisning, to runde mopper og to rengjøringsbørster. Her kjøres det altså med doble rengjøringsbørster og doble mopper. Forventningene stiger; kan det være slik at jeg finner en robotstøvsuger som faktisk holder mål?

Å styre Ecovacs Deebot X1 Omni

For å gjøre diverse innstillinger henter jeg ned appen Ecovacs Home, den finnes ikke på norsk, men er enkel og oversiktlig. Som vanlig må jeg navngi roboten min, og med tanke på størrelsen blir det naturlige arbeidsnavnet Storebror.

Slik styrer du Ecovacs. (Skjermdump fra appen)

Har du ikke mobilen for hånden, men likevel vil ha det rengjort, går det å benytte seg av Ecovacs egen stemmestyring, YIKO. For å få kontakt med din rengjøringshjelp skal du si “ok Yiko” og vente på “I’m here” før du går videre og snakker om eksakt hva du vil at den skal gjøre. Yiko-stemmen er grøtete og boksaktig, og det er litt vanskelig å oppfatte hva som sies. Jeg merker også at den har noen utfordringer med å forstå dialekt … Men jeg tenker at det nok er en vanesak for oss begge.

Man merker tydelig at Storebror er litt selskapssyk, for midt i en samtale som absolutt ikke har med robotstøvsugeren å gjøre, kan man plutselig bli avbrutt av et “I’m here”. Det kan bli mange overraskende miner og gapskratt under en middagsinvitasjon, kan jeg love. Vi kunne til og med våkne av at Storebror snakket nattestid (?).

I appen kan du naturligvis innføre soner, avgrense, gjøre rengjøringsskjemaer og alt annet som du kan forvente deg.

Ecovacs Deebot X1 Omni flytter inn

Storebror er ikke bare dyrest i testen, men også størst. Og akkurat som de øvrige testdeltakerne vil den ha god plass rundt om kring. I reklamen fremhever Ecovacs at det er Jacob Jensen Design … men for meg personlig spiller det mindre rolle. Den forblir stor, klumpete og vanskelig å plassere.

Ved første rengjøringsforsøk slår det både meg og mannen min at vi faktisk kan oppholde oss i samme rom som Storebror uten at vi trenger å heve stemmen for å føre en samtale. Ecovacs Deebot X1 Omni er betydelig stillere enn mange andre i testen.

Deebot X1 Omni, eller Storebror som han er døpt til, rengjør raskt, smidig og forholdsvis stille 43 kvm på 50 minutter. Man kan derimot ikke påstå at det er spesielt stille når han kjører tilbake til lade-/tømmestasjonen. Tømmeprosessen er øredøvende. (Skjermdump fra appen)

Storebror klarer testteppet uten problemer, er veldig strukturert, og beveger seg smidig mellom begge testrommene som til sammen er ca. 45 kvm. De to første gangene satte han seg fast på terskelen og måtte løftes bort, men etter det fant han ut hvordan han skulle gjøre det for å komme over.

Når det er på tide med mopping (her har jeg lært av feil fra Dreame Z10 Pro og lagt inn no-go-zoner), er det bare å trykke dit begge moppene er og fylle på rent vann i beholderen under panseret på ladestasjonen. Så er Storebror klar. Under moppingen kjører støvsugeren tilbake til stasjonen ved tre tilfeller for å rengjøre moppene! Wow – imponerende og en stor gullstjerne i margen. Nei, det blir ikke like nøye og velgjort som om jeg hadde tatt frem min egen skurebøtte og mopp, men det blir absolutt godkjent, og det beste er at jeg kan bruke tiden min på noe annet. Fordelen med roterende mopper er selvfølgelig at det blir et bedre resultat av moppingen, og at det blir renere, og med doble mopper blir det enda bedre.

Undersida-Ecovacs-1 Undersida Ecovacs 2
<
>
Med doble rengjøringsbørster og en rullebørste bli det fint rengjort (husk å rengjøre disse). Og doble roterende mopper klarer jobben akseptabelt. Det ville ellers vært ille med tanke på den høye prislappen. (Foto: Åsa Warme Hallén)

 

Kamera

Ecovacs Deebot X1 Omnis kamerafunksjon gjør at du kan holde et øye med hvordan det egentlig ser ut hjemme, selv om du befinner deg på en annen sted. Det finnes også en patrol-funksjon som innebærer at du kan sende i vei støvsugere for å patruljere et område uten å gjøre rent, litt som et bevegelig overvåkningskamera.

Ladestasjonen rommer to store vannbeholdere, hvor den ene er til rent vann og den andre til det skitne moppevannet. Mellom disse to er det plass til to ekstra moppeduker samt en rengjøringsbørste. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusjon

Ecovacs Deebot X1 Omni er et skikkelig stykke som koster en slant. Så det gjelder selvfølgelig at du både har plass og råd. Men med tanke på at den ikke bare støvsuger, men også mopper med to roterende mopper, pluss at den automatisk registrerer når moppene trenger å rengjøres (noe den løser selv), kan jeg ikke helt, tross at det naturligvis er mange penger, si at Deebot X1 Omni er for dyr.

Å gjøre ting selv er alltid den beste løsningen, men vil du ha det nest beste og føler deg trygg på at det blir akseptabelt rent og pent uten at du trenger å engasjere deg spesielt ofte – kjøp!

Karakter
Ecovacs Deebot X1 Omni
High End

Home mener

Doble rengjøringsbørster og doble roterende mopper. Den klarer teppetesten, og er forholdsvis stillegående og smidig. Prislappen og størrelsen.

Også i denne testen:

6 robotstøvsugere

Dreame Bot Z10 Pro

Rimelig hjelper, men fokuserer ikke på moppefunksjonen

Testens rimeligste deltaker både støvsuger og mopper gulvene dine. Spørsmålet er bare hvor godt den lykkes.

Prisen, sammen med at den navigerer smidig og enkelt rundt hindre og ikke har problemer med teppet.
Moppefunksjonen er ikke spesielt god.
Les hele testen

TCL Sweeva 6500

Når ikke helt frem

Testens nest billigste deltaker som tømmer seg selv og byr på uv-c-sterilisering av gulvene for å fjerne basiller og bakterier. Etter publisering kom en oppdatering som korrigert visse uregelmessigheter, men dessverre ikke alle … Dermed er tekst og konklusjon litt revidert.

Stille til å være en støvsuger, og klarer de fleste rengjøringsutfordringene, selv i hjørnene. Har uv-c- sterilisering som gjør gulvene ekstra freshe.
Er ikke helt å stole på når det kommer til gjenglemte saker på gulvet. Appen er i litt for ustabil.
Les hele testen

Samsung Jet Bot+

Smidig for deg med Samsung-mobil

Hvit og stilren selvtømmende robotstøvsuger, men den har fått et litt merkelig format på ladestasjonen.

Enkel og smidig å komme i gang med. Behersker både tepper og hjørner.
Høyt lydnivå, og designen på ladestasjonen føles ikke helt gjennomtenkt.
Les hele testen

iRobot Roomba j7+

For deg med husdyr og sårbare møbler

Himmelrike for alle dyreeiere når "ulykken" er ute. Men spørsmålet er om P.O.O.P – PetOwnerOfficialPromise fungerer i praksis …

P.O.O.P – PetOwnerOfficialPromise. En funksjon som faktisk holder akkurat hva den lover. Klarer testteppet uten problemer.
Prisen og det faktum at den kjører inn i stol- og bordben uten betenkeligheter.
Les hele testen

Electrolux Pure i9.2

Opp som en sol og ned som en pannekake

Dark gold og triangelformet for å komme bedre til i hjørnene – en vinner for meg allerede før jeg hentet den på posten. Men man må beviselig være forsiktig med forutinntatte meninger ...

Pen, liten og nett. Kan gjemmes bort hvis man skulle ønske det. Klarer også å gjøre rent i hjørnene.
Klarer ikke testteppet, og er veldig høylytt og usmidig i sin fremferd. Ustabil app.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Sodastream i nye japanske klær

Blir bedre og bedre

Smart pengeskap med mangler

Raskere og hyggeligere støvsuging

Kaffekverner med ambisjoner

Våtstøvsugeren som (ikke) suger

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duell: Hvem tar avfallet?

Lav pris kan fort gi grå hår

Tørketrommelen som kan nesten alt

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

Scroll to Top