TEST: Samsung Jet Bot+

Smidig for deg med Samsung-mobil

Hvit og stilren selvtømmende robotstøvsuger, men den har fått et litt merkelig format på ladestasjonen.

Skrevet av / 06.05.22 - 23:05
Samsung Jet Bot+
Åsa Warme Hallén

I pakken finner jeg Jet Bot+, ladestasjon, et ekstra filter som skal sitte foran motoren, en ekstra støvsugerpose, en ekstra roterende børste og en grensemarkør. Samsung Jet Bot+ har sant nok soneavdeling, men grensemarkøren er likevel et ekstra forsiktighetsgjerde for å plassere ved for eksempel trapper.

Samsung JetBot +
Trolig har et designmenneske latt kreativiteten flyte og valgt å gjøre noe annerledes. Noe som bokstavelig «stikker ut». Personlig anser jeg at det ikke var en helt vellykket idé, og håper at man til neste gang velger å gjøre en tømme-/ladestasjon som følger veggen i stedet for å stikke ut. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Jeg har en Samsung mobil som gjør det enkelt å komme i gang. Appen SmartThings, som er den som støvsugeren styres med, finnes allerede installert på mobilen, og jeg trenger bare å gå inn på enheter og legge til min Jeg Bot+ ved å løfte på lokket på støvsugeren og skanne QR-koden som sitter der. Så lett som bare det. SmartThings er dessuten kompatibelt med mange andre smarte enheter, så du er ikke låst til bare Samsung-produkter for å skape deg et smart hjem. Tommelen opp for det!

På 57 minutter rengjorde Magda de to utvalgte rommene (40 kvm). Mine utfordringer med kattesand, jord og tørre blader fra noen planter, klarte hun galant! Hurra! (Skjermdump fra appen)

Rengjøring, no-go-zone og select & go

Appen er en smidig og brukervennlig historie uten merkverdigheter. Jeg velger å la støvsugeren tegne opp området uten å gjøre rent først, og hun (vi har døpt henne Magda) stikker i vei som et skudd.

Med Samsung Jet Bot+ kan du velge tre forskjellige rengjøringsmoduser: Rengjør hele området først og avslutt med veggene. Rengjør ved vegger og kanter først før den gjør rent hele området eller Beveg deg i sikksakk-mønster og rengjør raskt hele området.

Det finnes også tre ulike moduser for sugekraften: Max – effektiv rengjøring med maks sugekraft. Smart – rengjør med normal sugekraft, men endrer til maks når det kommer noen ekstremt støvete plasser eller den klatrer opp på et teppe. Normal – lav sugekraft som gjør at man sparer på energien.

Jeg synes Rengjør ved vegger og kanter først før den rengjør hele området sammen med Smart fungerer kanon.

Jeg har akseptert at jeg trolig aldri vil komme til å finne en robotstøvsuger som klarer å støvsuge  hele hjemmet vårt i en omgang. Vi har helt enkelt for mange høye terskler, og selv om nivåforskjellene ikke er så store, fungerer det ikke. Derfor er jeg kjempeglad når det finnes no-go-zoner, noe Jet Bot+ har, så jeg slipper å legge ut puter, kartonger og annet for å avgrense.

Det er jo ekstra deilig når du velger å skjemalegge rengjøringen til når du ikke er hjemme.

Her kan du se hvordan Samsung Jet Bot+ med kallenavn Magda har flyttet seg fra sin stasjon i rom 4 bort til rommet til venstre, og så gjort rent der før hun har kommet seg hjem igjen. Raskt og effektivt. (Skjermdump fra appen)

Har du en Samsung Jet Bot+, kan du også velge å rengjøre enkelte rom. Du velger bare rom i SmartThings-appen og trykker start, så piler støvsugeren i vei til valgt rom og rengjør.

Å leve med Samsung Jet Bot+

Det er jo naturligvis supersmidig med en tømmestasjon til støvsugeren som gjør at du har en bekymring mindre. Men personlig synes jeg mer om å gjemme saker som jeg ikke vil skal synes, og Magda er vanskelig å gjemme. Ladestasjonen er over 50 cm høy, og av en eller annen grunn har man valgt å gjøre den dypere enn bredere, som gjør at den stikker unødig mye ut.

Samsung Jet Bot+ rengjør metodisk og strukturert med den modusen som jeg har valgt. Naturligvis blir det ikke helt like velstelt som om jeg skulle ha gjort det selv, men Magda snapper opp mine utfordringer i form av litt jord i et hjørne, kattesand og litt tørre blader som har falt fra plantene. Teppet er heller ikke noe problem, og hun farer frem og tilbake og virker til å nyte oppgaven.

Samsung JetBot +
Under panseret på ladestasjonen finner du støvsugerposen. Posen må byttes hver 1–3 måned, avhengig av hvor mye du rengjør, selvfølgelig. En 5-pack koster rundt 200 kroner, som virker ganske rimelig. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Personlig synes jeg at hun er ganske høylytt allerede fra starten, og når kun kommer opp på teppet, drar hun i gang noe skikkelig! For ikke å snakke om når det er på tide med tømming – hvilket uvesen! Hun er ingen finstemt og blyg pike, denne Magda.

Rullebørsten har ikke samme børster som de fleste andre, men fine fiber sammen med ekstraktorer som plukker opp hårstrå for å unngå at de setter seg fast rundt børsten. Men naturligvis trenger både rulle- og rengjøringsbørsten tilsyn og rengjøring for det beste resultatet. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusjon

Samsung Jet Bot+ gjør absolutt jobben sin, både i hjørner og på tepper, men er en støvsuger som får arbeide i fred og ro når jeg ikke er hjemme, da den bråker skikkelig. Den er testens mest høylytte deltaker, og det går nesten ikke an å være i samme rom når rengjøringen pågår. Appen SmartThings er gjennomarbeidet, lett forståelig, og positivt er det selvfølgelig at du kan samle flere ulike «smarte hjemprodukter» i samme app uten at de trenger å være av merket Samsung.

Karakter
Samsung Jet Bot+
Premium

Home mener

Enkel og smidig å komme i gang med. Behersker både tepper og hjørner. Høyt lydnivå, og designen på ladestasjonen føles ikke helt gjennomtenkt.

Også i denne testen:

6 robotstøvsugere

Dreame Bot Z10 Pro

Rimelig hjelper, men fokuserer ikke på moppefunksjonen

Testens rimeligste deltaker både støvsuger og mopper gulvene dine. Spørsmålet er bare hvor godt den lykkes.

Prisen, sammen med at den navigerer smidig og enkelt rundt hindre og ikke har problemer med teppet.
Moppefunksjonen er ikke spesielt god.
Les hele testen

Ecovacs Deebot X1 Omni

Giganten

Her gjelder det at du har god plass og at lommeboken ikke blir tømt. På den andre siden får du mye av alt.

Doble rengjøringsbørster og doble roterende mopper. Den klarer teppetesten, og er forholdsvis stillegående og smidig.
Prislappen og størrelsen.
Les hele testen

TCL Sweeva 6500

Når ikke helt frem

Testens nest billigste deltaker som tømmer seg selv og byr på uv-c-sterilisering av gulvene for å fjerne basiller og bakterier. Etter publisering kom en oppdatering som korrigert visse uregelmessigheter, men dessverre ikke alle … Dermed er tekst og konklusjon litt revidert.

Stille til å være en støvsuger, og klarer de fleste rengjøringsutfordringene, selv i hjørnene. Har uv-c- sterilisering som gjør gulvene ekstra freshe.
Er ikke helt å stole på når det kommer til gjenglemte saker på gulvet. Appen er i litt for ustabil.
Les hele testen

iRobot Roomba j7+

For deg med husdyr og sårbare møbler

Himmelrike for alle dyreeiere når "ulykken" er ute. Men spørsmålet er om P.O.O.P – PetOwnerOfficialPromise fungerer i praksis …

P.O.O.P – PetOwnerOfficialPromise. En funksjon som faktisk holder akkurat hva den lover. Klarer testteppet uten problemer.
Prisen og det faktum at den kjører inn i stol- og bordben uten betenkeligheter.
Les hele testen

Electrolux Pure i9.2

Opp som en sol og ned som en pannekake

Dark gold og triangelformet for å komme bedre til i hjørnene – en vinner for meg allerede før jeg hentet den på posten. Men man må beviselig være forsiktig med forutinntatte meninger ...

Pen, liten og nett. Kan gjemmes bort hvis man skulle ønske det. Klarer også å gjøre rent i hjørnene.
Klarer ikke testteppet, og er veldig høylytt og usmidig i sin fremferd. Ustabil app.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Er det ikke snart vaskedag?

Håndholdt rengjøring på flere måter

Smartere kjøling om sommeren

Cold Brew på under 5 minutter

Hjemmets lille hjelper kan alt selv – nesten

Hva er det som veier?

Scroll to Top