Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Electrolux Pure i9.2

Opp som en sol og ned som en pannekake

Dark gold og triangelformet for å komme bedre til i hjørnene – en vinner for meg allerede før jeg hentet den på posten. Men man må beviselig være forsiktig med forutinntatte meninger ...

Skrevet av / 06.05.22 - 23:05
Electrolux Pure i9.2
Åsa Warme Hallén

Electrolux Pure i9.2 er liten, nett og lekker (til å være en støvsuger altså). I pakken finner jeg bare en medfølgende børste og et dobbeltbrettet A4-papir som skal fungere som manual. Ved hjelp av illustrasjoner forsøker man å formidle hva man skal gjøre og hvordan det fungerer. Jeg synes at det fungerer sånn passe. Jeg finner en pdf på hjemmesiden som jeg kan laste ned, men det er samme manual.

Electrolux Pure i9.2
Liten, nett og pen. Electrolux Pure i9.2 er virkelig penest i testen! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Den minimale QR-koden i manualen vil ikke mobilen min lese, så jeg går inn på Electrolux sin hjemmeside og får frem at appen heter PUREi. Jeg laster ned appen og lager en konto bare for å møtes av informasjonen: Denne appen er ikke lenger tilgjengelig. Electrolux Wellbeing-appen har erstattet Pure i9-appen. Ok … pust, pust, pust … Jeg laster ned riktig app og logger inn igjen. Som lykken vil ha det til, for både mitt humør og støvsugerens beste, går da selve installasjonen supersmidig, og jeg døper den lille krabaten til Lillebror. Bare å følge instruksjonene. Takk for det!

Electrolux Pure i9.2 har flere ulike rengjøringsmoduser hvor jeg valgte ”Smart”, som viser seg ikke å være fullt så smart da den helt enkelt hoppet over tepper. (Skjermdump fra appen)

Å komme i gang med rengjøringen

Jeg installerer støvsugeren på soverommet vårt, og åpner begge dobbeltdørene til oppholdsrommet, totalt blir det ca 45 kvm, og setter i gang Lillebror så han kan lære seg å kjenne sine nye omgivelser. Terskelen mellom rommene klarer Electrolux Pure i9.2 med flagget på topp.

Rengjøringsbørsten fant jeg sittende fast i teppet – og tiltufset. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Verre er det da med teppet i oppholdsrommet. Det hele slutter med at Lillebror etter en stund tar seg bort fra teppet og forlater rengjøringsbørsten innviklet i teppet, uten på noen måte å signalisere at alt ikke er som det skal være. Etter litt over en times sightseeing i sitt nye hjem synes Lillebror at han er ferdig, og ifølge appen skal han begi seg hjemover. Noe som viser seg å være helt umulig, og etter 10 minutter trøtner jeg helt enkelt og bærer ham tilbake til ladestasjonen.

Når jeg så går inn i appen for å kunne redigere kartet og legge til soner, står det at det ikke finnes noen kart (til tross for at det står at kart skapes under rengjøring).

Å bruke Electrolux Pure i9.2 i hverdagen

For å gi Lillebror en ny sjanse begrenser jeg området til soverommet og lar den jobbe der. Jeg legger en pute midt på gulvet for å se om kameraet fungerer, og hvordan Lillebror takler hinderet, og jeg kan bare si at det var bra det ikke var noe skjørt på gulvet, da Lillebror er både nærgående og rykkete i sine bevegelser. Men soverommet blir rengjort, og dessuten finner han ladestasjonen uten større bekymringer.

Etter et par forsøk og litt tålmodighet lyktes Lillebror å rengjøre det tenkte arealet. Teppet ble derimot helt ignorert (kanskje han husket den mistede børsten) og han fikk da samlet opp fra 40 kvm på 58 minutter. (Skjermdump fra appen)

Så åpner jeg dørene og lar Electrolux Pure i9.2 prøve igjen. Lillebror stikker i vei, og etter avsluttet runde finner han faktisk hjem igjen, og han har lyktes med å rengjøre mine utfordringer. Selv det jeg hadde gjemt i hjørnene, var borte. Tommelen opp for Lillebror, helt til jeg ser på rengjøringskartet og innser at han helt har sett bort fra teppet … Tommelen ned for Lillebror.

Appen

Det er egentlig ingen feil med selve appen, men den ga meg ganske store problemer og utfordret min tålmodighet. Noen ganger var det ikke mulig å få frem kart, og dermed ikke å utføre sone-inndeling. Jeg tenkte å lage rengjøringsskjema, og navnga rommene og fikk installert om appen ved et par tilfeller for at “alt” skulle bli synlig. Litt slitsomt når noe som burde være selvfølgelig ikke fungerer. Inne i appen finner jeg også en utførlig brukermanual (på engelsk), der det litt sånn i forbifarten nevnes at støvsugeren skal plasseres til venstre for døren for det beste resultatet (?!).

Med tanke på den forholdsvis høye prisen (her savner man jo selvtømming), synes jeg faktisk at denne informasjonen burde følge med i trykt form – og i de tilfellene det ikke gjør det, må det i alle fall gå tydelig frem hvor jeg finner den. Og hvorfor er den ikke enkelt tilgjengelig på hjemmesiden?

Electrolux Pure i9.2
Her synes tydelig den litt annerledes formen som gjør at det blir litt enklere å komme til i hjørnene. En rullebørste og en rengjøringsbørste gjør jobben. Og husk at disse delene trenger litt kjærlighet i form av rengjøring både titt og ofte. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusjon

Electrolux Pure i9.2 er den eneste deltakeren i testen som ikke er selvtømmende, og det er ikke noe som forstyrrer meg personlig. Fordelen med det er at det da er mulig å gjemme under for eksempel en sofa eller seng. Jeg hadde så høye forhåpninger og forventninger, men hvor pen den enn er, så holder det ikke. Den støvsuger riktig nok meget bra, også i hjørnene, men med tanke på prislappen forventer jeg meg et supersmidig, stille, smart og brukervennlig produkt som klarer tepper – og der er den dessverre ikke helt.

Karakter
Electrolux Pure i9.2
Premium

Home mener

Pen, liten og nett. Kan gjemmes bort hvis man skulle ønske det. Klarer også å gjøre rent i hjørnene. Klarer ikke testteppet, og er veldig høylytt og usmidig i sin fremferd. Ustabil app.

Også i denne testen:

6 robotstøvsugere

Dreame Bot Z10 Pro

Rimelig hjelper, men fokuserer ikke på moppefunksjonen

Testens rimeligste deltaker både støvsuger og mopper gulvene dine. Spørsmålet er bare hvor godt den lykkes.

Prisen, sammen med at den navigerer smidig og enkelt rundt hindre og ikke har problemer med teppet.
Moppefunksjonen er ikke spesielt god.
Les hele testen

Ecovacs Deebot X1 Omni

Giganten

Her gjelder det at du har god plass og at lommeboken ikke blir tømt. På den andre siden får du mye av alt.

Doble rengjøringsbørster og doble roterende mopper. Den klarer teppetesten, og er forholdsvis stillegående og smidig.
Prislappen og størrelsen.
Les hele testen

TCL Sweeva 6500

Når ikke helt frem

Testens nest billigste deltaker som tømmer seg selv og byr på uv-c-sterilisering av gulvene for å fjerne basiller og bakterier. Etter publisering kom en oppdatering som korrigert visse uregelmessigheter, men dessverre ikke alle … Dermed er tekst og konklusjon litt revidert.

Stille til å være en støvsuger, og klarer de fleste rengjøringsutfordringene, selv i hjørnene. Har uv-c- sterilisering som gjør gulvene ekstra freshe.
Er ikke helt å stole på når det kommer til gjenglemte saker på gulvet. Appen er i litt for ustabil.
Les hele testen

Samsung Jet Bot+

Smidig for deg med Samsung-mobil

Hvit og stilren selvtømmende robotstøvsuger, men den har fått et litt merkelig format på ladestasjonen.

Enkel og smidig å komme i gang med. Behersker både tepper og hjørner.
Høyt lydnivå, og designen på ladestasjonen føles ikke helt gjennomtenkt.
Les hele testen

iRobot Roomba j7+

For deg med husdyr og sårbare møbler

Himmelrike for alle dyreeiere når "ulykken" er ute. Men spørsmålet er om P.O.O.P – PetOwnerOfficialPromise fungerer i praksis …

P.O.O.P – PetOwnerOfficialPromise. En funksjon som faktisk holder akkurat hva den lover. Klarer testteppet uten problemer.
Prisen og det faktum at den kjører inn i stol- og bordben uten betenkeligheter.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Raskere og hyggeligere støvsuging

Kaffekverner med ambisjoner

Våtstøvsugeren som (ikke) suger

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duell: Hvem tar avfallet?

Lav pris kan fort gi grå hår

Tørketrommelen som kan nesten alt

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

El-tannbørster i kamp: smart, smartere og enda bedre

Et skikkelig familiekjøleskap

Romslig vaskemaskin med mange funksjoner

Scroll to Top