TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Electrolux Pure i9.2

Opp som en sol og ned som en pannekake

Dark gold og triangelformet for å komme bedre til i hjørnene – en vinner for meg allerede før jeg hentet den på posten. Men man må beviselig være forsiktig med forutinntatte meninger ...

forfatter
Publisert 06.05.22 - 23:05
Karakter
Electrolux Pure i9.2
L&B mener
Pen, liten og nett. Kan gjemmes bort hvis man skulle ønske det. Klarer også å gjøre rent i hjørnene.
Klarer ikke testteppet, og er veldig høylytt og usmidig i sin fremferd. Ustabil app.
Spesifikasjoner
 • Navigasjon:3D Vision, kamera & laser
 • App-styring: Electrolux Wellbeing
 • Kamera: ja
 • Fjernkontroll: nei
 • Sugekraft: ikke oppgitt
 • Mopping: nei
 • Støvbeholder: 0,7 l
 • Selvtømmende: nei
 • No-go-zone: ja
 • Vannbeholder: –
 • Lydnivå: 75 dB
 • Batteritid: 60 minutter
 • Ladetid: 2 h
 • Mål/vekt: høyde 85 mm / 2,5 kg
 • Farge: dark gold
 • Kan brukes med: ikke oppgitt
 • Web: electrolux.no
Veil. pris 8899Pr. 06.05.22 Produktside

Electrolux Pure i9.2 er liten, nett og lekker (til å være en støvsuger altså). I pakken finner jeg bare en medfølgende børste og et dobbeltbrettet A4-papir som skal fungere som manual. Ved hjelp av illustrasjoner forsøker man å formidle hva man skal gjøre og hvordan det fungerer. Jeg synes at det fungerer sånn passe. Jeg finner en pdf på hjemmesiden som jeg kan laste ned, men det er samme manual.

Electrolux Pure i9.2
Liten, nett og pen. Electrolux Pure i9.2 er virkelig penest i testen! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Den minimale QR-koden i manualen vil ikke mobilen min lese, så jeg går inn på Electrolux sin hjemmeside og får frem at appen heter PUREi. Jeg laster ned appen og lager en konto bare for å møtes av informasjonen: Denne appen er ikke lenger tilgjengelig. Electrolux Wellbeing-appen har erstattet Pure i9-appen. Ok … pust, pust, pust … Jeg laster ned riktig app og logger inn igjen. Som lykken vil ha det til, for både mitt humør og støvsugerens beste, går da selve installasjonen supersmidig, og jeg døper den lille krabaten til Lillebror. Bare å følge instruksjonene. Takk for det!

Electrolux Pure i9.2 har flere ulike rengjøringsmoduser hvor jeg valgte ”Smart”, som viser seg ikke å være fullt så smart da den helt enkelt hoppet over tepper. (Skjermdump fra appen)

Å komme i gang med rengjøringen

Jeg installerer støvsugeren på soverommet vårt, og åpner begge dobbeltdørene til oppholdsrommet, totalt blir det ca 45 kvm, og setter i gang Lillebror så han kan lære seg å kjenne sine nye omgivelser. Terskelen mellom rommene klarer Electrolux Pure i9.2 med flagget på topp.

Rengjøringsbørsten fant jeg sittende fast i teppet – og tiltufset. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Verre er det da med teppet i oppholdsrommet. Det hele slutter med at Lillebror etter en stund tar seg bort fra teppet og forlater rengjøringsbørsten innviklet i teppet, uten på noen måte å signalisere at alt ikke er som det skal være. Etter litt over en times sightseeing i sitt nye hjem synes Lillebror at han er ferdig, og ifølge appen skal han begi seg hjemover. Noe som viser seg å være helt umulig, og etter 10 minutter trøtner jeg helt enkelt og bærer ham tilbake til ladestasjonen.

Når jeg så går inn i appen for å kunne redigere kartet og legge til soner, står det at det ikke finnes noen kart (til tross for at det står at kart skapes under rengjøring).

Å bruke Electrolux Pure i9.2 i hverdagen

For å gi Lillebror en ny sjanse begrenser jeg området til soverommet og lar den jobbe der. Jeg legger en pute midt på gulvet for å se om kameraet fungerer, og hvordan Lillebror takler hinderet, og jeg kan bare si at det var bra det ikke var noe skjørt på gulvet, da Lillebror er både nærgående og rykkete i sine bevegelser. Men soverommet blir rengjort, og dessuten finner han ladestasjonen uten større bekymringer.

Etter et par forsøk og litt tålmodighet lyktes Lillebror å rengjøre det tenkte arealet. Teppet ble derimot helt ignorert (kanskje han husket den mistede børsten) og han fikk da samlet opp fra 40 kvm på 58 minutter. (Skjermdump fra appen)

Så åpner jeg dørene og lar Electrolux Pure i9.2 prøve igjen. Lillebror stikker i vei, og etter avsluttet runde finner han faktisk hjem igjen, og han har lyktes med å rengjøre mine utfordringer. Selv det jeg hadde gjemt i hjørnene, var borte. Tommelen opp for Lillebror, helt til jeg ser på rengjøringskartet og innser at han helt har sett bort fra teppet … Tommelen ned for Lillebror.

Appen

Det er egentlig ingen feil med selve appen, men den ga meg ganske store problemer og utfordret min tålmodighet. Noen ganger var det ikke mulig å få frem kart, og dermed ikke å utføre sone-inndeling. Jeg tenkte å lage rengjøringsskjema, og navnga rommene og fikk installert om appen ved et par tilfeller for at «alt» skulle bli synlig. Litt slitsomt når noe som burde være selvfølgelig ikke fungerer. Inne i appen finner jeg også en utførlig brukermanual (på engelsk), der det litt sånn i forbifarten nevnes at støvsugeren skal plasseres til venstre for døren for det beste resultatet (?!).

Med tanke på den forholdsvis høye prisen (her savner man jo selvtømming), synes jeg faktisk at denne informasjonen burde følge med i trykt form – og i de tilfellene det ikke gjør det, må det i alle fall gå tydelig frem hvor jeg finner den. Og hvorfor er den ikke enkelt tilgjengelig på hjemmesiden?

Electrolux Pure i9.2
Her synes tydelig den litt annerledes formen som gjør at det blir litt enklere å komme til i hjørnene. En rullebørste og en rengjøringsbørste gjør jobben. Og husk at disse delene trenger litt kjærlighet i form av rengjøring både titt og ofte. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusjon

Electrolux Pure i9.2 er den eneste deltakeren i testen som ikke er selvtømmende, og det er ikke noe som forstyrrer meg personlig. Fordelen med det er at det da er mulig å gjemme under for eksempel en sofa eller seng. Jeg hadde så høye forhåpninger og forventninger, men hvor pen den enn er, så holder det ikke. Den støvsuger riktig nok meget bra, også i hjørnene, men med tanke på prislappen forventer jeg meg et supersmidig, stille, smart og brukervennlig produkt som klarer tepper – og der er den dessverre ikke helt.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Dreame Bot Z10 Pro

Rimelig hjelper, men fokuserer ikke på moppefunksjonen

Testens rimeligste deltaker både støvsuger og mopper gulvene dine. Spørsmålet er bare hvor godt den lykkes.

Prisen, sammen med at den navigerer smidig og enkelt rundt hindre og ikke har problemer med teppet.
Moppefunksjonen er ikke spesielt god.

Ecovacs Deebot X1 Omni

Giganten

Her gjelder det at du har god plass og at lommeboken ikke blir tømt. På den andre siden får du mye av alt.

Doble rengjøringsbørster og doble roterende mopper. Den klarer teppetesten, og er forholdsvis stillegående og smidig.
Prislappen og størrelsen.

TCL Sweeva 6500

Når ikke helt frem

Testens nest billigste deltaker som tømmer seg selv og byr på uv-c-sterilisering av gulvene for å fjerne basiller og bakterier. Etter publisering kom en oppdatering som korrigert visse uregelmessigheter, men dessverre ikke alle … Dermed er tekst og konklusjon litt revidert.

Stille til å være en støvsuger, og klarer de fleste rengjøringsutfordringene, selv i hjørnene. Har uv-c- sterilisering som gjør gulvene ekstra freshe.
Er ikke helt å stole på når det kommer til gjenglemte saker på gulvet. Appen er i litt for ustabil.

Samsung Jet Bot+

Smidig for deg med Samsung-mobil

Hvit og stilren selvtømmende robotstøvsuger, men den har fått et litt merkelig format på ladestasjonen.

Enkel og smidig å komme i gang med. Behersker både tepper og hjørner.
Høyt lydnivå, og designen på ladestasjonen føles ikke helt gjennomtenkt.

iRobot Roomba j7+

For deg med husdyr og sårbare møbler

Himmelrike for alle dyreeiere når "ulykken" er ute. Men spørsmålet er om P.O.O.P – PetOwnerOfficialPromise fungerer i praksis …

P.O.O.P – PetOwnerOfficialPromise. En funksjon som faktisk holder akkurat hva den lover. Klarer testteppet uten problemer.
Prisen og det faktum at den kjører inn i stol- og bordben uten betenkeligheter.
forfatter

Åsa Hallen

(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Et helselaboratorium i miniatyr Å holde orden på helsen for å ha et så bra og kvalitativt liv som mulig er viktig. Men det er ikke alltid du tar deg tid til å besøke legen for å sjekke generell status. Med mindre du virkelig føler deg syk selvfølgelig.
Støvsuger bedre og spiser ikke ledninger Ny generasjon med kraftigere støvsuging og bedre moppvasking.
Skarpe og kloke kameraer D-Links nye overvåkningskameraer til hjemmet har 2K-oppløsning og kunstig intelligens.
Hold styr på helsa Hold styr på vekten og helsa med Body Scan.
Null hull! Oral-B iO10 bruker kunstig intelligens til å guide deg i sanntid når du børster tennene.
Følg Lyd & Bilde