GRUPPETEST: 5 utendørs overvåkningskameraer

Overvåk hjemmet og skrem tyven

Et overvåkningskamera kan advare deg på mobilen hvis det er tegn til innbrudd når du er langt vekke hjemmefra. Her tester vi fem modeller som kan monteres utendørs.

Skrevet av / 13.06.23 - 10:45
5 utendørs overvåkningskameraer
Rasmus Elm Rasmussen

Produkter i denne test

Sommer er lik reiser og et midlertidig farvel til boligen, som får lov til å stå forlatt og ensom igjen mens du nyter livet på feriestedet ditt.

Det kan imidlertid være vanskelig å nyte ferien i fulle drag, hvis tankene summer om hjemmets sikkerhet.

Et overvåkningskamera kan gi ro i sinnet. Det gjør det mulig å se om det er uønsket aktivitet på adressen. Du må bare ha en app installert på mobilen, så kan du til enhver tid se hva kameraet filmer.

Her tester vi fem overvåkningskameraer som primært er beregnet til utendørs bruk. De er laget i værbestandig design, så regn, hagl og vind ikke tar livet av dem, og de har innebygd batteri eller mulighet for å kobles til et utendørs strømuttak.

Alarmfunksjoner som kraftig spotlys og innebygd sirene finner man også i de fleste av kameraene, hvor også høyttaler og mikrofon er standard. Sistnevnte gjør det mulig å snakke med den som står foran kameraet, enten det er innbruddstyven eller postmannen.

Det er mulig å definere hvilke områder kameraene skal være aktive i. På den måten unngår man at de reagerer på forbipasserende på fortauet, biler som kjører inn i innkjørselen og lignende. (Foto: Ring) 

Kan lukke øye for alt annet enn mennesker

Skjer det bevegelser foran kameraet, sendes det en melding til mobilen din. Så kan du sjekke om det er fare på ferde. Man kan imidlertid lett bli immun overfor disse, etter at naboens katt eller forbipasserende kjøretøy har aktivert falske alarmer tilstrekkelig mange ganger.

Takket være kunstig intelligens kan kameraene imidlertid kjenne forskjell på mennesker, dyr og kjøretøy. Man kan derfor be dem om å bare reagere på mennesker. Det kan redusere mengden av feilmeldinger betydelig. Enkelte av kameraene kan også gjenkjenne ansikter. Så slipper man alarmer hvis det for eksempel er sønnen som kommer hjem fra skolen.

Kameraene har nattesyn og toveis lydsystem, så man kan snakke med de som står i kameraets synsfelt. (Foto: Ring)

Abonnement gir flere funksjoner

Slike avanserte funksjoner krever typisk et abonnement, og det samme gjør muligheten for å lagre opptak i skyen over lengre tid. Vil du ha fullt utbytte av kameraene, må du derfor i tillegg regne med en fast månedlig utgift. Det er verdt å ta med i betraktningen når du kjøper overvåkningskamera. Et dyrt kamera uten abonnement kan nemlig lett bli billigere enn en prisvennlig modell som du må betale abonnement for hver måned.

Produkter i denne test

Google Nest Cam (med batteri)

Stilsikkert Google-kamera med flott bilde

Designen er lekker, brukervennligheten er høy og kameraet byr på smart persongjenkjennelse. Du må imidlertid unnvære spotlys og sirene.

Lekker design. Høy brukervennlighet. Bra bilde både dag og natt.
Ikke det mest værbestandige. Ikke spotlys og sirene. Ingen mulighet for intern lagring. Persongjenkjennelse koster ekstra.
Les hele testen

Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren

Fastmontert kvalitetskamera uten merutgifter

Et velfungerende kvalitetskamera hvor du får adgang til all funksjonalitet uten abonnement. Det krever imidlertid en fast strømtilkobling, og er derfor ikke spesielt fleksibelt.

Velbygd. Flott bilde, dag og natt. Ingen funksjoner krever abonnement.
Kan bare monteres i et lampeuttak. Smalt synsfelt.
Les hele testen

Arlo Go 2

Mobilt kamera med 4G

Arlos kamera kan kobles på det mobile bredbåndet, så det er mulig å bruke det på steder hvor det ikke er Wifi. Men det er temmelig dyrt, tatt de øvrige egenskapene i betraktning.

Internettforbindelse over alt. Lang batteritid. Lang rekkevidde. GPS-sporing.
Bildekvaliteten er variabel. Temmelig dyrt.
Les hele testen

Ring Spotlight Cam Plus

Velutrustet kamera kan bli dyrt i lengden

Det har stort sett alle tenkelige funksjoner og i tillegg plass til ekstra batteri. Det er ikke mulig å lagre opptak internt, og lagring i skyen krever abonnement.

To batteri-innganger. Flott bilde. Godt utvalg av funksjoner.
Eldgammel inngang til batterilading. Ingen intern lagring. Vanskelig å unngå abonnement.
Les hele testen

TP-Link Tapo C420S2

Skarpe bilder og flott pris

For mer eller mindre samme pris som de øvrige i testen får du hos TP-Link to kameraer som leverer skarpe 2K-bilder og et fint utvalg av funksjoner.

Skarpt bilde. To kameraer til prisen av ett. Godt utvalg av funksjoner.
Må kobles på en hub. Begrenset synsfelt.
Les hele testen

Vi erstatter hele kjøkkenet ditt

Er det ikke snart vaskedag?

Håndholdt rengjøring på flere måter

Smartere kjøling om sommeren

Cold Brew på under 5 minutter

Hjemmets lille hjelper kan alt selv – nesten

Scroll to Top