Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Arlo Go 2

Mobilt kamera med 4G

Arlos kamera kan kobles på det mobile bredbåndet, så det er mulig å bruke det på steder hvor det ikke er Wifi. Men det er temmelig dyrt, tatt de øvrige egenskapene i betraktning.

Skrevet av / 13.06.23 - 10:45
Arlo Go 2
Rasmus Elm Rasmussen

Et overvåkningskamera krever internettforbindelse for å kunne strømme videoopptak til mobilen, sende advarsel, m.m. Det er imidlertid ikke alle steder det er Wifi til rådighet. Da kan det mobile bredbåndet tas i bruk. I hvert fall hvis du har et overvåkningskamera som er i stand til å koble seg opp.

Det er Arlo Go 2. Som det eneste kameraet i testen, er det utstyrt med inngang til et SIM-kort. Når det er satt i, får Arlo Go 2 internettforbindelse via 4G. På den måten kan du opprettholde forbindelsen til det, nesten uansett hvor du er.

Dra skallet av kameraet, hvor du kan sette i både SIM-kort og det store batteriet. Når det er gjort, er kameraet aktivt, og du kan begynne oppsettet.

Det er plass til SIM-kort, minnekort og stort batteri under panseret på Arlo 2. (Foto: Arlo)

Det meste skjer via mobilen. Hvis du vil koble kameraet på Wifi, noe som heldigvis også er en mulighet, skanner du QR-koden på mobilen. Så overtar kameraet mobilens Wifi-informasjoner og kobler seg på. Ønsker du å stemmestyre kameraet og integrere det med andre Smart Home-enheter, støttes både Google Home, SmartThings og Alexa.

Kameraet kan plasseres frittstående på den medfølgende foten, eller den kan skrus i en vegg hvis du ønsker å fastmontere det. Kameraet har IP65-sertifsering, og klarte derfor utendørs forhold uten større utfordringer.

Ujevn bildekvalitet

Arlo Go 2 er enkelt å betjene. Trykk play på videobildet hvis du vil strømme live, og bruk de lett forståelige ikonene i bunnen og hjørnene til betjeningen. Du kan ta opp video, knipse snapshots, slå spotlys på eller kommunisere via den innebygde høyttaleren. Er det noen i den andre enden, kan de svare via den innebygde mikrofonen.

Kameraet har en synsbredde på 130 grader og filmer i Full HD. Det er forsåvidt ganske utmerket. Bildekvaliteten var i mange tilfeller fin. Til tider opplevde vi imidlertid at lysmåleren gikk sin egen vei, noe som resulterte i et overeksponert og ubrent bilde det var vanskelig å tyde. Nattesyn har kameraet også, til og med i farger når spotlyset er slått på.

Skulle ubudne gjester komme innenfor rekkevidde, kan kameraet forsøke å skremme dem vekk med både kraftig spotlys og en høylytt sirene. Spotlyset kan aktiveres automatisk når det registreres bevegelse. Sirenen må aktiveres manuelt for å unngå falske alarmer som kan vekke hele nabolaget.

Der er mulig å lagre opptak lokalt på et microSD-kort eller arkivere dem i skyen. Sistnevnte krever et abonnement til omkring 40 kroner måneden.

Batteritiden er angitt til seks måneder. Vi nådde ikke å teste om det holdt. Det mistet bare et par prosent i de dagene vi testet, så fire måneder eller kanskje mer er ikke så urealistisk.

Skulle kameraet forsvinne for deg når du har det med på telttur, skogturer eller lignende, kan innebygd GPS hjelpe deg til å finne det igjen. I appen kan du hele tiden se hvor det befinner seg.

Konklusjon

Arlo Go 2 er sånn sett et overvåkningskamera med mange kvaliteter og en fin pakke av funksjoner. Bildekvaliteten imponerer imidlertid ikke, og prisen er temmelig høy. Det er forståelig at man må betale litt ekstra for 4G-forbindelsen, men selv med den medregnet er det et dyrt kamera. Bare hvis du slett ikke kan unnvære 4G, er det grunn til å vurdere Arlo Go 2.

Karakter
Arlo Go 2
Premium

Home mener

Internettforbindelse over alt. Lang batteritid. Lang rekkevidde. GPS-sporing. Bildekvaliteten er variabel. Temmelig dyrt.

Også i denne testen:

5 utendørs overvåkningskameraer

Google Nest Cam (med batteri)

Stilsikkert Google-kamera med flott bilde

Designen er lekker, brukervennligheten er høy og kameraet byr på smart persongjenkjennelse. Du må imidlertid unnvære spotlys og sirene.

Lekker design. Høy brukervennlighet. Bra bilde både dag og natt.
Ikke det mest værbestandige. Ikke spotlys og sirene. Ingen mulighet for intern lagring. Persongjenkjennelse koster ekstra.
Les hele testen

TP-Link Tapo C420S2

Skarpe bilder og flott pris

For mer eller mindre samme pris som de øvrige i testen får du hos TP-Link to kameraer som leverer skarpe 2K-bilder og et fint utvalg av funksjoner.

Skarpt bilde. To kameraer til prisen av ett. Godt utvalg av funksjoner.
Må kobles på en hub. Begrenset synsfelt.
Les hele testen

Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren

Fastmontert kvalitetskamera uten merutgifter

Et velfungerende kvalitetskamera hvor du får adgang til all funksjonalitet uten abonnement. Det krever imidlertid en fast strømtilkobling, og er derfor ikke spesielt fleksibelt.

Velbygd. Flott bilde, dag og natt. Ingen funksjoner krever abonnement.
Kan bare monteres i et lampeuttak. Smalt synsfelt.
Les hele testen

Ring Spotlight Cam Plus

Velutrustet kamera kan bli dyrt i lengden

Det har stort sett alle tenkelige funksjoner og i tillegg plass til ekstra batteri. Det er ikke mulig å lagre opptak internt, og lagring i skyen krever abonnement.

To batteri-innganger. Flott bilde. Godt utvalg av funksjoner.
Eldgammel inngang til batterilading. Ingen intern lagring. Vanskelig å unngå abonnement.
Les hele testen

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Trådløs overvåkning av hjemmet

Kjør frysepizza i Airfryeren

Hold små klåfingre unna flaskene

Effektiv klipping av store hager

Når du vil se bra ut

Freo X Ultra hjelper, men kan ikke stå alene

Revolusjon innen ismaskiner?

Lysmagi til husfasaden

Sodastream i nye japanske klær

Blir bedre og bedre

Smart pengeskap med mangler

Raskere og hyggeligere støvsuging

Scroll to Top