Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Google Nest Cam (med batteri)

Stilsikkert Google-kamera med flott bilde

Designen er lekker, brukervennligheten er høy og kameraet byr på smart persongjenkjennelse. Du må imidlertid unnvære spotlys og sirene.

Skrevet av / 13.06.23 - 10:45
Google Nest Cam (med batteri)
Rasmus Elm Rasmussen

Googles kamera er moderne og stilrent i sin hvite avrundede design. Det følger med et magnetisk veggoppheng, så man enkelt kan montere det og ta det ned. Det følger imidlertid ikke med en fot, så den må du kjøpe hvis du ønsker å plassere kameraet på en flate.

Kameraet har IP54-sertifisering, og det betyr at det er beskyttet mot en viss mengde vann, imidlertid uten å være direkte vanntett. Om det vil overleve et skybrudd kan vi ikke garantere, for den typen vær forekom ikke mens vi testet, men en solid regnbyge var ikke noe problem.

Det oppladbare batteriet gjør det mulig å plassere kameraet hvor du ønsker, uten å bekymre deg for om det er en stikkontakt i nærheten. Foretrekker du en konstant kablet forbindelse, kan du koble en langt værbestandig kabel til Google Nest Cam. Den kan kjøpes som tilbehør.

Det er mulig å koble til kabel i kameraet hvis man ønsker fast strømtilførsel. (Foto: Google)

Tett integrert i Googles univers

Er du allerede godt inne i Googles verden, er Nest Cam et attraktivt valg. Som de andre Nest-produktene er det tett integrert i Google Home-plattformen. Det er her all betjeningen foregår.

Det er derfor også via Home-appen man sørger for oppsettet. Når kameraet er på, åpner du bare appen, legger til den nye enheten, og så skjer resten mer eller mindre av seg selv.

Kameraet fungerer med Google Assistant, så du for eksempel med en enkel stemmekommando kan få det til å vise hvem som står foran hoveddøren, eller få kameraet til å strømme bildet til en TV med Chromecast.

Gjenkjenner personer

Google Nest Cam (med batteri) har et flott 130 graders bilde i Full HD. Det kan zoomes digitalt opptil 6x, og kameraet har en effektiv nattmodus med HDR.

Som ethvert annet kamera av denne typen sender det advarsler til mobilen din hvis det er mistenkelig aktivitet innenfor synsfeltet.

Kunstig intelligens minimerer unødige advarsler. Kameraet kan innstilles til bare å reagere på mennesker. Man slipper derfor at det sender en advarsel hvis en hund eller katt går forbi. Det kan i tillegg huske spesifikke personer, så det heller ikke melder fra hvis bestemoren din eller naboen kommer på besøk.

Denne funksjonen krever imidlertid abonnement. Pengene er vel anvendt, for til prisen får du også lagring av kameraets opptak i skyen i opptil 60 dager. Hvis du ikke abonnerer, lagres de kun i tre timer. Risikoen for at avgjørende opptak forsvinner før du har hentet dem, vil derfor være stor. Skulle internettforbindelsen bli brutt, vil kameraet lagre opptakene internt inntil forbindelsen er tilbake. Det er en fin trygghet.

Konklusjon

Innebygde høyttalere og mikrofoner gjør at du kan kommunisere via kameraet. Du kan for eksempel gi postmann tillatelse til å sette pakken foran døren.

Batteritiden er omkring to måneder, og det tar cirka fem timer å lade kameraet. Ikke fullt så godt som kameraene fra Arlo og TP-Link, men ganske utmerket. Batteriet gir imidlertid en betydelig merutgift, for du kan få stort sett samme kamera uten batteri til omkring den halve prisen. Ikke desto mindre er Google Nest Cam (med batteri) et bra kamera for pengene.

Karakter
Google Nest Cam (med batteri)
Premium

Home mener

Lekker design. Høy brukervennlighet. Bra bilde både dag og natt. Ikke det mest værbestandige. Ikke spotlys og sirene. Ingen mulighet for intern lagring. Persongjenkjennelse koster ekstra.

Også i denne testen:

5 utendørs overvåkningskameraer

Arlo Go 2

Mobilt kamera med 4G

Arlos kamera kan kobles på det mobile bredbåndet, så det er mulig å bruke det på steder hvor det ikke er Wifi. Men det er temmelig dyrt, tatt de øvrige egenskapene i betraktning.

Internettforbindelse over alt. Lang batteritid. Lang rekkevidde. GPS-sporing.
Bildekvaliteten er variabel. Temmelig dyrt.
Les hele testen

TP-Link Tapo C420S2

Skarpe bilder og flott pris

For mer eller mindre samme pris som de øvrige i testen får du hos TP-Link to kameraer som leverer skarpe 2K-bilder og et fint utvalg av funksjoner.

Skarpt bilde. To kameraer til prisen av ett. Godt utvalg av funksjoner.
Må kobles på en hub. Begrenset synsfelt.
Les hele testen

Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren

Fastmontert kvalitetskamera uten merutgifter

Et velfungerende kvalitetskamera hvor du får adgang til all funksjonalitet uten abonnement. Det krever imidlertid en fast strømtilkobling, og er derfor ikke spesielt fleksibelt.

Velbygd. Flott bilde, dag og natt. Ingen funksjoner krever abonnement.
Kan bare monteres i et lampeuttak. Smalt synsfelt.
Les hele testen

Ring Spotlight Cam Plus

Velutrustet kamera kan bli dyrt i lengden

Det har stort sett alle tenkelige funksjoner og i tillegg plass til ekstra batteri. Det er ikke mulig å lagre opptak internt, og lagring i skyen krever abonnement.

To batteri-innganger. Flott bilde. Godt utvalg av funksjoner.
Eldgammel inngang til batterilading. Ingen intern lagring. Vanskelig å unngå abonnement.
Les hele testen

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Endelig en elektrisk grill som ikke er kjedelig

Trådløs overvåkning av hjemmet

Kjør frysepizza i Airfryeren

Hold små klåfingre unna flaskene

Effektiv klipping av store hager

Når du vil se bra ut

Freo X Ultra hjelper, men kan ikke stå alene

Revolusjon innen ismaskiner?

Lysmagi til husfasaden

Sodastream i nye japanske klær

Blir bedre og bedre

Smart pengeskap med mangler

Scroll to Top