Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: TP-Link Tapo C420S2

Skarpe bilder og flott pris

For mer eller mindre samme pris som de øvrige i testen får du hos TP-Link to kameraer som leverer skarpe 2K-bilder og et fint utvalg av funksjoner.

Skrevet av / 13.06.23 - 10:45
TP-Link Tapo C420S2
Rasmus Elm Rasmussen

Prisen for Tapo C420S2 er ikke så mye annerledes enn for de øvrige kameraene i testen, men det er den vesentlige forskjellen at i Tapos eske ligger det to kameraer. På den måten får man bokstavelig talt dobbelt så mye kamera for pengene, og det er ganske godt gjort når man samtidig tar i betraktning hvilken kvalitet det er snakk om.

Det er ikke de minste kameraene i testen, men de er relativt diskré med den sylinderformede look-en. Det følger med fleksible beslag som kan skrus på siden av kameraene og brukes som bordstativ, eller skrus i bunnen av kameraene og monteres på veggen. Kameraene kan dermed fungere både som frittstående innendørskameraer og som fastmonterte utendørskameraer. En IP65-sertifisering sikrer at du generelt sett kan være sikker på at de tåler det været de nordiske landene har å by på.

Der følger også med en hub som skal kobles til routeren din for å opprette forbindelse til kameraer. Det er egentlig ikke en større operasjon, men det er de færreste som har bruk for flere elektroniske bokser som ligger og flyter i hjemmet. Det krever også at du har en LAN-port til overs i routeren, og dem er det ikke nødvendigvis mange av i moderne routere. Fordelen ved huben er imidlertid at den kan lagre videoopptak lokalt. Sett inn et microSD-kort og opptakene dine lagres på det.

Det følger to kameraer og en hub med i pakken. (Foto: TP-Link)

Høy oppløsning

Installasjonen er eksemplarisk enkel. Sett de ladbare batteriene i kameraene og vri på bakdekslene, så er de aktive. I Tapo-appen trykker du på pluss for å installere en ny enhet. Velg produkttypen, så dukker kameraene opp, og du markerer bare i hvilket rom de skal plasseres, så er de klare til bruk.

De fungerer med Google Assistant, så hvis du ønsker stemmestyring, er det bare å følge den enkle oppsettprosedyren som leder deg over i Googles app. Amazon Alexa støttes også.

Med et synsfelt på 113 grader får kameraene ikke fullt så mye med i bredden som de fleste andre i testen, men til gjengjeld er de i stand til å ta opp i 2K. Du får derfor ganske skarpe bilder, og det er spesielt en fordel hvis det zoomes inn på mindre detaljer eller ting som er langt vekk i bildet.

Bildekvaliteten er veldig bra. I dagslys står bildet skarpt og detaljert. Når det blir mørkt, kan nattmodus aktiveres. Det kan gjøres manuelt, eller du kan stille inn kameraet til å gjøre det automatisk når lyset blir svakt nok. Som utgangspunkt er denne modusen i sort/hvitt, men bruker du kameraets innebygde spotlys, blir det i farger.

Kunstig intelligens

Kameraene har kunstig intelligens, som gjør dem i stand til å se forskjell på mennesker, dyr og kjøretøy. Ved å innstille kameraene til ikke å reagere på annet enn mennesker, kan du potensielt spare deg selv for en mengde irrelevante advarsler. Den kunstige intelligensen er imidlertid ikke den skarpeste vi har stiftet bekjentskap med. Flere ganger fikk vi advarsler, selv om en hund, som vi hadde bedt kameraet ignorere, beveget seg inn i synsfeltet.

Konklusjon

Det er ikke bare mulig å se hva som foregår i kameraenes nærhet, innebygde mikrofoner gjør det også mulig å høre hva som skjer, og takket være høyttalere kan du også snakke med dem som måtte være innenfor kameraenes rekkevidde.

Det er også lydalarm som kan aktiveres i tilfelle innbrudd, og kameraenes spotlys også kan brukes som skremmemekanisme.

Det er temmelig mye funksjonalitet i et par kameraer til denne prisen. Når kvaliteten samtidig er av på et nivå som så veldig godt følger med de andre kameraene i testen, løper TP-Link av med tittelen som testvinner.

Karakter
TP-Link Tapo C420S2
Premium

Home mener

Skarpt bilde. To kameraer til prisen av ett. Godt utvalg av funksjoner. Må kobles på en hub. Begrenset synsfelt.

Også i denne testen:

5 utendørs overvåkningskameraer

Google Nest Cam (med batteri)

Stilsikkert Google-kamera med flott bilde

Designen er lekker, brukervennligheten er høy og kameraet byr på smart persongjenkjennelse. Du må imidlertid unnvære spotlys og sirene.

Lekker design. Høy brukervennlighet. Bra bilde både dag og natt.
Ikke det mest værbestandige. Ikke spotlys og sirene. Ingen mulighet for intern lagring. Persongjenkjennelse koster ekstra.
Les hele testen

Arlo Go 2

Mobilt kamera med 4G

Arlos kamera kan kobles på det mobile bredbåndet, så det er mulig å bruke det på steder hvor det ikke er Wifi. Men det er temmelig dyrt, tatt de øvrige egenskapene i betraktning.

Internettforbindelse over alt. Lang batteritid. Lang rekkevidde. GPS-sporing.
Bildekvaliteten er variabel. Temmelig dyrt.
Les hele testen

Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren

Fastmontert kvalitetskamera uten merutgifter

Et velfungerende kvalitetskamera hvor du får adgang til all funksjonalitet uten abonnement. Det krever imidlertid en fast strømtilkobling, og er derfor ikke spesielt fleksibelt.

Velbygd. Flott bilde, dag og natt. Ingen funksjoner krever abonnement.
Kan bare monteres i et lampeuttak. Smalt synsfelt.
Les hele testen

Ring Spotlight Cam Plus

Velutrustet kamera kan bli dyrt i lengden

Det har stort sett alle tenkelige funksjoner og i tillegg plass til ekstra batteri. Det er ikke mulig å lagre opptak internt, og lagring i skyen krever abonnement.

To batteri-innganger. Flott bilde. Godt utvalg av funksjoner.
Eldgammel inngang til batterilading. Ingen intern lagring. Vanskelig å unngå abonnement.
Les hele testen

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Blir bedre og bedre

Smart pengeskap med mangler

Raskere og hyggeligere støvsuging

Kaffekverner med ambisjoner

Våtstøvsugeren som (ikke) suger

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duell: Hvem tar avfallet?

Lav pris kan fort gi grå hår

Tørketrommelen som kan nesten alt

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

El-tannbørster i kamp: smart, smartere og enda bedre

Scroll to Top