TEST: Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren

Fastmontert kvalitetskamera uten merutgifter

Et velfungerende kvalitetskamera hvor du får adgang til all funksjonalitet uten abonnement. Det krever imidlertid en fast strømtilkobling, og er derfor ikke spesielt fleksibelt.

Skrevet av / 13.06.23 - 10:45
Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren
Rasmus Elm Rasmussen

Kameraet fra Netatmo er stilrent og ganske velkonstruert i sitt robuste ståldesign. Det har ingen IP-sertifisering, men HZO-standarden er angitt som garanti for at kameraet klarer fuktigheten i det nordiske klimaet, og vi opplevede da heller ingen tegn på at det ikke skulle kunne motstå vær av den mindre imøtekommende typen.

Det er større enn de andre i testen, og det krever også et annet nivå av håndverkskunnskap å få det montert. Det skal ikke bare et par skruer til, det skal også kobles til husets elektrisitet.

Netatmos kamera kommer nemlig ikke med innebygd batteri. Det må kobles direkte til hjemmets strømnett. Har du en utendørs lampe som du er klar til å skille deg av med, er den enkleste løsningen å skifte denne ut til fordel for kamera. Så er det bare å montere overvåkningskameraet i det eksisterende uttaket. Har du ikke uttak som kan benyttes, blir det litt mer komplisert og kan kreve profesjonell hjelp.

Netatmos kamera må skrus i et lampeuttak. (Foto: Netatmo)

Til gjengjeld sitter kameraet godt og sikkert fast når det er montert, og du slipper å måtte ta det ned en gang imellom for å lade batteriet.

Internettforbindelsen får du via Wifi. Du bør imidlertid sikre deg at forbindelsen når ut til kameraet før du skrur det fast.

Fin funksjonalitet uten pristillegg

Når alt dette er på plass, er utfordringene mer eller mindre over. Resten går som en lek. Det tar ikke mange sekundene å få kameraet opprettet i Netatmo-appen, og hvis du ønsker, kan du integrere det med Google Home og Amazon Alexa.

Kameraet tilbyr mye av det samme som de øvrige i testen. Der er videoopptak i Full HD, nattesyn og kunstig intelligens, så kameraet vet om det er en person, et dyr eller et kjøretøy det ser. Alt går ganske fint. Bildet er klart og kontrastrikt. Det infrarøde nattesynet viser tydelig hva som skjer, selv når det er bekmørkt, og den kunstige intelligensen er raffinert på sin måte til å gjenkjenne hva som skjer. Det var ikke mange bomskudd. Etter at vi hadde valgt fra alarmer på dyr og kjøretøy, ble antallet av meldinger betydelig redusert. Til forskjell fra de andre kameraene i testen koster denne funksjonen ikke noe ekstra. Det kreves heller ikke abonnement for å bruke det. Faktisk er det ikke mulig å kjøpe abonnement til Netatmos kamera.

Å lagre opptakene koster derfor heller ikke noe. Det kan gjøres lokalt ved å sette inn et microSD-kort i kameraet – eller i skyen ved å koble til en Dropbox-konto.

Selv om kameraet er litt dyrere, kan det derfor lett bli det billigste i testen når du regner med hva et månedlig abonnement koster hos de andre.

Netatmos kamera har en stor lampe foran, som i den grad kan lyse opp hvis det er mistenkelig aktivitet i nærheten. Hvis ikke det kan skremme inntrengerne vekk, er det også sirene i kameraet som kan hyle ved 105 dB. Det er øredøvende, og bestemt ikke noe du ønsker skal sette i gang ved en feil når du er på sommerferie. Derfor kan sirenen bare aktiveres manuelt fra appen.

Konklusjon

Netatmos kamera er litt av en investering, men byggekvalitet og funksjonalitet tatt i betraktning er prisen ganske rimelig. Når du samtidig slipper å bekymre deg for et månedlig abonnement for å få full adgang til funksjonene, kan det ende med å bli det billigste i testen.

Karakter
Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren
Premium

Home mener

Velbygd. Flott bilde, dag og natt. Ingen funksjoner krever abonnement. Kan bare monteres i et lampeuttak. Smalt synsfelt.

Også i denne testen:

5 utendørs overvåkningskameraer

Google Nest Cam (med batteri)

Stilsikkert Google-kamera med flott bilde

Designen er lekker, brukervennligheten er høy og kameraet byr på smart persongjenkjennelse. Du må imidlertid unnvære spotlys og sirene.

Lekker design. Høy brukervennlighet. Bra bilde både dag og natt.
Ikke det mest værbestandige. Ikke spotlys og sirene. Ingen mulighet for intern lagring. Persongjenkjennelse koster ekstra.
Les hele testen

Arlo Go 2

Mobilt kamera med 4G

Arlos kamera kan kobles på det mobile bredbåndet, så det er mulig å bruke det på steder hvor det ikke er Wifi. Men det er temmelig dyrt, tatt de øvrige egenskapene i betraktning.

Internettforbindelse over alt. Lang batteritid. Lang rekkevidde. GPS-sporing.
Bildekvaliteten er variabel. Temmelig dyrt.
Les hele testen

TP-Link Tapo C420S2

Skarpe bilder og flott pris

For mer eller mindre samme pris som de øvrige i testen får du hos TP-Link to kameraer som leverer skarpe 2K-bilder og et fint utvalg av funksjoner.

Skarpt bilde. To kameraer til prisen av ett. Godt utvalg av funksjoner.
Må kobles på en hub. Begrenset synsfelt.
Les hele testen

Ring Spotlight Cam Plus

Velutrustet kamera kan bli dyrt i lengden

Det har stort sett alle tenkelige funksjoner og i tillegg plass til ekstra batteri. Det er ikke mulig å lagre opptak internt, og lagring i skyen krever abonnement.

To batteri-innganger. Flott bilde. Godt utvalg av funksjoner.
Eldgammel inngang til batterilading. Ingen intern lagring. Vanskelig å unngå abonnement.
Les hele testen

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Vi erstatter hele kjøkkenet ditt

Er det ikke snart vaskedag?

Håndholdt rengjøring på flere måter

Smartere kjøling om sommeren

Cold Brew på under 5 minutter

Hjemmets lille hjelper kan alt selv – nesten

Scroll to Top