GRUPPETEST: 5 smarte kjøkkenmaskiner

Fra airfryer til ismaskin

Vi tar hele runden i denne testen hvor vi anmelder fem smarte kjøkkenmaskiner, som alle prøver å steke, bake, fryse eller koke seg til en plass på kjøkkenet ditt.

Skrevet av / 15.09.23 - 10:30
5 smarte kjøkkenmaskiner
Lasse Torp Hansen

Produkter i denne test

Matlaging kan være en kjedelig plikt eller himmelsk nytelse, så hvorfor ikke bruke teknologi for å få mindre av det første og mer av det siste? I denne gruppetesten jakter vi smarte produkter som sparer tid og gir deg bedre resultater på tallerkenen.

I motsetning til våre tidligere tester av termoblendere og fullautomatiske espressomaskiner, skyter vi med hagle i denne gruppetesten.

Vi prøver å gi deg oversikt over kjøkkenets utfordringer, og går på oppdagelsesferd blant spesifikke produkter som mer enn gjerne vil gi deg bedre mat, mindre oppvask og nye kulinariske opplevelser.

Vi har samlet et helt kjøkken med fem maskiner. Vi kan både steke, koke, bake, grille, elte, lune, heve, fryse, luftsteke, veie og brygge.

I vår guide til det smarte kjøkkenet er vår filosofi om smarte kjøkkenmaskiner tydelig: enten skal maten smake bedre eller matlagingen være lettere. Det mener vi fortsatt, og selv om de fem maskinene i denne testen ikke minner om hverandre, skal de alle forsøke å oppfylle et av de to kriteriene. De fleste prøver å gjøre begge deler.

Gruppetest smart køkken 1 Gruppetest smart køkken 2 Gruppetest smart køkken 3 Gruppetest smart køkken 4 Gruppetest smart køkken 5
<
>
Onde tunger vil hevde at dette er for mange kjøkkenmaskiner til å få plass til i en 50 kvadratmeter stor leilighet.

Produkter i testen

Vi tester en mikser fra Kenwood, hvis innebygde teknologi gjerne skal forbli relevant inn i neste århundre. En kaffemaskin fra L’Or vil gjerne utfordre kaffekapslenes Goliat, og kanskje skape seg et lite monopol i prosessen.

Den billigste Steba-ismaskinen i hyllen utfordrer påstanden om at pris og kvalitet alltid henger sammen. Og hvis du har problemer med å steke kjøttet perfekt, har vi fått tak i en elektrisk bordgrill fra OBH Nordica, som gjerne vil gjøre arbeidet for deg. Sist, men ikke minst, tester vi en såkalt Instant Pot, som rett og slett gjerne vil være et helt kjøkken i én maskin.

Det er ingen likegyldige produkter med i denne testen, og vurderingene går fra galt til genialt.

Produktene er testet ut fra deres egne premisser. En ismaskin og en bordgrill er vanskelig å sammenligne på egenskaper. Du kunne jo alltids leve ut alle disse maskinene, så produktene må kjempe hardt for en plass på kjøkkenbordet. Du kommer ganske langt med ovn og kokeplate, så hvor mye bedre kan det bli?

Testvinneren blir det produktet som utgjør den beste oppgraderingen av kjøkkenet.

Produkter i denne test

L’Or Barista Sublime

Er to kapsler bedre enn en?

L’Or utfordrer de etablerte Nespresso-maskinene med sin nye kapselmaskin, som både tar de kapslene du kjenner, og de nye XXL kapslene fra L’Or.

Ideen om å kunne bruke flere størrelser av kapsler i samme maskin er virkelig god. Prisen er lav.
Byggekvaliteten er dårligere enn konkurrentenes. Irriterende at det ikke er noen på/av-knapp. Det er ikke plass til annet enn espressokopper. Det er kun L’Or som lager de store kapslene, og de er vanskelig å finne.
Les hele testen

OBH Nordica Optigrill+

Du er en bedre kokk enn denne bordgrillen

Hvis du har vanskeligheter med å steke en perfekt biff, tilbyr OBH Nordica Optigrill+ en enkel løsning. Men kanskje du er bedre tjent med bare å øve deg.

Varm nok til å skape en overbevisende grillopplevelse. Platene kan gå direkte inn i oppvaskmaskinen.
De automatiske funksjonene er ikke spesielt sofistikerte. Platenes skråning gjør det vanskelig å plassere visse råvarer uten at de ruller bort. Prisen er høy. Konstruksjonen kunne vært mer robust.
Les hele testen

Steba IC 110

Hvorfor skal ismaskiner være så dyre?

Vi valgte å teste nettopp denne ismaskinen av én enkelt årsak: Det var den billigste ismaskinen med innebygd kompressor vi kunne finne. Kanskje den likevel var litt for billig.

Billig for en maskin med innebygd kompressor. Den tar ikke stor plass, noe som er en fordel for et produkt som ofte settes vekk i et skap vinteren over. Kan også lage yoghurt.
Den tar veldig lang tid på å kjøle isen. Den bråker. Isen blir mykere enn forventet, og kan knapt nok serveres uten at den har vært i fryseren først.
Les hele testen

Instant Pot Pro Crisp & Airfryer

Airfryer, ovn, sous vide, trykkoker og panne i én maskin!

Multikoker er nesten en underdrivelse, for Instant Pot kan så mye at det nærmest ikke finnes noe utstyr den ikke kan erstatte!

Den kan reelt fungere som et helt kjøkken samlet i én maskin. Den tar ikke spesielt mye plass. Prisen er rimelig. Du får både de praktiske og de blærete funksjonene med i pakken. Det meste av utstyret kan vaskes i oppvaskmaskinen.
Den lager mange irriterende bip-lyder. Du må oppbevare to forskjellige lokk som passer til forskjellige funksjoner. Som rendyrket airfryer er den ikke best på markedet.
Les hele testen

Kenwood Titanium Chef Patissier XL

Mer bakverk, mindre oppvask

Kenwood forsøker å samle så mye oppvask som mulig i samme bolle. Kenwood Titanium Chef Patissier XL er en dyr maskin, men billigere enn sin storebror Cooking Chef XL. Er den et billigere alternativ eller et kompromiss?

Materialene er solide og langtidsholdbare. Det sparer på oppvasken at du kan veie, smelte, heve og elte i én og samme maskin. Det meste kan vaskes i oppvaskmaskinen. Noen oppskrifter krever virkelig en mikser.
Den varmer ikke nok til å brune smør. Den større Kenwood Cooking Chef XL er kanskje et bedre kjøp, og den kan brukes til mer enn bakverk.
Les hele testen

2 hendelser på “5 smarte kjøkkenmaskiner”

  1. Hei! Så rart dere ikke tester Thermomix i denne testen? Den kan jo sies å være flaggskipet i smart kjøkkenutstyr 🙂

    1. Lasse Torp Hansen

      Hej Mats. Du har helt ret i, at den ville passe perfekt ind i denne test! Den er ikke med her fordi, min kollega faktisk allerede har testet den, som del af en større gruppetest af termoblendere. Her testes også den større Kenwood Cooking Chef XL, som er niveauet over Kenwood Patissier. Her er et link til gruppetesten: https://www.lydogbilde.no/test/smart-hjem/4-termoblendere/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Er det ikke snart vaskedag?

Håndholdt rengjøring på flere måter

Smartere kjøling om sommeren

Cold Brew på under 5 minutter

Hjemmets lille hjelper kan alt selv – nesten

Hva er det som veier?

Scroll to Top