Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

HP Envy x2

Mellom to verdener

Hvor går grensen mellom et nettbrett og en bærbar PC? Det er et vanskelig spørsmål, men sikkert er det at det finnes et hull midt mellom de to kategoriene, som HP Envy x 2 dessverre har falt ned i.
Lyd & Bilde mener
Fin utførelse i børstet aluminium
Skjermen Både tastatur og hengsler gir etter og knaker Mangler leser for minnekort For dyr
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Windows 8
  • Skjerm: 11,6”, 1366 x 768 piksel
  • Prosessor: 1,8 GHz Intel Atom
  • Minne: 2 GB
  • Harddisk: 64 GB SSD
  • Trådløst: 802.11n, Bluetooth
  • Tilkobling: 2 x USB 2.0, HDMI
  • Mål: 30,3 x 20,6 x 1,9 cm
  • Vekt: 700 g
  • Batteri: opp til 14 timer

Det engelske ordet ”envy” betyr misunnelse eller å misunne, og det er akkurat den følelsen HP gjerne vil utstråle med sine Envy produkter. Slik også med Envy x2 .Ved første øyekast er denne hybriden midt mellom et nettbrett og en bærbar, et lekkert produkt, i børstet aluminium og med lekker, avrundet design.

Atomkraft
Selve konseptet virker smart. Det dreier seg her mer om et nettbrett som kan gi seg ut for en bærbar enn omvendt (litt lik Asus Android-baserte Transformer Prime og Transformer Infinity nettbrett), og det ”hybride” består i at skjermen i virkeligheten er et nettbrett som kan dokkes på et tastatur, og så ved et trylleslag blir en slags ultrabook. Og selv om x2 er basert på Intels Atom-prosessor, så kjører den fremdeles en full (32 bit) Windows 8 og kan således også kjøre alle de normale Windows-programmene. Dette i motsetning til f.eks. Samsung Ativ Tab og Microsofts eget Surface-nettbrett som kjører Windows RT. Men djevelen er i detaljene som man sier, og man skal ikke se Envy x2 mye etter i sømmene før irritasjonsmomentene begynner å dukke opp.

Dealbreaker
Aluminium til tross, tastaturet knaker og gir etter når man skriver på det. Det samme gjelder skjermen, som til tross de meget kraftige hengslene gir etter og vipper frem og tilbake når man holder den dokkede bærbare i tastaturet.

Og så er det selve skjermen, som simpelthen er for dårlig! At den bare er 11,6” stor er ingen unnskyldning for å ta til takke med HD-oppløsning, men ok, det er ingen dealbreaker. Det er til gjengjeld de matte fargene og det uskarpe bildet. Selv alminnelig skrift har synlige piksler, og man blir meget fort trett i øynene av å sitte med Envy x2. Det er simpelthen ikke godt nok.

Om det er en god idé å basere denne type enhet på Intels Atom-prosessorer er vi heller ikke så sikre på. Som vår Benchmark-test viser, er ytelsen heller ikke noe å skrive hjem om. HP Envy x2 er ikke kraftig nok til å utgi seg for en primær datamaskin. Man er tvunget til å betrakte den som et nettbrett med tastatur, og i denne kategorien finnes det løsninger som er både bedre og billigere.

Annonse

Konklusjon
HP Envy x2 havner mellom to stoler. Den er for dyr til å være et rent nettbrett, og som bærbar er den for treg. Skjermen er under alle omstendigheter ikke tilfredsstillende, med matte farger og et uskarpt bilde. I tillegg kommer et tastatur som gir etter og knaker når man bruker det. Og i det store og hele gis et inntrykk av halvdårlig byggekvalitet – det lekre aluminiumskabinettet til tross.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Sony Vaio Duo 11

Bedre lykke neste gang

Sony Vaio Duo 11 er en fin hybridmaskin, men den skjemmes av små designfeil.

Gnistrende skarp skjerm God berøringsskjerm Flere tilkoblingsmuligheter
Små taster Trackpoint 80-talls design

Samsung Ativ Smart PC

Smart, men ikke smartest

Samsung Ativ Smart PC er testens billigste maskin, og føles litt slik også.

Bra for prisen
Plast, plast, plast Ustø skjerm

Lenovo IdeaPad Yoga

Kongen av hybrider

Har du noensinne sett en datamaskin som kan ”vri seg selv på vrangen” slik Lenovo IdeaPad Yoga kan? Vi tror ikke det…

Yoga-konseptet Høy kvalitet til prisen
Skjermoppløsningen Tastaturet vender utover når skjermen er brettet om sin egen akse

ASUS Taichi

Forlengs og baklengs

Denne maskinen burde får deg til å sperre opp øynene. Den er ikke perfekt, men her er det virkelig tenkt på hvordan en maskin kan gjøres så hybrid som mulig.

Tallrike hybride muligheter To skjermer! Spesifikasjoner og ytelse helt i topp
Billig tastatur Blir varm Innerskjermen er litt for mørk og matt

Dell XPS 12

Multikunstneren

Dell XPS 12 var testens store overraskelse. Uten dikkedarer kjører den forbi alle konkurrentene på innsiden og viser hvordan dette med ”hybrid” skal gjøres.

Robust, brukervennlig, lekre materialer Praktisk med en meget brukbar hybridløsning Skarp og fargestrålende skjerm
Mangler leser til minnekort Litt tung som nettbrett

Acer Aspire S7 13,3"

Ikke så hybrid at det gjør noe

Her er en lekker og slank ultrabook tilsatt en knivsodd hybrid-funksjon. De kunne godt ha brukt litt mer.

Lekre materialer Stilren design Robust byggekvalitet
Skjerm kan åpnes til 180 grader og ikke så mye annet Noen taster har for mange funksjoner Andre taster er merkelig plassert
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.