Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Acer Aspire S7 13,3″

Ikke så hybrid at det gjør noe

Her er en lekker og slank ultrabook tilsatt en knivsodd hybrid-funksjon. De kunne godt ha brukt litt mer.
Lyd & Bilde mener
Lekre materialer Stilren design Robust byggekvalitet
Skjerm kan åpnes til 180 grader og ikke så mye annet Noen taster har for mange funksjoner Andre taster er merkelig plassert
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Windows 8
  • Skjerm: 13,3”, 1920 x 1080 piksel
  • Prosessor: 2,4 GHz Intel Core i7
  • Minne: 4 GB
  • Harddisk: 2 56 GB SSD
  • Trådløst: 802.11n, Bluetooth 4.0
  • Tilkobling: 2 x USB 3.0, Micro HDMI, SD/MMC
  • Mål: 32,33 x 22,35 x 1,19 cm
  • Vekt: 1,3 kg
  • Batteri: opp til 6 timer

Det er først og fremst den robuste byggekvaliteten man legger merke til ved Acer Aspire S7. Den er ultratynn, superlett og laget av aluminium, med Gorilla Glass 2 foran skjermen. Skjermhengslene er sterke og holder skjermen fast som i et jerngrep slik at den ikke vipper frem og tilbake ved normal bruk, og lar brukeren åpne og lukke den bærbare like lett som en kniv gjennom smør. Sammenføyningene mellom de forskjellige delene som skjerm, tastatur og resten av kabinettet er også utført med stor presisjon. Her er det alt i alt snakk om et produkt hvor materialvalg, byggekvalitet og design går opp i en høyere enhet.

Nytteløs funksjon
Det er heller ikke mye å utsette på skjermen, som er skarp med sin full HD-oppløsning, og leverer klare farger. S7 har også rikelig av plass på det innebygde flashminnet, og gode tilkoblingsmuligheter(to USB 3.0, Micro HDMI og Bluetooth 4.0). Vårt testprogram viser imidlertid at det ikke er Acer som får den råeste ytelsen ut av komponentene, men det er ikke noe som trekker ned i nevneverdig grad.

Det som derimot trekker ned med denne hybridmaskinen, er at den ikke er særlig hybrid. Den har riktig nok en velfungerende berøringsskjerm, men det er det også mange ultrabooks som har. Faktum er at S7s eneste ”hybride” funksjon er at skjermen kan åpnes opp til en vinkel på 180 grader, slik at skjermen og tastaturet flukter med hverandre. Acer sier at man da kan arbeide bedre sammen og bruke skjermen fra flere kanter, men det er i beste fall en overdrivelse. I praksis fungerer det ikke.

Nok et irritasjonsmoment
Det gjør heller ikke tastaturet. S7 er utstyrt med et meget spesielt tastatur (med intet mindre enn intelligent bakbelysning) med taster av aluminium og et meget kort anslag, men selv om det er meget behagelig i det daglige bruk, har Acer av hensyn til plassen fjernet mange taster som man ellers er vant til – f.eks. Alt Gr og Ctrl til høyre for mellomromstasten – mens Del-tasten er flyttet ned ved siden av mellomromstasten.

De resterende tastene er fylt med så mange multifunksjoner – for eksempel fant vi en tast som kan benyttes til å skrive i alt seks forskjellige tegn – at man har vanskelig for å tenke seg hvilke halsbrekkende fingerkombinasjoner som skal til for å trylle frem et bestemt tegn. Det synes vi er litt rotete av Acer, og det trekker ned på brukervennligheten.

Annonse

Konklusjon
 Acer Aspire S7 er et lekkert high-end produkt som klart er verdt pengene. Spesifikasjonene er absolutt godkjente, maskinen er velbygget og robust, og man merker at designerne har tenkt seg om. Bortsett fra da de skulle plassere tegnene på tastaturet, og da de skulle gi maskinen en eller annen smart hybridfunksjon. Det utløser ikke det helt store med en skjerm som kan åpnes opp til en vinkel på 180 grader, og så ikke mye annet…

Også i denne testen:

Sony Vaio Duo 11

Bedre lykke neste gang

Sony Vaio Duo 11 er en fin hybridmaskin, men den skjemmes av små designfeil.

Gnistrende skarp skjerm God berøringsskjerm Flere tilkoblingsmuligheter
Små taster Trackpoint 80-talls design

Samsung Ativ Smart PC

Smart, men ikke smartest

Samsung Ativ Smart PC er testens billigste maskin, og føles litt slik også.

Bra for prisen
Plast, plast, plast Ustø skjerm

Lenovo IdeaPad Yoga

Kongen av hybrider

Har du noensinne sett en datamaskin som kan ”vri seg selv på vrangen” slik Lenovo IdeaPad Yoga kan? Vi tror ikke det…

Yoga-konseptet Høy kvalitet til prisen
Skjermoppløsningen Tastaturet vender utover når skjermen er brettet om sin egen akse

HP Envy x2

Mellom to verdener

Hvor går grensen mellom et nettbrett og en bærbar PC? Det er et vanskelig spørsmål, men sikkert er det at det finnes et hull midt mellom de to kategoriene, som HP Envy x 2 dessverre har falt ned i.

Fin utførelse i børstet aluminium
Skjermen Både tastatur og hengsler gir etter og knaker Mangler leser for minnekort For dyr

ASUS Taichi

Forlengs og baklengs

Denne maskinen burde får deg til å sperre opp øynene. Den er ikke perfekt, men her er det virkelig tenkt på hvordan en maskin kan gjøres så hybrid som mulig.

Tallrike hybride muligheter To skjermer! Spesifikasjoner og ytelse helt i topp
Billig tastatur Blir varm Innerskjermen er litt for mørk og matt

Dell XPS 12

Multikunstneren

Dell XPS 12 var testens store overraskelse. Uten dikkedarer kjører den forbi alle konkurrentene på innsiden og viser hvordan dette med ”hybrid” skal gjøres.

Robust, brukervennlig, lekre materialer Praktisk med en meget brukbar hybridløsning Skarp og fargestrålende skjerm
Mangler leser til minnekort Litt tung som nettbrett
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.