Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Duell: Samsung Galaxy S23 vs. Xiaomi 13

Xiaomi 13 utfordrer Samsung Galaxy S23

To splitter nye Android-mobiler til samme pris og begge med Snapdragon 8 Gen 2 under panseret kjemper om brukernes gunst. Vi kårer den beste.

Skrevet av / 24.03.23 - 08:00
Samsung Galaxy S23 vs. Xiaomi 13
Peter Gotschalk

Produkter i denne test

Det er rift om kundene på mobilmarkedet. Ikke minst fordi flere og flere av oss beholder mobilen lenger enn normen var for bare få år siden. Men da er det også viktig å velge en mobil som ikke blir for langsom i løpet av få år.

Qualcomms nyeste Snapdragon 8 Gen 2-prosessor ble introdusert for få måneder siden, og bør være garanti for at en mobil man kjøper i dag, også vil kunne kjøre de nyeste appene, tyngste spillene og den sist oppdaterte versjonen av operativsystemet om to-tre år.

Samsung Galaxy S23Xiaomi 13
Både Xiaomi 13 (forrest) og Samsung Galaxy S23 (bakerst) kommer med Qualcomms nyeste Snapdragon 8 Gen 2-prosessor. (Foto: Peter Gotschalk)

Har man et pengetre stående i bakhagen, kan man med fordel investere i monstermobiler som Samsung Galaxy S23 Ultra eller Xiaomi 13 Pro, men det finnes også litt mer budsjettvennlige mobiler i premiumklassen med Snapdragon 8 Gen 2 under panseret.

En av dem er OnePlus 11, som vi allerede har testet, men også Samsung Galaxy S23 og Xiaomi 13 er blant de mest lovende kandidatene.

Samsung Galaxy S23Xiaomi 13
Det er stor forskjell på kalibreringen av de to skjermene på henholdsvis Xiaomi 13 (øverst) og Samsung Galaxy S23 (nederst). Vi er ikke i tvil om hvem vi liker best. (Foto: Peter Gotschalk)

Derfor har vi satt de to splitter nye mobilene opp i en konkurranse, og latt dem utkjempe en kamp på design, skjermkvalitet, kamera, funksjoner og ytelse for å finne den beste.

Man må lese de to testene for å finne vinneren, men vi kan avsløre et par av de vesentligste forskjellene allerede her:

Xiaomi 13 er den mobilen du skal velge hvis hurtiglading og lang batteritid har høy prioritet. Den kinesiske mobilen har også en litt større skjerm og et kamera med Leica-teknologi.

Samsung Galaxy S23 har uten diskusjon det flotteste skjermbildet, og dessuten er mobilen helt flat og mer robust, selv om den er både mindre og lettere.

SamsungGalaxyS23_nat Xiaomi13_nat
<
>
Det kan ikke være tvil om hvilket mobilkamera som tar de beste bildene om kvelden. Her er et bilde tatt med Samsung Galaxy S23.

Har du prøvd en av mobilene eller begge to? Og er du ganske enig med oss? Eller kanskje helt uenig? La oss få vite det i kommentarfeltet under artikkelen.

Produkter i denne test

Samsung Galaxy S23

Den ekte varen har også den beste prisen

Samsung Galaxy S23 er det beste valget akkurat nå hvis man vil ha en komplett Android-mobil.

Liten og lett, men likevel robust med matt bakside og flat skjerm beskyttet av Gorilla Glass Victus 2. Knivskarp og lyssterk skjerm, og også på lydfronten leveres varene. Fantastisk kamera som alle kan bruke, og skyhøy ytelse.
Skjermen må nøye seg med FHD+-oppløsning, og mobilen støtter maksimalt 25 W hurtiglading. Det er dårlig, for batteriets levetid kunne godt ha vært bedre.
Les hele testen

Xiaomi 13

For kinesisk for de fleste

Xiaomi 13 profiterer på den kinesiske mobilprodusentens nye samarbeid med den tyske kameraprodusenten Leica.

Skjermens maksimale lysstyrke er skyhøy, og mobilen er også IP68-sertifisert. Leica-samarbeidet gjør kameraet bedre enn vi er vant til fra Xiaomi. Den største fordelen er imidlertid mobilens raske ytelse når det gjelder batteritid og hurtiglading.
Designen er plastaktig, den speilblanke baksiden samler på fingeravtrykk og er for glatt. Skjermkalibreringen sitter ikke som den skal, og mobilen har en tendens til å bli overopphetet. Brukergrensesnittet bugner med ‘bloatware’ og har et veldig kinesisk preg.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er mindre unik enn forgjengerne

Det beste kinesiske alternativet til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hva har skjedd med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funksjoner

Hvor mye Nothing er det over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budsjett

Velkommen tilbake, OnePlus!

Liten, men kraftig

AI-begynnelsen er vanskelig

Ikke helt solgt

Oneplus konkurrerer med seg selv

Gaming-mobilen er et fartsmonster

Scroll to Top