TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST OnePlus Nord CE 2 5G

Fra mellomste hylle

OnePlus Nord CE 2 5G er en utmerket mobil som gir deg en del for pengene. Forvent imidlertid ikke mer enn du betaler for.

forfatter
Publisert 12.03.22 - 11:00
Karakter
OnePlus Nord CE 2 5G
L&B menerskew
pluss Lett og robust mobil til en virkelig god pris. Hederlig ytelse, og et stort batteri som holder lenge på strømmen og kan lades fra 0 til 100 prosent på en god halv time. Støtter utvidelse av lager ved hjelp av eksternt minnekort.
minus Kjedelig metervare-design, for eksempel uten dedikert OnePlus-knapp til innstiling av lydløs, vibrasjon og ringetone. Må dessuten unnvære stereolyd, og byr generelt sett på flat og intetsigende lyd. Mangler trådløs lading.
Veil. pris 3890 Produktside
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Android 11 + OxygenOS 11
  • Skjerm: 6,43″ Fluid AMOLED 90 Hz, 20:9 Full HD+ (2400 x 1080), 410 ppi
  • Prosessor: MediaTek Dimensity 900 + ARM Mali-G68 MC4
  • Minne: 8 GB LPDDR4X-RAM / 128 GB lager
  • Kameraer: 64 Mp f/1.7 m. EIS + 8 Mp f/2.2 119° ultravidvinkel m. EIS + 2 Mp f/2.4 makro (primært) / 16 Mp f/2.4 m. EIS (front)
  • Trådløst: 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
  • Mål og vekt: 160,6 x 73,2 x 7,8 mm / 173 g
  • Batteri: 4500 mAh, 65 W SUPERVOOC hurtiglading
  • Web: oneplus.com/no

Tja, hva skal jeg si? OnePlus har sendt en ny mobil i det billige sjiktet av mellomklassen på markedet, og den er ganske fin. Misforstå meg ikke. Jeg har vært og er fortsatt begeistret for hele Nord-serien, som OnePlus presenterte midt i Corona-året 2020, men i min test av OnePlus Nord CE 5G – forgjengeren til OnePlus Nord CE 2 5G, som er gjenstand for denne testen – klaget jeg i konklusjonen også litt over at mobilen manglet noe av det unike preget og designspråket som ellers har kjennetegnet OnePlus mobiler, siden den første kom på markedet i 2014.

OnePlus Nord CE 2 5G
Hadde det ikke stått OnePlus med store bokstaver på baksiden, kunne mobilen like godt ha vært fra Xiaomi, Oppo eller ZTE. (Foto: Peter Gotschalk)

OnePlus ble nemlig opprinnelig etablert av svensk-kineseren Carl Pei sammen med Pete Lau, og av de to var det alltid Carl Pei som sto for det skjeve og unike, mens Pete Lau kom fra en stilling som Vice President for Oppo – en stor kinesisk mobilprodusent som spytter ut nye mobiler på samlebånd. Carl Pei forlot OnePlus i 2020 i samme åndedrett som OnePlus lanserte Nord-serien, og dessuten begynte et tettere samarbeid med Oppo omkring utvikling og produksjon.

Carl Pei stiftet selskapet Nothing, som helt tydelig fokuserer på å være annerledes og utfordre markedet – se for eksempel vår test av selskapets første produkt, Nothing Ear (1 ) – mens OnePlus blir mer og mer integrert i Oppo.

OnePlus Nord CE 2 5G
OnePlus Nord CE 2 5G er tilgjengelig i to farger, nemlig Gray Mirror og Bahama Blue. (Foto: OnePlus)

Og det gjør seg bemerket, spesielt når det gjelder selskapets billigere mobiler, som det kan være vanskelig å skille fra andre modeller i samme prisklasse. Også Motorola (også kinesisk) spytter ut mobiler en masse i prisklassen mellom 3000 og 4000 kroner, men vi tester dem sjelden, da det rett og slett er snakk om metervare som det er vanskelig å si noe meningsfylt om, uten å falle i søvn underveis. Les bare vår test av Motorola Moto G200 hvis du vil se hva jeg mener.

OnePlus Nord CE 2 5G
Halleluja! OnePlus Nord CE 2 5G er utstyrt med 3,5 mm minijack-kontakt. (Foto: Peter Gotschalk)

Og slik kommer det nok også til å gå med kommende versjoner av OnePlus billigste mobiler, for det er veldig vanskelig å si noe fornuftig om dem – og dermed også om OnePlus Nord CE 2 5G – utover at man får det man betaler for.

Konfigurasjon fra mellomste hylle

De fleste mobilene i denne prisklassen er gode nok for de fleste, men man kan selvfølgelig ikke regne med topp spesifikasjoner for under 4000 kroner. I stedet forsøker produsenten typisk å gi en slik mobil en eller to funksjoner fra øverste hylle, mens resten av konfigurasjonen er kjedsomhet i metermål. Og det prinsippet gjelder også for OnePlus Nord CE 2 5G.

I forhold til sin forgjenger kan Nord CE 2 derfor skryte av følgende forbedringer:

1) Raskere prosessor, som imidlertid denne gangen er fra MediaTek og ikke fra Qualcomm – og når det gjelder hastigheten, er OnePlus Nord CE 2 5G best å sammenligne med Samsung Galaxy A52 5G, som vi testet i fjor sommer.

2) 65 W hurtiglading i stedet for 30 W, så man nå kan lade mobilen fullt opp på en halv time i stedet for kun opptil 70 %. Det er samme ladeteknologi som produsenten introduserte med OnePlus Nord 2 5G.

OnePlus Nord CE 2 5G
Øverst til venstre på baksiden sitter en smal og diskré kameramodul som består av hovedsensoren på 64 MP, et 8 MP ultravidvinkelkamera og et 2 Mp makroobjektiv. (Foto: Peter Gotschalk)

3) Støtte av microSD-kort opptil 1 TB – det ser man ikke så ofte lenger. En av de siste mobilene i samme prisklasse vi har testet, og som kan det samme, er Xiaomi Mi 11 Lite 5G.

4) Støtte for Wi-fi 6.

Ja, det var det. Listen ER ikke lengre. Skjermen er akkurat den samme som forgjengerens, batteriet har samme størrelse, og faktisk kommer OnePlus Nord CE 2 5G med 4 gigabyte mindre minne (RAM), enn den første modellen. Kameraet har det heller ikke skjedd nevneverdig mye med. Bildene blir fortsatt fine, så lenge man ikke presser kameraet for mye.

ultravidvinkel-scaled vidvinkel-scaled
<
>
Operahuset i Leipzig fotografert med henholdsvis ultravidvinkel og standard vidvinkel. (Foto: Peter Gotschalk)

Lyden er ikke noe å skrive hjem om. OnePlus Nord CE 2 5G har ingen innebygde stereohøyttalere, noe som irriterer når man spiller spill, og kobler man til hodetelefoner, er lydbildet merkelig flatt og intetsigende. Selv når man bruker gode, kablede hodetelefoner.

Til gjengjeld er prisen satt et par hundre kroner ned. Du setter selv inn party emoji etter behov.

I betraktning av at OnePlus Nord CE 2 5G kan skryte av et dedikert makroobjektiv, blir makrobilder ikke så skarpe og klare som man kunne ønske. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusjon

Hvis du har bruk for en ny mobil til under 4000 kroner, er OnePlus Nord CE 2 5G likevel et utmerket valg. Bare du ikke forventer mer enn du betaler for. 65 W hurtiglading, 5G og Wi-fi 6 er gode ting til prisen, og på de fleste andre punkter lever mobilen opp til det man kan forlange. Skjermen er god uten å være prangende, designen er generisk og intetsigende, men mobilen er robust og likevel slank og lett.

Vi hadde ikke forventet det store av mobilens frontkamera, men dette selvportrettet med bokeh-effekt er ganske glimrende. (Foto: Peter Gotschalk)

Bruker du kameraet som folk flest, blir du sikkert også glad og fornøyd, og mobilen kjører raskt nok for de fleste, uten å bli supervarm eller å gå i stå og krasje midt i det hele.

Det følger ikke mye lagerplass med ved kjøpet (128 gigabyte), men for en sjelden gangs skyld kan man utvide plassen med opptil 1 terrabyte med et eksternt minnekort.

Har du noen flere kroner å bruke på en mobil, og om du også liker OnePlus, så bør du kjøpe OnePlus Nord 2 i stedet. Det er nemlig den beste OnePlus-mobilen i mellomklassen vi har testet til dags dato.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Både analog og smart Med den nye klokken vivomove Trend blandes den analoge stilen med smarte funksjoner.
Test av Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi ønsket å ha en ferdig test av den nyeste Samsung-topptelefonen klar til i dag. Men Samsung sa nei. Og den koreanske elektronikk-giganten er langt fra den eneste elektronikkprodusenten som lider av tvangsnevroser.
Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lanserer tre nye smarttelefoner med toppspesifikasjoner. Mobilene er tilgjengelig for salg allerede i dag.
lbpluss
Når nesten hele veien En svært bra treningsklokke som har alt. Inkludert katastrofal batteritid og høy prislapp.
OnePlus bekrefter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad lanseres 7. februar.
Følg Lyd & Bilde