Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

OnePlus slår sammen utviklingsavdelingen med Oppo

De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.

Skrevet av / 23.01.21 - 22:33
OnePlus slår sammen utviklingsavdelingen med Oppo

Du har mest sannsynlig ikke hørt om BKK Electronics, men det kinesiske selskapet er faktisk blant de viktigste og største i mobilbransjen med et samlet salg av smarttelefoner, som kun overgås av Samsung.

BKK eier nemlig hele fem smarttelefon-merker, nemlig Oppo, Vivo, Realme og IQOO, som vi ikke ser så mye til på være breddegrader, samt OnePlus, som til gjengjeld har blitt en favoritt i Norden i løpet av de siste årene.

Men selv om mobilprodusentene har samme eier, fungerer de stort uavhengig av hverandre. Det skyldes blant annet av at de forskjellige merkene har hatt forskjellige målgrupper og forretningsmodeller, men i det siste har OnePlus og Oppo begynt å produsere smarttelefoner er ganske så like.

Les også Oppos rullende X 2021 konseptmobil utvider seg i hånden din. Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?

F.eks. kommer den helt nye Oppo Reno 5 Pro Plus nå med det fargeskiftende elektroniske glasset, som vi først så på OnePlus Concept One.

Og nå har virksomhetene tatt konsekvensen av den gjensidige inspirasjonen. Oppo og OnePlus slår simpelthen sammen sine utviklingsavdelinger. Slik at utviklingen av ny hardware-teknologi og produkter skjer i fellesskap. Angivelig skulle sammenflettingen allerede ha skjedd i slutten fjoråret, men nå har blekket tørket på avtalen som formaliserer samarbeidet.

Smarttelefoner fra Oppo og OnePlus vil fortsatt komme med hver sin programvare og brukergrensesnitt, skriver Androidauthority.com, som var første ute med historien.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top