TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST OnePlus Nord CE 5G

Sitter som den skal

Med OnePlus Nord CE 5G har den kinesiske mobilprodusenten nesten funnet den helt perfekte balansen mellom pris og kvalitet.

forfatter
Publisert 27.06.21 - 13:10
Karakter
OnePlus Nord CE 5G
L&B mener
Lett og robust mobil til en virkelig god pris. Fremragende skjerm med 90 Hz oppdateringsfrekvens, godt kamera, hederlig ytelse, samt et stort batteri som holder lenge, og kan lades fra 0 til 70 % på en halv time.
Mangler dedikert OnePlus-knapp til innstilling av lydløs, vibrasjon og ringetoner. Må dessuten unnvære stereolyd og trådløs lading. Og så kunne vi ha ønsket at OnePlus hadde beholdt det doble frontkameraet. Generelt en litt anonym design.
 • Operativsystem: Android 11 + OxygenOS
 • Skjerm: 6,43″ Fluid AMOLED 90 Hz, 20:9 Full HD+ (2400 x 1080), 410 ppi
 • Prosessor: Snapdragon 750G 5G + Adreno 619
 • Minne: 12 GB LPDDR4X-RAM / 256 GB lager
 • Kameraer: 64 Mp f/1.79 + 8 Mp f/2.25 119° ultravidvinkel + 2 Mp f/2.4 mono dybdesensor (primært) / 16 Mp f/2.45 m. EIS (front)
 • Trådløst: 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
 • Mål og vekt: 159,2 x 73,5 x 7,9 mm / 170 g
 • Batteri: 4500 mAh, 30W hurtiglading
 • Web: oneplus.com/no
 • Geekbench 5: 639 (single-core) / 1860 (multi-core)
 • Geekbench 4: 2882 (single-core) / 6693 (multi-core)
 • AnTuTu 8: 329 800
 • 3DMark Wild Life: 1112
 • PCMark Work 3.0: 8204
 • Basemark Web 3.0: 245,61
 • Batteritest: 9:13 timer
Veil. pris 4.290Pr. 27.06.21 Produktside

I 2020 lanserte kinesiske OnePlus en helt ny serie av rimelige mobiler under navnet OnePlus Nord. Siden den gang har vi testet både OnePlus Nord til 5590 kroner og den litt billigere OnePlus Nord N10 5G til knappe 3000 kroner.

Vi likte for så vidt godt begge mobilene, men OnePlus Nord N10 vil nok være litt for enkel for de fleste, og selv om den første OnePlus Nord helt klart imponerte på en rekke punkter, måtte man leve med lovlig mange kompromisser i forhold til det OnePlus hadde informert om.

Den samme konklusjonen synes OnePlus nå også selv å ha kommet til, for den nye OnePlus Nord CE 5G (‘CE’ står for Core Edition) er en hel del billigere enn den første modellen i Nord-serien, men skal likevel forsøke å gi brukerne alle de viktigste funksjonene fra den opprinnelige Nord-modellen, uten å gå på kompromiss med kvaliteten.

OnePlus Nord CE 5G
OnePlus Nord CE 5G kommer i tre farger, nemlig Blue Void, Charcoal Ink og Silver Ray. (Foto: OnePlus)

Utseende og konstruksjon

Man må ha et par sterke briller for å se de fysiske forskjellene på den opprinnelige OnePlus Nord og den nye CE-modellen.

Derfor er OnePlus Nord CE som sin forgjenger pent designet med en presis skåret ramme i blålig hard plast (på Blue Void-utgaven). Baksiden av plast, som på vårt testeksemplar er holdt i en frisk cyan, er heldigvis matt, så den samler ikke på unødige fingeravtrykk. Øverst til venstre på baksiden sitter en smal og diskré kameramodul, som til forveksling ligner den fra fjorårets modell. Imidlertid bare på overflaten, da kameraet på CE-modellen er helt annerledes bestykket, men det kommer vi tilbake til.

OnePlus Nord CE 5G
Hadde det ikke stått OnePlus med store bokstaver på baksiden, kunne mobilen like godt ha vært fra Xiaomi, Oppo eller ZTE. (Foto: Peter Gotschalk)

På forsiden finner vi en flat skjerm omgitt av en diskré sort kant. På- og av-knappen sitter på mobilens høyre side, mens lydstyrken reguleres med to knapper på venstre side.

Dessverre er den klassiske “OnePlus-knappen” til fysisk å skifte mellom lydløs, vibrasjon og ringetoner, som finnes på de aller fleste av selskapets mobiler – også den opprinnelige OnePlus Nord, blitt tatt bort på CE-modellen.

Det er synd, fordi dette faktisk forsterker et av våre største kritikkpunkter fra fjorårets anmeldelse av OnePlus Nord, nemlig at hadde det ikke stått OnePlus med store bokstaver på baksiden, kunne mobilen like godt ha vært fra Xiaomi, Oppo eller ZTE. OnePlus Nord var nemlig ikke særlig “OnePlus-aktig”, og OnePlus Nord CE ligner enda mer enn forgjengeren et produkt som ikke har mottatt mye kjærlighet eller egen identitet fra OnePlus’ design-avdeling.

OnePlus Nord CE 5G
Øverst til venstre på baksiden sitter en smal og diskré kameramodul, som til forveksling ligner den fra fjorårets modell. (Foto: Peter Gotschalk)

Dette kan være et resultat av at OnePlus har slått sin utviklingsavdeling sammen med en annen kinesisk mobilprodusent ved navn Oppo. De to selskapene har samme eier, så økonomisk gir det god mening for dem å slå hodene sammen når det gjelder teknologi og design. Men hvis OnePlus Nord CE 5G skal være en målestokk, vurderer vi at det utvidede samarbeidet mellom de to merkene dessverre har forringet OnePlus’ tidligere så unike designspråk.

Skjerm og lyd

Akkurat som sin forgjenger kommer OnePlus Nord CE 5G med AMOLED-skjerm i FHD+-oppløsning, og den har både HDR10+ og samme 90 Hz oppdateringshastighet som fjorårets flaggskip, for eksempel OnePlus 7 Pro.

Skjermoppløsningen er egentlig Full HD, men fordi skjermen er designet i det litt spesielle 20:9-formatet, får man noen flere piksler for pengene. Generelt får man til denne prisen en av de beste og mest behagelige skjermene på markedet akkurat nå med OnePlus Nord CE.

OnePlus Nord CE 5G
Akkurat som sin forgjenger kommer OnePlus Nord CE 5G med AMOLED-skjerm i FHD+-oppløsning, og den har både HDR10+ og 90 Hz oppdateringshastighet. (Foto: Peter Gotschalk)

Mobilen leverer for øvrig også en glimrende lydopplevelse. Talekvaliteten er grei, og det er faktisk kun mangelen på stereolyd fra telefonens innebygde høyttalere som trekker ned i det samlede regnskapet. Til gjengjeld kommer OnePlus Nord CE med noe som vil glede mange audiofile, og som den opprinnelige OnePlus Nord måtte unnvære, nemlig 3,5 mm jack til hodetelefoner. Yay!

OnePlus Nord CE 5G
Halleluja! OnePlus Nord CE 5G er utstyrt med 3,5 mm jack-uttak. (Foto: Peter Gotschalk)

Kamera

OnePlus Nord CE er som nevnt utstyrt med et litt annerledes (og nedgradert) kamera i forhold til forgjengeren. Derfor er det primære kameraet på 64 Mp, og suppleres av en separat mono dybdesensor og et ultravidvinkelkamera med en synsvinkel på 119°. Men kameraet må helt unnvære optisk bildestabilisering (OIS), som var innebygd i den første OnePlus Nords primære Sony IMX586- sensor, på samme måte som fjorårets Nord-modell også hadde en ekstra dedikert makrolinse til å hjelpe seg med.

Faktisk produserer OnePlus Nord CE 5G bedre bokeh-bilder enn sin forgjenger fra i fjor. Begge er ellers utstyrt med dedikert dybdesensor, så det må være kameraets programvare som er blitt optimert. (Foto: Peter Gotschalk)

Den største nedgraderingen gjelder likevel frontkameraet. Den opprinnelige OnePlus Nord hadde dobbelt frontkamera med en primær linse på 32 Mp samt en supplerende 8 Mp ultravidvinkel-linse (105˚), så man også kunne få vennene med på selfiene.

Det var en funksjon som var skreddersydd til en ung målgruppe, der Instagram og Snapchat er de viktigste appene på mobilen, og derfor kan man undre seg over at OnePlus ikke har beholdt det dobbelte frontkameraet i den nye ‘Core Edition’-mobilen, som jo nettopp skulle inneholde alle de viktigste funksjonene fra fjorårets modell.

Likevel tar OnePlus Nord CE 5G tross manglende optisk bildestabilisering og dobbelt frontkamera likevel gode bilder i de fleste situasjoner.

119° ultravidvinkel-bilde av Praha. God kvalitet uten tydelig forvrengning langs kantene. (Foto: Peter Gotschalk)

Man kan komme helt tett på motivene uten problemer, bokeh-funksjonen er god uansett om man fotograferer med frontkameraet eller det primære kameraet, og den store linsen på 64 Mp kan ta høyoppløste bilder som virkelig er rike på detaljer og byr på levende og dynamiske farger.

Ytelse og funksjoner

I Benchmark-testene presterer OnePlus Nord CE på nivå med fjorårets modell, selv om det i prinsippet sitter en litt svakere prosessor under skjermen. Det er imidlertid snakk om den litt nyere Snapdragon 750G, som også i uavhengige Benchmark-tester har vist seg å prestere på nivå med Snapdragon 765G, som satt under skjermen på OnePlus Nord.

Vi hadde ikke forventet det store av det nedgraderte frontkameraet, men dette selvportrettet med bokeh-effekt er glimrende. (Foto: Peter Gotschalk)

Og når vi sammenligner fjorårets Nord direkte med Nord CE, vinner sistnevnte overbevisende når det gjelder daglig bruk. For der OnePlus Nord hadde en tendens til å bli veldig varm når den skulle kjøre tunge apper og store spill,  spinner OnePlus Nord CE bare videre uten at man brenner fingrene av den grunn.

Som fjorårets modell må Nord CE unnvære trådløs lading, men til gjengjeld støtter den OnePlus’ WarpCharge 30T-teknologi, som kan lade det 4500 mAh store batteriet fra 0 til 70 % på en halvtime. Og merk at batteriet i Nord CE er blitt større og holder strømmen lenger enn OnePlus Nord presterte. Faktisk klarte OnePlus Nord CE å kjøre i over ni timer i vår stresstest, noe som er ganske imponerende. Da kan man fint leve med å måtte unnvære trådløs lading.

Selv uten dedikert makrolinse kan man komme ganske tett på motivet med OnePlus Nord CE. Dette bilde er således produktet av digital zoom, noe mobilen klarer overraskende godt. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusjon

Objektivt sett er OnePlus Nord CE ikke på alle punkter bedre enn fjorårets OnePlus Nord. Men den er nesten 1300 kroner billigere, og likevel er den minst like god eller kanskje bedre på en rekke punkter som er viktige for de fleste forbrukere. Derfor gir vi Nord CE samme karakter som siste års modell, men også vår spesielle anbefaling på toppen.

Skjermen på Nord CE er like god som på fjorårets modell, og i år har mobilen fått 3,5 mm jack, noe som nok vil glede et spesielt segment av forbrukere.

Man må til gjengjeld unnvære et par ting, som vi egentlig satte pris på ved OnePlus Nord – blant annet den dedikerte OnePlus-knappen samt det dobbelte frontkameraet – men selve kameraopplevelsen er like god som i fjor (hvis man ser bort fra ultravidvinkel-selfies), det samme gjelder ytelsen, og like viktig er det at Nord CE kommer med et større batteri, som kan lades like raskt som batteriet på siste års modell, men faktisk holder strømmen lenger.

Til denne prisen kan man faktisk ikke velge galt med OnePlus Nord CE 5G. Og da er det til å leve med at mobilen – som fjorårets forgjenger – ikke har helt det samme unike preget og designspråket vi ellers kjenner fra OnePlus’ mobiler.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Det er på tide å oppgradere din iPhone Det nyeste operativsystemet til iPhone kommer med massevis av nye funksjoner
Følg Lyd & Bilde