TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

TEST Samsung Galaxy A52 5G

Beste kamera i mellomklassen

Samsung Galaxy A52 5G er nesten et rent blinkskudd fra den sørkoreanske produsenten, som stort sett har hatt hell med å finne den riktige balansen mellom pris og funksjonalitet.

forfatter
Publisert 04.06.21 - 17:35
Karakter
Samsung Galaxy A52 5G
L&B mener
Fremragende kamera som er testens beste. I tillegg flott skjerm med fin fargegjengivelse og en oppdateringsfrekvens på 120 Hz.
Mangler dedikert spillmodus og kommer ikke med prisklassens nyeste og mest avanserte prosessorteknologi.
 • Operativsystem: Android 11
 • Skjerm: 6,5″ Super AMOLED 120 Hz, FHD+ (2400 x 1080), 407 ppi
 • Prosessor: Snapdragon 750G
 • Minne: 6 GB RAM / 128 GB lager (+ microSD op til 1 TB)
 • Kameraer: 64 Mp f/1.8 vidvinkel med OIS + 12 Mp f/2.2 ultravidvinkel + 5 Mp f/2.4 makro + 5 Mp f/2.4 dybdesensor (primært) / 32 Mp f/2.2 (front)
 • Trådløst: 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
 • Mål og vekt: 159,9 x 75,1 x 8,4 mm / 189 g
 • Batteri: 4500 mAh, 25 W hurtiglading
 • Web: samsung.no
 • Geekbench 5: 648 (single-core) / 1920 (multi-core)
 • 3DMark Wild Life: 1107
 • PCMark Work 3.0: 10 773
 • Basemark Web 3.0: 333,46
 • Batteritest: 8:00 timer
Veil. pris 4690Pr. 04.06.21 Produktside

Med sin kompakte og robuste design – og ikke minst den matte baksiden, som er helt uimottakelig for fingeravtrykk – er Samsung Galaxy A52 5G ved første øyekast en riktig lekkerbisken. Og det bidrar bare til det positive inntrykket at kameramodulen og resten av baksiden er støpt i det samme stykke plast så kameraet blir en så integrert del av den samlede konstruksjonen som mulig.

Generelt sett er det veldig lite negativt å si om Galaxy A52 5G. Mobilen er utstyrt med en særdeles glimrende skjerm av typen Super AMOLED, som byr på både 120 Hz oppdateringsfrekvens (som en av de eneste mobilene på markedet i denne prisklassen) og en fin oppløsning på 2400 x 1080 piksler (FHD+). Skarpheten er på topp, fargepaletten er dynamisk med god kontrast, og også lysstyrken er absolutt godkjent.

De innebygde stereohøyttalerne leverer et fint, lite lydbilde, som av naturlige årsaker må unnvære tyngde, men likevel er til å leve med.

Kun mobilens ytelse forhindrer den i å bli testvinner. Spesielt når Samsung Galaxy A52 5G til og med er et par hundre kroner dyrere enn den konkurrenten som til slutt stakk av med seieren.

Det bidrar til det positive inntrykket av Galaxy A52 5G at kameramodulen og resten av baksiden er støpt i det samme stykket plast, så kameraet blir en så integrert del av den samlede konstruksjon som mulig. (Foto: Samsung)

Under skjermen sitter en Snapdragon 750G-prosessor, som helt klart er god nok for de fleste og leverer fine resultater i våre Benchmark-tester, men likevel må se seg slått ganske ettertrykkelig av Xiaomi Mi 11 Lite 5G, som kommer med den nyere og vesentlig hurtigere Snapdragon 780G under panseret.

I tillegg har Galaxy A52 5G som den eneste mobilen i denne testen, ikke noen dedikert spillmodus, som gjør at vi opplever litt mer hakking i store spill som Asphalt 9 med Samsungs mobil, enn med noen annen mobil i testen.

Imidlertid må det sies at hvis man har rundt 5500 kroner på budsjettet til en mobil, og kameraet er det viktigste parameteret, så bør man nok likevel vurdere Samsung Galaxy A52 5G. Den har nemlig arvet en del av kamerateknologien fra de dyrere modellene i Galaxy S21-serien, og målt på kameraet alene er Galaxy A52 5G det beste valget blant de fire mobilene vi har testet i denne omgang.

Derfor leverer Galaxy A52 5G de flotteste bildene i testen. Bilder tatt med ultravidvinkelobjektivet blir skarpe og byr på en naturlig fargegjengivelse, og også vidvinkelbilder og makrobilder klarer Samsung bedre enn konkurrentene. Også portrettbilder tatt med frontkameraet blir gode, med det helt riktige kontrastnivået og forholdet mellom lys og skygger i bildet.

SamsungGalaxyA52_ultravidvinkel samsunggalaxya525g_selfie samsunggalaxya52_5g_makro
<
>
Av alle mobilene i denne gruppetesten av mobiler i mellomklassen tar Samsung Galaxy A52 5G de skarpeste og mest naturtro bildene, også med ultravidvinkelobjektivet. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusjon

Samsung Galaxy A52 5G er blant de beste mobilene i sin klasse. Kameraet er testens beste, og mobilen er også den eneste med en skjermoppdateringsfrekvens på 120 Hz, som gir en virkelig myk og lekker brukeropplevelse.

Dessverre er det ikke den aller nyeste prosessorteknologien som sitter bak skjermen, og selv om det er til å leve med, er det ikke helt i samklang med prisen, som er den høyeste blant de fire mellomklassemobilene vi har testet i denne omgangen.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Motorola Moto G50

Nærmest elendig

Der er et par gode grunner til å kjøpe Motorola Moto G50. Okay, kanskje tre. Men heller ikke mer.

Stort batteri, effektiv makrolinse, 3,5 mm minijack og dedikert spillmodus.
Elendig skjerm med lav oppløsning og svak lysstyrke. Ingen stereohøyttalere, tynt lydbilde, middelmådig ytelse, og både det primære kameraet og frontkameraet tar dårlige bilder.

OnePlus Nord N10 5G

Den kan du godt kjøpe

OnePlus Nord N10 5G er absolutt godkjent til prisen. Men man må være typen som skrur ned skjermens lysstyrke og ikke bruker kameraet veldig mye.

God skjermoppløsning, fremragende batteritid og støtte for 30 watt hurtiglading. Spill kjører flytende takket være dedikert spillmodus.
Skjermens lysstyrke er ikke den beste, og den blanke baksiden samler på fingeravtrykk. Hverken ultravidvinkel- eller makrobilder blir spesielt gode.

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Den ukjente mesteren

Xiaomi Mi 11 Lite 5G kan godt bli en mobil som vil være på alles lepper.

Pen skjerm kombinert med god lyd, ultralett design og høy kvalitetsfølelse. Og så selvfølgelig gruppetestens udiskutabelt høyeste ytelse.
Kameraets kunstige intelligens har andre skjønnhetsidealer enn de fleste vestlige brukere. Batteriet kunne godt ha holdt på strømmen litt lenger.
Annonse
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ny oppdatering for Garmin-brukere Garmin gir ut funksjonoppdateringer til flere av sine smarte sportsklokker og sykkeldataer
En Musk-mobil? Ja takk! Elon Musk hevder at Apple truer med å fjerne Twitter fra App Store. Skulle det skje, lover teknologi-milliardæren å utvikle sin egen smarttelefon. Vi gleder oss allerede.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Kongen av brettmobiler er tilbake Motorola Razr 2022 beviser at alle god ting er tre. Endelig lever Motorolas brettmobil opp til sin ikoniske forgjenger.
Lang, men middelmådig brukstid Nokia X30 5G er den grønneste mobilen fra finske HMD, men ytelsen er ikke imponerende.
Følg Lyd & Bilde