TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Samsung Galaxy Gear Fit

God idé, men lykkes ikke helt

Samsung Galaxy Gear Fit virker umiddelbart som en drøm av et smart armbånd, men savner et par viktige funksjoner.

forfatter
Publisert 19.05.14 - 16:17
L&B menerskew
pluss Knivskarp S-AMOLED skjerm, varsling fra mobilen ved anrop og beskjeder, pulsmåler og mediekontroll.
minus Mangler viktige funksjoner som logging av søvn og alarmer. Synkronisering med S Health appen fungerer heller ikke optimalt.
Veil. pris 1695 Produktside
Spesifikasjoner
  • Skjerm: 1,84” S-AMOLED
  • Støtter: Samsung Galaxy S III + Note II og nyere
  • Størrelse: 23,4 x 57,4 x 11,95 mm, 27 g
  • Trådløs og batteri: Bluetooth 4.0, 210 mAh, 3-4 dagers levetid

Ved første øyekast er Samsung Galaxy Gear Fit ganske sexy. Armbåndet, som også kan beskrives som en meget slank klokke, har en kurvet Super AMOLED fargeskjerm med touchbetjening, og produktet byr på masser av funksjoner som andre smarte armbånd ikke har. Med Gear Fit koblet til mobiltelefonen viser den lille skjermen melding når mobilen ringer eller når man mottar en sms eller e-post. Man kan også bruke Gear Fit til å styre avspilling av musikk fra mobilen, og armbåndet kan lokalisere den tilkoblede smartmobilen hvis man ikke kan finne den.

I tillegg byr Gear Fit selvfølgelig på en rekke av de klassiske tracking- og treningsfunksjoner som skritteller samt logging av diverse aktiviteter som løping, gåing og sykling. Og den har som eneste armbånd i denne testen innebygget pulsmåler. Til gjengjeld har Gear Fit ingen funksjon som kan logge din søvn og har heller ingen mulighet for å stille alarmer som for eksempel kan minne om lengre perioder uten aktivitet.

gear_fit_app

Mer enn noe annet produkt i testen kan Gear Fit brukes uten å være koblet til appen, da de fleste opplysningene kan leses på produktets eget display. Men ellers er det meningen at Gear Fit skal brukes sammen med Samsungs S Health app som er ferdig installert på de nyeste Samsung mobiler. Dessverre fungerer synkroniseringen mellom armbånd og app ikke optimalt. Bruker man for eksempel Gear Fits skritteller og vil ha opplysningene fra armbåndet over i appen blir kun antall forbrente kalorier synkronisert, mens antall skritt blir borte. Vi testet på tidligere utgaver av Gear Fit og Samsung Galaxy S5, så det kan dreie seg om en programvarefeil, men et enkelt søk på Google avslører at Samsung hadde samme problem med den opprinnelige Galaxy Gear smart klokke. Utfordringen består i at mobilen også selv kan logge aktiviteter eller fungere som skritteller, og S Health appen klarer åpenbart ikke å håndtere de samme opplysningene hvis de kommer fra en paret enhet som Galaxy Gear Fit.

Da vi testet Gear Fit hadde produktet også et mer graverende problem. Armbåndet sitter jo på tvers av håndleddet så teksten på skjermen sto i en rett vinkel på armen. I praksis betydde det at betraktningsvinkelen ble så skjev at man nærmest måtte vri hånden ut av ledd for å kunne se hva som stod på skjermen, noe som veldig raskt ble ekstremt anstrengende. Vi nevnte imidlertid problemet for Samsung, og uten å ta hele æren for det – det er sikkert andre som har klaget høylytt på akkurat dette problemet – så kom det et par dager senere en oppdatering av programvaren slik at teksten kan vises vertikalt på skjermen og følgelig kan leses av brukeren uten at man må vri armen først.

Konklusjon
Samsung Galaxy Gear Fit virker umiddelbart som et lekkert produkt spekket med funksjoner. Ikke noe annet armbånd i testen kommer med innebygget pulsmåler, og praktisk er det også å få melding på håndleddet hvis telefonen ringer eller man får en sms eller e-post. Men Gear Fit mangler på den annen side et par viktige funksjoner som søvnlogging og alarmer. Uten en mulighet til å lese teksten på tvers ville Gear Fit vært nesten ubrukelig, men Samsung løste problemet som plaget de første prototypene, noe som er til stor hjelp. Selv om vertikal tekst på en meget smal skjerm også kan være litt anstrengende i lengden.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Fitbit Flex

Billigløsningen

Fitbit Flex viser hvor viktig det er at den medfølgende appen er innbydende og oversiktlig. Noe som dessverre ikke er tilfellet her.

Fitbit Flex har en lav pris og gir deg de viktigste funksjonene.
Mangel på avanserte funksjoner som smarte alarmer og detaljert logging av søvn. Det største problemet er imidlertid appen som er ulogisk oppbygd og lite brukervennlig.

Misfit Shine

Enkel, elegant og effektiv

Misfit Shine har ikke alt vi kunne ønske oss, men oppgaven løses elegant og effektivt, og det er ikke noe i veien med prisen.

Liten og lett enhet som kan tas med overalt og som ser godt ut. Appen er brukervennlig og Shine har også et par artige gimmicks.
Shine velter seg ikke i smarte funksjoner, og man kan bli lei av at enheten må være meget nær mobilen for å synkronisere.

Jawbone UP 24

Vi ble stumme

Jawbone UP 24 er et eksempel på hvor godt et produkt kan bli når stil og funksjon går opp i en høyere enhet.

Dette smykket av et smart-armbånd kombinerer lekker og robust design med god brukervennlighet og mengder av praktiske funksjoner.
Er ikke vanntett, og kunne gjerne hatt et litt mer nyttig display på selve armbåndet.

Garmin Vivofit

Til fitnessnerdene

Det er bra at dette armbåndet kommer med eget display, for den tilhørende appen krever tilvenning.

Armbåndet har eget display, det er vanntett ned til 50 meter og batteriet kan holde et helt år. Appen byr på ganske detaljerte muligheter for å holde styr på treningen.
Den tilhørende appen, Garmin Connect, er ikke laget spesielt for Vivofit, og det skinner igjennom, blant annet må man synkronisere manuelt mellom app og armbånd. Ingen mulighet for å stille alarmer.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Både analog og smart Med den nye klokken vivomove Trend blandes den analoge stilen med smarte funksjoner.
Test av Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi ønsket å ha en ferdig test av den nyeste Samsung-topptelefonen klar til i dag. Men Samsung sa nei. Og den koreanske elektronikk-giganten er langt fra den eneste elektronikkprodusenten som lider av tvangsnevroser.
Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lanserer tre nye smarttelefoner med toppspesifikasjoner. Mobilene er tilgjengelig for salg allerede i dag.
lbpluss
Når nesten hele veien En svært bra treningsklokke som har alt. Inkludert katastrofal batteritid og høy prislapp.
OnePlus bekrefter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad lanseres 7. februar.
Følg Lyd & Bilde