Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

test: Jawbone UP 24

Vi ble stumme

Jawbone UP 24 er et eksempel på hvor godt et produkt kan bli når stil og funksjon går opp i en høyere enhet.

Skrevet av / 19.05.14 - 16:06
Jawbone UP 24
Peter Gotschalk

Jawbone UP 24 ser litt annerledes ut enn de fleste andre smarte armbånd. I stedet for å fungere som en slags klokkereim som lukkes rundt håndleddet med en spende, er Jawbone formet som et smykke som holder seg på plass av seg selv med sin kjevebensform samt materiale som kan bøyes og går tilbake til sin opprinnelige form så snart man slipper opp. Materiale og design i kombinasjon gjør at Jawbone UP 24 oser av kvalitet og oppleves mye mer robust enn konkurrentene på markedet. Armbåndet er imidlertid ikke vanntett, så det kan ikke bli med i poolen eller i dusjen, selv om det kan bli med ut i regnværet.

Oppsettet av armbåndet er meget lett og brukervennlig, og det inntrykket videreføres når man bruker UP-appen som den heter, til daglig. Man får løpende små meldinger med opplysninger om sunnhet og mosjon samt erfaringer fra det etter hvert ganske store Jawbone-community (”visste du at 70% av Jawbone-brukere sover mindre enn 8 timer i døgnet?”), og små illustrasjoner viser løpende hvordan armbåndet kan brukes. Appens hovedvindu er en slags vegg som hele tiden oppdateres med de nyeste aktivitetene, og den oversiktlige grafiske designen gjør at brukeren hele tiden beholder oversikten, noe som resulterer i at man får lyst til å bruke appen. Konkurrentene har ikke bare en ting eller to å lære om brukervennlighet fra Jawbone. De burde ta et helt kurs.

Jawbones grunnleggende funksjoner holder styr på antall skritt, også kaloriforbrenning og hvor lenge man har vært aktiv, men armbåndet kan også brukes til å ta tiden på treningen samt holde styr på brukerens søvn. Og spesielt det siste gjør Jawbone bedre enn noe annet armbånd på markedet. Man får en meget detaljert oversikt over søvnen, man trykker et par ganger på armbåndets eneste knapp for å aktivere søvntilstand, for så å trykke igjen når man står opp. Det er noe lettere enn de fleste andre løsninger vi har sett. Ut over det kan Jawbone UP 24 stilles inn til å holde styr på den optimale ettermiddagsluren, liksom man også kan stille en smart alarm som fungerer som et vekkerur, men sørger for å vekke brukeren mens vedkommende befinner seg i rem-søvn. Det er ganske genialt da man har lettere for å våke enn om man blir hentet opp fra den helt dype søvnen, og det er også et godt eksempel på hvordan Jawbone UP 24 ikke bare overvåker hverdagens aktiviteter, men også kan brukes pro-aktivt og gjøre nytte for seg på bakgrunn av de informasjoner den samler inn. Man kan for eksempel også selv stille inn en såkalt idle-alarm, slik at armbåndet vibrerer hvis man har sittet stille lenger enn en tidligere bestemt periode.

Hvis vi skal ta frem en ulempe ved Jawbone UP 24, er det at armbåndet er veldig lite informativt hvis man ikke har adgang til appen. To LED-lamper viser om armbåndet befinner seg i dag- eller nattmodus, og ikke mer.

Konklusjon
Jawbone UP 24 er testens ubestridte seierherre. For det første har det en lekker design som får armbåndet til å ligne noe man har lyst til å gå rundt med til daglig, og for det andre er armbåndet mer robust og materialet av en høyere kvalitet enn konkurrentene. Det medfølgende appen er en studie i brukervennlighet, og Jawbone kommer også med flere funksjoner enn de andre armbåndene vi har testet. Vi liker spesielt godt de smarte alarmene som for eksempel kan holde styr på en ettermiddagslur eller vekke brukeren om morgenen på det tidspunktet som er mest gunstig i forhold til søvnrytmen.

Home mener

Dette smykket av et smart-armbånd kombinerer lekker og robust design med god brukervennlighet og mengder av praktiske funksjoner. Er ikke vanntett, og kunne gjerne hatt et litt mer nyttig display på selve armbåndet.

Også i denne testen:

5 smarte armbånd

Fitbit Flex

Billigløsningen

Fitbit Flex viser hvor viktig det er at den medfølgende appen er innbydende og oversiktlig. Noe som dessverre ikke er tilfellet her.

Fitbit Flex har en lav pris og gir deg de viktigste funksjonene.
Mangel på avanserte funksjoner som smarte alarmer og detaljert logging av søvn. Det største problemet er imidlertid appen som er ulogisk oppbygd og lite brukervennlig.
Les hele testen

Samsung Galaxy Gear Fit

God idé, men lykkes ikke helt

Samsung Galaxy Gear Fit virker umiddelbart som en drøm av et smart armbånd, men savner et par viktige funksjoner.

Knivskarp S-AMOLED skjerm, varsling fra mobilen ved anrop og beskjeder, pulsmåler og mediekontroll.
Mangler viktige funksjoner som logging av søvn og alarmer. Synkronisering med S Health appen fungerer heller ikke optimalt.
Les hele testen

Misfit Shine

Enkel, elegant og effektiv

Misfit Shine har ikke alt vi kunne ønske oss, men oppgaven løses elegant og effektivt, og det er ikke noe i veien med prisen.

Liten og lett enhet som kan tas med overalt og som ser godt ut. Appen er brukervennlig og Shine har også et par artige gimmicks.
Shine velter seg ikke i smarte funksjoner, og man kan bli lei av at enheten må være meget nær mobilen for å synkronisere.
Les hele testen

Garmin Vivofit

Til fitnessnerdene

Det er bra at dette armbåndet kommer med eget display, for den tilhørende appen krever tilvenning.

Armbåndet har eget display, det er vanntett ned til 50 meter og batteriet kan holde et helt år. Appen byr på ganske detaljerte muligheter for å holde styr på treningen.
Den tilhørende appen, Garmin Connect, er ikke laget spesielt for Vivofit, og det skinner igjennom, blant annet må man synkronisere manuelt mellom app og armbånd. Ingen mulighet for å stille alarmer.
Les hele testen

Stengt for kommentarer.

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

OnePlus Open bretter seg ut

Det beste iPhone-valget

Grønn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsetter å imponere

Villere nettbrett får du ikke

Liten og lynrask, men designet trenger en oppdatering

For deg med Samsung-mobil

Ha det, Lightning-kontakt!

Lyd & Bilde
Scroll to Top