TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Fitbit Flex

Billigløsningen

Fitbit Flex viser hvor viktig det er at den medfølgende appen er innbydende og oversiktlig. Noe som dessverre ikke er tilfellet her.

forfatter
Publisert 20.05.14 - 03:58
L&B mener
Fitbit Flex har en lav pris og gir deg de viktigste funksjonene.
Mangel på avanserte funksjoner som smarte alarmer og detaljert logging av søvn. Det største problemet er imidlertid appen som er ulogisk oppbygd og lite brukervennlig.
Spesifikasjoner
 • Støtter: iPhone 4S og nyere, Samsung Galaxy S III + Note II og nyere, HTC One, LG G2, Nexus 4 og nyere
 • Størrelser: Liten (140-176 mm), Stor (161-209 mm), Bredde 13,99 mm
 • Trådløs og batteri: Bluetooth 4.0, 32 mAh Lithium-Polymer, 5 dagers levetid

Fitbit Flex består dels av selve armbåndet, som er fremstilt i myk gummi, og dels av Flex Tracker – en liten enhet på størrelse med en fargestift som kan tas ut av armbåndet når den skal lades via en US-lader man kobler til datamaskinen. Enheten er vanntett, og på toppen sitter fem små LED-lys som viser status ved opplading samt hvor tett man er på å nå sine mål når man går rundt med armbåndet daglig.

Oppsettet blir utført i den tilhørende Fitbit-appen, hvor man først må opprette en konto, så taste inn personlige opplysninger og til sist pare appen med smartmobilen med Fitbit Flex. Appen er delt i to områder: innstillinger og dashbord. Under innstillingene setter man blant annet inn sine spesifikke mål i fire kategorier (for eksempel å ta 7.500 skritt i døgnet samt være aktiv i minst 30 minutter på en dag osv.), men må også definere en primær måltype som relaterer seg til de fem LED-lysene på Flex Tracker. Oppnår man 20% av målet lyser den første lampen opp, og man vet så at man har oppnådd dagens samlede mål hvis alle de fem lampene lyser.

fitbit_app

Under dashbord kan man se aktivitetsstatus delt inn i forskjellige kategorier som svarer til de tidligere definerte måltyper: Hvor mange skritt man har tatt, hvor mange timer man har sovet, hvor mange minutter man har beveget seg, hvor mange kalorier man har forbrent osv. Fitbit Flex holder altså ikke bare øye med aktivitetsnivået om dagen, men logger også søvn. Dessverre kan det ikke skille mellom dyp søvn og rem-søvn. Appen forteller bare om man har vært virkelig urolig, så den sier ikke mye om søvnkvaliteten.

Man kan også bruke Fitbit Flex til å stille inn en stille alarm som vibrerer på det ønskede tidspunkt, men det er også alt. Fitbit Flex har ingen smart alarmfunksjon som for eksempel kan utløse alarmen hvis man har sittet stille for lenge. Eller sørge for at man bare blir vekket mens man er i den lette rem-søvnen.

Generelt sett er ikke appen spesielt brukervennlig. Det er langt fra åpenbart hvordan man skal gjøre bestemte ting, og oversikten over dagens aktiviteter formidles på en klosset og ikke spesielt dynamisk måte.

Konklusjon
Fitbit Flex er testens billigste produkt, men kan likevel de viktigste tingene man kan forvente av et smart armbånd. Men heller ikke mer. Innblikket i søvnkvaliteten er overfladisk, og selv om man kan stille alarmer blir Fitbit Flex aldri noe mer enn et vibrerende vekkerur. Selve armbåndet er litt for stort og materialet virker billig. Brukervennligheten er dessverre heller ikke satt i høysetet, og vi merket i løpet av testen hvor kjapt vi mistet lysten til å bruke produktet.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Samsung Galaxy Gear Fit

God idé, men lykkes ikke helt

Samsung Galaxy Gear Fit virker umiddelbart som en drøm av et smart armbånd, men savner et par viktige funksjoner.

Knivskarp S-AMOLED skjerm, varsling fra mobilen ved anrop og beskjeder, pulsmåler og mediekontroll.
Mangler viktige funksjoner som logging av søvn og alarmer. Synkronisering med S Health appen fungerer heller ikke optimalt.

Misfit Shine

Enkel, elegant og effektiv

Misfit Shine har ikke alt vi kunne ønske oss, men oppgaven løses elegant og effektivt, og det er ikke noe i veien med prisen.

Liten og lett enhet som kan tas med overalt og som ser godt ut. Appen er brukervennlig og Shine har også et par artige gimmicks.
Shine velter seg ikke i smarte funksjoner, og man kan bli lei av at enheten må være meget nær mobilen for å synkronisere.

Jawbone UP 24

Vi ble stumme

Jawbone UP 24 er et eksempel på hvor godt et produkt kan bli når stil og funksjon går opp i en høyere enhet.

Dette smykket av et smart-armbånd kombinerer lekker og robust design med god brukervennlighet og mengder av praktiske funksjoner.
Er ikke vanntett, og kunne gjerne hatt et litt mer nyttig display på selve armbåndet.

Garmin Vivofit

Til fitnessnerdene

Det er bra at dette armbåndet kommer med eget display, for den tilhørende appen krever tilvenning.

Armbåndet har eget display, det er vanntett ned til 50 meter og batteriet kan holde et helt år. Appen byr på ganske detaljerte muligheter for å holde styr på treningen.
Den tilhørende appen, Garmin Connect, er ikke laget spesielt for Vivofit, og det skinner igjennom, blant annet må man synkronisere manuelt mellom app og armbånd. Ingen mulighet for å stille alarmer.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend