TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Garmin Vivofit

Til fitnessnerdene

Det er bra at dette armbåndet kommer med eget display, for den tilhørende appen krever tilvenning.

forfatter
Publisert 19.05.14 - 16:02
L&B menerskew
pluss Armbåndet har eget display, det er vanntett ned til 50 meter og batteriet kan holde et helt år. Appen byr på ganske detaljerte muligheter for å holde styr på treningen.
minus Den tilhørende appen, Garmin Connect, er ikke laget spesielt for Vivofit, og det skinner igjennom, blant annet må man synkronisere manuelt mellom app og armbånd. Ingen mulighet for å stille alarmer.
Veil. pris 989 Produktside
Spesifikasjoner
  • Støtter: iPhone 4S og nyere, Samsung Galaxy S III + Note II og nyere, HTC One
  • Størrelser: Liten (120-175 mm), Stor (152-210 mm), Bredde 21 mm
  • Trådløs og batteri: Bluetooth 4.0, to utskiftbare CR1632 batterier, 1 års levetid

Garmin Vivofit består av et armbånd av gummi samt en liten tracking-enhet. Selve trackeren har en liten skjerm hvor man direkte kan se daglige mål, antall skritt, tilbakelagt avstand, forbrente kalorier osv. I tillegg er den vanntett ned til 50 meter, og batteriene holder i opp til et år!

Vivofit fungerer sammen med Garmins Connect-app, som ikke er laget spesielt for det smarte armbåndet. Firmaet har mange andre treningsorienterte produkter, for eksempel puls- og golfklokker, og appen har derfor et sterkt fokus på treningsaktiviteter.

Oppsettet er enkelt, men litt mer detaljert enn vi ellers har sett. For eksempel må man fra starten legge inn sitt normale aktivitetsnivå samt hvor mange timer man pleier å sove. Disse informasjonene er med på å justere beregningen av kaloriforbruket, liksom appen automatisk beregner daglige mål som er tilpasset brukerens forutsetninger.

Vivofits grunnleggende funksjoner er de samme som vises i tracker-enhetens display, og ut over det kan man via appen manuelt registrere spesielle treningsaktiviteter som løping, sykling, svømming etc. Armbåndet kan også registrere hvor lenge og hvordan man har sovet.

garmin_connect_app

Til gjengjeld kan man ikke stille noen alarm. Eneste unntak er at det i selve tracking-enhetens display vises en rød strek som beveger seg fra venstre mot høyre og har gått hele veien på tvers av skjermen når det har gått en time. Perioden er fast innstilt på en time og kan ikke endres. Idéen er at man skal huske å bevege seg innen streken når endepunktet, men hvis man glemmer å se på skjermen oppdager man det ikke, da det ikke er knyttet noen form for påminnelsen til funksjonen.

Som nevnt er Garmin Connect-appen ikke spesielt utviklet for Vivofit, og fokus er mye på treningen og ikke så mye annet. Den er altså ikke spesielt god til å gi brukeren en dynamisk oversikt over dagens aktiviteter, og brukervennligheten er helt i bunn. Et eksempel på dette er måten Vivofit registrerer søvn. Her må man under innstillingene på forhånd taste inn når man pleier å gå til sengs og når man står opp, for så etter at man har stått opp å tilpasse under ”dvale-aktiviteten” hvor lenge man rent faktisk lå i sengen. Ikke spesielt intuitivt. Og bedre blir det ikke av at appen ikke oppdateres automatisk. I stedet må man manuelt koble app og armbånd ved å trykke på en knapp på armbåndet slik at appen synkroniseres med informasjonene fra armbåndet. Det blir man fort trett av.

Konklusjon
Garmin Vivofit er nok litt bedre enn de andre produktene i testen hvis man virkelig mener alvor med treningen. Armbåndet kan brukes for seg, uten app, på grunn av det innebygde displayet, og appen gir mulighet for å logge diverse treningsaktiviteter mer detaljert enn vi ellers har sett. Men til gjengjeld er appen i seg selv ikke spesielt brukervennlig, ei heller spesielt velegnet til å gi brukeren en dynamisk og motiverende oversikt over dagens aktiviteter. Det skinner ganske tydelig igjennom at appen ikke er laget spesielt for Vivofit-armbåndet. Vi savner også flere smarte funksjoner, for eksempel alarmer, som aktivt benytter de informasjoner armbåndet samler inn.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
vipps
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Fitbit Flex

Billigløsningen

Fitbit Flex viser hvor viktig det er at den medfølgende appen er innbydende og oversiktlig. Noe som dessverre ikke er tilfellet her.

Fitbit Flex har en lav pris og gir deg de viktigste funksjonene.
Mangel på avanserte funksjoner som smarte alarmer og detaljert logging av søvn. Det største problemet er imidlertid appen som er ulogisk oppbygd og lite brukervennlig.

Samsung Galaxy Gear Fit

God idé, men lykkes ikke helt

Samsung Galaxy Gear Fit virker umiddelbart som en drøm av et smart armbånd, men savner et par viktige funksjoner.

Knivskarp S-AMOLED skjerm, varsling fra mobilen ved anrop og beskjeder, pulsmåler og mediekontroll.
Mangler viktige funksjoner som logging av søvn og alarmer. Synkronisering med S Health appen fungerer heller ikke optimalt.

Misfit Shine

Enkel, elegant og effektiv

Misfit Shine har ikke alt vi kunne ønske oss, men oppgaven løses elegant og effektivt, og det er ikke noe i veien med prisen.

Liten og lett enhet som kan tas med overalt og som ser godt ut. Appen er brukervennlig og Shine har også et par artige gimmicks.
Shine velter seg ikke i smarte funksjoner, og man kan bli lei av at enheten må være meget nær mobilen for å synkronisere.

Jawbone UP 24

Vi ble stumme

Jawbone UP 24 er et eksempel på hvor godt et produkt kan bli når stil og funksjon går opp i en høyere enhet.

Dette smykket av et smart-armbånd kombinerer lekker og robust design med god brukervennlighet og mengder av praktiske funksjoner.
Er ikke vanntett, og kunne gjerne hatt et litt mer nyttig display på selve armbåndet.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
OnePlus bekrefter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad lanseres 7. februar.
lbpluss
Omvendt? Er virkelig iPhone den beste mobilen? Hvorfor er den i så fall det? Som innbitt Android-bruker har jeg tatt utfordringen med å leve med to iOS-produkter for en periode. Usikker på om jeg skal le eller gråte …
Har Motorola funnet G-punktet? Den kinesiske mobilprodusenten lanserer tre nye billige smarttelefoner.
Samsung Galaxy S23 rett rundt hjørnet - Nå vet vi datoen! Første fysiske Galaxy Unpacked-event på tre år.
Huawei Watch GT 3 SE For å holde fast ved dine nyttårsforsetter er det viktig å bruke alle triksene man har. Kanskje er det en ny treningsklokke som skal til?
Følg Lyd & Bilde