TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Misfit Shine

Enkel, elegant og effektiv

Misfit Shine har ikke alt vi kunne ønske oss, men oppgaven løses elegant og effektivt, og det er ikke noe i veien med prisen.

forfatter
Publisert 19.05.14 - 16:11
L&B menerskew
pluss Liten og lett enhet som kan tas med overalt og som ser godt ut. Appen er brukervennlig og Shine har også et par artige gimmicks.
minus Shine velter seg ikke i smarte funksjoner, og man kan bli lei av at enheten må være meget nær mobilen for å synkronisere.
Veil. pris 890 Produktside
Spesifikasjoner
  • Støtter: iPhone 4S og nyere, Samsung Galaxy S4 + Note 3 og nyere, HTC One, Nexus 4 og nyere
  • Størrelser: 27,5 mm (diameter), 10 g
  • Trådløs og batteri: Bluetooth 4.0, utskiftbart batteri, 4 måneders levetid

Shine er i og for seg ikke noe armbånd. Men likevel. Enheten er en liten rund brikke som ikke er mye større enn en mynt og kan bæres på kroppen på forskjellige måter. Blant annet kan man feste Shine på nøkkelringen eller klemme den fast på klærne, men den kan også festes på et armbånd som leveres i pakken sammen med produktet. Shine er produsert av anodisert aluminium, men er vanntett og kan bli med en tur i poolen.

Øverst på Shine sitter 12 små LED-lys som har to formål. Prikker man to ganger på enheten får man først oppgitt hvor tett man er på å nå sitt daglige aktivitetsmål, og deretter vises klokkeslettet kun ved hjelp av de små LED-lampene. Litt småfrekt…

Oppsettet av Shine er superlett. Man skal bare hente den tilhørende appen, angi sine personlige opplysninger og til slutt fortelle Shine om man er ”kinda active”, ”pretty active” eller ”very active”. Forbindelsen mellom Shine og mobil opprettes ved at man plasserer brikken fysisk på en sirkel på skjermen og de to kobles da automatisk sammen. Det er litt av en genistrek å lage grensesnittet på den måten, men det er også en gimmick, for selvfølgelig har det ikke noe å si for forbindelsen om Shine faktisk er plassert på skjermen.

shine_app

Shine-appen er relativt oversiktlig. Åpningsmenyen viser den aktuelle dagen og en sirkel som indikerer hvor mange prosent man har oppnådd av det daglige målet, samt hvor lang tids aktivitet man mangler for å nå målet. Under sirkelen viser en graf når på dagen man var mest aktiv, og under grafen er det et ikon med ytterligere opplysninger om hver aktivitet Shine har registrert. Og Shine kan registrere antall skritt, distanse man har tilbakelagt og antall forbrente kalorier, og den kan dessuten tracke spesielle aktiviteter som sykling, svømming, tennis, fotball etc. Under innstillingene må man bestemme hvilken type aktivitet man vil tracke, og aktiviteten begynner så ved å prikke tre ganger på selve Shine-enheten. Søvn trackes automatisk. Som nevnt tidligere fungerer Shine også som klokke, men den har dessverre ingen alarmfunksjoner.

Konklusjon
Misfit Shine er et ganske enkelt produkt som kan det nødvendige, men ikke så mye mer. Vi savner spesielt muligheten til å stille inn smarte alarmer. Til gjengjeld er produktet brukervennlig og veldig fleksibelt. Appen gir en god oversikt og er lett å betjene, og selve Shine-enheten fyller nesten ingen ting og kan være med og brukes over alt – også når man svømmer da den er vanntett. Designen er meget innbydende og det å ha Shine på til daglig føles som å gå rundt med et designersmykke. Da prisen også er testens nest billigste, nøler vi ikke med å kåre Misfit Shine til testens beste kjøp.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Fitbit Flex

Billigløsningen

Fitbit Flex viser hvor viktig det er at den medfølgende appen er innbydende og oversiktlig. Noe som dessverre ikke er tilfellet her.

Fitbit Flex har en lav pris og gir deg de viktigste funksjonene.
Mangel på avanserte funksjoner som smarte alarmer og detaljert logging av søvn. Det største problemet er imidlertid appen som er ulogisk oppbygd og lite brukervennlig.

Samsung Galaxy Gear Fit

God idé, men lykkes ikke helt

Samsung Galaxy Gear Fit virker umiddelbart som en drøm av et smart armbånd, men savner et par viktige funksjoner.

Knivskarp S-AMOLED skjerm, varsling fra mobilen ved anrop og beskjeder, pulsmåler og mediekontroll.
Mangler viktige funksjoner som logging av søvn og alarmer. Synkronisering med S Health appen fungerer heller ikke optimalt.

Jawbone UP 24

Vi ble stumme

Jawbone UP 24 er et eksempel på hvor godt et produkt kan bli når stil og funksjon går opp i en høyere enhet.

Dette smykket av et smart-armbånd kombinerer lekker og robust design med god brukervennlighet og mengder av praktiske funksjoner.
Er ikke vanntett, og kunne gjerne hatt et litt mer nyttig display på selve armbåndet.

Garmin Vivofit

Til fitnessnerdene

Det er bra at dette armbåndet kommer med eget display, for den tilhørende appen krever tilvenning.

Armbåndet har eget display, det er vanntett ned til 50 meter og batteriet kan holde et helt år. Appen byr på ganske detaljerte muligheter for å holde styr på treningen.
Den tilhørende appen, Garmin Connect, er ikke laget spesielt for Vivofit, og det skinner igjennom, blant annet må man synkronisere manuelt mellom app og armbånd. Ingen mulighet for å stille alarmer.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Både analog og smart Med den nye klokken vivomove Trend blandes den analoge stilen med smarte funksjoner.
Test av Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi ønsket å ha en ferdig test av den nyeste Samsung-topptelefonen klar til i dag. Men Samsung sa nei. Og den koreanske elektronikk-giganten er langt fra den eneste elektronikkprodusenten som lider av tvangsnevroser.
Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lanserer tre nye smarttelefoner med toppspesifikasjoner. Mobilene er tilgjengelig for salg allerede i dag.
lbpluss
Når nesten hele veien En svært bra treningsklokke som har alt. Inkludert katastrofal batteritid og høy prislapp.
OnePlus bekrefter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad lanseres 7. februar.
Følg Lyd & Bilde