Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home Julekalender: Luke 07Delta

TEST: Polar Ignite 2

Bra coach i pen forpakning

Med Polar Ignite 2 kombineres et pent utseende med smarte funksjoner – spørsmålet er om det holder helt frem?

Skrevet av / 08.05.21 - 18:45
Polar Ignite 2
Åsa Warme Hallén

Testeksemplaret vi fikk av Polar Ignite 2 minner rent utseendemessig litt mer om en treningsklokke, enn Lily, men takket være armbåndskilen er det enkelt å bytte ut armbåndet og gjøre den så lekker som bare det. Fargen på testeksemplaret er nøytralt Blak Pearl, men vil du gå vekk fra følelsen av treningsklokke, går det utmerket å velge for eksempel Rosegull & Rose sammen med et armbånd med mer luksuriøst utseende.

Dette er en ganske stor klokke, men da den har mykt avrundede kanter, er det ingen ting som forstyrrer selv om du bruker den døgnet rundt. Du kan velge utseende på skjermen, ulike temaer og farger.

Polar Ignite 2
Skjermen på Polar Ignite 2 synes bra selv i sollys, og på siden av urskiven sitter en liten nett knapp som fungerer som navigator. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Også denne skjermen «tar» litt ujevnt. Til tross for at jeg selv synes jeg gjør det akkurat likt hver gang jeg forsøker å bytte utseende ved å sveipe litt lett over skjermen eller bekrefte et valg ved en berøring, fungerer det iblant ikke i det hele tatt, og tålmodigheten blir testet. Bevegelses-styringen får meg til å tenke på Astrid Lindgrens fantastiske Vi på Saltkråkan og Tjorvens konstatering: Du har ikke det rette trykket, farbror Melker … For iblant skjer det absolutt ingen ting når jeg tar opp armen for å se på klokken. Til tross for at jeg fulgte alle kunstens regler. Men med et lite knekk med hånden setter den som oftest i gang, om jeg er heldig.

Akkurat som med mange (de fleste) andre klokker i treningssegmentet, signaliserer klokken når du har fått en sms, samtale og noe annet som kan være av interesse. Om du nå har valgt å stille den inn slik. Dette fungerer utmerket også med Ignite 2. Men, og det er et stort men: Når du får en videosamtale via Messenger, noe som er ganske vanlig i dag når vi har lært oss sosial distansering, og i stedet holder kontakten via både lyd og bilde, da det blir litt mer personlig, låser det seg litt.

Klokken indikerer en innkommende samtale ved å vibrere, alt helt ok så langt. Du tar opp mobilen og svarer – men klokken slutter ikke med å indikere! Du må slå av vibrasjonen manuelt på selve klokken på den lille knappen på siden, eller på en x på skjermen. Og selv når du selv ringer til noen, vibrerer klokken til du håndgripelig slår den av – utrolig irriterende!

Da Ignite 2 tross alt er en treningsklokke, er det slik vi har valgt å bruke den, og da holder batteriet omtrent 3,5 dager, i stedet for maks 5 som Polar oppgir.

Polar Ignite 2 – bra coach

Som vanlig får du mest ut av treningsklokken din om du har den på døgnet rundt, og ved å sove med klokken får du kontroll på hvor mye du har restituert deg i løpet av natten. Polar Ignite 2 måler pulsen, hjertefrekvensvariasjon og pustefrekvens i de første fire timene av søvnen, og gir deg et tall på en skala mellom -10 og +10 hvor ditt normalnivå ligger rundt nullen. Dette, sammen med søvnstatusen din (for eksempel REM- og dypsøvn), gir deg en bra oversikt på om kroppen din er klar for tøff fysisk anstrengelse eller ikke.

Polar Ignite 2
Nattens restitusjon (nightly recharge) har vært veldig bra. Bare å trene! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Tilhører du gruppen av mennesker som gjerne går all-in? Som har tendens til å kjøre litt for hardt for så å gå trøtt etter et par uker, eller har du kanskje vanskelig for å variere treningen? Da er denne klokken riktig smart for deg. Her finns nemlig funksjonen FitSpark, som gir deg håndfaste tips og råd om hva du bør trene på grunnlag av din søvnkvalitet, restitusjon samt hva og hvordan du har trent tidligere dager. Klokken forteller deg eksakt hva du nå bør trene. Den viser til og med ulike øvelser, og klokken vibrerer og gir beskjed når det er på tide for neste øvelse. Ikke helt enkelt å finne en holdbar unnskyldning for ikke å trene!

Polar Ignite 2
Hva skal jeg trene på i dag? Polar Ignite 2 gir forslag til aktivitet og øvelser. Det gir ingen grunn for unnskyldninger! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Her hadde jeg imidlertid ønsket litt mer pondus fra klokken, med en betydelig tydeligere indikasjon når det er på tide for hvile eller bytte av øvelse. Når jeg trener, vil jeg ha høy musikk og kunne legge fullt fokus på øvelsen, og ikke legge merke til når/om klokken vibrerer.

I appen Polar Flow kan du få en mengde interessante informasjoner, blant annet hvilken treningseffekt dine ulike økter har gitt samt hvilke energikilder som brukes mest (karbohydrater, protein og fett).

Polar Ignite 2
Med et armbånd med ekte Swarowski-krystaller er du klar for et hvilket som helst party! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusjon

Er du en person som først og fremt ønsker en bra og informativ klokke for å få litt kontroll på treningen og restitusjonen din, men likevel ikke vil ha en klokke som signaliserer treningsklokke på håndleddet, er Polar Ignite 2 absolutt et alternativ. Den er mulig å gjøre så pen og lekker som du ønsker, og at den gir forslag til aktivitet og alternative øvelser, er et stort pluss for deg som har litt dårlig fantasi, eller trenger et ekstra spark bak for å få treningen gjort!

Karakter
Polar Ignite 2
Basic

Home mener

Et utseende som kan varieres, den snakker til deg om hva du skal trene, og gir også forslag til øvelser. Funksjonen med indikasjon for videosamtale fra Messenger trenger en oppdatering, og vibrasjons-indikasjonen ved trening er litt for dårlig. Ujevn følsomhet på skjermen og en bevegelses-styring som kunne vært bedre.

Også i denne testen:

Duell mellom smartklokker

Garmin Lily

Bra kombinasjon av pent og smart

Med Lily Sport og Classic viser Garmin at det er mulig å kombinere smart og pent i samme produkt.

En pen og nett klokke hvor helsesporing for kvinner og finne-mobilen-funksjonen gir ekstra pluss.
Ujevn følsomhet på skjermen og en bevegelses-styring som fungerer "så der".
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Like sterk som storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

OnePlus Open bretter seg ut

Det beste iPhone-valget

Grønn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsetter å imponere

Villere nettbrett får du ikke

Liten og lynrask, men designet trenger en oppdatering

For deg med Samsung-mobil

Scroll to Top