I mars da Huawei presenterte sin P20 Pro gispet vi over mobilens imponerende trippelkamera. Dette er nå overført til det siste tilskuddet Huawei Mate 20 Pro. Det er åpenbart at Huawei ikke har villet kompromisse noen steder. All mulig ny teknikk er puttet inn, uansett om den er vettug eller ikke. Til den senere kategorien hører muligheten av å bruke telefonen som induksjonslader samt de nyte nano-minnekortene, som enn så lenge ikke er mulig å kjøpe noen steder.
Bruk
Akkurat som Apple har Huawei valgt å hoppe over hjemknappen denne gangen. Fingeravtrykkleseren på baksiden er erstattet av en innebygd avleser i skjermen. Det fungerer riktig bra, selv om man trolig først og fremst kommer til å bruke 3D Face Unlock-funksjonen som låser opp mobilen i både lys og mørke. Det innebygde batteriet er på 4200 mAh. Det holder godt og vel til en dags bruk. En fin detalj er at Huawei har forbedret hurtigladingen, som gir 1 % på bare 30 sekunder.
Skjerm
På samme måte som vi har sett med flatskjermene, begynner mobiltelefonene å ligne hverandre mer og mer, i takt med at skjermene kryper hele veien ut til kanten, og knappene og kameraene forsvinner fra forsiden. Mate 20 Pro skiller seg derfor ut i mengden ved sin slette bakside, hvor de tre kameraene og blitsen er trykt sammen til en firkant. På fremsiden bøyer skjermen av ut mot sidene, og minner sterkt om Samsungs Galaxy S9. Skjermen er naturligvis av OLED-typen, og føles både skarp og fargerik.
Kamera
Som forventet tar Mate 20 Pro vanvittig gode bilder, og kan både komme virkelig nær motivet eller få med alle i det store bildet, takket være sin fortreffelige tele- og vidvinkelfunksjon. I kombinasjon med AI justerer mobilen selv kontrast, skarphet og farger kontinuerlig. Automatikken fungerer imidlertid ikke alltid helt som den skal, men kan heldigvis også slås av. Er du fan av portrettfunksjonen, vil du like Mate 20 Pro ekstra godt. Bokeh-effekten gir svært heftige resultater.
Konklusjon
Huawei Mate 20 Pro er fylt med funksjoner, og er antakelig den beste Android-mobilen du kan kjøpe akkurat nå. Den er pen, lekker og lynrask, har et imponerende innebygget batteri og det hittil beste kameraet i noen mobil. Det eneste som har gått litt til feil side, er prisen, som har krabbet en del oppover, samt det nye Nano-minnekortet som føles unødig. Vil du ha markedets beste kameramobil, er det imidlertid ganske enkelt å velge. Huawei er fortsatt kongen.
Home mener
Fingeravtrykkleser i skjermen. Enestående skjerm. Eksepsjonelt bra kamera. Har ikke standardminnekort. Glatt som en ål. Intet futteral i kartongen.
Veil. pris 9600 kr
Spesifikasjoner
- Operativsystem: Android 9
- Skjerm: 6,4" OLED 3120 x 1440 (538 ppi)
- Prosessor: 2,6/1,9 GHz octacore Kirin 980
- Minne: 6–8 GB/128–256 GB + 256 GB nanoSD
- Kameraer: 40 Mp F1.8, 20 MP F2.2, 8 MP F2.4 + 24 Mp F2.0
- Trådløst: Wifi ac, BT 5.0, NFC
- Mål/vekt: 158 x 72 x 8,6 mm / 189 gram
- Batteri: 4200 mAh, hurtiglading, QI-lading
- Web: consumer.huawei.com
Også i denne testen:
6 mobiltelefoner til jul
Apple iPhone XR
En iPhone til folket
Apple kompromisser med de rette tingene slik at budsjettmodellen ikke føles billig.
Sony Xperia XZ3
Sony med i matchen igjen
Xperia XZ3 har en topp skjerm og ytelse, men mangler konkurrentenes ekstra kamera.
Motorola One
Billig på alle måter
Tross den forlokkende prislappen er Motorola One for mye av et kompromiss.
Samsung Galaxy A7 (2018)
Flest kameraer per krone
Snikpremieren for Samsungs nye multikamera kom overraskende i mellomprisklassen.
OnePlus 6T
Racerytelse til folket
Få mobiler leverer et slikt premiumnivå til en pris de fleste kan ta seg råd til.
Les videre med LB+
LB+ Total uke
Tilgang til ALT innhold i en uke
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser