Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: OnePlus Watch 2

Den andre smartklokken fra OnePlus sitter som et skudd.

OnePlus Watch 2 er basert på Google Wear OS 4.0 og byr på lang batteritid.

Skrevet av / 04.03.24 - 08:17
OnePlus Watch 2
Peter Gotschalk

Den første smartklokken fra OnePlus var ikke noen kjempesuksess. Vi fikk aldri testet den, men ifølge andre tech-medier var spesielt den proprietære programvaren, som ikke ga mulighet for å installere andre apper enn de som OnePlus Watch var født med, litt av en dealbreaker.

Det er da også tre år siden klokken ble lansert, men den kinesiske produsenten må ha lyttet til kritikken, for med OnePlus Watch 2 er det blitt andre boller.

Den nye smartklokken er basert på Google Wear OS i versjon 4.0 – altså akkurat den samme plattformen som Googles eget fremragende Pixel Watch 2 – og det betyr at alle Android-apper støttes og kan integreres med klokken. I tillegg kan OnePlus Watch 2 registrere treningen din innenfor et utall av forskjellige sportsgrener (for eksempel teller det å gå tur med hunden også som en mosjonsform klokken kan gjenkjenne), og de mange forskjellige sensorene holder et våkent øye med din generelle helsetilstand, inkludert hjerterytme, søvn og stress.

Lekker design

Dermed skiller ikke OnePlus Watch 2 seg vesentlig ut fra andre Wear OS-baserte smartklokker når det gjelder funksjonaliteten. Det er først og fremst med en god pris samt med lekker design og estetikk at OnePlus vil gjøre seg attraktiv.

OnePlus Watch 2
OnePlus Watch 2 betjenes via touchskjermen samt de to knappene på klokkens høyre side. Den øverste knappen åpner appvinduet, mens man med den nederste knappen går direkte til de forskjellige treningsprogrammene. (Foto: Peter Gotschalk)

Det overordnede designspråket har OnePlus Watch 2 til felles med OnePlus’ nyeste mobil, OnePlus 12, og for øvrig fremstår det elegant med et kabinett i rustfritt stål samt en urskive i safirglass. Urskiven er rund, selve skjermen måler 1,43 tommer med en oppløsning på 466 x 466 piksler, og klokken fås i fargene Black Steel og Radiant Steel.

Til tross for det elegante utseendet er det gjort en del for å gjøre klokken holdbar. OnePlus Watch 2 er støv- og vanntett (5 ATM + IP68), og er også bygget for å kunne motstå støt og slag, og er derfor bygget etter samme militære standard (MIL-STD-810H) som for eksempel Apple Watch 2 Ultra.

OnePlus Watch 2
Takket være Google Wear OS 4.0 understøtter OnePlus Watch 2 snart sagt alle Android-apps. (Foto: Peter Gotschalk)

Likevel er OnePlus Watch 2 relativ lett og veier med sine 49 gram (uten klokkerem) det samme som en annen populær smartklokke, nemlig Huawei Watch GT 4.

Lang batteritid

Under urskiven sitter det en Dual Engine Snapdragon W5 + BES2700-prosessor, og ifølge OnePlus er det denne prosessorens arkitektur samt det 500 mAh store batteriet som angivelig gir OnePlus Watch 2 opptil 100 timers batteritid.

Prosessoren består av to chips, hvor Snapdragon W5 kjører Wear OS 4.0 og tar seg av tunge oppgaver som apper, mens BES2700 kjører et såkalt Real Time Operating System, som tar seg av de helt grunnleggende tingene som kjører i bakgrunnen.

OnePlus Watch 2
OnePlus Watch 2 byder på et utal af forskellige træningsprogrammer. Uret kan sågar registrere det som motion, når man går tur med hunden. (Foto: Peter Gotschalk)

Om smartklokken rent faktisk holder i 100 timer før man er nødt til å lade den opp, er vanskelig å gi noe entydig svar på. Det kommer selvfølgelig an på forskjellige faktorer, som hvor mye man skrur opp skjermlyset, og om man aktiverer Always On Display, men etter noen dager på testbenken kan vi fint love at OnePlus Watch 2 uten problemer kan holde et par dager uten å måtte lades.

Helse

OnePlus Watch 2 byr på en rekke funksjoner til monitorering av både trening og helse. Alt knyttes sammen i appen OHealth, som også brukes til smartklokker og fitness-armbånd fra OnePlus’ søsterselskap Oppo.

Som nevnt kan OnePlus Watch 2 registrere et vell av forskjellige treningstyper, og dessuten kan man overvåke søvnen (inkludert pusten, slik at man kan avdekke om man snorker), og klokken holder også over tid øye med hjerterytmen din og gir deg en stress-score. Vi vet nå ikke om den er så presis som man kunne ønske seg, for undertegnede var megastresset da denne testen skulle skrives, men ifølge OnePlus Watch 2 var stressnivået likevel lavt til normalt i hele perioden.

I appen OHealth, som OnePlus “låner” av Oppo, får man overblikk over helse og trening. (Skjermbilde: Peter Gotschalk)

Smartklokken bruker en rekke sensorer til å monitorere helsen din, inkludert en optisk pulsmåler, men en elektrisk sensor (EKG) som man finner i andre dyrere smartklokker (som Apple Watch Ultra 2 og Google Pixel Watch 2), har den ikke.

Konklusjon

OnePlus Watch 2 er et godt alternativ til en allsidig smartklokke til Android-brukere. Da den er basert på Google Wear OS 4.0, byr den på et vesentlig bredere utvalg av apper og funksjoner enn for eksempel Huawei Watch 4 GT, selv om den på den andre siden ikke er helt på nivå med Googles egen Pixel Watch 2.

Designmessig er OnePlus Watch 2 en lekkerbisken, og hvis man allerede har investert i en OnePlus 12 eller OnePlus 12R, er den nye smartklokken rent estetisk et passende supplement.

Den største fordelen er den lange batteritiden. Om man virkelig havner på 100 timer, er kanskje tvilsomt, men det er ikke et problem å gå rundt med klokken i flere dager med lysstyrken på full guffe.

Velkommen tilbake, OnePlus!

Karakter
OnePlus Watch 2
Premium

Home mener

Kommer nå med Google Wear OS 4.0 inkludert et utall av treningsprogrammer og helsefunksjoner. Lang batteritid og elegant design. Mangler EKG.

1 hendelser på “OnePlus Watch 2”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Hvor mye Nothing er det over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budsjett

Velkommen tilbake, OnePlus!

Liten, men kraftig

AI-begynnelsen er vanskelig

Ikke helt solgt

Oneplus konkurrerer med seg selv

Gaming-mobilen er et fartsmonster

Er det virkelig en ny modell?

OnePlus 12 går ett skritt videre

Bra treningsselskap

Smartklokken til menn (og andre med store håndledd)

Lyd & Bilde
Scroll to Top