Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: HP Spectre x360 (14-eu0895no)

Lekker og velutstyrt 360-graders maskin

HPs 2-i-en-PC gir deg stort sett alt man kan drømme om – til en fornuftig pris. Bare synd med touchpaden.

Skrevet av / 02.04.24 - 09:00
HP Spectre x360 (14-eu0895no)
John Hvidlykke

HPs Spectre-serie av bærbare PC-er har hatt mange uttrykk gjennom årene. Men et fellestrekk har vært en elegant og luksuspreget utførelse.

HP Spectre x360 er, som navnet antyder, en 360 graders PC, hvor touchskjermen kan dreies hele veien rundt og legges flatt mot baksiden av tastaturet, så maskinen kan brukes som nettbrett. De har vi testet noen av opp gjennom årene.

(Foto: HP)

Nyeste skudd på stammen her er en 14-tommers maskin som er slank nok til å kunne måle seg med vanlige ultrabooks uten 360-graders hengsler. Skjermen er, som moten foreskriver, i det høye 16:10-formatet.

Kabinettet er av aluminium i en gråblå nyanse som signaliserer ”we mean business”. Det lekre utseendet blir imidlertid raskt ødelagt av fingeravtrykk.

HP Spectre 14 x360 er en slank bærbar i gråblått aluminiumskabinett som signaliserer ”we mean business”! (Foto: HP)

Godt skjulte porter

Utvalget av porter ligner ved første øyekast noe som burde være løgn. Og det er det heldigvis også. Utover den umiddelbart synlige USB-C-porten på høyre side og en USB-A-port på venstre side, viser det seg nemlig at det er gjemt enda en USB-C og en lydutgang i hjørnene ved skjermen.

Man leter fortsatt forgjeves etter HDMI-utgang og kortleser. Men det er akkurat nok porter til at man i det daglige slipper å ta en konverteringskabel med i vesken. Og ladingen skjer selvfølgelig via USB-C.

Stor og tung touchpad

Den ekstra høyden på skjermen gir plass til en stor touchpad, og tastaturet er i full størrelse uten forminskede yttertaster. Et gitter på hver side dekker over høyttalerne. HP har i mange år hatt lyd fra Bang & Olufsen, men den er droppet til fordel for Poly (tidligere Plantronics). Ikke spesielt overraskende, da HP ble eier av Poly i 2022.

Les også For to år siden ville det ha kostet dobbelt så mye Asus Zenbook 14 er den første PC-en med Intels Core Ultra-prosessorer vi har testet. Og den gir deg lyst på mer av det samme.

Touchpaden er stor, men også ualminnelig tung å danse med og ikke-responsiv. Den har innebygd haptisk feedback, men reaksjonen er så forsinket og svak at den ikke oppfattes som relatert til trykket for klikk eller dobbeltklikk. Man kan justere styrken på responsen, men ikke forsinkelsen. Og uansett innstillinger blir følelsen aldri realistisk.

Lekker OLED-skjerm – naturligvis

De siste par årene har OLED-skjermer i god kvalitet og høy oppløsning blitt både vanlige og overkommelige å betale. Derfor blir det i dag nesten tatt som en selvfølge at skjermen på HP Spectre 14 x360 er en 120 Hz OLED-skjerm i 2,8K-opløsning og med touch. Lekker er den også. Og det er noe som tidligere ville ha vært dyr luksus.

Det har virkelig skjedd en utvikling med laptop-skjermer de siste par årene: Nå betrakter vi nesten en lekker, høyoppløst OLED-skjerm som en selvfølge. (Foto: HP)

Integrert grafikk som virker

I takt med at Intel Core Ultra-prosessorene dukker opp i flere maskiner, begynner vi å kunne se en tendens: Spranget i rå regnekraft mellom Core Ultra og fjorårets prosessorer (13. generasjons Core-prosessorer) er minimalt. Det skyldes trolig antall prosessorkjerner som stort sett er uendret i forhold til året før.

Til gjengjeld har Ultra-prosessorene fått en helt brukbar grafikkytelse. Arc-grafikken fungerer faktisk, og det betyr at vi for første gang ser PC-er med integrert harddiskgrafikk som kan måle seg med de minste separate grafikkprosessorene fra Nvidia.

Tastaturet er romslig, og touchpad-en er stor, men sløv. (Foto: HP)

Benchmark

Prosessoren i den testede Spectre 14 x360 var en Intel Core Ultra 7-155H. Altså en modernisert utgave av en i7-prosessor. Det er en 16-kjerners CPU med en makshastighet på 4,9 GHz. Det var 32 gigabyte RAM og 1 terabyte SSD-lager i den testede maskinen.

De seneste årene har klokkefrekvensen på prosessorer ikke endret seg nevneverdig. Forskjellen i hastighet skyldes primært antallet prosessorkjerner. Det demonstreres av Geekbench 6-testen, som ender med et resultat på 1514 i single-core. Som er det samme som en enkelt kjerne i en typisk i7-prosessor for et, to eller tre år siden. Multi-core-scoren er til gjengjeld 10 424. Og det tegner et bilde av en PC som vil kjøre kontorprogrammer uten å nøle.

Mer interessant er imidlertid grafikktestene. Vi vil ikke anbefale HP Spectre 14 x360 til gaming, men Arc-grafikken som er innebygd i Ultra 7-prosessoren er ganske kvikk. Noe som også vil være en fordel til mer seriøs bruk som bildebehandling og (lettere) videoredigering.

23C2_Spectre_Willie_14_Slate Blue_T_9MP IR Cam_nonFPR_Win11_Core Set_Tent_WhiteBG 23C2 - HP Spectre x360 14 inch 2-in-1 Laptop PC Sahara Silver Lifestyle3
<
>
Spectre 14 x360 har 360-graders hengsler slik at den kan brukes som nettbrett – eller i såkalt ”telt-modus”, som vi imidlertid bare har sett brukt på PR-bilder. (Foto: HP)

3DMark Time Spy-testen ender med et resultat på 3136. Det er på linje med den siste Spectre x360 vi testet. Det er to år mellom de to modellene. Men også med den forskjellen at 2022-utgaven hadde Nvidia GeForce RTX 3050-grafikkort!

Batteritesten fra PCMark 8 ender på like over fire timer. Det er en utmerket ytelse. Og det betyr at du kan ta PC-en med på jobb eller studier uten rekkeviddeangst. Det burde være nok strøm til «stengetid», selv om laderen ikke er med.

(Foto: HP)

Konklusjon

HP Spectre 14 x360 er en kompakt og lekker bærbar, som er lett å ha med i vesken og med batteritid nok til en hel dag med jobbing eller studier. Skjermen er veldig bra og høyoppløst. Arc-grafikkprosessoren er kraftig nok til lettere bildebehandling og videoredigering.

Og 360-gradershengslet gir ekstra bruksmuligheter. Men det er nok også med på å øke prisen. For du kan godt finne vanlige bærbare med samme ytelse og overlegen kvalitet til en litt lavere pris.

For eksempel Asus Zenbook 14 OLED, som på de fleste punktene kan måle seg med HP Spectre 14 OLED.

Karakter
HP Spectre x360 (14-eu0895no)
Premium

Home mener

Elegant og slank PC med lekker byggekvalitet. 2,8K OLED-touchskjerm. Glimrende grafikkytelse takket være Intel Arc. Touchpaden er bare for dem som elsker å ikke kunne merke om de har klikket eller ikke. Litt dyrere enn en normal bærbar i samme klasse.

1 hendelser på “HP Spectre x360 (14-eu0895no)”

 1. Geir Ragnhildstveit

  Eg har den forrige versjonen, kjøpt i februar 2023. Den har god skjerm og gode B&O-høgtalarar. Men: 1) Fingeravtrykkstilgang virker stort sett ikkje, 2) Maskina har stoppa ofte («frys»), 3) Sjølv ved vanleg nettlesing, rett nok med mange faner oppe, strevar den med «kapasiteten», 4) HP sitt diagnoseverktøy har to gangar sperra for bruk fordi det ikkje gjekk an å koma seg ut av verktøyet. Etter mange forsøk i ulike kanalar fekk eg til slutt god (og langvarig, 1 time circa) hjelp av kundeservice (lokalisert i Stockholm?).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

 • Prøv LB+ i 30 dager
  Kun 49,-

  Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

 • LB+ Total års abonnement
  Kun 137.50 mnd

  Du sparer 288 ,-

To-i-en-PC som har alt

Fy søren ... hvor rask den er!

For to år siden ville det ha kostet dobbelt så mye

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Sei egoist-router

Laptopbrukere blir avhengige av denne

Chromebooks på skolebenken

Grønt fremskritt i små trinn

Overkommelig og superlett uten kompromisser

Gir deg internett i hele hagen

Lyd & Bilde
Scroll to Top