Bil & El-kjøretøy Data Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: HP Omen Blast

Usammenhengende

HP Omen Blast virker lekker, men lyden skuffer veldig.

Publisert 03.12.20 - 16:10
HP Omen Blast
John Hvidlykke

HP Omen Blast er testens nest billigste headset. Det kan man imidlertid ikke se med det blotte øye, for det ser virkelig imponerende ut. Øreklokkene er kjempestore og sirkelrunde. Øreputene er store og tykke som saccosekker, og hodebøylen er mykt foret og med fjæroppheng. En kraftig metallbøyle kneiser høyt over hodet og holder det hele sammen. Bærekomforten er glimrende, og headset-et er overraskende lett, størrelsen tatt i betraktning.

Kabelen er trukket med en flettet stoffstrømpe for å forhindre at den filtrer seg. En USB-dongle inneholder et lydkort med 7.1-kanalers virtuell surroundlyd, men headset-et kan også brukes med lydkilder med 4-pols minijack-utgang, som konsoller og noen mobiltelefoner.

HP Omen Command Center kontrollapp har en EQ-funksjon som faktisk er utmerket, selv om standardinnstillingen ligner et fjellandskap. Det virker som om programmereren aldri har sett en equalizer før, og har tenkt at det ville se seriøst ut at samtlige ti frekvensbånd var regulert.

Innelukket og fjernt

Alt er derfor veldig bra inntil man begynner å lytte til headset-et. Det er som om de to øreklokkene befinner seg i hver sin verden, for lydbildet blir aldri homogent. Alt kommer med, men lyden er innelukket og fjern. Det gjelder både med og uten Omen Control Center, og med og uten USB-lydkort-donglen. Å slå på 7.1-surround i appen gjør lyden annerledes, og gir et løft i diskanten, men overbevisende blir det aldri.

Konklusjon

HP Omen Blast er flott og lekkert, og det er svært behagelig å ha på, men det hjelper ikke stort når lyden er så skuffende. Man kan spille med det, men lyden er ikke på nivå med de andre. Og 3D-efekten er heller ikke god, hverken til spill eller film. Når karakteren likevel kjemper seg opp på et tretall, skyldes det byggekvaliteten alene.

Karakter
HP Omen Blast
Basic

Home mener

Testens nest billigste. Fin byggekvalitet ut fra prisen. Testens dårligste lyd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen? Bli abonnent. Allerede abonnent? Logg inn

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B abonnement finner du her.

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top