Bil & El-kjøretøy Data Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: JBL Quantum One

Alt du kan begjære – og litt til

JBL debuterer på gaming-scenen med å ta alle stikkene hjem.

Publisert 03.12.20 - 16:10
JBL Quantum One
John Hvidlykke

Harman-konsernet har de siste årene gjenoppfunnet høyttalermerket JBL som hodetelefonprodusent. Nå har de også kastet seg over gaming-headset. Og hvilken debut! JBL Quantum One er toppmodellen i gamingheadset-serien, så antallet funksjoner er omfattende.

Sci-fi-fest

JBL har tydeligvis studert gaming-markedet lenge. Designmessig peker Quantum One i hvert fall flere år tilbake i tiden, og det ikke noe avdempet eller voksent over dem. Men til gjengjeld masser av humør. Spesielt når lyseffektene fyres opp. Det er hele tre separate lyssoner på hver øreklokke, som kan illumineres uavhengig av hverandre.

JBL Quantum One er et kablet headset, og midt på den ekstremt stive kabelen sitter en kontrollboks med en skruknapp hvor man kan justere balansen mellom spillyd og chat.

Uvanlig nok har JBL valgt å trekke memoryskum-øreputene med ekte skinn i stedet for kunstlær. Dårlig nytt for dyreelskerne – og godt nytt for komforten.

Som Audeze Mobius kan JBL Quantum One mane frem illusjonen av å lytte til høyttalere. Takket være posisjonssensoren i headset-et (og en betraktelig mengde regnearbeid) blir lyden stående ved skjermen, selv om man snur på hodet.

For å tune lyden helt presist følger det også med en kalibreringsmikrofon som skal anbringes i øregangen for å innstille lyden individuelt.

Støyreduksjon tar hjem seieren

Quantum One har et ekstra ess i ermet i form av ANC (automatisk støyreduksjon). Det er første gang jeg har opplevd ANC på et gaming-headset, men det gir veldig mye mening å kunne slippe støyen fra omgivelsene når man skal konsentrere seg om å vinne kampen.

Alle de tekniske finessene ville være uinteressante hvis lyden var dårlig, men JBL Quantum One låter heldigvis aldeles glimrende. Det er trøkk i bassen, renhet i mellomtonen, og oppløsningen i diskanten er minst like høy som de beste i samme prisklasse.

Ved siden av kabelen som er stiv som ukokt pasta, er det eneste minuset kontrollprogramvaren. Den er definitivt omfattende, og funksjonene, inkludert dekoding av surroundlyden, er fremragende. Men til tross for over en times forsøk på feilsøking lyktes det aldri å installere den på min primære test-PC. Det gjorde det heldigvis på reservemaskinen, men det tyder på at andre vil kunne oppleve samme problem.

Konklusjon

JBL Quantum One gir deg alt man kan forvente av et gaming-headset på en gang – og mer til i form av ANC. Lyden er på topp, 3D-surroundlyden fungerer faktisk, det er en overflod av funksjoner og innstillinger, og det er hele tre RGB-lyssoner å skryte av. At alt dette kan la seg gjøre til denne prisen, er direkte imponerende. Det eneste som ikke fungerer, er den infernalsk stive USB-kabelen, men det kan temmes med rikelige lengder av gaffatape.

Karakter
JBL Quantum One
Premium

Home mener

Alt er på topp: lydkvaliteten, 3D-simuleringen, lyset og antall funksjoner. Og automatisk støyreduksjon er en vinner. Oppsettet kan være vanskelig. USB-kabelen er ufattelig uregjerlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Profesjonelt verktøy i luksusklasse

Gaming-skjerm gir hakeslepp

Superbredskjerm som ikke koster skjorta

Rålekker Porsche Design gaming-skjerm

Fantastisk til prisen!

Kullsvart OLED-skjerm til gaming

Scroll to Top