Bil & El-kjøretøy Data Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: SteelSeries Arctis 9 Wireless

Fleksibel og fornuftig

Steelseries toppmodell er fylt med praktiske løsninger.

Publisert 03.12.20 - 16:10
SteelSeries Arctis 9 Wireless
John Hvidlykke

Danske Steelseries har vært fast gjest i våre headset-tester, uansett prisklasse. Denne gangen er de representert med sin nye “sivile” toppmodell, Arctis 9 Wireless, som plasserer seg like under Arctis Pro Wireless.

Som de andre medlemmene av Arctis-familien har Arctis 9 en avslappet stil som henvender seg til gamere som har passert tenårene. Øreputene er myke og trukket med stoff, og headsettet hviler på hodet ved hjelp av et elastisk bånd.

Steelseries Arctis 9s spesielle partytriks er Bluetooth, som er litt av en sjeldenhet på gamingutstyr, da forsinkelsen (latensen) i Bluetooth-protokollen betyr at du risikerer å være død før lyden av fiendens skudd når frem. Men Bluetooth gjør det fortsatt mulig å bruke Arctis 9 sammen med mobilen.

Den medfølgende trådløse USB-adapteren er et kapittel for seg da den i realiteten er en komplett hub, og ikke bare en trådløs sender. Bak på den forholdsvis store runde enheten finner man minijack-tilkoblinger til analog inn- og utgang. Det er ikke mindre enn genialt.

Fornuftig kompromiss

Lyden av Arctis 9 er som utseendet: avdempet og voksen. Arctis 9 kan gjerne brukes til musikk når du ikke er involvert i en kamp på liv og død. Og headset-et kan også levere lyd til Zoom-møtene dine.

Lyden er tett på å være hi-fi. Ikke fullt så nøytral og veloppløst som Epos Sennheiser, men nesten. Bassen er litt tilbaketrukket (det kan EQ-en i kontrollprogrammet SteelSeries Engine hjelpe til med), men ellers er det ikke noe å utsette på den. Arctis Pro er bedre. Men også en tredjedel dyrere, og til spill er den ekstra kvaliteten ikke nødvendig.

Konklusjon

Steelseries Arctis 9 Wireless utfyller på glimrende vis den ledige plassen i toppen av Arctis-serien. Her er det snakk om et headset til voksne spillere, som vet hva de vil ha, og som gir pokker i prangende effekter. Den allsidige USB-adapteren utvider mulighetene betydelig. Det samme gjør Bluetooth-supporten.

Karakter
SteelSeries Arctis 9 Wireless
Premium

Home mener

Kan brukes trådløs med alle plattformer. Bluetooth er et ekstra pluss. Ingen lyseffekter. Lyden er god – men ikke så god som Pro-utgaven.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen? Bli abonnent. Allerede abonnent? Logg inn

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B abonnement finner du her.

Enestående lydkvalitet

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Scroll to Top