Bil & El-kjøretøy Data Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Asus ROG Strix GO 2.4

Til voksne spillere på farten

Asus utfordrer forestillingene om hvordan et gaming-headset kan se ut.

Publisert 03.12.20 - 16:10
Asus ROG Strix GO 2.4
John Hvidlykke

Asus har laget gaming-headset i årevis, blant dem det overveldende ROG Theta 7.1 – med ekte surroundlyd. Asus ROG Strix Go 2.4 er i en helt annen gate. Bortsett fra den avtakbare mikrofonen ligner det nemlig et sivilt par luksus-hodetelefoner.

Ordet “go” i navnet må tas helt bokstavelig. Som det første gaming-headset-et jeg har sett, leveres Asus ROG Strix Go 2.4 med et beskyttende reiseetui av samme type som er inkludert. Den myke, avrundede designen med mattsort ovale øreklokker signaliserer også mer luksusreise enn gaming.

Det handler ikke så mye om omreisende profesjonelle e-sportsatleter som om bærbare plattformer. Takket være en trådløs USB-C-adapter og mulighet for analog minijack-forbindelse kan headsettet brukes med de fleste håndholdte enheter, blant dem Nintendo Switch.

Selv om Bluetooth ikke er spesielt egnet til spill, er det merkelig at Asus ikke har bygget inn denne muligheten av hensyn til mobilspill. Det ville også ha gitt headset-et en ekstra funksjon som reisehodetelefoner.

Overdrivelse fremmer forståelsen

Asus ROG Strix Go 2.4 støtter også HD-lyd, men via den analoge minijack-kabelen. Over den trådløse forbindelsen er frekvensområdet begrenset til 20–200 000 Hz.

Ikke bare designen, men også lyden er for voksne. Med EQ-kontrollerne i kontrollprogrammet ROG Armoury Crate satt i nøytral posisjon, låter det langt mer av hi-fi enn av gaming. Bassen er nyansert og knusktørr, toppen er klar og mellomtonen er nyansert veloppløst. Faktisk så veloppløst at jeg ville beskrive lyden som analytisk, hvis det hadde vært et par stereohodetelefoner. Men overeksponering av detaljer er kun en fordel når man skal ha overblikk over slagmarken.

Konklusjon

Asus Rog Strix Go 2.4 er laget spesielt til spillere med mobile enheter, men jeg kan forestille meg at det også blir en favoritt blant modne nerder som ikke har lyst til å ha en tivolibod på hodet. Lydkvaliteten matcher det voksne utseendet. Her er det kvalitet for alle pengene. Faktisk for litt mer enn det.

Karakter
Asus ROG Strix GO 2.4
Premium

Home mener

Superlekker design. De er faktisk pene! Lyden er fremragende. Fleksibiliteten ville vært enda større hvis det også var støtte for Bluetooth.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top