Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: PSB Image B4

Mikro med storformatlyd

Det skal ikke være mulig. En høyttaler ikke stort større enn et A4-ark, som spiller som et band på Wembley stadion. Skal vi sette fingeren på noe, er det savnet av litt detaljoppløsning og gjennomsiktighet, men til prisen og ikke minst størrelsen, er dette en fremragende liten høyttaler.

Skrevet av / 03.02.12 - 01:46
PSB Image B4
Geir Gråbein Nordby

Blant de virkelig små høyttalerne i testen, slike som forsvinner i en Billy bokhylle fra IKEA, er det bemerkelsesverdig hvor mye lyd de små PSB-ene klarer å levere. Ikke nok med det, de leverer kvalitet, gang på gang. Høyttaleren er knøttliten, perfekt for bokhyllen eller en veggbrakett og tar så liten plass at den til og med kan skape trivsel på skrivebordet. Spenn den fast i et liten NAD, ProJect eller Rega Brio R forsterker, og plutselig har man et mikroanlegg med storformatlyd. Det betyr ikke at den kan brukes til alt, eller erstatte et anlegg med store høyttalere uten videre. Heller ikke at den fyller en stor stue slik en stor høyttaler fikser med letthet. Fysikkens lover gjelder også her.

Lydkvalitet
Men størrelsen tatt i betraktning, er det bemerkelsesverdig hva den lille PSB-høyttaleren kan få til. Ta for eksempel mellomtonen. En klart definert mellomtone på vokal, med fin dybde og fylde i lydbildet. Etter en stund føles Image B4 som en velbalansert og gjennomført konstruksjon. Kari Bremnes velkjente Sangen om fyret ved Tornehamn ga damens vokal en stor scene å stå på, med et mye større lydbilde enn høyttalerens størrelse tilsier. Og bassen da gitt. Ordentlig bass, for en så liten tass, men med nok fundament til at den bringer rytmene frem i lydbildet, og klarer å engasjere.

Dilelol eller Sleep, My Child, fra Kirkelig Kulturverksteds jubileumsplate med Amel Kthyer, Halla Bassam og Eva Dahlgren, er full av komplekse harmonier, men den lille høyttaleren fikser fint å få frem klangnyansene og harmoniene i musikken.

Det betyr ikke at den ikke har sine begrensninger, noe annet ville vært merkelig når vi snakker om en bitteliten og unnselig høyttaler i lav prisklasse.

Konklusjon
For eksempel er det begrenset lydtrykk av åpenbare årsaker, men PSB-høyttaleren klarer likevel å spille dynamisk og engasjerende, selv om man ikke spiller høyt. Den har selvsagt begrenset rekkevidde i bassen, likevel låter bassen fyldig og behagelig varm. Trenger man mer, finnes det en større utgave kalt Image B5. Skal vi sette fingeren på noe av vesentlig art, er det savnet av litt detaljoppløsning og gjennomsiktighet, men til prisen og ikke minst størrelsen, er dette en fremragende og velspillende liten høyttaler. Likevel. Varmt anbefalt.

Lyd & Bilde mener

Fyldig klang Begrenset lydtrykk Ikke veldig detaljert

Også i denne testen:

6 rimelige kompakthøyttalere

Oppsummering

Test av 6 rimelige kompakthøyttalere

Man får mye for pengene i små høyttalere, ekstra gledelig er det at de beste i testen leverer oppsiktsvekkende god lydkvalitet. Det hadde vi ikke trodd på forhånd.

Les hele testen

Boston Acoustics A 25

Bedre enn det meste

Outsideren i testen stikker av med prinsessen og halve kongeriket. Boston A 25 er en fin allroundhøyttaler, en som går i hylla og låter som en velvoksen høyttaler man aldri blir lei av.

Stort lydbilde Skikkelig bass Spretten dynamikk
Ikke så supergjennomsiktig lyd
Les hele testen

Audio Pro Black Ruby

Svensk uten spenst

Audio Pro Black Ruby er en nett, liten høyttaler som låter like pent som den ser ut. Den låter pent i mellomtonen og har en behagelig klangkarakter. Vi frarøves litt i overtoneområdet, som er noe avrundet, men det er først og fremst den slanke bassen som gjør høyttaleren litt kjedelig i spillestilen.

Behagelig klang
Lydmessig rund i kantene Lite bass
Les hele testen

Canton GLE 420.2

Godt nok

Canton er kjent for sine påkostete høyttalere med høy oppløsning og lynraskt attakk. Budsjetthøyttalerne GLE 420.2 gjør også mye riktig, men ikke alt. For å kunne utfordre de beste måtte de hatt en enda større mellomtonegjengivelse, med bedre dynamisk kontroll, samt en mer oppløst diskant.

Fin og fyldig bass Nøytral og distinkt lyd
Litt slank mellomtone Vi ønsker litt mer luft
Les hele testen

Dali Zensor 1

Sensitive Zensor

Dalis nye budsjetthøyttalere er både lette å like og lette å drive! Lyden scorer høyt på alle områder. Hvis vi skal trekke fram noe spesielt må det bli den svært raffinerte diskantgjengivelsen som gjør dette til en klar, åpen og allsidig musikkgjengiver. En fortreffelig allrounder, svært god til prisen!

Utsøkt diskantgjengivelse Åpen mellomtone Følsomme
Savner litt engasjement i bassen
Les hele testen

Tannoy Mercury V1

Røverkjøpet

Tannoys nye, glimrende innstegsmodell setter ny standard i prisklassen under 2000 kroner. De gjengir et stort og åpent lydbilde, uten merkbare lyter. Stemmen til Sigvart Dagsland står klart frem med et fint og åpent klangbilde rundt seg. Mellomtonegjengivelsen er meget god, og høyttalerne er dessuten bedre enn de fleste konkurrenter til å trekke lydbildet bakover og innover.

Stort, åpent lydbilde Naturlige overtoner God bass
Ikke de mest høytspillende
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Vi trodde de var dyrere

De låter like godt som de ser ut

Trådløs retrohøyttaler

Sier ikke noe forstyrrende

Bærbart retro-blinkskudd

Topplyd på budsjett

Spilledåsen

Trådløse gullpokaler

Er dette Samsungs «Sonos-killer»?

Klassens beste kompakthøyttaler

Stor lyd – men vi savner noe

Vi tester rimelige lydplanker

Scroll to Top