TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST JBL Charge 5

Party på turen

JBL Charge 5 spiller høyt og kraftig, og er den du vil ha med deg på rølpetur.

forfatter
Publisert 29.03.21 - 08:00
Karakter
JBL Charge 5
L&B mener
Kraftig lyd, god batteritid, flere kan kobles sammen.
Litt spiss diskant, ingen lydinnstillinger i app.
Spesifikasjoner
  • Tilkoblinger: Bluetooth 5.0 (SBC)
  • Utgangseffekt: 30+10W
  • Finesser: Appstyring, stereosammenkobling, partymodus, powerbank-funksjon
  • Robusthet: IP67 (vann- og støvtett)
  • Batteri: 20 timer (USB-C)
  • Mål/vekt: 22,3 x 9,7 x 9,4 cm / 960g
  • Web: jbl.com
Veil. pris 1.590Pr. 29.03.21 Produktside

De aller minste reisehøyttalerne har for flat lyd til at de blir spesielt engasjerende. Min erfaring er at du må opp på størrelse med JBL Charge 5 før det begynner å bli litt morsomt.

De tidligere Charge-modellene har fungert ypperlig til sitt formål, og JBL vet hvordan man klemmer ut rytme og dynamikk fra et kompakt format. I sin femte generasjon har JBL puttet i en ekstra forsterker, så basselementet får en egen 30-watter, mens diskanten drives med 10 watt. Der hvor Charge 4 hadde Bluetooth 4.2 har Charge 5 fått 5.1, som betyr en teoretisk mer stabil trådløs forbindelse, i tillegg til at forbindelsen bruker mindre strøm.

Les også Utendørs stereo i påskeværet Du fortjener den beste lyden på terrassen i påsken. Du må ha et par utendørshøyttalere.
Outdoor speakers utendørshøyttalere Bowers Wilkins B&W AM-1 winter jacuzzi
JBL CHARGE 5 CAMO
JBL Charge 5 finnes i mange farger, blant annet camo. Foto: JBL

Funksjoner og brukervennlighet

Likevel er oppgitt batteritid den samme som forgjengerens, 20 timer. Charge 5 lader med USB-C, og støtter 5V/3A lading, altså 15 watt. Likevel bruker den fire timer på å fullade, som er ganske lenge.

Charge 5 har også USB-strømuttak og kan fungere som nødlader for telefonen. Da med 5V/2A.

Med appen JBL Portable kan to Charge 5 kobles i stereo eller linkes sammen i partymodus. Men noen lydinnstillinger finnes ikke, så er du ikke fornøyd med lyden er det lite du får gjort noe med. Hvis da ikke musikkavspilleren din har innebygd EQ. For eksempel har Spotify dette, men ikke Tidal.

JBL Charge 5 Yoga
Foto: JBL

Lydkvalitet

Charge 5 låter skikkelig tøft, med kraftigere lyd enn konkurrentene. Basspumpa går, det låter tøft, og høyttaleren kan spille høyt. Hvis du skal ha fest i skogen men ikke orker drasse med deg en svær boombox, så er dette definitivt høyttaleren for deg.

Elektronisk popmusikk låter tøft, det samme gjør rock. Faktisk er dette en mye bedre rocker enn Marshall Emberton, som blekner i forhold. Her får man et mye heftigere inntrykk av basstromma, og jeg synes faktisk gitarer også låter tøffere her.

I likhet med Marshall Emberton har også JBL Charge 5 en litt skarp diskant. Kvinnevokaler låter noe pågående, jeg skulle gjerne hatt mulighet for å dempe diskanten litt i appen. Men her finnes som nevnt ikke tonekontroll. Forhåpentligvis kommer dette i en oppdatering.

JBL Charge 5: Konklusjon

JBL Charge 5 er blant de tøffeste i klassen, med saftige bassrytmer og en evne til å spille høyere og med bedre dynamikk enn de fleste. Den har lang batteritid, er enkel å bruke, og den gjør veldig mye riktig. Ønsker du å koble flere sammen i gruppe for å dekke et større område med lyd, så kan du det og.

Diskanten er noe skarp, derfor savner vi EQ-innstilling i appen. Vær så snill, og inkluder dette i en fremtidig oppdatering!

Også i denne testen:

Marshall Emberton

Utseendet rocker mer enn lyden

Den umiskjennelige Marshall-designen vil tiltale mange rockere. Men lyden av Emberton kunne godt rocket enda mer.

Røff og tøff lyd, robust bygget, et utseende som tiltaler rockere.
Tynn mellomtone.

JBL Link Portable

Både smart og bærbar

JBL Link Portable er en bærbar høyttaler i praktisk format. Google Assistant er innebygd, for smart styring av hjemmet.

Kombinerer bærbar bruk med Google Assistant for praktisk styring av smarthjemmet. Lyden er balansert og grei, og ladeplaten er praktisk.
Vi savner dynamikk og kontroll på lyden, det blir ganske tamt. Støtter ikke hurtiglading.

SRS-XB33

Den beste bærbare

Sony SRS-XB33 er kort og godt den beste trådløse reisehøyttaleren i sin klasse.

Imponerende fyldig og god lyd. God batteritid, flere kan kobles sammen.
Lyden kan trenge justering før den låter på sitt beste. Temmelig treg lading.

Sony SRS-XB23

Grei lyd i hendig format

Den sylinderformede SRS-XB23 er mindre og hendigere enn sine storebrødre. Men den mangler litt på lyden.

Med litt justering er lyden ganske engasjerende, med en fyldig bass som ikke dominerer altfor mye.
Treg lading. Høyttaleren krever lydinnstilling for å låte bra.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Denne lydplanken koster bare noen hundrelapper Creative Stage Air V2 er en bærbar, batteridreven lydplanke som nesten ikke koster noen ting.
Hvor bra låter Samsungs ultraslanke lydplanke? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tynneste lydplanken vi har sett, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også noen triks som gjør den ekstra plasseringsvennlig.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Disse fikk oss til å måpe De små KEF LSX II er de beste blant trådløse stereohøyttalere i denne prisklassen.
TAD er tilbake med ny høyttale TAD-CR1TX blir ikke akkurat billig.
Engelske Lowther er tilbake med Almira Den nye Almira er Lowthers første høyttaler på 30 år.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend