Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: SRS-XB33

Den beste bærbare

Sony SRS-XB33 er kort og godt den beste trådløse reisehøyttaleren i sin klasse.

Skrevet av / 29.03.21 - 08:00
SRS-XB33
Geir Gråbein Nordby

Sony har oppdatert sine bærbare Extra Bass-høyttalere. SRS-XB32 stakk like greit av med seieren i vår gruppetest av bærbare høyttalere i fjor høst, med sin lange batteritid på 24 timer og gode lyd. Men verken den eller dens søsken hadde USB C-lading, det er derimot på plass i den nye serien.

XB33 har samme batteritid som forgjengeren, men virker mer robust. Trukket i impregnert stoff virker den mer motstandsdyktig. Legg også merke til at den er støv- og vanntett.

SRS-XB33 er Extra Bass-familiens mellomste familiemedlem. Den er ikke blant de aller minste bærbare høyttalerne, faktisk litt større enn JBL Charge 5, men den går fint ned i en ryggsekk og tar ikke veldig stor plass i håndbagasjen.

Sony SRS-XB33 Black vertical
Foto: Sony

Funksjoner og brukervennlighet

Høyttaleren har en USB-utgang som kan lade mobiltelefonen. Lading av høyttaleren tar lang tid med medfølgende 1,5A kabel, inntil 5 timer. Du kan kjøpe en USB-C-kabel som støtter 3A og dermed lade noe raskere om laderen din støtter det.

Android-brukere kan enkelt koble til trådløst med NFC, du legger bare telefonen inntil NFC-logoen på høyttaleren. iPhone-brukere må sammenkoble på den vanlige metoden.

Flere høyttalere kan sammenkobles trådløst, enten i partymodus eller i stereo. Her er innebygde, blinkende partylys som du kan endre farge og rytme på i appen. De kan også slås av helt.

Lydkvalitet

I likhet med SRS-XB23 låter XB33 ganske flatt og tamt med Extra Bass avslått. Sørg derfor for at denne er aktivert. Klangbalansen er da varm og fyldig, og er den mest underholdende vi har testet i denne klassen. Jeg foretrekker å trekke opp diskanten et par hakk, og bassen ned et hakk for å ikke bli for svulstig.

Lyden er imponerende sprek. Elektronisk musikk låter taktfast og tøft, og det spruter bra av rock. Sangstemmer låter rundere og bedre enn med JBL Charge 5, XB33 er rett og slett en bedre høyttaler. Den har både bassen, lydtrykket, og evnen til å separere instrumenter og stemmer bedre fra hverandre. Og om du lurer på om Marshall Emberton rocker bedre, så synes jeg ikke det heller. Uansett hva slags musikk du liker, så er Sony-høyttaleren bedre. Vel å merke etter litt justeringer på lyden i appen.

Sony SRS-XB33 lifestyle
Foto: Sony

Sony SRS-XB33: Konklusjon

Sony SRS-XB33 har imponerende fyldig og god bass, og strekker seg lenger enn størrelsen tilsier. Den overkjører sine nærmeste konkurrenter på lydkvalitet.

Last ned appen for å få det meste ut av høyttaleren, her kan du gjøre ulike lydinnstillinger og endre rytme, mønster og farge på de blinkende lysene. Eller skru dem helt av. Her kan du også gjøre innstillinger på lyden, som kan være nødvendig for å få det siste ekstra.

SRS-XB33 er rett og slett den beste høyttaleren i sitt felt akkurat nå, derfor justerer vi opp karakteren til 6, fra femmeren den fikk i fjor høst.

Karakter
SRS-XB33
Basic

Lyd & Bilde mener

Imponerende fyldig og god lyd. God batteritid, flere kan kobles sammen. Lyden kan trenge justering før den låter på sitt beste. Temmelig treg lading.

Også i denne testen:

5 trådløse reisehøyttalere

JBL Charge 5

Party på turen

JBL Charge 5 spiller høyt og kraftig, og er den du vil ha med deg på rølpetur.

Kraftig lyd, god batteritid, flere kan kobles sammen.
Litt spiss diskant, ingen lydinnstillinger i app.
Les hele testen

Marshall Emberton

Utseendet rocker mer enn lyden

Den umiskjennelige Marshall-designen vil tiltale mange rockere. Men lyden av Emberton kunne godt rocket enda mer.

Røff og tøff lyd, robust bygget, et utseende som tiltaler rockere.
Tynn mellomtone.
Les hele testen

JBL Link Portable

Både smart og bærbar

JBL Link Portable er en bærbar høyttaler i praktisk format. Google Assistant er innebygd, for smart styring av hjemmet.

Kombinerer bærbar bruk med Google Assistant for praktisk styring av smarthjemmet. Lyden er balansert og grei, og ladeplaten er praktisk.
Vi savner dynamikk og kontroll på lyden, det blir ganske tamt. Støtter ikke hurtiglading.
Les hele testen

Sony SRS-XB23

Grei lyd i hendig format

Den sylinderformede SRS-XB23 er mindre og hendigere enn sine storebrødre. Men den mangler litt på lyden.

Med litt justering er lyden ganske engasjerende, med en fyldig bass som ikke dominerer altfor mye.
Treg lading. Høyttaleren krever lydinnstilling for å låte bra.
Les hele testen

7 hendelser på “SRS-XB33”

 1. Kan være enig i det du sier, JBLen kan av og til bli for spiss på noen sanger. Sony er en meget bra høyttaler, men fabrikkinstillingene er helt på trynet, så derfor reagerte jeg negativt på din anmeldelse. Med riktige innstillinger i EQ så hever den seg enormt.

 2. Det hjalp å skru diskanten opp på Sony, men synes fremdeles JBL har mer nærvær i lydbildet.

 3. Sony SRS-XB33: Bra bass og fylde. Lyden mangler derimot klarhet, åpenhet og nærvær. Grei høyttaler til dem som ikke er opptatt av kvalitetslyd. Terningkast 3.

  JBL Flip: Litt mindre bass enn Sony, men mye mer klarhet og nærvær i lyden. Terningkast 5.

  Merkelig anmeldelse, men sikkert litt smak og behag. Jeg stoler ikke lenger på denne anmelderen.

  1. Geir Gråbein Nordby

   Hei, Rune! Sony-en må stilles inn med EQ, blant annet bør bassen temmes. Men fullt mulig å få til å låte meget bra med kitt EQ, Men JBL-en mangler totalt EQ i app, og nedre/midtre diskant ble for skarp for min del.

  2. Geir Gråbein Nordby

   Fair enough, jeg synes i hvert fall Sony-en er mer underholdende, spesielt om man drar på litt. Mener jeg også stilte litt på mellomtonen, husker ikke helt. Men det er i hvert fall fullt mulig, i mine ører, å stille inn Sony til å låte bedre enn JBL-en. Men jeg ga JBL en en høy score, for den er klart bra den også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Setter fyr på festen

Sony ULT Field 1: Bærbar høyttaler med saftig bass

Nostalgi i praktisk pakke

Den beste lyden bare billigere

Vi trodde de var dyrere

De låter like godt som de ser ut

Trådløs retrohøyttaler

Sier ikke noe forstyrrende

Bærbart retro-blinkskudd

Topplyd på budsjett

Spilledåsen

Trådløse gullpokaler

Lyd & Bilde
Scroll to Top