TESTSRS-XB33

Den beste bærbare

Sony SRS-XB33 er kort og godt den beste trådløse reisehøyttaleren i sin klasse.
Sony SRS-XB33 spread
Karakter
SRS-XB33
Lyd & Bilde mener
Imponerende fyldig og god lyd. God batteritid, flere kan kobles sammen.
Lyden kan trenge justering før den låter på sitt beste. Temmelig treg lading.
Spesifikasjoner
  • Tilkoblinger: Bluetooth 5.0 NFC (SBC, AAC, LDAC)
  • Utgangseffekt: 2x8W
  • Finesser: Appstyring, stereosammenkobling, partymodus, powerbank-funksjon
  • Robusthet: IP67 (støv- og vanntett)
  • Batteri: 24 timer (USB-C)
  • Mål/vekt: 24,6 x 9,7 x 10,6 cm / 1,1 kg
  • Web: sony.no
forfatter

Sony har oppdatert sine bærbare Extra Bass-høyttalere. SRS-XB32 stakk like greit av med seieren i vår gruppetest av bærbare høyttalere i fjor høst, med sin lange batteritid på 24 timer og gode lyd. Men verken den eller dens søsken hadde USB C-lading, det er derimot på plass i den nye serien.

XB33 har samme batteritid som forgjengeren, men virker mer robust. Trukket i impregnert stoff virker den mer motstandsdyktig. Legg også merke til at den er støv- og vanntett.

SRS-XB33 er Extra Bass-familiens mellomste familiemedlem. Den er ikke blant de aller minste bærbare høyttalerne, faktisk litt større enn JBL Charge 5, men den går fint ned i en ryggsekk og tar ikke veldig stor plass i håndbagasjen.

Sony SRS-XB33 Black vertical
Foto: Sony

Funksjoner og brukervennlighet

Høyttaleren har en USB-utgang som kan lade mobiltelefonen. Lading av høyttaleren tar lang tid med medfølgende 1,5A kabel, inntil 5 timer. Du kan kjøpe en USB-C-kabel som støtter 3A og dermed lade noe raskere om laderen din støtter det.

Android-brukere kan enkelt koble til trådløst med NFC, du legger bare telefonen inntil NFC-logoen på høyttaleren. iPhone-brukere må sammenkoble på den vanlige metoden.

Annonse

Flere høyttalere kan sammenkobles trådløst, enten i partymodus eller i stereo. Her er innebygde, blinkende partylys som du kan endre farge og rytme på i appen. De kan også slås av helt.

Lydkvalitet

I likhet med SRS-XB23 låter XB33 ganske flatt og tamt med Extra Bass avslått. Sørg derfor for at denne er aktivert. Klangbalansen er da varm og fyldig, og er den mest underholdende vi har testet i denne klassen. Jeg foretrekker å trekke opp diskanten et par hakk, og bassen ned et hakk for å ikke bli for svulstig.

Annonse

Lyden er imponerende sprek. Elektronisk musikk låter taktfast og tøft, og det spruter bra av rock. Sangstemmer låter rundere og bedre enn med JBL Charge 5, XB33 er rett og slett en bedre høyttaler. Den har både bassen, lydtrykket, og evnen til å separere instrumenter og stemmer bedre fra hverandre. Og om du lurer på om Marshall Emberton rocker bedre, så synes jeg ikke det heller. Uansett hva slags musikk du liker, så er Sony-høyttaleren bedre. Vel å merke etter litt justeringer på lyden i appen.

Sony SRS-XB33 lifestyle
Foto: Sony

Sony SRS-XB33: Konklusjon

Sony SRS-XB33 har imponerende fyldig og god bass, og strekker seg lenger enn størrelsen tilsier. Den overkjører sine nærmeste konkurrenter på lydkvalitet.

Last ned appen for å få det meste ut av høyttaleren, her kan du gjøre ulike lydinnstillinger og endre rytme, mønster og farge på de blinkende lysene. Eller skru dem helt av. Her kan du også gjøre innstillinger på lyden, som kan være nødvendig for å få det siste ekstra.

SRS-XB33 er rett og slett den beste høyttaleren i sitt felt akkurat nå, derfor justerer vi opp karakteren til 6, fra femmeren den fikk i fjor høst.

Også i denne testen:

JBL Charge 5

Party på turen

JBL Charge 5 spiller høyt og kraftig, og er den du vil ha med deg på rølpetur.

Kraftig lyd, god batteritid, flere kan kobles sammen.
Litt spiss diskant, ingen lydinnstillinger i app.

Marshall Emberton

Utseendet rocker mer enn lyden

Den umiskjennelige Marshall-designen vil tiltale mange rockere. Men lyden av Emberton kunne godt rocket enda mer.

Røff og tøff lyd, robust bygget, et utseende som tiltaler rockere.
Tynn mellomtone.

JBL Link Portable

Både smart og bærbar

JBL Link Portable er en bærbar høyttaler i praktisk format. Google Assistant er innebygd, for smart styring av hjemmet.

Kombinerer bærbar bruk med Google Assistant for praktisk styring av smarthjemmet. Lyden er balansert og grei, og ladeplaten er praktisk.
Vi savner dynamikk og kontroll på lyden, det blir ganske tamt. Støtter ikke hurtiglading.

Sony SRS-XB23

Grei lyd i hendig format

Den sylinderformede SRS-XB23 er mindre og hendigere enn sine storebrødre. Men den mangler litt på lyden.

Med litt justering er lyden ganske engasjerende, med en fyldig bass som ikke dominerer altfor mye.
Treg lading. Høyttaleren krever lydinnstilling for å låte bra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.