TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Marshall Emberton

Utseendet rocker mer enn lyden

Den umiskjennelige Marshall-designen vil tiltale mange rockere. Men lyden av Emberton kunne godt rocket enda mer.

forfatter
Publisert 29.03.21 - 08:00
Karakter
Marshall Emberton
L&B menerskew
pluss Røff og tøff lyd, robust bygget, et utseende som tiltaler rockere.
minus Tynn mellomtone.
Spesifikasjoner
  • Tilkoblinger: Bluetooth 5.0 (SBC)
  • Utgangseffekt: 20W
  • Finesser: Batteriindikator, radiatorbass
  • Robusthet: IPX7 (vanntett)
  • Batteri: 20 timer (USB-C)
  • Mål/vekt: 16 x 7,6 x 6,8 cm / 700g
  • Web: marshallheadphones.com
Veil. pris 1590 Produktside

Emberton er den minste bærbare høyttaleren fra Marshall, og minner utseendemessig om en kraftig krympet gitarforsterker. Et utseende mange rockere vil nikke gjenkjennende til, og nærmest krever en øl i nærheten…

Tross meget kompakte måle er vekten på hele 700 gram, som er 120 gram tyngre enn den fysisk større Sonys SRS-XB23. Høyttaleren er helt vanntett med IPX7-sertifisering, men vær forsiktig i sandstormer(!) da den ikke er oppgitt å være støvtett.

Marshall Emberton det
Multifunksjonsknappen på toppen styrer lydnivå og hopper frem og tilbake i spillelisten. Til høyre er den rødlysende batteriindikatoren. Foto: Marshall

Funksjoner og brukervennlighet

Emberton kobles til mobilen slik: Skru på med av/på-knappen, ikke slipp, men hold den inne, til høyttaleren går i paringsmodus. En messingfarget knapp på toppen stiller både lydnivå opp og ned, og hopper frem og tilbake mellom sanger. Til høyre på toppen er en batteriindikator som viser hvor mye strøm du har igjen.

Batteritiden er oppgitt til hele 20 timer, og høyttaleren støtter 5 volt og inntil 3 ampere, som gir 5 timers spilletid etter 20 minutters lading. Fullading tar derimot 3 timer.

Det finnes ingen app og dermed heller ingen lydinnstillinger, du må ta det du får. Hvis du da ikke har EQ-funksjon i musikkavspilleren (f.eks. Spotify).

Marshall Emberton lifestyle
Foto: Marshall

Lydkvalitet

Marshall Emberton har en ganske tøff lydsignatur, med mye trøkk i øvre mellomtone. Det gjør at elgitarer biter ekstra fra seg, og man får et greit snev av rock ‘n’ roll. Mellomtonen er på sin side noe tynn, det hører man fort på stemmen til Tim Scott McConnel i den Leonard Cohen-inspirerte The Man I Am (kjent fra Exit-serien). Ordene er tydelige, men følelsesregisteret som formidles fra brystklangområdet kommer ikke godt nok frem. Det er også en farging i øvre bass som tar litt fokus, og det blir ekstra tydelig når mellomtonen er såpass slank.

Diskanten kommer på sin side bra frem, og gitarsoloen på Take the Power Back av Rage Against the Machine låter røft og tøft. Men også hardcore-rock som dette trenger mellomtonen for å binde lyden sammen. Det blir litt for spinkelt, med for mye energi i cymbalene og for lite kjøtt på beinet ellers. Men alt i alt helt godkjent.

Marshall Emberton Splash
Foto: Marshall

Marshall Emberton: Konklusjon

Marshall Emberton ser ut som en krympet gitarforsterker, et utseende som nok vil tiltale mange rockere. Den har lang batteritid, og en tillitvekkende vekt – og den er selvsagt vanntett.

Lydmessig har den en “rocka” lydsignatur, med en røff og tøff klang. Gitarsoloer biter fint fra seg. Men mellomtonen er i tynneste laget, og bassen låter litt farget. Her burde Marshall hatt en app med EQ-innstillinger, slik at man kunne stilt den lyden man ønsket.

Ikke misforstå, lyden er god nok, og vi kan godt skjønne at mange vil ha denne høyttaleren. Ikke minst på grunn av det tøffe utseendet og gode kvalitetsfølelsen. Men noen testvinner er dette ikke.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Også i denne testen:

JBL Charge 5

Party på turen

JBL Charge 5 spiller høyt og kraftig, og er den du vil ha med deg på rølpetur.

Kraftig lyd, god batteritid, flere kan kobles sammen.
Litt spiss diskant, ingen lydinnstillinger i app.

JBL Link Portable

Både smart og bærbar

JBL Link Portable er en bærbar høyttaler i praktisk format. Google Assistant er innebygd, for smart styring av hjemmet.

Kombinerer bærbar bruk med Google Assistant for praktisk styring av smarthjemmet. Lyden er balansert og grei, og ladeplaten er praktisk.
Vi savner dynamikk og kontroll på lyden, det blir ganske tamt. Støtter ikke hurtiglading.

SRS-XB33

Den beste bærbare

Sony SRS-XB33 er kort og godt den beste trådløse reisehøyttaleren i sin klasse.

Imponerende fyldig og god lyd. God batteritid, flere kan kobles sammen.
Lyden kan trenge justering før den låter på sitt beste. Temmelig treg lading.

Sony SRS-XB23

Grei lyd i hendig format

Den sylinderformede SRS-XB23 er mindre og hendigere enn sine storebrødre. Men den mangler litt på lyden.

Med litt justering er lyden ganske engasjerende, med en fyldig bass som ikke dominerer altfor mye.
Treg lading. Høyttaleren krever lydinnstilling for å låte bra.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Aktive retrohøyttalere fra Klipsch Lyst på trådløse høyttalere som trøkker? Klipsch The Sevens og The Nines bør rocke opp kåken.
lbpluss
Slår Sonos på hjemmebane Audio Pro A15 er en sterk liten multiroms-bordhøyttaler som du kan ta med deg ut i hagen.
lbpluss
Fyldig lyd og full strømming Gulvhøyttalerne Audio Pro A38 er et innredningsvennlig alt-i-ett-stereoanlegg med musikkstrømming, multirom og TV-tilkobling.
lbpluss
Musikk i dusjen Ikea Vappeby er en liten Bluetooth-høyttaler som tåler å bli brukt i dusjen.
lbpluss
Bang & Olufsen Beosound A9 Ny generasjon Beosound hjemmehøyttalere.
Følg Lyd & Bilde