TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST JBL PartyBox 710

Den feteste partyhøyttaleren

Hvis du ikke får festen i gang med denne, er det ikke høyttalerens skyld.

forfatter
Publisert 28.04.22 - 10:00
Karakter
JBL PartyBox 710
L&B menerskew
pluss Lydtrykk av en annen verden. Spiller høyt, klart og tøft. Det lyssterke lysshowet kan du selv styre. Mikrofon- og gitarinngang. Praktiske hjul.
minus Litt svak mellomtone, ikke batteridrift.
Veil. pris 7990 Produktside
Spesifikasjoner
 • Type: Trådløs høyttaler
 • Trådløst: Bluetooth 5.1
 • Tilkoblinger: USB-A, AUX, mikrofon, gitar
 • Bass: 2 x 21,6 cm
 • Mellomtone: N/A
 • Diskant: 2 x 7 cm
 • Effekt: 800 W
 • Lydtrykk: ikke oppgitt 
 • Frekvensområde: 35 Hz – 20 kHz 
 • Batteritid: Nei
 • Mål/vekt: 90 x 40 x 44 cm/27,8 kg
 • Værtettet: IPX4 sprutsikker
 • Annet: App-styring, lysshow, hjul
 • WEB: no.jbl.com
Annonse fra prisguiden.no

Når det ikke kan bli høyt nok, skyldes det at du har for liten høyttaler. Prøv noe større enn en bordhøyttaler neste gang, og jeg garanterer at gjestene dine kommer til å fylle dansegulvet på sekunder. 

Bare spør en DJ. Musikken er alt, men likevel ingenting hvis ikke høyttalerne får folk engasjert. Hvilket er grunnen til at det er lurt å gå opp en størrelse i høyttaler. Eller to størrelser, som i dette tilfellet med JBL Partybox 710.

Den er dobbelt så stor som Sony SRS-XP500, og dobbelt så dyr, men mye bedre.

Det er ikke høyttaleren du parkerer ved siden av TV-en eller nyter litt dempet bakgrunnsmusikk til. JBL-høyttaleren våkner ikke til live før du drar på skikkelig. Da både kjenner og hører du musikken, som like godt kan være klassisk som pop eller rock. OK, kanskje klassisk ikke er det beste eksemplet, men den holder mål i massevis så lenge man ikke lytter med gullørene.

Da hører man fort at det mangler noe her og der. Men sammenlignet med den like dyre og tilsvarende store Sony MHC-V73D, henger lyden bedre sammen i JBLs store partyboks.

JBL PartyBox 710 stereo
JBL PartyBox 710 I stereo. Foto: Produsenten

Den minner på mange måter om en stor utgave av den bærbare JBL Boombox 2, men spiller med et lydtrykk den ikke er i nærheten av. To Ultimate Ears Hyperboom i stereo, kommer nært, og lyder litt bedre balansert, men selv med to stykker får man ikke den samme fysiske bassen som én PartyBox 710.

Som faktisk kan pares med en ekstra PartyBox 710, skulle man trenge enda mer lyd.

Ikke batteridrift

Med to drøyt 20 cm basser under metallgrillen, to diskantelementer og til sammen 800 W effekt, merker man både bassen og lydtrykket fra PartyBox 710 på kroppen.

Laster man ned appen finner man en slags begrenset DJ-funksjon som gir deg lydeffekter man ofte hører på strandparty eller after ski. Med mikrofoninnganger kan hvem som helst snakke eller synge til musikken, og den har til og med gitarinngang, for de som vil spille med musikken. Eller bare bruke PartyBox 710 som et enkelt sanganlegg. 

JBL PartyBox 710 bak
JBL PartyBox 710 bak hvor man kan koble til mic, gitar eller en annen signalkilde. Foto: Produsenten

Store og tydelige knapper og potmetere på toppen gjør betjeningen enkel, også i dunkel belysning, Og laster man ned JBL PartyBox-appen, kan man også styre lyseffektene – som også kan slås av helt.

Det eneste den egentlig ikke har, er batteri. Den må hele tiden være i nærheten av en stikkontakt, i motsetning til en Soundboks som spiller i opptil 40 timer på en lading.

PartyBox app
PartyBox app

Høy partyfaktor 

Der hvor Sonys ellers utmerkede MHC-V73D kan lyde litt skarpt om man spiller høyt, lyder JBL-høyttaleren alltid behagelig. Selv når man fristes til å dra på litt ekstra. Bare være litt forsiktig med basskontrollen, som kan bli litt for mye av det gode. Den har to innstillinger, i tillegg til av og på. En for mer dybde, og en for mer slam. Utendørs kan det av og til være bedre med den ekstra bassen, men innendørs kan det bli veldig grøtete og påtrengende med så mye bass.

Ser man bort fra det, er PartyBox 710 et veldig trivelig bekjentskap. Bassen er alltid til stede, men den er for det meste godt kontrollert, og henger godt sammen med resten av musikken. De to diskantelementene lyder aldri skarpt, men som så ofte med høyttalere med store basser og ingen mellomtoneelementer, mangler det litt fylde og energi i akkurat det området.

Det vil neppe plage noen av de mange som trenger en sprutsikker utehøyttaler, som kan trilles til nærmeste fest – og som ikke trenger en bærbar høyttaler med batteridrift.

Konklusjon

JBL PartyBox 710 holder hva navnet lover. Det blir virkelig fyr i festen med en PartyBox 710, som både evner å spille engasjerende og balansert, med svært overbevisende bass, og uten å lyde ubehagelig. Den er mer trillbar enn bærbar, og uten batteri begrenses bruksmulighetene noe, men for en lyd man får ut av den. Sett på lysshowet og skru oppå lyden, og dansegulvet vil garantert fylles av festglade mennesker. Holder det ikke med en PartyBox 710, kan man alltids prøve med to. Hvis man tør.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Raidho har forbedret sin fineste høyttaler En av de lekreste high-end-høyttalerne vi vet om har fått sin arvtaker.
lbpluss
HomePod er det nye stereoanlegget Apples HomePod-høyttaler er virkelig engasjerende å lytte til, når den ikke lytter til deg - og en er god, men to er enda bedre.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Komplett stereoanlegg på liten plass Større trådløs JBL-høyttaler.
lbpluss
Musikalsk hyllest til Italias fiolinmakere Sonus faber fornyer Homage-serien
Følg Lyd & Bilde