Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Sony MHC-V73D

Partyhøyttaler med trøkk

Glem de fleste Bluetooth-høyttalerne, det blir ikke fest før man har en partyhøyttaler som denne.

Skrevet av / 31.07.21 - 10:00
Sony MHC-V73D
Lasse Svendsen

Den vinner neppe noen designkonkurranser, og vil trolig ikke finne en plass blant skandinaviske, minimalistiske møbler. Men sett den i det rette miljøet, skru opp volumet og forbered deg på å bli blåst overende.

Sony MHC-V73D, er en enormt stor høyttaler som er rettet spesielt mot karaoke, party og steder der en vanlig Bluetooth-høyttaler fort blir for svak til at det blir noe særlig partystemning.Den har også innebygget lysshow, som blinker i alle retninger, i takt med musikken. Ja, lysene kan slås av. Skulle man finne på å sette høyttaleren i stuen, passer det ikke med et ellevilt lysshow, hvis man bare skal høre litt på radio.

For det har den også. Både FM- og DAB+radio, og mye annet. Som CD-, og DVD-spiller. Har man noe CD-er liggende, er det altså fritt frem, og DVD-spilleren er selvsagt der for alle som bare må synge litt karaoke før leggetid.

For det har den også. Karaoke altså. Med to mikrofoninnganger kan man til og med synge duett, og bildet henter man opp på tv-en eller en projektor, fra HDMI-utgangen på baksiden. Det er også mulig å plugge inn en gitar, helt sant, og bruke høyttaleren som gitarforsterker.

Men det er langt fra alt.

Om 360 grader med partylys blir i meste laget, da slår man dem av.

Taiko

Ingen (få) utenfor Japan har hørt om taiko, men her finnes det en egen taiko-modus hvor man kan spille trommer på toppen av høyttaleren. Jeg tuller ikke. Man kan velge mellom flere trommevarianter, djembe, nevnte taiko, bongo eller surdo. Trommingen kan man til tilhørernes begeistring eller vrede, dunke i vei med mens musikken spiller.

Synes du det høres slitsomt ut, kan alt dette slås av, og man kan bare skru opp lyden og danse til musikken i stedet.
For danse tror jeg de fleste får en ubønnhørlig trang til, når jet bass boosteren slynger bassen ut med katapult. Tro meg, det merkes.

Du kjenner bassen på kroppen, og blir det i meste laget, kan man velge mer moderate bassmoduser, og det finnes en eq som gjør det mulig å – til en viss grad – finjustere lydbildet.

Tromme, DJ-scratching, lyd- og lyskontroll, det sprutsikre berøringspanelet er mange ting på eń gang.

Det enkleste er å strømme fra mobilen med Bluetooth, og høyttaleren kan styres fra en app Sony Music Cente, og en de kaller Fiestable. Da kan man leke seg med DJ-effekter, og styre funksjoner med stemmekommandoer. Eller med gestures – bevegelseskontroll, hvor man sveiper i et enkelt mønster, i ulike retninger for å styre musikkavspillingen. Topplaten er forresten sprutsikker, så søl fra leskedrikker kan bare tørkes rett av.

Opplever man at én høyttaler blir litt slapt (neppe sannsynlig), kan flere av samme type kobles sammen for enda mer spetakkel. Opptil 50 stykker faktisk.

Brutalt høyt og kraftfullt

Men det holder lenge med en. Hvertfall så lenge man ikke skal få lyd i en stor hall, men snarere på terrassen eller innendørs hjemme.
Som alle sånne høyttalere, finnes det en rekke ulike lydprofiler, de fleste bare forvrenger eller ødelegger lyden, men med litt justering av bass og diskant, kommer man langt.

Da spiller den store Sony-høyttaleren bedre enn fryktet. Joda, det er i overkant med bass, spesielt om man trykker på mega bass, men selv da overdøver ikke bassen musikken for mye. Den store 12-tommers bassen, og de seks andre høyttalerelementene, er godt balanserte og selv når man spiller skikkelig høyt, dansegulvvolum altså, så slipper man heldigvis skjærende skarp eller forvrengt diskant.

Det holder med én, men hvis ikke, kan 50 stykker kobles sammen.

Mellomtonen lyder litt hult, så vokaler oppleves slankere enn de er, men gitarer, piano, messingblås og dess like, lyder kraftfullt og tøft.

Hvis man unngår å skru lyden på maks. lyder det i det store og hele ganske bra. Spesielt for en partyhøyttaler av denne størrelsen. Den spiller uansett høyt nok selv flere hakk under maksimalt volumnivå, til at festen holdes i gang til folk ikke klarer mer fest og moro.

Konklusjon

Sony MHC-V73D er kanskje ikke førstevalget som stuehøyttaler, men som partyhøyttaler seiler den opp som en av våre favoritter. Den har en rekke funksjoner, som trolig ikke vil bli brukt av alle, men det grunnleggende – å sette fyr på en fest, klarer den bedre enn de fleste partyhøyttalere. Sony-høyttaleren klarer å både spille høyt, tøft, og klart nok til at den absolutt kan anbefales for formålet. Blir det ikke høyt nok, kan man alltids kjøpe én til.

Bærehåndtak og hjul gjør den enkel å flytte på.

Karakter
Sony MHC-V73D
Premium

Lyd & Bilde mener

Utrolig trøkk og bassnivå skaper virkelig feststemning. Godt utstyrt med mikrofonholdere til karakokeparty, gitarinngang, radio og CD/DVD. Festlige lyseffekter. Kan lyde litt skingrende og forvrengt på maks volum, og lyden blir aldri balansert nok til å tilfredsstille de mest kresne ørene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Familiefeide i B&W

Futt i filmen med Dolby Atmos!

Førsteklasses høyttalerteknologi på budsjett

Veggpryd med lyd

Garanterer god stemning på sommerfestene

Focal-lyd i Tesla: Så enkelt – så bra!

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Endelig virkelig trådløse

Engasjement og spilleglede i bøttevis

Sublim musikkformidler i slengbukser fra 70-tallet

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne høyttaleren

Scroll to Top