TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST Sony MHC-V73D

Partyhøyttaler med trøkk

Glem de fleste Bluetooth-høyttalerne, det blir ikke fest før man har en partyhøyttaler som denne.

forfatter
Publisert 31.07.21 - 10:00
Karakter
Sony MHC-V73D
L&B mener
Utrolig trøkk og bassnivå skaper virkelig feststemning. Godt utstyrt med mikrofonholdere til karakokeparty, gitarinngang, radio og CD/DVD. Festlige lyseffekter.
Kan lyde litt skingrende og forvrengt på maks volum, og lyden blir aldri balansert nok til å tilfredsstille de mest kresne ørene.
Spesifikasjoner

Type: Trådløs høyttaler m. CD/DVD, FM/DAB+
Trådløst: Bluetooth
Tilkoblinger: USB, HDMI, AUX, 2 x mikrofon, gitar
Bass: 30 cm
Mellomtone: 2 x 8 cm
Diskant: 4 x 4 cm
Effekt: ikke oppgitt
Lydtrykk: N/A
Frekvensområde: 53,5 Hz – 20 kHz

Mål/vekt: 92,1 x 42,8 x 37 cm/21,2 kg
Værtettet: Sprutsikker
Annet: App-styring, fjernkontroll, Taiko-modus, bevegelseskontroll
WEB: sony.no

Veil. pris 7.200Pr. 31.07.21 Produktside

Den vinner neppe noen designkonkurranser, og vil trolig ikke finne en plass blant skandinaviske, minimalistiske møbler. Men sett den i det rette miljøet, skru opp volumet og forbered deg på å bli blåst overende.

Sony MHC-V73D, er en enormt stor høyttaler som er rettet spesielt mot karaoke, party og steder der en vanlig Bluetooth-høyttaler fort blir for svak til at det blir noe særlig partystemning.Den har også innebygget lysshow, som blinker i alle retninger, i takt med musikken. Ja, lysene kan slås av. Skulle man finne på å sette høyttaleren i stuen, passer det ikke med et ellevilt lysshow, hvis man bare skal høre litt på radio.

For det har den også. Både FM- og DAB+radio, og mye annet. Som CD-, og DVD-spiller. Har man noe CD-er liggende, er det altså fritt frem, og DVD-spilleren er selvsagt der for alle som bare må synge litt karaoke før leggetid.

For det har den også. Karaoke altså. Med to mikrofoninnganger kan man til og med synge duett, og bildet henter man opp på tv-en eller en projektor, fra HDMI-utgangen på baksiden. Det er også mulig å plugge inn en gitar, helt sant, og bruke høyttaleren som gitarforsterker.

Men det er langt fra alt.

Om 360 grader med partylys blir i meste laget, da slår man dem av.

Taiko

Ingen (få) utenfor Japan har hørt om taiko, men her finnes det en egen taiko-modus hvor man kan spille trommer på toppen av høyttaleren. Jeg tuller ikke. Man kan velge mellom flere trommevarianter, djembe, nevnte taiko, bongo eller surdo. Trommingen kan man til tilhørernes begeistring eller vrede, dunke i vei med mens musikken spiller.

Synes du det høres slitsomt ut, kan alt dette slås av, og man kan bare skru opp lyden og danse til musikken i stedet.
For danse tror jeg de fleste får en ubønnhørlig trang til, når jet bass boosteren slynger bassen ut med katapult. Tro meg, det merkes.

Du kjenner bassen på kroppen, og blir det i meste laget, kan man velge mer moderate bassmoduser, og det finnes en eq som gjør det mulig å – til en viss grad – finjustere lydbildet.

Tromme, DJ-scratching, lyd- og lyskontroll, det sprutsikre berøringspanelet er mange ting på eń gang.

Det enkleste er å strømme fra mobilen med Bluetooth, og høyttaleren kan styres fra en app Sony Music Cente, og en de kaller Fiestable. Da kan man leke seg med DJ-effekter, og styre funksjoner med stemmekommandoer. Eller med gestures – bevegelseskontroll, hvor man sveiper i et enkelt mønster, i ulike retninger for å styre musikkavspillingen. Topplaten er forresten sprutsikker, så søl fra leskedrikker kan bare tørkes rett av.

Opplever man at én høyttaler blir litt slapt (neppe sannsynlig), kan flere av samme type kobles sammen for enda mer spetakkel. Opptil 50 stykker faktisk.

Brutalt høyt og kraftfullt

Men det holder lenge med en. Hvertfall så lenge man ikke skal få lyd i en stor hall, men snarere på terrassen eller innendørs hjemme.
Som alle sånne høyttalere, finnes det en rekke ulike lydprofiler, de fleste bare forvrenger eller ødelegger lyden, men med litt justering av bass og diskant, kommer man langt.

Da spiller den store Sony-høyttaleren bedre enn fryktet. Joda, det er i overkant med bass, spesielt om man trykker på mega bass, men selv da overdøver ikke bassen musikken for mye. Den store 12-tommers bassen, og de seks andre høyttalerelementene, er godt balanserte og selv når man spiller skikkelig høyt, dansegulvvolum altså, så slipper man heldigvis skjærende skarp eller forvrengt diskant.

Det holder med én, men hvis ikke, kan 50 stykker kobles sammen.

Mellomtonen lyder litt hult, så vokaler oppleves slankere enn de er, men gitarer, piano, messingblås og dess like, lyder kraftfullt og tøft.

Hvis man unngår å skru lyden på maks. lyder det i det store og hele ganske bra. Spesielt for en partyhøyttaler av denne størrelsen. Den spiller uansett høyt nok selv flere hakk under maksimalt volumnivå, til at festen holdes i gang til folk ikke klarer mer fest og moro.

Konklusjon

Sony MHC-V73D er kanskje ikke førstevalget som stuehøyttaler, men som partyhøyttaler seiler den opp som en av våre favoritter. Den har en rekke funksjoner, som trolig ikke vil bli brukt av alle, men det grunnleggende – å sette fyr på en fest, klarer den bedre enn de fleste partyhøyttalere. Sony-høyttaleren klarer å både spille høyt, tøft, og klart nok til at den absolutt kan anbefales for formålet. Blir det ikke høyt nok, kan man alltids kjøpe én til.

Bærehåndtak og hjul gjør den enkel å flytte på.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Partyhøyttaler med karaoke og DJ-funksjon Spiller dundrende høyt i 25 timer.
Sonos Sub Mini: Mindre og billigere basshøyttaler Ventetiden er (nesten) over. Her er Sonos Sub Mini.
Knuser konkurrentene Reference 3 Meta sparer deg for mye penger, og gir deg likevel ekte high-end lyd knapt uten noen begrensninger.
Følg Lyd & Bilde